|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregled za astmo
18.10.2006 20:24:25   
* Mateja *
Eno vprašanje!
Naročeni smo na neko preiskavo, ki bo pokazala, če ima Nejc slučajno astmo, pa me zanima kako to poteka in kako dolgo merijo izdihan zrak. Naš namreč ni sekunde v miru in zdravnik sploh dvomi, če se mu bo dalo zmerit. Smo pa naročeni v porodnišnico v Ljubljani. Zanima me, če je bil ktei od vaših malčkov na teh preiskavah??
Aja, pa še neki. Vsi smo prehlajeni, pa ne vem če mora bit Nejc popolnoma zdrav al ne?

Hvala in lep večer!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregled za astmo
18.10.2006 20:54:11   
lelaval
Verjetno ga je poslal na spirometrijo? Tukaj se meri, koliko zraka lahko vdihne oz izdihne - vse se dela preko računalnika in je opremljeno s slikicami, tako, da ko npr. otrok pihne, se pokažejo mehurčki rdeče ribice, ki morajo plavat višje od mehurčkov modre ribice - tako nekako. Potem pa dodajo metaholin (plin) - je neškodljiv za zdravje, pozna pa se pri izdihanem zraku pri tistih, ki imajo astmo, pri drugih pa čisto nič. Pa še v nek aparat pihajo - črni in beli oblački.
Jaz z mojima starejšima hodim sigurno 2x letno - sploh ni nič strašnega.
Kar pa se tiče pihanje - če premalo pihne, računalnik itak ne zazna in pač mora x-krat ponavljat. user posted image  To pa tiste sestre že tudi vedo.
Če te kaj še zanima, le vprašaj.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pregled za astmo
18.10.2006 23:24:00   
* Mateja *
Nejc je prehlajen že od prejšnje sobote in me zanima, če to vpliva na to preiskavo. Imam jutri namen poklicat v porodnišnico in vprašat, ampak se zanimam od vas staršev kaj se vam zdi. In kakšna zdravila pa dajo, če iamjo otroci astmo? In kakšne znake imajo otroci, ki imajo astmo, ker moj razen tega, da mu hrope občasno v prsih, nima nobenih težav. Hropenje pa pulmologi povezujejo z rsv-jem, ki ga je fasal kot nedonošenček že ko je bil na intenzivni!

Hvala za odgovor!
Mateja

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pregled za astmo
18.10.2006 23:25:23   
noe
Midva imama ta pregled decembra, a to je prav v porodnišnico treba it?
Mateja ,dej sporoč kako je bilo in kam točno moraš iti, ker jaz še nikoli nisem bila v Lj. porodnišnici. Hvala in lp,

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pregled za astmo
18.10.2006 23:41:01   
lelaval
Fino je, če je otrok zdrav, ker je potem ocena dihalnih poti bolj realna. Pokliči in povej za prehlad, pa boš videla. Pa javi, kako sta uredila.
Sicer pa danes astma ni noben problem - moja starejša sta oba astmatika in živita popolnoma normalno življenje. Sta se pač navadila, da s seboj nosita pumpice, v primeru, da pride do poslabšanja dihanja, kar pa je najmanjša stvar. Sin še celo nogomet trenira.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.10.2006 14:16:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pregled za astmo
19.10.2006 19:14:10   
* Mateja *
Ojla! Povratna informacija! KLicala sem v pulmološko ambulanto na ped. kliniko in mi je sestra rekla tko, da mora bit otrok cele 3 tedne pred meritvijo popolnima zdrav. V tam letnem času...???!!! Tko, da smo dobili nov datim in sicer tud mi v decembru, tko kot vi Noe. Kdaj mate, morda se srečamo? Ta laboratorij je pa v porodnišnici menda v pritličju, mi se pa moramo najprej zglasit na pultu v pediatrični, da nam dajo nalepke in neke papirje in nato gremo na uro na to merjenje. Porodnišnica Noe pa je menda naprej od kliničnega, na levo stran ceste, nimam pojma kje, nismo še bili tam!
Jaz se najbolj bojim, da se te stvari pri Nejcu ne bo dalo zmerit, ker se še poslušat ne pusti, kaj šele, da bo pihal v masko, tako da mislim, da se bomo šli samo obrnit. V zadnje ko smo bili pri pulmologu je tako zjal, da je napisal v izvid samo to, da mu ni upal nič pogledat, ker je tako jokal!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?