|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim pomagajte mi
7.11.2006 18:26:07   
M81
Sem mamica 5-letnega fantka,ki ima hipotonijo z upočasnjenim motoričnim razvojem.Obiskujema,logopeda fizioterapijo in občasno hodiva na Sočo v Lj. in pediatrično kliniko.Med nosečnostjo in porodom je bilo vse ok.Fantek malo težje hodi in skoraj ne govori.Nevem kje se je zapletlo. Prosila bi vas,da mi pomagate,ker si z možem želiva še enegauser posted image pa je mene preveč strah.Upam,da me razumeteuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Alika01 -- 12.11.2006 18:52:35 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
7.11.2006 19:09:53   
Anonimen
Nisi včeraj odprla popolnoma iste teme in si dobila odgovore?user posted image


(odgovor članu M81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
7.11.2006 19:41:35   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1181636&mpage=1&key=M81&#1181706

(odgovor članu M81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
7.11.2006 21:47:30   
mika
Nisi včeraj odprla popolnoma iste teme in si dobila odgovore?
Lusa jo je napotila na ta forum

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
8.11.2006 9:41:30   
Lusa
Ja napotila sem jo jaz na ta forum ,ker se mi zdi ,da ta tema sodi  sem in tu smo ljudje oz.mamice ,ki imajo/smo imele veliko problemov in smo si med seboj zelo,zelo pomagale in ,ki se moramo skozi svoje življenje prebijat z hudimi preizkušnjami ,zato M81 ,ti pošlji na čimveč forumov tvoje vprašanje.Nekdo se bo našel ,ki ima iste težave in mogoče že kakšnega drugega zdravega otrokca in ti pove svoje izkušnje.

Veliko moči ,veliko poguma tvojemu fantku in tebi in enega lepega dne se ti bo obrestovalo.Glede user posted image  pa kar lepo začnita delat na tem ;vsako mamico in očeta ,ki so šli skozi to, je strah ,tudi mene ,ampak želja po otroku je močnejša.

Fajn bodite in en lep sončen jutranji pozdrav!!In en user posted image  zate!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
8.11.2006 9:43:48   
Lusa
elanor ,mi smo zato tu ,da si pomagamo ,pa tudi če 100x objavi to vprašanje.Ne veš kako boli ,ko imaš bolanega otroka in nimaš niti malo informacij ,kaj šele vednosti kaj bo v prihodnosti.

Pa brez zamere!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
8.11.2006 14:24:44   
nina166
M81 če si želiš še enega user posted image  ga imej, saj če je tvoj prvi fantek bolan, sploh ni rečeno, da bo tudi drugi. Poznam veliko mamic, ki so v drugo rodile povsem zdrave otroke. Svetujem ti, da rečeš ginekologinji (če tej ne zaupaš jo zamenjaj) da naj ti da napotnico za h genetičarki. Mene je moja g v 3 mesecu nosečnosti napotila h genetičarki (zaradi dednega sindroma v družini) na pogovor. Bila sem pri dr. Geršakovi (kasneje sem zvedela, da je najboljša genetičarka v slo.), z njo pa sem se pogovarjala o sestrini bolezni, kako se prenaša, kakšne so preiskave, da se ugotovi, če ima plod to bolezen in kakšne so možnosti, da jo podeduje moj user posted image . Morem rečt, da je bila res dobro pripravljena in glede na to, da gre za zelo redko bolezen, ki je v slo. praktično ni (samo 2 primera) si je vse pogledala na internetu in je res odgovorila na vsako najino vprašanje. Pri njej sva bila več kot uro. Potem pa sem šla še dvakrat na pregled k prim. dr. Vasiliju Cerarju, ki se je tudi zelo potrudil - vsak ultrazvok pri njem je trajal več kot pol ure.

Zato ti predlagam, da greš najprej na posvet h genetičarki, potem si dobiš enega dobrega ginekologa ter začneta delat na user posted image . Kar pogumno. Možnosti da rodi bolanega otroka pa ima vsaka ženska - tudi tiste ki imamo doma že zdrave otroke.

Želim ti enega zdravega user posted image , tvojemu sinu pa veliko zdravja

Sporoči kako se boš odločila

P.S. Če rabiš številko od Geršakove ali Cerarja me kontaktiraj na zs



_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu M81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
8.11.2006 14:38:15   
Anonimen
Zdaj, a so opravili genetske presikave, torej je možno, da je zadeva dedna? Ker če je, potem se jaz ne bi odločila za še enega otroka, pa četudi bi bil samo en procent mmožnosti, da bo tudi drugi otrok bolan.

Če pa ni genetskega izvora, potem pa, če si želiš še enga, nimaš kaj premišljevati, morata pa bidi oba dovolj pogumna in močna, ker se v nosečnosti pojavljajo mnoga vprašanja, ki te lahko ali zamorijo ali pa jih odženeš, če si dovolj močan.


(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
8.11.2006 17:20:49   
Lusa
Al bina ,a potem pa se več nobena mamica naj ne odloči za otrokauser posted image !?Namreč pri nama z možem je bilo golo naključje ,da sva dobila Ajšo z DS in zdaj spet obstaja 1% da ga dobiva.Pa zato ne bom obupala.Veš Al bina nikjer ,NIKJER ti 100% ne garantirajo ,da boš imela zdravega otroka ,vsaka mamica ima nekaj % možnosti ,da dobi bolanega otroka in ne razumem te.Hvala bogu ,da se še odločimo za drugega ,čeprav je z bolanim otrokom ogrooomno dela in vsaka čast mamici v tem primeru M81 ,da spet razmišlja o otrokcu.Kot sem že povedala -STRAH bo skozi vso nosečnost prisoten-ŽAL.

M81 stopaj pogumno naprej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
9.11.2006 9:27:08   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Zdaj, a so opravili genetske presikave, torej je možno, da je zadeva dedna? Ker če je, potem se jaz ne bi odločila za še enega otroka, pa četudi bi bil samo en procent mmožnosti, da bo tudi drugi otrok bolan. 



S tem pa se tudi jaz ne morem strinjat. Pri vsaki nosečnici obstaja 4% možnosti, da pride do naključne napake med oploditvijo al kasneje v nosečnosti in da se bo otrok rodil bolan. To je pri vsaki ženski, ne glede na to ali ima doma že bolanega otroka ali so vsi zdravi. Res je, da se pri ženski, ki je že rodila ortoka z dedno okvaro ta procent zviša, vendar to še ne pomeni, da bo tudi v drugo kaj narobe. Nobeden pa ti ne more 100% zagotoviti, da boš imel zdravega otroka. Riziko je vedno.

Zelo občudujem mamice, ki se po slabih izkušnjah in bolanem otroku, odločijo še za enega otroka. Verjamem, da je to težka odločitev. Vsa skrb pa je na koncu poplačana, ko stisneš k sebi zdravega user posted image .

Jaz poznam kar nekaj mamic, ki imajo prvega bolanega, drugi pa je popolnoma zdrav. Zato M81 kar pogumno. Držim pesti zate.

Lp

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
10.11.2006 13:26:59   
dskubin
Pri mojem imajo tudi v družini dedno bolezen, eno vrsto mišične distrofije. Na začetku, ko sva se odločala za otroka, sva se odločila tudi za genetske preiskave, bila na posvetih,.. Ampak je to tako redko, da pri nas tega ne delajo, še v Evropi najbrž ne (oziroma eksperimentalno) in ni nam uspelo pravočasno dobiti laboratorija, ki bi to preiskavo opravil. Delajo nekaj v Ameriki, ampak po 11. septembru je katastrofa s pošiljanjem tega materiala, vse pregledujejo, po možnosti uničijo ali pa ne pride pravočasno oz. dovolj hitro do naslovnika. Na koncu sva se odločila za otroka, ker je ljubezen prevladala nad slabimi mislimi. Rodila sem fantka, ki izgleda popolnoma zdrav, upamo, da tudi je tako. Kajti ta bolezen se niti ne pokaže takoj ob rojstvu, pri svakinji so jo opazili šele konec osnovne šole, pri mojem celo po 20. letu starosti. Res, ni tako hudo, se pa vidi (prej, kot pride na dan, v hujši obliki se pokaže). Sedaj sem ponovno noseča in upamo na najboljše. Garantirat mi noben ne more, da bo otrok zdrav (niti, da je zdrav ta, ki ga že imamo), za vsakega najinega otroka pa obstaa 50% možnosti, da bo podedoval to bolezen.

Poanta mojega pisanja je samo v raznislek al bini, kajti če bi se odločala po njeno, se nikoli ne bi odločila za otroka. Sicer vsak po svoje, midva sva se odločila, da se kljub tej bolezni da kvalitetno živet in samo upam lahko, da naju bodo otroci (v kolikor bo kdo od njih biolezen podedoval) razumeli. Vsaj vzgajali jih bomo tako. In srečna sem, da ju imam (čeprav sta oba potencialna nosilca bolnega gena).

Zelo, zelo občudujem vse starše, ki se ob hudo prizadetem otroku in vseh križih in težavah, ki pridejo zraveno odločijo še za druge otroke. In zdi se mi, da je edino tako prav. Da v sebi najdeš moč, da premagaš bolečino in ŽIVIŠ.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
12.11.2006 19:12:07   
Anonimen
Vsak ima svoje mnenje in se po svoje odloča.Jaz sem se odločila,da nebom več imela.

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
12.11.2006 21:12:29   
spacey
Ja, najboljše da začnemo še pri ljudeh delati selekcijo. user posted image

M81, pogumno in veliko sreče! user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
13.11.2006 1:34:52   
M81
Hvala


(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
14.11.2006 11:14:51   
Anonimen
Jaz pa al bino popolnoma razumem. Oprostite mi, mamice z bolnimi, prizadetimi otročki, če bi bila raje brez otrok kot s prizadetim, jaz nimam toliko poguma kot ve.

Ja, spacey, kaj pa je narobe s selekcijo?

(odgovor članu M81)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
14.11.2006 13:47:50   
Anonimen
Oprostite mi, mamice z bolnimi, prizadetimi otročki, če bi bila raje brez otrok kot s prizadetim, jaz nimam toliko poguma kot ve.
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Veš Meta, tudi jaz sem si nekoč mislila, da ne bi zmogla, da ne bi imela poguma za "drugačnega " otroka. Vendar, ko se ti to zgodi, nikoli več ne pomisliš na kaj takega. Ampak se trudiš. Tako kot se ti trudiš za "normalnega" otroka se jaz trudim za "drugačnega " otroka.
In v mojem primeru je šlo, da je otrok pač "drugačen" zaradi malomarnosti po porodu. Ampak o tem zdaj ne bi več, ker to je edino kar še boli.
In sedaj, ker se je je to pač mojemo otroku zgodilo, naj ga pustim, naj ga "zavržem"?!
Pa ne mislit, da te zdaj napadam, ampak res me je zbodel tvoj stavek, da si rajši brez, kot da bi imela "drugačnega" otroka! Ker nikoli ne veš, kaj vse te še v življenju čaka!

M81, ti pa kar pogumno!
In ne pozabi, ko boš zagledalauser posted image user posted image , povedati tudi nam!user posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
14.11.2006 14:54:00   
Lusa
Veš Meta ,pri nas rečejo :hitro se ugrizni v jezik ,da se kaj takega tebi ne zgodi.Kako boš pa vedela ,da nosiš v sebi zdravega otroka?Kot je NUR napisala,veliko premalo se zavedamo ,kaj vse se nam lahko zgodi pri samem porodu.Pa nekaj bi ti še vseeno povedala ,kaj če se ti zgodi ,da rodiš zdravega otroka ,pa ti tako nesrečno pade ,da je hudo duševno zaostal(poznam namreč kar nekaj takšnih primerov in tudi drugačnih;sem jih v kliničnem spoznala)Boš ga takrat kar zapustila?
In ko se boriš ,mu nudiš vso otroštvo vse ,nato pa ti zaide v drogo ,alkohol itd.Ma raje imam 1000x  "drugačnega"otroka ,ki te ima rad ,je s teboj zadovoljen in nauči te ,kaj v resnici pomeni življenje.Ob njem začutiš še prej ,kaj in koliko pomeni vrednota ljubezen.

Pa brez zamere!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
15.11.2006 1:16:17   
M81
Lusa!
Zelo se strinjam s tabo,kar si napisala.
Nikoli ne moreš zagotoviti kaj bo ali kaj se bo zgodilo.Nesreča nikoli ne počiva.Ne privoščim je nikomur.
Stara sem 24 let in sem že marsikaj izkusila na lastni koži,kar marsikatera ni.Nekatere ste pa zelo krute.Nikoli ne moreš vedeti kakšnega otroka boš dobila.Tudi moja nosečnost in porod sta bila vredu pa se je nekje zapletlo da imam sedaj bolanega sina ampak zdravniki nevedo od česa je to prišlo.
Tako da bodite mamice srečne da imate zdrave otroke!
Jaz ne bi morala biti bolj srečna da imam sina ki me ima rad kljub temu da je bolan.
IMEJTE SE RADI IN TAKO VAS BODO IMELI TUDI DRUGI.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
15.11.2006 9:17:24   
klaja
Tudi mi nameravamo imet še enega ali dva otroka, pa čeprav ima Julija  Downov sindrom. Nočem da bi bila sama, veliko bolje bo, ko bo imela družbo, da bo lahko rasla in se učila z njim in od njega. Pa tudi ko bo večja, bo imela nekoga, na katerega se bo lahko obrnila in zanesla.

Tako da kar pogumno in se kar odločite še za enega. Glede tega kar pa je napisala Lusa pa se popolnoma strinjam, nikoli ne veš kaj lahko otroka doleti. Tega ne želim nikomur, ampak nikoli ne veš.



(odgovor članu M81)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
15.11.2006 9:32:28   
Anonimen
Draga Lusa, popolnoma sprejemam tvoje mnenje, ki se pač razlikuje od mojega. Prosim, da tudi ti mojega, če ni pretežko, če je, pa tudi nič zato.

Vem, da se lahko z otrokom marsikaj zgodi in vem, da vsi presejalni testi in vse ....-centeze ne morejo garantirati zdravega otroka, da pa bi na ves ta rizik dodala še genskega, pa hvala lepa.

(odgovor članu klaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: PROSIM POMAGAJTE MI
15.11.2006 10:50:53   
nejcko
M81, tudi jaz bi ti predlagala posvet pri genetiku, kajti samo tako boš lahko sama pri sebi najbolj pomirjena in šele takrat boš lahko povsem mirno sprejela odločitev. Sama praviš, da te je strah; torej izkoristi možnosti, ki so  dandanes na srečo na voljo.

Mislim pa, da Albina ni mislila nič slabega. Pravzaprav ti je, samo ne zavito v celofan, povedala točno to, kar so ti svetovale ostale. Če globoko v sebi ti ne bi čutila nobenega strahu pred tem, da bi se bolezen ponovila tudi pri drugem otroku, nas  sploh ne bi prosila za nasvet. Torej, pomagaj si, ker si lahko!
Res pa je, da nikomur nihče ne more 100% zagotoviti zdravega otroka - bolezen in nesreče prežijo v vsakem trenutku. Tudi sama sem imela podobno izkušno - zaplet pri porodu - a na srečo ni bilo hujših posledic. Vedno pa bo v meni živelo vprašanje, ali bi bil moj otrok drugačen, če do teh komplikacij ne bi prišlo.
Še enkrat - izkoristi vse možnosti, ki so ti na voljo, ker mirna in zadovoljna nosečnost pomeni ogromno za otrokov razvoj.

Želim vam vse dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?