|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mišični tonus v nogicah
9.12.2006 14:56:39   
frka
Naš nedonošenček rojen v 33 tednu je imel najprej mišični tonus vzgornjih okončinah zdaj pa v nogicah ne more hoditi kr počepne -stoji pa ob opori, se plazi in gre tudi ob opori. star je 15 mesecev in na fizioterapiji je rekla da še ima čas do 18 meseca . In če ne shodi do takrat kaj potem naredijo me je kar malo strah upam da bo shodil .
Na fiz. mi je tud ko je mel mišični tonus v rokicah rekla da v nogicah ne bo imel zdaj pa ma. Vem da ta telovadba dela čudeže (ko je bil manjši je bilo lažje je vse ubogal in bolj sodeloval zdaj pa če mu ne paše se kr usede) 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mišični tonus v nogicah
9.12.2006 17:14:20   
POKPOK
Več krat na dan mu masiraj, gneti mišice, rahlo potresaj z nogo, ko leži.  Prosi NFT, da ti pokaže. To zelo, zelo pomaga.
Moja punčka je morala čim več sedeti z iztegnjenimi nogami, oblika črke V. Pri tem sedu mišice ne smejo biti zategnjene. To sem dosegla, da sem dala roko pod koleno ali ga rahlo privzdigovala. Stopalo mora biti pravokotno, kot da bi otrok stal.
To lahko počneta pred TV, med branjem knjigic, igro. Tu kar pozabijo, da jih "gnjaviš".

Nič ne skrbi, samo delaj pa svojih najboljših močeh in gnjavi NFT za čimveč obiskov.

Da te potolažim, moja punčka je v treh mesecih vstala in shodila. Tako, da imata še čas. Bilo je pa mesec in pol čez 18 mesecev.
Lp

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mišični tonus v nogicah
11.12.2006 9:16:55   
tins
Naj te še jaz potolažim: tudi moja je shodila ravno sedaj-pri 19.mesecih. Kot je rekla POKPOK- fino telovadita (mi smo skoz šibali po štengah gor in dol) in se masirajta, pa bo. Pa nobene panike ni, če shodi po 18. mesecu!!
LP

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mišični tonus v nogicah
25.12.2006 21:22:42   
::zaspanka::
Tins,najprej čestitke za Larine korake!user posted image
Frka,ni nic določeno koliko časa ima.moja mala je mela najprej zelo izrazit tonus v nogicah in cisto malega v rokah,potem pa se je kar obrnilo in ima rokice cisto zategnjene vcasih. mi je pa tako na nfth kot v ra povedala,da ni meje,kdaj shodi,
nekateri prej,druge cakajo do tretjega leta ali vec. odvisno tudi od zdravnika,nekateri so ocitno zelo neucakani=)
saj potem po nekaj mesecih telovadbe se vidi,kako otrok napreduje,nasa cisto pocasi,rabi nekaj mesecev za en dosezek (stara je 13m in sele drzi glavo,zdaj jo ucimo posedanja in poseganja v prostor),tako da ga ne silit in cimmanj se sekirat!
ni panike,le telovadi z otrokom,pa ob igri se na zabaven nacin cimvec ukvarjaj s pravimi prijemi,sproscanjem...
pa srecno!



_____________________________

ZA ZAPRTIMI OCMI NEMOGOCE SE GODI, TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRICAS SE PO MAVRICI...

http://-zaspanka-.moj-album.com/

http://zaspancek.blogspot.com/

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mišični tonus v nogicah
27.12.2006 15:56:30   
Bučika
Tako kot so predhodnice dobro napisale, ni omejitev pri tem kdaj naj otrok shodi.Pač v današnjem cajtu je itak tko,če ne shodi pri 1 letu ali 13m, je že nekaj narobeuser posted image . Pač vsi otroci so si različni, eni shodijo že pred enim letom eni pa rabijo dalj časa.Pa zakaj bi jih "preganjali" in prehitevali njihov razvoj, če ne gre hitreje. Moja punčka ima DS in bo 1.1. stara 19m in še ne plazi, kaj šele hodi. Kot znano, imajo ti otroci slab mišični tonus, tako tudi moja. Hodiva na fth(sicer zdaj nisva že lep čas bili, 2m ker je bila 1m in pol v bolnici zaradi hude pljučniceuser posted image ). Bova pa zdaj spet začeli po novem letu.Delava pa kake vaje tudi doma, tako med igro. Tudi ona je zdaj že tako velika, da slabo sodeluje, ampak bo morala.Če z jokom, pa z jokom. Ne bo šlo drugače.

Pomiri se in uživaj s svojim malčkom kolikor se da, za to da shodi, ima še dosti časa.Ne obremenjuj se.
Lepo se imej in srečno v letu 2007!!user posted image

(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mišični tonus v nogicah
29.12.2006 13:49:14   
hanakz
Hej Zaspanka, mi imamo pa od vaše dvojčico (28.11.2005). Tudi mi smo v fazi posedanja, čeprav se mi zdi, da je do samostojnega sedenja še dalečuser posted image .  Glavico ob sedenju (če jo imam v naročju) drži, pri potegu iz vodoravne lege je pa še kar ne vzame s sabo. Ali imate vi že kakšno diagnozo; mislim razen hipotonije- v smislu kaj je vzrok motoričnega zaostanka? Mi po vseh preiskavah, ki mi parajo živce, ne vemo še nič in ker ni diagnoze, tudi ni prognoze. Se mi zdi da se tudi malo slabše odziva, čeprav že reče "mama"user posted image . Na to temo nimamo še nič preiskav, so rekli, da je to posledica nizkega tonusa, sicer pa da ni nič posebnega. Na mojo pošnjo sem dobila napotnico za logopeda, ampak v tej smeri še nismo nič ukrenili - logoped je na daljši bolniški, zamenjave ni (kako simptomatsko za naše zdravstvouser posted image ).

(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?