|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 10:31:55   
Anonimen
evo sedaj bi pa še jaz rabila eno pomoč oz zastavila nekaj vprašanj....

z mojim se že nekja časa prepirava, ker ga jz vsake toliko opomnem kaj ne dela prav. Ker se vedno spičiva, me zanima kako imate doma vi to pošlihtano (da vidim če mogoče jaz delam kaj narobe - seveda tega ne izključujem)

1. koliko gospodinskih opravil opravite vi - koliko pomagate partnerki in katera so ta opravila, ter katerih se nebi nikoli dotaknili.....

2.koliko časa preživite pri svojih starših (najbolj me zanima mnenje tistih, katerih partnerke niso bile dobrodošle pri taščah in se sedaj niti ne pogovarjajo). Jaz pri njegovih že nisem bila več kot pol leta, moj ve da imam zato tehten razlog, ampak sam hodi zelo pogost tja z najinim otrokom. Doma smo zeloooo blizu...

3. kako imate urejene zadeve glede "svobode". Glede žuranj in podobno


no saj se bom spomnila še kaj....ampak tole me pa najbolj zanima.....

hvala vam
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:11:34   
Zahi
Doma imaš pošlihtano tako kot si postelješ user posted image

Drugače pa:

1. 50% 50% je najlepše.. če ima rad kuhanje.. naj kuha.. pa ti pospraviš (če ne nasvinja preveč) user posted image
Dotakniti se je treba vsega.. stvar dogovora kdo kaj... Naj se dec ne razvadi, da bo delal samo "tabolša" opravila user posted image jaz se z mojo zmenim vse, brez da bi se zmenila... če je kaj umazanga v kuhinji.. pol pospravim.. če ona vid to prej.. pol ona pospravi.. si ne delava problema s tem.. oba malo, pa je vse pospravljeno..

2. Za moje pojme .. staršev čimmanj.. roj. dnevi, kaki prazniki.. in to je to.. pretirani vdori staršev znajo bit zelo problematični.. in tukaj nastanejo problemi.. ne pozabi, da sta vidva zdaj druga družina.. starši so pa "sorodniki", ki pridejo na obisk..

3. Spet stvar dogovorov... svoboda mora bit seveda... včasih paše jit sam s kolegi brez partnerice in to moraš razumet! user posted image seveda mi je veliko lepše preživet večer s svojo drago kot pa s kolegi v lokalu.. ampak.. včasih je to treba.. in to podpiram tudi tudi pri njej...

Če te pa še kaj zanima... pa kr vpraš user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:24:26   
Anonimen
sprašujem pa vse skupa zato ker:
moj deli moško in žensko delo...recimo brisanje prahu je žensko delo in se ga ne bo dotaknil - vsaj tako pravi....

najbolj me pa mori njegov odnos med nama, saj imam občutek, da nisem na prvem mestu....da so tam še vedno njegovi tastari....

včasih takoj ko vstane leti k njim na kavo in ga ni po dve uri....minimalno uro na dan je vedno pri njih....(seveda sem jaz takrat doma sama!!!!)
ko sem mu rekla da naj to omeji je skor vn padu, da saj jaz tud hodim k svojim....ja seveda hodim ampak z razliko da, grem tja ko sva z malo same (torej njega ne pustim nikol samga doma) in drugo, da so moji starši vredni zlata, medtem ko so me njegovi vlačli tolk po zobeh, da je škoda zgube besed....(s tem da se on pred njimi ni nikoli potegnil zame, kar me boli še toliko bolj)

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:39:54   
Zahi
pol pa še ti razdeli moško in žensko delo user posted image reč, da je oktobra meseca brisanje praha žensko delo.. novembra pa moško.. in tako naprej... user posted image  user posted image  user posted image .. ej.. če živita skupaj.. potem tudi pospravljata skupaj.. to naj se navadi..



če nisi na prvem mestu.. pol neki ne štima.. če je pa nek mamin sinko, k more bit stalno pri njej, da ga boža in mu kuha.. mu to povej.. vidva sta sedaj družina.. in naj bo doma.. ne "doma"...

vprašaj ga kaj počne tam?? malo sumljivo mi je, da bi vstal zjutraj in tekel k mamici..

če pa praktično noče preživljati časa s tabo in otrokom.. potem mata pa mal težav.... predlagam pogovor..



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:50:22   
srki
Midva furava tako, da nimava nobenih stari v naprej določenih. Ti boš to, jaz pa uno. Brez veze. Še vedno velja, da tista ženska dela res jaz opravim. Kaj pa pravzaprav so ženska dela? To se pa sprašujem. Moj pomete, odnese smeti, pobriše za sabo, umazane cunje tudi da tam, kamor se jih da. Ne vem, jaz sem glede tega zadovoljnja in se nič ne pritožujem, če moram pa vedno jaz posodo pomit in jo pospravit. V končni fazi pa to tudi rada delam.

Glede žuranja in ostalih stvari pa tudi ni pravil. Če se mi zahoče, grem, če se njemu, tudi. 

Res mi je totalno mimo postavljati neka pravila, kaj bo kdo delal. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:51:29   
srki
Anonimna, oprosti, sem čisto spregledala, da je vprašanje za moške. Se ti globoko opravičujemuser posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:55:13   
baguSka
Anonimna, obcutk mam, da je tvoja dragi se presneto en velik mamin sinko!!!! Grem stavit, da ga je tvoja mami celo zivljenje ujckala pa razvajala in da se vedno ga. Zato je pa skoz pri njej, ker ona se vedno vse nardi za njega, pri tebi pa je malo drugace.. Ti pa samo tecnaris!! Je res?? Ornk se bosta mogla pogovort.. Ampak pomoje da se spremenil ne bo, ker bo vedno na mamini strani in nikol na tvoji, ceprav te ima mogoce res rad.. Ampak mama mu daje potuho, ko mu je ti ne in se bo vedno zatekal k njej. Ce bi se mogla s kom pogovrt, bi bla to kvecjem njegova mami, ampak ce pravis da nista glih v najboljsih odnosih, se toliko slabse.. Ker on je njen sinko in se bo itak potegnila zanj... Bojim se povedat, a ne vidim rešitve...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:56:23   
fricka
Zakaj pa ženske ne smemo odgovarjat na to vprašanje? Saj ti lahko povemo kako je pri nas doma.

Torej edino delo, ki ga nikoli v življenju ne bi naredil je priprava pralnega stroja, sušenje perila in likanje. Vse ostalo dela skupaj z mano. No, mogoče mu še pospravljanje kopalnice ne diši najbolj in raje dela v tem času kaj drugega.

Starši znajo bit tudi pri nas problem. Stanujemo z tastom in velikokrat mi gre to na živce in imam občutek, da nisem edina.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 11:56:54   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Anonimna, oprosti, sem čisto spregledala, da je vprašanje za moške. Se ti globoko opravičujemuser posted image


Jst pa sm vedla, ampak sm vseen mogla svoj komentar napisat... Sm poznala tri take fante in pri vseh je bla ista pesem..

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 12:01:09   
Anonimen
ja itak da lahko odgovarjate tud ženske....hvala bogu...več glav več ve....se opravičujem ker sem napak postavla naslov....

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nekaj vpršanj za moške....
15.9.2006 12:37:07   
nuala
1. Gospodinjska dela v celoti opravljam jaz, moj mož samo kdaj odnese smeti ali izjemoma posesa ( 2xletno ); to se mi zdi fer glede na to da on dela po 10 do 12 ur na dan v povprečju ( vsak dan ), jaz pa do 8 ur dnevno.
2. K mami hodi občasno, ne več kot 1x tedensko za cca 1 uro. Všasih gre z otroci, včasih gremo skupaj ( čeprav me tašča ni nikoli marala ).
3. Trenutno zaradi njegovega dela živimo ločeno, on je sam, jaz z otroci. Zvečer gre kdaj ven s poslovnimi prijatelji, to se mi zdi uredu. Drugače hodiva ven skupaj, ne kaže želje, da bi hodil sam. Ne verjamem, da bi dobro prenašala obiske lokalov s prijatelji / znanci, zlasti če se zavlečejo pozno v noč in so povezani z alkoholom.
Proti občasnemu druženju ali športu ( npr. košarka pa kako pivo ) pa nebi imela nič.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nekaj vpršanj za moške....
17.9.2006 22:04:09   
Win1
no, pri nas je pa takole; kadar ona ne zmore ali je odsotna postorim po stanovanju vsa opravila jaz: razen peglanja, ker bi prej kaj zažgal kakor zlikal. Če imava čistilno akcijo pa itak delava oba. Zdaj je to malo težje, ker najina pikica stalno leta pod nogami.  Moram pa povedat da mi ni težko poprijet za sesalec ali cunjo pa horuk čiščenje. Kar se tiče žuranj, če nanese greva skup ali pa vsak posebej kakor se zmeniva odvisno kako si zrihtava varstvo. Na obiske k sorodnikom pa itak hodimo skupaj. Torej vse se nekako pogovoriva ampak brez vpitja in kreganj, saj konec koncev živimo mi trije skupaj in oba sva mnenja, kakor si bova postlala tako pač bo. Vse dobronamerne nasvete od staršev, pa če so zanimivi upoštevava če pa so mimo pa malo pokimaš pa je urejeno.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nekaj vpršanj za moške....
3.10.2006 10:51:53   
Zahi
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Win1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nekaj vpršanj za moške....
8.10.2006 2:06:16   
Win1
a ste kar končali z debato, men se pa zdi zanimivo tako razpredanje, saj poznam kar precej fantov ali moških, ki so še pri 40 mamini sinčki. Pa da ne bo pomote sem sam edinec, a ko se je moja mati samo enkrat verbalno hotla spravt na zdajšno mojo ženo, sem čist ven padu. Od takrat je bil mir jo je sam še hvalila. Žal pa je letos zavoljo bolezni umrla. Saj si jaz ustvarjam življenje s partnerko in ne mama ali oče ali sestra ali še po možnosti kdo drug.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nekaj vpršanj za moške....
8.10.2006 8:45:20   
Primoza
1. Gospodinjska pomočnica, ankaa bolj tekoče drobna čiščenja jaz pa kuhanje in nakupi.

2. Jaz: trenutno nič pri nobenih od staršev ker grem takrat ko gre ona na obisk v službo delat, ankaa: tedensko do 14 dni.

3. "Svoboda" pol-pol.

Važen je nek vzajemni dogovor o delitvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nekaj vpršanj za moške....
9.12.2006 13:07:12   
Joe
Beri primozo, ima dobre!

Pameten moški čim bolj pomaga svoji ženski. Osebno partnerstvo pa že po definiciji pomeni nekje pol-pol ali kompenzacijo odstopanja od navedene norme.

Sicer pa, vprašaj mojo drago, kako je v resnici pri nama. user posted image user posted image


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nekaj vpršanj za moške....
4.2.2007 17:04:55   
LaraCroft
mojemu nikoli ne recem da mi more kej pomagat. vedno ko pomivam posodo, jo in isticasno pobrise in pridobiva na času za kaj drugega :P user posted image

tudi pri perilu - on sname, jaz zlikam. user posted image

pri kuhanju mi je pa res v veliko pomoc - v bistvu oba kuhava. ce pa jaz kdaj ne morm, me doma ze caka kosilo user posted image

pri pospravljanju on sesa -  ker imava en star sesalec, ki je kar tezak za zensko, jaz pobrisem prah iz polic.

samo na vsake toliko casa ga moram opomniti, da si zlozi razmetane cunje po sobi - da ne bo kdo mislil, da pospravljava obleke 1x tedenskouser posted image - on je profesionalni sportnik in dela  2 treninga na dan, zato sploh pozimi ko se slece sportna oblacila jih je cel kup...

ven na zure pa drgac sploh ne hodva - on nikoli ni hodil, jaz  le v gimnaziji. tko da vcasih greva do mojih ali njegovih frendov in vrzemo kake karte ali kaj podobnega




_____________________________

Lara Croft

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nekaj vpršanj za moške....
6.2.2007 19:18:14   
muška
O poglej poglej, moj pa pravi, da naj mu pokažem enega moškega, ki naredi kaj doma,... mu bom dala malo tale forum za prebrat user posted image

Torej, moj od hišnega dela ali kako naj temu rečem, tu in tam kaj skuha in ker je on financ minister on hodi v trgovino in že ta mu moram pet slavospeve!

Drugače pa nikoli niti ne pomisli, da bi kaj posesaj, cunje za prah ne pozna, nima pojma kje se nahajata pralni in sušilnistroj, kaj šele rokovanje z njima, smeti nosim sama,... no edino cunje pospravi za sabo in mogoče me 1x mesečno počasti s tem, da zloži piskre v stroj. In takrat ga moram hvalit do nezavesti!

Ko ga prosim, da naj mi pomaga pri kakšnem generalnem čiščenju(2 majhna otroka, jaz študiram), se dela norca iz mene in si hitro najde "zaposlitev"-> kolesarjenje, smučanje,...

user posted image user posted image user posted image

ven hodi v večini sam, tu in tam greva skupaj in takrat nama je super, jaz sama ne hodim ven, ker nimam potrebe, niti energije. taščico imam zlato, drugače pa hodimo po obiskih ponavadi skupaj.

(odgovor članu LaraCroft)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nekaj vpršanj za moške....
6.2.2007 21:29:36   
lea23
gospodinjska oprevila? recimo pol pol. nakupujeva vedno oba skupaj, kuha večinoma on, posodo pomivam večkrat jaz kot on, prah brišem jaz, kopalnico pospravljam ko sama takrat ko sem tudi sama doma ker drugače ga itak ravno tist trenutek na wc mudi vsakih 5 minutk. sesam jaz največkrat ko se on tušira ...

tašča: mojo taščo obožujem. se imava obe ful radi. zdaj ko sem noseča se videvamo bolj pogosto kot prej, dva bloka stran od naju živi ... pri njej sva povprečno enkrat na teden na kosilu in dvakrat na teden na kavici. ona pri nama enako. nedolgo nazaj je imela modno muho ko je zvonila tudi po dvakrat na dan, pa jo je zdaj na srečo minilouser posted image !drugače pa veliko skupaj hodiva po ženskih nakupih ( obleke, ličila ), moj se tudi kar znosno razume z mojimi starši. se pa v glavi mojih staršev pozna da sva midva z mojim dragijem starostno kar nekaj let razlike.

izhodi in žuranje:
s prijateljicami se dobivam čez dan, vsake dva dni, ampak sem doma najkasneje do 19.00. ali one pridejo do mene, jaz do njih, al pa v kakšnem kafiču oz. nakupovalnem centru. to je več al manj kavica, pizza, shoping, pogovori, kartanje, ... želje po pijančevanju in diskotekah nimam niti jaz niti on.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?