|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naš mali ima težave z kakanjem
28.2.2007 20:26:47   
metuljčica2
Pozdravljeni!

Do sedaj sem le brala vaše prispevke, sedaj pa se vam pridružujem. Naš Ožbej je star 13 mesecev, tudi otrok s pp. Je hipoton in za njim je cel kup operacij. Pri gibanju imamo kar nekaj težav. Trnenutno se kotali, sedi bolj ob opori, nekaj časa tudi že sam, vendar ima velike težave z ravnotežjem. Aja pozabila sem povedati da ima hipoplazijo malih možganov (ravnotežje, koordinacija). Plazi se še ne. V teži in rasti lepo napreduje, tudi jeva že vso gosto hrano. Težava pa je kakanje. Že ves čas je kakal bolj poredko, večkrat sem ga morala jaz podrezati. Trenutno imamo odvajalni sirup. Blato ni več trdo, pa tudi kakati gre vsak dan. Pa boste rekli v čem je torej težava? Naš mali ne bi šel kakat če mu jaz ne bi dala vodice v ritko, podrezala s toplomerjem... Tako je vsak večeruser posted image  in skrbi me da naš otrok ne bo nikoli sam znal potisniti blata. Se lahko razvadi s tem da jaz drezam vanj? Zdravnico sem vprašala ali ne bi bilo bolje da bi ga nekaj dni pustila, pa je rekla da pri tako majhnem ne, da bi se lahko vse skupaj zabilo. Kako imate vi s prebavo? Kako rešujete te težave? Fizioterapevtka je tudi rekla da je kakanje slabše tudi zaradi hipotoničnosti. Vem da bo slišati mogoče butasto, pa vendar - kako pa kakajo otroci ki so na vozičku, ki so hipotoni, ki nikoli ne shodijo...?
Upam da nisem izpadla trapasto. Res me tole kakanje skrbi.

Hvala za odgovore.

< Sporočilo je popravil Trnuljčica -- 1.3.2007 17:30:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
28.2.2007 20:37:32   
Marogica
Sicer ne vem, če ima to sk kakanjem kakšno vezo z njegovo boleznijo. Mogoče se je samo navadil, da ga ti drezaš v ritko in je to povezal s kakaknjem. Torej v njegovi glavi je drezanje=kakanje. Mogoče bi bilo dobro, da mu daš nekajkrat kakšno svečko ali drugo odvajalno sredstvo(kot si že napisala),  in mu ne poamgaj, pa da bo enostavno "moral" kakakti. Tako se bo mogoče navadil, da bo kakal sam, brez tvoje pomoči.

In počakaj, saj ni nujno, da kaka vsak dan. Mogoče se bo pokakal vsak drugi dan.

Ne vem, samo razmišljam....

< Sporočilo je popravil Trnuljčica -- 1.3.2007 17:36:34 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu metuljčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
28.2.2007 23:13:29   
eya
Poskušajta s hrano pospešit prebavo. Pomaga, če otrok veliko, veliko pije, fini za lažje kakanje so probiotični jogurti, kašica iz čez noč namočenih suhih sliv. Veliko sadja naj poje, ker vsebje dosti vlaknin, ki pospešijo prebavo.

Ja in črevo se lahko zelo hitro navadi na to, da se mu ni treba krčit, ne uporabljajte prevečkrat svečk in klistirja.

< Sporočilo je popravil Trnuljčica -- 1.3.2007 19:26:07 >


_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
1.3.2007 13:18:48   
romy
Tudi jaz ti priporočam kašico iz namočenih suhih sliv. Mislim, da bi to moralo zadostovati. Sicer ne uporabljam tega za otroka, ker nima teh težav, uporabljam pa to včasih zase in lahko rečem da je super odvajalo!
Srečno!!

< Sporočilo je popravil Trnuljčica -- 1.3.2007 19:26:40 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
1.3.2007 19:34:24   
Anonimen
Joj to je pri nas problem že sedem let.Diete polno soka na tešče 100% sok potem pa jest.Pa sirupi svečke,klistir vsaki tolko časa.Da sem že sama ratala zaprta in bolana zaradi sekiranja.M a kakšne slive,fige,polnozrnate stvari,kefir,jogurt,sadje to pri nas ne pomaga nič.Glih včeraj sva bila pri dr.,ker mu je od trdega blata počila ritka,dobil je hemeroideuser posted image user posted image user posted image zdaj pa do pondeljka mora vsak dan svečko dobit nesme biti niti malo trdo blato,da mu ritka zaceli.Komaj so mu ustavili kri.Danes sem mu dala svečko in ni šlo pa sem dala svečko za odrasle šele potem je šlo.Dr.je samo rekel,da bo to pri njem večni problem.user posted image user posted image user posted image Probaj z sadjem,doma stisnjenimi sokovi na tešće potem pa gor kivi naj poje.šele čez čas pač zajtrk.Pa mleka se izogibajte,čokolade,kakava,banan,beli kruh tega ne jesti.Mi hodimo zdaj k enemu dr.v avstrijo,če mu bo on kaj pomagal.je ene vrste homeopat.sem rekla plačam mu nima veze kolko le to prebavo naj mu zrihta.

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
1.3.2007 19:35:56   
viv_
Pozdravljena!

Naša sicer ni otrok s pp, ampak smo imeli celo kalvarijo s kakanjem. Vedno je kakala bolj poredko. Potem, pri kakšnih 14 mesecih je pa začela načrtno zadrževati blato. Jaz sem jo futrala s Portalakom, imela vse dijete, dajala suhe slive, hruške, ni da ni... Bili smo na pediatrični kliniki, delali ultrazvoke. Ni da ni. Eno je, če je otrok zaprt in težko kaka, drugo pa je, če noče kakat.
No, pri letu in pol sem ukinila Portalak, na lastno pest, ker stanje ni bilo nič boljše. Malo pred dvema letoma je šla ven iz plenic in takrat se je kaknje uredilo samo od sebe.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
2.3.2007 14:52:49   
MARUSKA

zivjo
jaz imam otroka s pp,ki je na vozicku in nebo verjetno nikoli shodiluser posted image .Blato ima zelo trdo in kaka vecinoma tako da mu jaz pomagam al pa da mu dam svecko.Letos bo star 7 let pa je ze od vsega zacetka tako.Lahko ga pustim cel teden pa nebo kakal le napenjal se bo pa blato se mu bo tako zapeklo da potem se tezje spravi ven.Vcasih mu rata ce lezi ampak bolj poredko.Men je fizjoterapeutka svetovala naj mu masiram trebuscek sam pri nas ne pomaga.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
2.3.2007 19:08:31   
Anonimen
Eh mi smo tudi masirali z raznimi olji pa ni nič pomagalo.Zdaj mu ne dajem nič suhega za jesti nobenih keksov kruha čisto malo vse kuhano in sadje pa dosti piti.Zvečer mu dam tri žlice prorektala zjutraj namočene slive gor kivi in potem jesti.Popoldan pa pač svečko in je mehko blato ampak sam ne more.Maruska kako ste kaj vi drugače?Nič kaj dosti se ne javiš tukaj gori.

(odgovor članu MARUSKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
7.3.2007 20:50:13   
metuljčica2
Hvala vsem za odgovore. Poskusila bom še s kivijem na tešče, sicer pa sem že vse ostalo poskusila pa ni nič drugače. Naš 13 mesečnik na dan popije skoraj liter tekočine, poje precej sadja, laneno seme. Res pa mu dajem bel kruh, ker ga tašča peče v krušni peči. Poskusili pa bomo s polnozrnatim kruhom, ker kruha poje kar dosti. Sicer pa res poje veliko raznolike hrane.
Pa tudi njegovo blato sploh ni trdo, le potisniti ne more. To sem pa opazila zadnjič ko sva jemala antibiotike, pa je imel skoraj tekoče blato, pa še vseeno ni sam pokakal. To mi pa res ni jasno.

Skratka vsem hvala za nasvete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
13.3.2007 14:43:54   
katrina laura
pozdravljena..kaj če bi poskusila s kivijem...slišala in videla da deluje...

lp, katrina laura

(odgovor članu metuljčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Naš mali ima težave z kakanjem
13.3.2007 18:09:52   
Anonimen
Ja kivi mora ampak na tešče pojest potem pa gor sok pit.Mogoče bo njenemu kaj pomagalo mojemu ni.Najboljše je menjavati dva dni kivi potem dva dni mandarino na tešče pa tako.Probaj.

(odgovor članu katrina laura)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




raje sin ali hcerka?
TinKkara

Raje fantek ali puncka?

puncka (28%)

fantek (12%)

vseeno (53%)

kar se nimam (7%)


Število vseh glasov: 552

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!