|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj storiti ???
8.5.2007 19:44:24   
XXYY
Lepo pozdravljeni!

Jaz nimam več ideje, kaj naj naši 16 mesečnici sploh ponudim za jesti, da poje kaj toplega?

Edino kar ima rada, so juhe, makarončki, pečen krompir (pomfri). Vse drugo pa zavrača. Včasih je zelo rada jedla pire krompir, pa špinačo, pa polento... zdaj pa popolnoma nič, razen prej naštetih stvari.

V vrtcu tudi noče kosila jesti, vse drugo (zajtrk, malica - mrzlo = mlečni izdelki, sadje) pa vse poje.

A je še katera imela take probleme s hrano svojih sončkov?

Nimam pojma sploh kaj storiti, da bi jedla še kaj drugega toplega, kakor to, kar ima zdaj rada. 

Ima katera prosim kak nasvet! A bo to sploh kdaj minilo? Upam da bo.


Hvala!

P.S.:  ima pa 10 kg.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj storiti ???
8.5.2007 23:36:05   
picola1
Ojla!
Upam, da ne bom preveč krivična, če bom rekla, da mislim, da je tvoje dete malo razvajeno...Se mi zdi, da včasih (ko sem bila jaz majhna in seveda še nazaj) niso imeli pol toliko problemov s hranjenjem kot pa današnje dni...Se mi zdi, da se je našim staršem zdelo samoumevno, da bomo jedli (skoraj) vso hrano in tako je tudi bilo...Če pa smo si preveč zmišljevali pa smo bili malo lačni...in smo pri večerji pojedli tudi tisto, kar je ostalo od kosila. Moja mama za naju z bratom nikoli ni kuhala posebej, vedno smo jedli vsi isto.
Sicer se lahko delam pametno, ker še nimam otrok, vendar takšno je moje mnenje in si tudi svoje otroke želim vzgajati na tak način, da bodo jedli (skoraj) vse.
Lep pozdrav in brez zamere! user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj storiti ???
9.5.2007 7:10:07   
tascha
Ja tudi pri nas se je to zgodilo- vse jedel do 2,5 let potem pa konec. In to sedaj traja že 7 let. Pa smo probali na lepo, grdo, z nagradami, kaznijo, nič ni pomagalo.user posted image  Pa je že 7 let samo makarone (brez sledu omake), pire krompir, ponfri, govejo juho (zelenjavno, če ima res dobr dan),  palačinke, kdaj pa kdaj panirano meso, hrenovko (piščančjo), v zadnjem času pa celo riž in polento user posted image . Tud jest sem poslušalo to o razvajenosti, ampak kaj naredit. ves dan je sedel ob krožniku, pa je raje šel lačen spat, kot da bi pojedel 3 žličke rižote. Celo bruhal le 1x, ko je moral pojest 3 majcene koščke jetrc.user posted image
Zdej sem se nehala sekirat za to, gledam pa da poje veliko sadja, jogurte in suho sadje. Pa zaenkrat ima ok kri in tudi raste normalno.

Če boš našla, še kakšno rešitev, se priporočam!!!user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj storiti ???
9.5.2007 10:34:40   
sazi
Žal nimam nobene pametne ideje. Mi imamo ravno obraten problem - je samo toplo, hladnega pa nič  in to že od nekdaj. Kako naj potem spravim vanj kaj sadja in mlečnih izdelkov? Kombiniram vsemogoče, kuhana jabolka zmešana s surovimi in podobno, da je toplo.  Pa še težko se kam spravimo, ker je problem z "netoplo" hrano. Vem, da je kar se tega tiče razvajen (star 15 mesecev), ampak tako dolgo ni jedel ničersar in bil tak suhec (je še vedno), da naredim vse, da kaj poje - in zdaj lepo in veliko poje, ampak žal samo toplo. Bo že enkrat bolje - kolikor poznam otročke zelo spreminjajo svoje prehranjevalne navade.

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj storiti ???
9.5.2007 14:50:30   
NIN@
še dobr da ti to je kar si napisala to se men zdi ogromno ...v primerjavi z našim jedilnikom. Moj sin je pa izključno samo juhe........čokolino.......žemljo......mogoče kakšno žlico riža...................tu se pa konča!!!!!

Lp

star je 2,5

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj storiti ???
9.5.2007 19:47:54   
Anonimen
Kot da bi brala o mojem nečaku. Pa je danes popolnoma normalen 17-letnik.

Pojedel pa je:
a) krompir v vseh oblikah
b) makarone
c) fižolovo juho
d) piščančje medaljone
e) mleto meso
f) hrenovke
g) nekaj vrst sadja


Danes je popolnoma vseuser posted image

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj storiti ???
10.5.2007 12:00:46   
petarda
Pol je še upanje, tudi za mojegauser posted image user posted image user posted image

Picola1 počakaj, da boš imela svoje otroke....jaz sem govorila isto kot tiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj storiti ???
10.5.2007 12:12:22   
picola1
Se pravi, da me neizbežno čaka vse najslabše...:) (mal heca)
Nisem nikjer rekla, da moj otrok ne bo takšen...mi je pa včasih hecno, ko nekateri pravijo tako kot ti. Kot da so vsi otroci, predvsem pa starši, isti. Od mojega dragega nečak je blazno razvajen in ko sem komu omenila, da bi blo pa mogoče pametno, da so bolj odločni, sem dobila serviran isti stavek. Itak, dokler nimaš otrok, pri večini ljudi nimaš kej sikat, ker si nekredibilen...čeprav imaš velikokrat prav. Potem, ko imaš spet enkrat otroke pa še niso dovolj stari, spet nisi kredibilen. Potem spet nisi kredibilen, če nimaš vsaj dva al pa tri otroke...V glavnem, najboljš je vedno rečt...ah ti otroci...z njimi je en sam križ...Kako ubogi so starši, ko nimajo kaj nardit v zvezi s tem...
Ne me narobe razumet....nikjer nisem rekla, da jaz ne bom delala napak, ki bojo za nekatere očitne...sam tako na hitrco odpravit nekoga s stavkom Počakaj, ko boš imela svoje otroke, se mi pa ne zdi fer...(ker se mi velikokrat zdi, da je samo izgovor)
Je pa možno, da ga bom tut jst kdaj uporabla...user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil picola1 -- 10.5.2007 12:14:54 >

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj storiti ???
11.5.2007 10:30:45   
livia
Jaz imam sicer srečo, da naša je vse in to ful.
Sem bila pa od začetka uvajanja GH striktna, da kar sem ji pripravila je morala pojest. Nikoli ji nisem namreč pripravila druge ali celo tretje hrane, če ene ni marala. Vem, da to nekateri počnejo.
Moji starši so to počeli pri meni, ker baje tudi nisem nič jedla. In sem bila ful zbirčna do 18 leta, ko sem šla v LJ na faks insem morala jest vse.
Zato ti priporočam, da se držiš tega, da kar skuhaš, mora pojest. Potrudi se. Bo pa težko.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj storiti ???
11.5.2007 18:40:21   
petarda
Je pa možno, da ga bom tut jst kdaj uporabla...


Ziher ga bošuser posted image user posted image user posted image  Spomni se takrat nameuser posted image user posted image user posted image

Ko si v situaciji, da tvoj otrok noče jesti...posledično ne pridobiva na teži in mu je ogroženo zdravje ...skuhaš eno jed in valda, da če noče jesti, mu skuhaš še drugo, tretjo...user posted image user posted image user posted image ...in se zgodi da peto poje..in si srečen, da je vsaj nekaj dobiluser posted image ....Mi smo bili zmeraj pod spodnjo mejo normalne teže, zato sem mu večkrat ponujala več vrst hrane.

So pa bila obdobja, ko je recimo dobival zobke ali pa je bil bolan...da ni jedel deset dni NIČ...ampak ČISTO NIČ...samo vodo je pil. In rada bi videla tisto mamico, ki bi takrat, ko ji otrok cel dan nič ne poje...nekaj skuhala in rekla...ali to ali ničuser posted image ....jaz sem zmeri upala...mogoče bo pa jogurt, mogoče pa kašo, mogoče bananouser posted image ....In kdaj je...kdaj pa spet ne...user posted image

Ah...glavno, da je sedaj bolje...mislim, da je po teži vsaj na meji normaleuser posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj storiti ???
12.5.2007 9:01:15   
sisi80
Čeprav imam 11 mes. fantka, ki trenutno je vse, naj vam povem, kako je bilo z mano. Imela sem normalno vzgojo, če pogledam objektivno, zelo strogega očeta, ampak sem v vrtcu postala zelo zelo zelo izbirčna. Bolj so me doma kaznovali, vztrajali, da pojem, da dobim isto hrano, ko bom lačna, me kaznovali (nikoli me niso fizično) ... bolj se mi je vse upiralo. Ne vem sicer, kdaj je ta zbirčnost minila, danes sem pravi gurman, jem vse.

Nimam pa nasveta, kaj  naredit v teh primerih. Mogoče pomaga dejstvo, da otrok pač poje toliko, da ima dost, pa ni važno kaj. Ne vem.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj storiti ???
12.5.2007 17:27:18   
XXYY
Joj punce kolk sem vesela, da nisem edina, ki ima take probleme z našimi pikicami.

Tudi jaz sem pred nosečnostjo skos govorila, ko sem videla svoje nečake, da niso hoteli nič jesti kar je bilo za kosilo. Da moj bo moral pa vse pojesti, da moj pa ne bo izbirčen in da bo jedel to kar jemo mi. Seveda ja! IZ ZARAČENEGA KRUHA SE NAJVEČ POJE !

Ampak, potem, ko pa imaš enkrat svojega otroka in da vidiš, da noče nič jesti. Se ti trga srce in bi naredil vse, samo da bi ti vsaj malenkost pojedel za kosilo (bolj kakor kosilo, ji teknejo mlečni izdelki in sadje).
Tako se popolnoma strinjam s SANJOB, tako smo tudi mi doživljali (ista zgodba je bila pri nas).
In ne vem če je to glih razvajenost. Mogoče je, mogoče ne. Pa je že po 1 uro sedela na stolčku, pa ni hotela jesti. Sam sem rekla, da pač tako ne bo šlo več naprej, ker nima smisla, da jo matram (sebe in še njo). Ker sem dojela, da bolj, ko jih siliš, bolj se jim hrana UPIRA, kakor je povedala SISI80. Tako, da tega ne prakticiramo več.

Samo mene malo moti, ker ne je drugega kot samo to, kar sem zgoraj naštela - od toplih jedi. Jaz upam, da se ji bo apetit, kaj kmalu popravil.

Moram pa rečt, da sem bila jaz tudi "baje" taka, ko sem bila majhna. In se sedaj sploh zavedam, kaj je mogla moja mama potrpeti. Zdaj sm pa k ... user posted image  .

Tako, da upam, da bo kaj kmalu boljše.


(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj storiti ???
17.5.2007 14:40:00   
dana
Naš je do prihoda v vrtec jedel vse. Kar naenkrat je začel zavračati meso. Je pa krvavice. Tako da haše omako s špageti poje, ker mu pravim da je "baso".

Jaz se sploh ne sekiram več kaj in kolk poje. Ne je tudi nobene solate, k sreči pa je vsaj sadje.

Pač poje tistega več kar mu je všeč. Sama sem bila ista, tako da me je mami tudi k zdravniku vozila. Zdaj jem pa skoraj vse, včasih mogoče tudi mal prevečuser posted image .

Brez veze ga je silit, ker to sem tudi sama kot otrok najbolj sovražila ker so me silili s stvarmi ki jih nisem marala.

Se je brez veze sekirat; vsak dokler mu nič ne manjka oz. se mu kje ne pozna.

lp

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj storiti ???
17.5.2007 14:41:36   
dana
Joj se opravičujem, sem šele zdaj vidla da govoriš o punčki.

dana

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj storiti ???
25.5.2007 19:54:26   
Jessy
Jaz poznam 10-letnika, ki DOBESEDNO je samo:
  • govejo juho z rezanci (z nobeno drugo zakuho)
  • pomfri krompir
  • kruh
  • med
  • in sladkarije (čips, pop corn, bonboni, žvečilke, sladoled)

In to je VSE, kar je. Zdravnik je na to komentiral, da morda je bolj zdravo kot mi, ki jemo vse. user posted image
Sem bila frapirana, ker sem bila prepričana, da poje še kak pohan zrezek, pa kake makarone, ampak resnično je le zgoraj naštete jedi. Pestro, kajne?

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj storiti ???
26.5.2007 12:32:06   
KatjaD
NO ja, mi smo prišli s tega, da je pri 11-12 mesecih jedel popolnoma vse, kar sem dala na mizo, do tega, da pri 16-ih mesecih noče več makaronov ali riža, mesa itak sploh ne mara, razen če smo v gostilni, kjer poje pohano meso (doma pa ni šans niti to). Se pa ne sekiram preveč, poje kolikor poje, potem pa lahko gre dol s stola. Nekaj časa sem še vztrajala, da mora pojesti, potem pa sem si premislila. Kot prvo itak ni neki strašni suhec, sam si vzame tudi sadje z mize, ki je stalno na razpolago. Res pa je tudi, da nikoli ne pusti vsega kosila. Karkoli dam na mizo poje vsaj kakšnih 5-6 žlic, potem pa noče več, če mu ni všeč.
Če pa mu je hrana všeč (trenutno je pravi hit špinača in krompir, pa zelenjavne in vse druge juhe, poletna z vsemi vrstami zelenjave, pa še kaj), pa poje krožnik in pol - skoraj 2x toliko kot jaz.

Da pa bi bil zato razvajen - ne verjamem!!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj storiti ???
26.5.2007 14:08:53   
mika
IZ ZARAČENEGA KRUHA SE NAJVEČ POJE !


tega kruha sem se jaz tudi pošteno najedlauser posted image user posted image user posted image , ampak pri drugi stvareh, največ pri vzgoji...........

kar se tiče hrane, pri nas nimamo težav, verjetno zato, ker če naša nekaj časa ne bo hotla jest npr. mesa, je ne bom silila, ampak počakam, da to obdobje mine. vsakič ji ponudim in če določene hrane ne bo jedla, bo pač nekaj drugega kar imamo pri kosilu. nikoli ji ne dam celega kosila. pred spanjem poje juho z zakuho in je to dovolj. ko se naspi poje ostalo kosilo.
pri nas so vedno takšna obdobja, enkrat noče krompirja, drugič testenin, tretjič mesa.......vedno pa je juho.

pupa ima včasih na mizi igračo in eno žlico poje igrača, drugo ona. včasih ji tudi napletem zgodbice o njenih prijateljih ali likih iz risank in pravljic, kako jedo določeno jed in so zato veliki in močni. temu rada prisluhne in brez problema je.


da bi otroci danes bili razvajeni bolj ko včasih ne verjamem. jaz sem bila katastrofa pri hrani, ravnotako nekatere moje prijateljice in sestrične. danes jemo popolnoma vse. res pa je, da če dobim preveliko porcijo se nasitim samo od pogleda na krožnikuser posted image .





< Sporočilo je popravil mika -- 26.5.2007 14:11:52 >

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Število partnerjev
danuska

koliko partnerjev ste že imeli?

1 (25%)

2-5 (48%)

5-10 (13%)

več kot 10 (13%)


Število vseh glasov: 460

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!