|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trojčki - kako naj se obnašam?
13.8.2004 13:21:56   
sovica
Jaz imam takle - "nevsakdanji" problem.

Brat od moža ima trojčke - dva fantka in punčko. Naslednje leto gredo v šolo.

In moj problemček: Stanujemo v isti ulici, drug obdrugem. Malčki me poznajo šele 2 leti - nisem še čisto njihova - verjetno tudi moja krivda, iz službe pridem šele ob 16h, potem kosilo, malce pospravljanja, pa je dan okrog.
ok - torej trojčki...
Imajo seveda čisto različne osebnosti in tle je moj "problemček", ne vem namreč, kako naj bi se obnašala, da bi malce pomagala. Zelo težko je namreč vsem enako posvečati pozornost in vsaki ima nekaj, kar bi bilo možno razviti in nekaj kar bi bilo za odpraviti.

1. najstarejši. Je tudi največji, najmočnejši, najbolj samozavesten, pobalin, ki ga moraš imeti rad. Ni stvari, ki je ne bi ušpičil, vendar na tak simpatičen način. Nenehno v diru, nikoli mu ne zmanjka energije in ne more stati pri miru. Imate kakšen predlog, kako ga navaditi malce potrpežljivosti? Kar groza me je, kaj bo ko pride v šolo - sigurno ne bo lahko sedev v klopi. Nič ne pomisli, preden naredi. :angel: Zadnjič je tako neučakano hotel videti karte, da je raztrgal ovitek in potem je seveda jokal, ker ni imel lepega ovitka. Moti me, ker mu vsi vse odpustijo, ker je pač "cortkan" in on to dobro ve. Prav tako ve, da je glavni. Moram pa reči, da je tudi vedno pripravljen pomagati, vse bi poskusil in povsod bi se vtaknil.

2. srednji. Drobnejši, medel, mamin ljubljenček, ki vedno išče potuho pri njej. Če je mami doma, je groza - za vsako malenkost v jok. Hkrati pa ima dobro koordinacijo - predvsem v igrah z žogo in premore obilico potrpežljivosti. Zanima me, kako ga "odvaditi" jokanja za vsako malenkost? Mehek je kot maslo. Celo če se po nesreči rahlo zapneš v njegov uhelj je že jok.

3. deklica. Mala gospodična, nič je ne zanima razen rožic, izkorišča srednjega, da ušpiči nekaj, kar bi sama hotela ušpičiti, potem pa pusti, da pobere vso krivdo. Ko je kakšno skupno delo (recimo, pobiranje odpadlih jabolk s trate), se pridruži šele v zadnjem trenutku, le zato, da bi dobila kakšno slaščico.

Problem:
Slaščice - njigova mamica jim vsak dan dovoli nekaj sladkega ali slanega (slane palčke). Skoraj že ne morejo brez tega, nenadzorovano dobivajo sladkarije od vseh sosed. Skoraj ne moreš z enim v trgovino, ne da bi prosil za sladkarijo ali igračo. Sedaj sem sklenila politiko: ne bom vam kupovala sladkarij, če pa pridete do konca trgovine (do blagajne), brez izgovoriti "Jazi bi pa...", boste mogoče še kaj dobili. Kaj menite?

Naslednji problem:
Ta srednjega lahko katerikoli obrne okrog - tako starejši fant, kot deklica. Kako mu lahko povečam samozavest?

Kako lahko deklico motiviram h čemurkoli? Nič jo ne zanima - le vse o rožah si zapomni. Hkrati pa se zdi, da ji ne morem dopovedati, da ni lepo druge komandirat...

No pa sem vam natrosila nekaj vprašanj... Mogoče preveč razmišljam, kot mamica, ampak vrgli so me v vodo, jaz pa ne znam plavat. Padla sem med trojčke (!!!), jaz pa ne vem, kako se obnašat od enega do drugega. Hočem se pa obnašat konstantno, ker imam občutek, da so še preveč zmedeni me mamico, očijem, babico in dedijem (stanujejo v isti hiši).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Trojčki - kako naj se obnašam?
13.8.2004 14:59:27   
tesa
Prav dobri so takšni starši, da lahko "sfolgajo" trojčke. Tudi moj brat ima dvojčka in sedaj jih pričakuje še bratranec. Očitno mene čakajo podobni problemi:ups:
Moje mnenje je, da kaj veliko se vtikati v vzgojo
nečakov in nečakinj ni ravno pametno, še posebno če
tega starša ne odobravata. Vsak otrok je poglavje zase in prav je tako, da imajo vsak svojo, drugačno osebnost. Vsak človek ima pozitivne in negativne
lastnosti od nas je le toliko, da jih navadimo z njimi živeti. Otroci imajo vsak svoj karakter, katerega pa ne boš mogla kaj veliko popraviti, le
toliko jim daj vedeti kaj je prav in kaj ne.
Otroka ne moreš naučiti samozavesti, to pride z leti,
niti potrpežljivosti. To sama vem, ker imam tri otroke in so si čisto različni pa četudi jih isto vzgajam.
Bodi z njimi potrpežljiva ti, daj jim vedeti kaj je prav in kaj ne, koliko bodo pa od tega odnesli boš
pa sama videla.
Pa veliko veselja z raznolikeži:sloncek::sloncek:

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Trojčki - kako naj se obnašam?
6.9.2004 14:55:06   
Tada
:bravo::bravo::bravo: trikrat baravo za trojčke!!!

Moja prijateljica ima trojčke; tri fantke, ki že hodijo v šolo. Že na pogled so si zelo različni (svetlolas, rjav in črn), da se ti kar smeje, ko izveš, da so trojčki. Njihov karakter je tudi ful različen. Ampak, ko je potrebno so pa vedno kot eno - najboljši bratci in prijatelji, ki ne pustijo, da bi se kateremu zgodilo kaj hudega!!! In tak lepo jih je gledat. Obožujem njihovo mamico in očkota, ki sta uspela svoje trojčke vzgojit in to zelo, zelo lepo vzgojit!!! Pusti otročke taki kot so - vsak je edinstven in nenadomestjiv. En bolj ranljiv, drug pogumen, tretji jezikav vendar prisrčen,..... to so pač trojčki.

haha...:
Malo premislite, koliko bedarij en otroček prinese iz vrtca ali šole??? KAJ PA TRIJE? jaoooooooo....

Lp:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Trojčki - kako naj se obnašam?
6.9.2004 14:59:52   
Tada
Aja... Kako se obnašat? Po občutku, vendar pravično. Saj hitro opaziš, kateri potrebuje več tvoje pozornosti; kateri rabi kako spodbudno besedo, ali pa dober nasvet, kateri hoče samo izzivati in nagajati,..... Vsakega obravnavaj kot svet zase - ker tudi so in zelo jih moti, če jih mečeš v isto skledo!!!

Bodi jim dober vzgled!

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Trojčki - kako naj se obnašam?
13.9.2004 14:01:05   
karmy
jzt mam enega pa ga komej kontroliram in vzgajam..ampak trojčki ali več..uff..kapo dol pred take mamice in očite :bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu sovica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?