|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jesica,tatam,NMJ in ostale kako ste?
24.7.2007 16:07:43   
bianka
hej mamice živjo

kako ste, kako kaj vaši sončki,so pridni imate veliko dela?
No prnas je ok.Tamaladva sta res pridna,spita celo noč kar mi je ok.(moram trkat)Tudi jesta zelo rada,najraje imata krompir,zelenjavo,sadje,polento...ne obožujeta pa ravno riža in makaronov.Mleka ne pijeta že dva meseca,tako da smo sedaj na alpskem mleku.Zaenkrat vso hrano dobro prenašata.Junija je bil nik spet v bolnici,zaradi bronhitisauser posted image ,močno upam da se nam nebo to kar naprej ponavljalo.Bili smo že tudi trikrat cepljeni.

Stre že bili kaj na morju z tamalimi.Mi gremo 25.8. upam da se bomo imeli ok in da ne bo več tako vroče.

jesica kako kaj tvoji punci,nič se ne javiš pa saj verjetno nimaš časa.
Tatam a tvoja že sedita sama,moja še ne se pa veselo kotalita po vsej dnevni sobi.
NMJ koliko pa sta že stari tvoji punčki in kako ste?

In seveda ostale,dajte se malo pohvalit ali pa pojamrat,da si malo izmenjamo izkušnje.

vsem želim lep dan

B
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jesica,tatam,NMJ in ostale kako ste?
25.7.2007 10:40:04   
NMJ
ojla,

no mi smo bili stari 6 mesecev (korigirano pa 4), naši dve punci sta zelo pridni, zelo radi spita in sta zunaj. Sedaj sem začela uvajati GH po žlički in je joj prejoj. No nekaj že dobita vase. Tavečja bi bila že rada samo pokonci, čeprav sama seveda še ne sedi. Tamanjša pa je še drobna ampak glavico se že trudi držati sama. Živa (manjša) tudi že skoraj dva meseca prespi celo9 noč - tja do 6 - 6.30, Neža pa se sedaj trudimo, da bi čimdlje zdržala nekje do 4 ji že uspeva. Tudi mi smo že dali skozi 3 cepljenje , vse brez reakcij in sta lepo prenesli. Bili smo tudi že 10 dni na morju in ni bilo nobenih težav. Avgusta pa gremo še v Terme Olimje.

sedaj pa moram nehat, ker se zbujata in se bomo odpravili ven.

lp

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jesica,tatam,NMJ in ostale kako ste?
25.7.2007 11:19:09   
emaa
No da še jaz kaj napišem dokler še spita. Mi jemo vse po žlici, saj po flaši nočeta ničesar več razen čaja oz. vode. Adaptiranega mleka se nočeta niti dotaknit, pa saj je še drugje mleko, tako da gre. Bianka a vi prav alpsko pijete? Naj ga ne bi ampak naj bi polnomastno navadno mleko, je pa res, da se v tej vročini tako hitr pokvari. Jesta pa vse, če se le da isto kot midva za kosilo. Skute, sadje, zelenjava, meso, vse imata rada.
Kotalimo se že nekaj časa, oz. obračamo, plazimo se v rikverc, sedimo pa tako, da nam rata kaka minuta, dve, včasih tudi dalj, to predvsem Luka, David mora imeti vse kar vidi, seveda naenkrat in pol sedenje ne gre. Smo kot kaki pijanci, ampak ni sile, bomo že. Luka je bil cepljen ob normalnem času, David pa je imel prejšnji teden zadnje cepljenje.
Celo noč spimo že dolgo, Luka od dveh mesecev dalje (še malo prej), David pa je začel spati celo noč po tednu dni, ko je bil doma.
V bolnico mi hodimo samo na kontrole, bolna še nista bila nič, na srečo. Na morje letos pa ne gremo, ravno zaradi bolnice. Komaj smo dosegli, da je konec maja david uspel sam zaspat, prej ga je bilo treba pestvat, če ni ornk spal,  se je zbudil in iz protesta vse pobruhal. POtem smo junija dosegli, da lahko zadnji obrok dneva brez velikih travm pojemo drugje. Spanje to bomo pa poskusili malo kasneje. Se mu vseeno pozna 3,5 mesecev bolnice.
Drugače se imamo fino, doma imamo bazen, kopamo se vsak dan, v vodi noro uživata. Za v bano sva v ponedeljek nabavila fliper (za dva nimava prostora, je bana premajhna), fanta noro uživata v njem, ko se lahko po igračah stegujeta, čofata. Ni kaj rastemo, velika sta že 75cm, 9780g (David) in Luka 77cm, 10280g, oblačila nosimo za leto, leto in pol. V avtosedežih so že dva meseca, smo bili predolgi za lupinice.

(odgovor članu NMJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jesica,tatam,NMJ in ostale kako ste?
2.8.2007 21:35:12   
tatam
Včeraj sem napisala cel roman,pa me je skenslalouser posted image .Danes bom krajša!
Ravno danes sem bla s Tosjo v bolnici zaradi ponavljajočega abscesa na ritki-traja že pet mescev,trikrat so mu že rezali...In sedaj mu bodo končno delali preiskave zakaj do tega sploh prihaja!Danes so mu vzeli bris,kri,blato,v ponedeljek pa morava prit na UZ!Zaj pa je res že zadnji čas,da to porihtajo,že jaz sem sita neprestanega letanja okoli zdravnikov,kaj šele on!Pa moram ga pohvalit,da kar v redu prenaša vse skup!
Prejšnji teden smo bli pa na morju!Ja kaj naj rečem,imeli smo se super,le da za naju z možem to ni bil ravno "dopust"-z malima na rokah sva letala za tavelikimauser posted image .Prve dni Tosja in Anej nista bla ravno najbolj navdušena nad tolko vode,pa valovanja sta se bala,potem pa sta se navadla in smo se kar veliko kopali!user posted image
Imeli smo pa res lepo vreme,skoraj malo prevroče,pa smo se skrivali v senci,pa opoldan smo hodli v sobo spat-tamala!Seveda smo tudi tam bli pri zdravniku(brez tega pri nas očitno ne gre),saj je Tosja ful kašljal,pa zakuhal je dva dni.No,ugotovli so vneto žrelo,dobili Ospen,naslednji dan smo se že dalje kopali.
Sedita pa še ne sama.No,en čas zdržita,pol ju pa vrže ko vrečo krompirja na eno stran.Pa saj še mamo čas,stara sta sicer 7 mesecev,ampak jaz pri takih rečeh upoštevam oni mesec,ki jima manjka,čeprav se njima starost ne korigira!
GH pa poskušamo že skoraj tri mesece,pa smo še vedno bolj pri poskušanjuuser posted image Zizike so glavne,potem pa če je kaj al ne!No,sedaj kaki teden dni pojesta opoldan malo več,počasi bo za en obrok.Drugače pa jemo še vedno le po par žličk...No,saj se tudi meni ne mudi,je najlažje podojit..Pa dokler je njima dovolj!Smo pa do zdaj zvečer dodajali flaško,pred kakim tednom pa sta se uprla,sploh je nočeta več videt.Zato se sedaj zvečer podojimo,pa še žitno kašico pojesta!
Ponoči pa še vedno jemo okoli 3-4 ure!
Kar se nočnega spanja tiče pa je KATASTROFA!Zvečer zaspita okoli osmih,do hranjenja se zbudita 3-4 krat-vsaki,po hranjenju pa traja tudi do 2 uri,da zaspita nazaj!Jaz sem že čist obupana,neprespana....Kaj mi svetujete???Bo bolje,ne?
Upam le da kmalu!


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jesica,tatam,NMJ in ostale kako ste?
19.8.2007 16:59:22   
Jesica
Tatam, ne vem kaj naj ti rečem. Verjetno tole; bo že bolje. Pa to od vseh slišiš. Tudi mene je mal groza, ko bom začela z GH. Sedaj, ko sta ne mleku, je preprosto. Flaška, pa gremo.

Jaz se nimam kaj pritoževati. Stari sta 6 mesecev (minus 2). Jesta mleko Novalac, 5 obrokov na dan, po cca 150 mml. Rasteta hitro, od tiste boge ene kilce pri porodu imata že čez 6 kg in sta ornk babnici. Čez dan je bolj akcija, ležita na tleh, z njima telovadim kot so mi pokazali v razvojni in na fizioterapiji (zaradi nedonošenosti). Ponoči spita!!!! Juhu! Samo trkam vsak dan sproti. Kar počasi sta začeli vlečti spanje čez noč. Najprej je bilo treba dajat še nočni obrok. Pa z možem sva bila na začetku res bolj obremenjena s tem koliko pojesta. Zdaj je zadnji obrok ob 20h in spita do 6h, včasih tudi do 7h. Ju nahranim in dam kar nazaj še malo spat. In seveda z njima tudi jaz:-)

Bolezni ni. Hodimo pa v razvojno in na fizioterpaijo. Res nimam kaj za jamrat. Tudi, če je čez dan bolj tempo, zdržim, saj so noči mirne. Ne vem ali je to zaradi adpatiranega mleka, pojma nimam. Ali sta pač taka dojenčka, da spita. Je pa res, da čez dan pa ne spita kaj dosti in sta včas kar mal tečni. Če pa spita, pa vedno izmenično-čez dan.
GH še ne dajem nič. Čakam, na signal od pediatra. Pa zaenkrat ju mleko nasiti. Pri nedonošenih imajo pediatri vsak svojo teorijo. Eni pravijo, da se kar gleda koliko so dejansko stari (se pravi bi že morala dajat GH), eni pa da se malo počaka. No, jaz še čakam.

BIanka: Sedaj sem bila 2 meseca na morju in nisem imela dostop do interneta. Na morju so mi vsi govorili, joj kok ti dobr izgledaš, pa dvojčke imaš. Pa vsakemu rečem nazaj, veš kaj, če sta že dve ratali (mi smo namreč delali le eno:-), pa naj bosta vsaj pridni. Tudi, če so pridni otroci, je dela isto dovolj, le tiste psihoze in živčne vojne je manj.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?