|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kap v maternici
4.5.2007 10:34:18   
Olivija
Punce rabim vašo pomoč.

Prebrskala sem že internet in prišla do sledečih podatkov glede kapi pri otrocih:
- 300 otrok na leto zadane kap v Nemčiji
- okoli 10 % ima trajne posledice v smislu duševne zaostalosti
- ostali otroci imajo težave samo z motoriko, kar se da pa pri večini z vajami popraviti.

Na žalost smo izvedeli, da je fantka iz našega bližnjega sorodstva zadela kap  user posted image ,verjetno še v maternici (čisto točno še ne vedo, ker čakajo na preiskave). O posledicah in vzrokih vedo zdravniki zelo malo. Tudi po tem kar sem razbrala na internetu so taki primeri zelo nepredvidljivi in je zelo težko napovedati, kako se bodo možgani razvijali naprej. Fantek zaenkrat zaostaja motorično v razvoju, kar naj bi se pa dalo popraviti z ustreznimi vajami, kar pa starše skrbi je pa duševna zaostalost. Prosim vas za kakršnokoli izkušnjo ali nasvet ali pa samo vzpodbudno besedo.
Zadnjič sem ga opazovala in se mi je drugače zdelo zelo pozitivno, da je z rokico tlačil igračo v usta, pa tudi hrane ne zavrača in tudi jabolko lepo poje (star je pa 7 mesecev). Drugače pa še ne sedi in se ne obrača, glavico pa že drži sam.

Hvala in lp user posted image

O.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kap v maternici
4.5.2007 10:53:17   
Anonimen
Na žalost ne vem ničesar o tem.Le to,da s veliko mero potrpežljivosti s strani staršev,lahko otrok veliko napreduje,vendar bo vedno odvisen le od njuju.Le stojte jim tiho in trdno ob strani,sedaj rabita vso pomoč okolice,da jima podrži moralo.
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kap v maternici
4.5.2007 10:55:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa zakaj se dogajajo tako krute reči, zakaj se vse to piše tu, ker lahko rataš nor, ša malo pa me ne bo več sem.


Zato,,ker je temu ta forum namenjen!!!!!
Skrivat težave ni ne zločin ne sramota,sram naj bo tistih,ki zatiskajo oči pred problemi,namesto,da bi pomagali.
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kap v maternici
4.5.2007 11:14:58   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa zakaj se dogajajo tako krute reči, zakaj se vse to piše tu, ker lahko rataš nor, ša malo pa me ne bo več sem.



Anonimna,tudi mene zelo prizadane ko berem take zgodbe,ker ne morem oziroma nočem doumet,da se dogajajo tako krute stvari,ampak če že ne morem pomagat je osebi v stiski pomembna tudi topla beseda.

Olivija,zelo mi je žal,da to slišim. Tudi sama imam doma 7-mesečnika,pa še tud ne sedi sam,obrača se sicer že. Glede na napisane številke obstaja veliko upanje,da bo vaš fantič vse nadoknadil in bo kasneje enak svojim vrstnikom. Naj starša vztrajata z vajami,da bo fantič lepo napredoval.
Veliko sreče in moči družinici,ti pa jim le stoj ob strani,pa še en velikuser posted image

< Sporočilo je popravil madela -- 4.5.2007 11:16:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kap v maternici
4.5.2007 11:15:00   
srki
Joj, ubogi otroček. O tem ne vem nič, pravzaprav prvič slišim kaj takega, pa vidim, da se tudi to dogaja. Jaz upam, da se bo sčasoma vse uredilo in bo otroček lahko normalno zažiel kot drugi otroci. Bodite močni in pogumni še naprej.

Anonimna, Neva ti je pa že dala odgovor, kateremu se pridružujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kap v maternici
4.5.2007 11:49:10   
Anonimen
Od moje sodelavke sestrico je pri devetih mesecih zadela kap.Njo sicer ni kap v maternici.Je pa umsko precej precej zaostala.

Želim,da bi se pri tvoji sorodnici dobro izteklo.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kap v maternici
4.5.2007 17:34:08   
Marina 1
Olivija,sama imam doma otroka z PP in skoraj identično izkušnjo in glede na tvoje vprašanje imam kar nekaj odgovorov in če želiš se mi lahko ti ali pa tvoja sorodnica javita na ZS in bomo tam poklepetali in ti zaupam svojo zgodbo in naš napredek in cse kar smo prestajali.

Vso srečo.

LP Marina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kap v maternici
4.5.2007 17:46:02   
klaja
Starši lahko zelo pomagamo svojemu otroku, tudi sama imam punčko s PP in vem, da se da kar veliko narediti z raznimi vajami.
Starši pa rabijo predvsem podporo in občutek da niso sami, saj to zelo veliko pomeni.

Anonimna nihče ni rekel, da moraš bit tukaj.  Starši nismo sami krivi, da imamo otroka s posebnimi potrebami in predvsem to, otrok je otrok in vsak starš ga bo imel rad, neglede na to ali je bolan ali ne. Ta forum pa je zato, da si med seboj pomagamo in ti ni potrebno čitat!

(odgovor članu Marina 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kap v maternici
4.5.2007 18:51:39   
Olivija
Punce hvala, se kr mal bolj počutim user posted image . Midva sva jima ponudila varstvo, da se bosta vsaj malo spočila. Njihova ta velika punca in naša ta starejša sta velike prijateljice in malega bi že pocrkljali par ur.

Marina 1, tebi se bom pa oglasila na ZS, moram samo ugotovit, kaj točno te bom vprašala, bom pa še mamico fankta poklicala in ji povedala za vašo izkušnjo.

Hvala!

Olivija

Anonimne pa ne bom komentirala...

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kap v maternici
6.6.2007 20:26:21   
anejk
Olivija pozdravljena!
Sem mama zdaj triletnega fantka. Bil je rojen v 33.-tem tednu z urgentnim carskim rezom zaradi previsokega krvnega pritiska v nosečnosti! Njegov osebni zdravnik na pediatriji intenzivne nege mi je povedal, da je po izvidih posteljice ki so jo pregledal moj fantek doživel veliko kapi, tako da se čudi, da je sploh preživel. V njegovem nadaljnem razvoju je bilo nekaj zaostanka za vrstniki vendar smo z redno fizioterapijo in pregledi nekako le dohiteli vrstnike. Sedaj pri treh letih je zdrav fantič in po razvoju ne zaostaja vec! Tako da ne vržt puške v koruzo. Vse te terapije izčrpavajo in bremenijo tudi družinski proračun vendar z veliko volje in truda vam bo uspelo!

Malemu fantku in njegovi mamici pa vse naj naj!!user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kap v maternici
7.6.2007 13:35:56   
NIN@
Anejk lepo si napisala......sem vesela da se je pri vas tako koncalouser posted image


Velik vam želim zdravja



lp
nin@


(odgovor članu anejk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kap v maternici
7.6.2007 14:00:54   
Olivija
Anejk, hvala za zelo vzpodbudno sporočilo user posted image ! Ga bom posredovala tudi mamici malega fantka. Trenutno je tako, da se vidi, da zaostaja v razvoju, ampak ima pa zelo simpatičen nasmeh in zdi se mi, da se zadnje čase zelo veliko smeji, kar pa jemljem kot zelo pozitivno.


(odgovor članu anejk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kap v maternici
7.6.2007 20:46:16   
anejk
meni so na teh fizioterapijah, ki smo jih obiskovali vedno dejali, da so pac mozgani pri nedonošenem otroku majhni in dokaj nerazviti pri kapeh pa so tudi še poškodovani. Tako, da se pač otrok mora učiti določenih gibov, sedenja, plazenja itd. Sčasoma pa možgani začnejo zaznavati te gibe. Pri sami rasti otrokove glavice tudi možgani postajajo večji in so zmožni sčasoma tudi sami delat. Tudi pri odraslem človeku, ki ga doleti možganska kap se zgodi, da se mora človek učiti vse na novo. Pa so mnogi dokaj uspešni. Tudi pri vašem fantku se bo scasoma začelo nekaj dogajat tako da le vztrajajte in tudi veliko delajte tudi doma. Same fizioterapije niso dovolj, treba je iste vaje delat tudi doma in to večkrat na dan. Je zelo naporno a ko se začnejo kazati rezultati ti ni žal niti minute, ki si jo namenil v ta čas.

Želim vam veliko uspeha pri vajah in upam in tudi držim pesti, da vam bo uspelo!!

lp

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kap v maternici
10.6.2007 8:38:29   
tana-2
Moj otročiček se je rodil z ogromno cisto na mestu malih možganov, bil 4x operiran in bi moral biti po vseh teorijah umsko in motorično zaostal. Hodili smo na fizioterapijo, ampak pri 5. letih je zdrav, motorično enako razvit kot njegovi vrstniki, včasih celo naprednješi. Tako da, res ni za vreči puške v koruzo. Z veliko angažiranostjo in ljubeznijo staršev se v resnici dogajajo čudeži. Družini želim veliko moči in sreče user posted image . Moj moto od sinove bolezni je, da se vsaka težava reši.
Anonimna, mene je razmišljanje podobno tvojemu v naših najhujših krizah zelo bolelo. Življenje ni lahko, na svetu smo različni ljudje; veliki, mali, debeli, suhi, grdi, mali, zdravi, prizadeti..., ampak vsi smo ljudje in imamo pravico biti sprejeti. Če bi v tej Sloveniji več govorili o najrazličnejših prizadetostih, bi se tudi starši bolanih otrok ne počutili tako izolirani. Sicer pa mislim, da je bil to le tvoj čustven odziv, saj vem, da velikokrat pišeš zelo vzpodbudno.

(odgovor članu anejk)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kap v maternici
14.6.2007 8:24:46   
Olivija
Hvala! Bom posredovala vse vaše pozitivne izkušnje naprej. Se mi zdi, da res pomaga vsaka dobra izkušnja.
a
LP

O.

(odgovor članu tana-2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?