|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mravljinčaste roke
15.11.2006 13:24:28   
žiža
Zadnji teden se mi dogaja da ko se ponoči zbudim imam obe roki čist mravljinčasti in ohlapni. Ko mal pomigam s prsti in jih stresem kar hitro mine. SEm najpej mislila, da pač  grdo ležim in s tem poležim roki ampak da bi pa vsak dan tako grdo ležala..user posted image  Pa res se to dogaja vsakič ko se zbudmi, tud 4x na noč. Čez dan teh težav nimam. Vem da sem enkrat v eni mami brala, da je to nekak povezano s nosečnostjo oz s porodom, kaj več se pa ne spomnim.
Kakšen nasvet je dobrodošel user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mravljinčaste roke
15.11.2006 13:32:54   
Anonimen
Imam isti problem,pa nisem po porodu.To se mi dogaja že nekaj let.Bila sem pri zdravniku in dal me je slikati vrat in hrbtenico.Diagnoza;obrabljena vratna hrbtenica. Imam pa soseda internista,ki pravi,da bi bilo dobro prečistiti kanale na zapestju rok,saj največkrat zaradi tega nastajajo mravljinci.Upam,da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mravljinčaste roke
15.11.2006 13:51:48   
žiža
ojoj, tole potem ni nujno, da je čist nedolžna reč user posted image
obraba hrbtenice pri 27ihuser posted image
In kaj lahko sam narediš, a se stanje lahko izboljša?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mravljinčaste roke
15.11.2006 13:56:14   
Gina
Žiža, če bi bilo to med nos., ne bi bilo najbrž posebej čudno, ker takrat hormoni podivjajo. Jaz sem imela čisto mravljinčaste roke, da mi je vse dol letelo, nisem vedela, a nekaj držim ali ne. Začelo se je ponoči in se stopnjevalo, da prstov sploh čutila nisem dobro. Vendar je po porodu v nekaj mesecih minilo.
Ker se ti to dogaja po porodu, bi pa jaz vseeno obiskala zdravnika. Lahko imaš res s hrbtenico težave, z zgornjimi vretenci, mogoče zdaj zelo roki obremenjuješ, saj imaš malega otročka, ki ga zihr nosiš - to na zgornjo hrbtenico rado udari. Lahko pa je tudi kaj drugega. Moj oče ima multiplo, pa se je vse skupaj začelo z mravljinci v nogah in rokah - vendar pri tej bolezni mravljinci čez dan ne minejo. Vsekakor bi jaz šla do zdravnika, če te čez nekaj časa ne mine.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mravljinčaste roke
15.11.2006 20:31:24   
Magi*
to se je meni dogajalo po porodu. čez dan, ko sem bila ulaufana, je bilo OK. ponoči, ko sem se zbudila, pa mravljinci, kasneje pa otopelost. še kasneje pa so me začela zelo boleti zapestja, da tudi palca in kazalca nisem mogla skupaj staknit. je bilo pa to zaradi nošenja otroka. moja bejbi je bila kar težka in velika, jaz pa drobnauser posted image  sem dobila opornico za eno roko (tahujšo), da sem jo malo odpočila in se je samo porihtalo s časom. pa manj sem jo nosila, pa mož je začel ponoči vstajat in mi jo je prinesel v posteljo. znani rek tudi tukaj drži: vse je za nekaj dobrouser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
15.11.2006 20:52:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mravljinčaste roke
17.11.2006 15:17:05   
spacey
Meni se je to dogajalo med nosečnostjo oz. proti koncu, zaradi otekanja in povišane telesne teže. Mravljinčenje prstov (od palca do sredinca in polovica prstanca), odrevenelost roke, pa še v komolcu me je "tresla elektrika". Imenuje se sindrom zapestnega kanala. Ponavadi po porodu izgine sam od sebe, v nekaj mesecih. Če pa ne, pa naredijo manjši kirurški poseg.

Ampak mislim, da pri tebi to ni isto ali pač. user posted image  Pojdi do zdravnika.

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?