|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dehidracija
10.2.2007 18:03:07   
živa
Hoj!

Tole presega že vse meje. Naš enoletnik ima že od torka drisko in visoko vročino, danes sem ga spet vlekla k dežurnemu, ker je imel v blatu nitke krvi. S srede na četrtek so ga že poslali na infekcijsko na infuzijo. Pri zdravniku so mi seveda naročili, da "moram vztrajati" user posted image pri pitju - mislim, ko da sem ena lena mama, ki se ji ne da trudit. Skratka, kljub vsemu vztrajanju mi še manj pije kot prej. Karkoli sem poskusila, ne deluje, danes niti po žlički noče več piti, samo pokažem mu žlico ali flašo, je že jok, kozarec ne pali, skodela z nastavkom tudi ne več. Malce me tolaži, da ga še dojim,  ampak ker sem ga razen nočnega dojenja že odvadila, mislim, da nimam več ne vem koliko mleka.   

Kako naj ga prislim, da pije??? Ne pali sok, ne čaj, ne kompot, ne voda, nič, jaz pa ga ne bi spet vlekla na infuzijo, ker mi zadnjič v bolnici celo noč ni nič spal.

Nujno, prosim, svetujte.

Lp,

živa 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dehidracija
10.2.2007 18:10:15   
Primoza
Dajte mu isostar.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dehidracija
10.2.2007 18:16:01   
Katja6
Samo eno noč ste bili na infuziji?  Se je driska že "porihtala"?  Naš šestnajstmesečnik je bruhal in driskal v torek, v sredo zvečer je bil sprejet na pediatrični oddelek na infuzijo, domov je šel v soboto.  Pri tako majhnih hitro pride do dehidracije- zdravnik je rekel majhna flaška je hitrej prazna kot velika. Koliko pije ve samo nekdo, ki je skoz z njim..če se ti zdi, da premalo vztrajaj pri zdravnikih.

katja


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dehidracija
10.2.2007 19:12:43   
živa
Ne, driska se v bolnici ni porihtala, je pa kar nekaj pojedel in popil, pa tudi ni bil pretirano dehidriran, ravno na meji. Zdajle je pojedel nekaj goste korenčkove juhe s prepečencem, par žličk čaja iz suhih borovnic in malo se je podojil (se mi zdi, da se je bolj crkljal, ker je najbrž mleko pojedel že čez dan).

Isostar? Kako naj ga pa "zapakiram", da ga bo pil, če mi usta tišči skupaj in tuli, ko se mu približam s kako pijačo?

Lp,

živa 

(odgovor članu Katja6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dehidracija
10.2.2007 19:26:21   
Primoza
Morda v tisto brizgo za doziranje antibiotikov? Po mojem se jo dobi v lekarni. Tam se dobi tudi originalni rehidracijski napitek Nelit 60. Če boste morali dozirati na silo, potem lahko dajete tudi Nelit, ki je za razliko od isostarja slabega okusa.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dehidracija
10.2.2007 20:04:21   
Katja6
Še to, mogoče so že dohtarji svetovali, da so v takem primeru dobre tud bobi (slane) palčke, s tem dobi zadosti soli, mogoče bo pa potem bolj žejen in pripravljen več piti.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dehidracija
10.2.2007 20:19:12   
Anonimen
Mi pijemo Hipp ORS 200 in sicer zmešan z nečim. Je pa sok namenjen proti dehidraciji. Poskusi v lekarni če ga imajo. Pri nas ga ima samo DM! Drugače je na osnovi korenčka.

(odgovor članu Katja6)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dehidracija
10.2.2007 21:20:30   
eya
Daj mu za pit, ko je zelo zaspan-če pije po flaški ali magičnemu lončku?

Naš mali takrat spije precej več, sem opazila... Mogoče ta trik tudi vam pomaga.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dehidracija
10.2.2007 21:34:51   
NRMM
Tudi mi driskamo že 3 dan,ampak vmes je bil en dan ok,nimam pojma kaj se ji je zopet včeraj porušilo. Sicer kaka ''samo'' 2x dnevno veeeelike količine,tako da prileze povsod ven,je kolkotolko normalno,z pijačo pa imamo tudi probleme.Dobro je to,da ji je všeč slamica in s tisto probavamo večx po požirkih.
Ji pa dajem zjutraj in zvečer po flaši za jest Humano 9 (tudi proti dehidraciji) in 2x dnevno linex,upam,da bo današnja noč brez sračkanja in,da se nam te količine končno ustavijo. Za kosilo dobi sluzast riž ali pržgano juho.Riž navadno malo bolj solim,da je potem žeja,malica je kakšna pretlačena banana,zastana naribana jabolka,v glavnem vse tako,kar zapira.Pije mi pa druga ne kot cedevito,boljše to kot nič.Pa tudi kakšen probiotični jogurt ji dam,katerega zelo rada poje,vsaj nekaj.
Pa kakšen smoki in slano pecivo,da je žeja.
Na vso srečo pa vročine nimamo in močno upam,da tako tudi ostane.

Upam,da se čimprej pozdravite user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dehidracija
10.2.2007 23:50:40   
živa
Problem je, ker ga nikoli nismo navajali na flaško, tako da - če se mu zdi, pije, sicer jo zavrača. Navadno nam je pil po žlički ali iz skodelice z nastavkom ali kar iz kozarca, zdaj pa še to ne gre. Pa že itak ni veliko pil. Ko je zaspan, nimam šans, da spravim kaj vanj, razen joške, seveda.

Zdaj spi, nemirno sicer, ampak spi.

Z vso našteto hrano smo že poskušali, pa se driska vseeno ne ustavi.

Skratka, jaz sem že obupala. Upam, da bo jutri lepši dan. Hvala za pomoč.

Lp,

živa

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dehidracija
11.2.2007 16:55:01   
natalia
kaj pa kaka zanimiva flaška ali lonček, da bi ga pritegnila?
moja tudi v spanju pije več.

srečno!


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dehidracija
4.4.2007 14:20:46   
Marelica
Živa, upam, da ste zadevo uspešno porihtali. Vem, da sem potegnila na plano že 2 meseca staro zadevo, ampak tu pa moram nekaj pripisat. Mogoče za katero, ki se bo znašla v podobnih težavah.

Pred kratkim smo imeli tamalo v bolnici zaradi dehidracije in ko sem brala živo... evo, kot da bi opisala našo zgodbo (edino dojiva se medve ne). No, pa še to, da smo ostali 4 dni noter in smo zdaj dali skozi že vse možne urinske preiskave in UZ ledvičk. Zdaj je spet zdrava in sem si kar oddahnila od bolnice.

Hotela sem pa pripomnit, kako poniževalno je poslušat medicinsko osebje, ki ti soli pamet, da otrok MORA piti in pika. Zaradi tega MORA smo naši v času njene bolezni priskutili slamico, žličko in flašo, pa tudi brizgo, s katero smo ji vsej kričeči na silo brizgali tekočino, da se je kar dušila. Ko ona ni hotla, ni hotla, pa pika. Tako je polovico vsiljene tekočine popil njen slinček, ker je kar ven pljuvala. Jaz sem bila zraven že vsa živčna in še zjokala sem se, ker kdo pa rad otroka v nekaj sili. Če bi bilo po moje, bi jo raje še en dan več priklopili na infuzijo in bi s tem dobila zadosti. Ker s tem siljenjem je spila še manj kot bi brez siljenja (vsega skupaj mogoče dober deci). Toliko pa že poznam svojega otroka, ki je že tako ful slab pivec!

En teden po bolnici smo imeli doma še vedno težave s pitjem, hčerka pa je postala že pravi upornik. Ko smo jo končno nehali pretirano gnjaviti za vsak požirek, je šele prišla v svoje stare tirnice. Normalno mi zdaj spet spije vsaj tista 2 deci mleka zjutraj in 2 deci zvečer, pa juhico ji kuham (na srečo ima to rada), sokec na slamico pa je tudi že sprejela nazaj, čeprav ji ga moramo čisto neobremenjeno ponudit, če pa odkloni pa takoj stran. Čaj, voda, ostalo... samo kakšno žličko ali požirek po kozarcu, pa noče več. Glede na to, da ni več dehidrirana in je vse OK, sem zadovoljna. Ker vem, da se s prisilo pri njej nič ne doseže.

Upam, da bo kateri ta izpoved pomagala, da ne bo obsojala staršev, ki, nemarneži, ne dajejo svojemu otroku dovolj za pit. Staršem slabih pivcev pa vsaj malo olajšala vest, da le niso tako slabi starši, če otroka ne morejo prepričat k zadosnemu pitju.

OTROCI SO SI TAKO RAZLIČNI, DA JIM SKORAJ NI PRIMERJAVE!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?