|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
13.8.2007 23:03:26   
natalina
kuku!

uf, me že dolgo ni blo tle gor... no zanimivo in nadležno popoldne sva doživeli s prijateljico, katero sva sve spoznali v porodnišnici, njune dvojčice sta tri dni starejše od naših dvojčic, le da je ona rodila v 28 tednu (900 in 800g) jaz pa v 33-tednu (1900 in 2200kg) in normalno, da sta prijateljičini za eno glavo manjši ampak veliko močnejši od naših dveh, in ker sva skupaj kupovali vožička marelo imava torej enakega...in greva midve na eno "mirno" kavo na zbiljsko jezero in trajbava tista vozeka s štirimi lumpi in....NOROOO, vsak, čisto vsak naju je ustavil in spraševal. če so ČETVORČKI, ok naši sta si res čisto podobni a oni dve ne, ena je blond, druga črna, s tem, da sta res za celoo glavo manjši, skratka naš izlet niti slučajno ni bil miren in tak kot sva načrtovali, no se ti pa kar mal zmeša, če začneš premišljevati, da bi bile vse štiri tvoje..jao mio...aja stare so dve leti...

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
13.8.2007 23:18:43   
caillou
No, naša dva imata zelo malo razliko v mesecih in sta pri petih in štirih letih enako velika in zelo podobna (fantek in punčka). Na vprašanja, če sta dvojčka, jim z veseljem odgovorim, da sta in sicer s šestnajstmesečno razliko. Nekateri pogruntajo, nekateri pa še naprej govorijo o dvojčkih.

Mi pa to nikoli ni šlo na živce, nasprotno, prav luštno jeuser posted image .

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
16.8.2007 14:42:49   
teici
tudi nam se to vse skupaj dogaja, kar ste napisale. Najbolj me pa od vsega rinjenja v voziček in v njiju moti vprašanje: Kako jih pa vi ločte user posted image user posted image user posted image . Ja ne vem, ker sem z njima 24 ur na dan. Najboljši so še uni, kateri potem pričakujejo odgovor. Jest se samo še nasmiham, ker res ne vem, ali bi kaj rekla, ali bi bla modro tiho.
Ker imam še starejšega sina starega 8 let in dvojčka sta tudi fanta, mi nekateri govorijo, ja da zdej bo pa treba še kakšnega user posted image , seveda punčko, za mamico, ker je mamica tako boga, ker ima same fante okoli sebe. Pa mi ni nič hudega. Bom čez nekaj let dobila tri hčere in bo vse kot mora bit, a ne. Vsaj upam user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
16.8.2007 18:12:19   
keesha
Teici sem pač radovedna, kaj planiraš še kakšnega otroka? In še eno glupo vprašanje kako jih ločiš?
Mi imamo 10 mesecev starega fanteka in sem v 22. tednu nosečnosti. Nosim dvojajčna fanta (100% da imata lulčije se preveč lepo vidi na dvd-ju) Upala sem na kakšno punčko oz. se bom popravila obupno sem si želela eno punčko. Ko me vprašajo kaj bomo zibali jim seveda povem, saj nimam kaj skrivati, potem pa ja bo treba še punčko naredit. Jaz imam stalen komentar, da moj pač ne ve punčk delati user posted image . Punčko si želim ampak bomo videli, ko bosta ta dva naša navihanca na svetu, če bomo imeli še kakšnega.
No mene najbolj skrbi da jih ne bom ločila, čeprav sta dvojajčna pravijo nekateri, da so si tudi ti zelo podobni prve mesece (različno pri nekaterih). Najboljše bo če je en blond drugi pa črni tako jih vsaj nebom zamenjala ali pa si bom omislila zapesnice z imeni (nekaj takega kot jih dobiš v porodnišnici) user posted image  Bomo videli decembra kako in kaj.

No ko sem vas brala sem se morala kar nasmejati kaj vse me še čaka. Za zdaj mi gre najbolj naživce, ko mi nekdo reče JOJ DVOJČKI TO PA BO NAPORNO KO PA IMATE TAKO MALEGA OTROKA. Mislim halo saj bo za mene ne pa za njih. Ljudje se vedno vtikajo tam, kjer se jih nič ne tiče.

No lepo se imejte

(odgovor članu teici)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
19.8.2007 16:45:12   
Jesica
Jaz imam enojajčne, pa me sprašujejo, če sta fantek in punčka. Šlatanja ne maram. Se pa tudi naredim kar malo francoza. Najbolj mi gre pa na živce vprašanje:
Ali je bila umetna oploditeva? Ali jih imamo v družini? Seveda folk ne ve, da se enojajčni z umetno pač ne delajo (razen, če so po kakem srečnem naključju jajček potem že deli) in da seveda enojajčnitudi niso dedni oz. nimajo nobene veze s tem. TO je čista patološka nosečnost in znanstveno še niso ugotovili, zakaj se oplojeno jajčece deli na dva (ali več) delov.

To sam preslišat, pa gas. Jaz se sploh ne obremenjujem več, najmanj pa z naključnimi tujci in mamcami na cesti. Če ju kdo hoče pogledat, dovolim, za šlatanje pa prijazno opozorim, da sta še majčkeni in podvrženi bacilom. Pa je.

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
19.8.2007 21:05:41   
teici
hojla, keesha

mi bi mogoče še imeli kakšnega user posted image , ampak smo ugotovili, tako kot vi, da pri nas ne znamo narest punc. Sicer pa, kot sem sreče, bi bila zopet user posted image user posted image . Tako kot ti, sem si zelo želela punčko in upala, da nam je ratalo. Pa so mi v enajstem tednu povedali, da bosta dva in da sta dvojajčna. Ne morm opisat kakšen šok je bil to zame. Mislila sem, ker ima dvojčke že brat, da jih je dost v eni družini - on ima tudi dvojajčne punčke, ki pa sta taki kot si ti želiš - ena blond, druga črna. Nista si nič podobne, težko verjameš, da sta sestri, še težje, da sta dvojčiči.
Sama sem tudi vprašala za spol lih zaradi tavelikega, ker je on izbiral imena in, ker si je zeeloo želel sestrici. Tako smo ga pripravljali, da sta oba fanta in da se je do poroda navadil na misel, da bo dobil bratca in ne sestrici. Predno so mi povedali in pokazali, tudi mojima se je zelo lepo vidlo, da sta taprava fanta user posted image , sem upala, da bo vsaj ena punčka.
Ker sta pa dvojajčna, si pa nisem mislila, da si bosta tako zelo podobna. Imata enake barve las, oči, enako sta velika, edino eden je za kilo težji, pa se mu nič ne pozna po obrazu, ampak po trebuščku. Mislim, da ima tudi težje kosti, saj ko jih gledaš, ne moreš verjet, da je kar cela kila razlike. Še oči se velikokrat zmoti, kaj šele ostali. Morm pa rečt, da se tavelik skoraj nikoli ne zmoti. Čeprav sem bila na začetku prepričana, da jih ne bom oblačla enako, se mi zdaj kar zgodi, da jih oblačim v enake barve, ker je bolj enostavno za prat. 
Ko sta se rodila, sta si bila čisto podobna in sem tudi sama imela probleme user posted image , ker je ker. Potem jih pa takoj pogruntaš, boš vidla, že po načinu oglašanja boš vedela kateri je kateri. Saj boš z njima 24 ur . Ko se spomnim nazaj, morm priznat, da je bilo kar pestro. Pa se vse zdrži.
Želim ti čim lepšo preostalo nosečnost.

Lahko nočko,

(odgovor članu keesha)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
23.8.2007 12:11:53   
catja2
Jaz sem ju ločila od prvega trenutka, ko sem ju zagledala in ju nikdar nisem zamenjala-pa moj tudi ne in ožji druž. člani tudi ne user posted image


ME pa vedno bolj pogosto sprašujejo koliko je kateri star in če rečem za enega 21 mesecev potem vprašajo koliko je star drugi (je eden precej večji videti, čeprav je pri oblekah slaba št. razlike)user posted image

TUdi jaz ju vedno bolj pogosto oblačim v iste barve, ker je lažje za pranje; prej sem ponavadi kupovala samo isti model in razl. barve user posted image

(odgovor članu teici)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
27.8.2007 14:51:26   
lumpa1
Ojla! Tudi jaz pričakujem dva sončka, sem v 14. tednu in me zanima, kako da ste nekatere že tako kmalu izvedele, ali imate eno ali dvojajčne? Meni je na nuhalni zdravnik rekel, da do konca ne bom vedela, razen če se bo videlo, da sta različnih spolov. A vam so na navadnem UZ to ugotovil?

(odgovor članu catja2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
27.8.2007 16:08:10   
emaa
Na UZ se vidi, saj se vidi kaka pregrada je. Naša sta baje dvojajčna, sta pa čisto podobna. 

(odgovor članu lumpa1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ali se tudi vam dogaja ...
27.8.2007 21:42:59   
Jesica
Eno in dvojajčna nosečnost sta identični, če se pri enojajčni nosečnosti jajček deli na dva dela v prvih 3. dneh. Zato ne vejo. Vsak v svojem ovoju, vsak svojo posteljico. Če se pa kasneje deli, je pa skupna posteljica in skupni ovoji. Tako predvidevajo, da so enojajčni. Če je pa spol različen, pa ni dvoma. Lahko si daš delat test DNK, ko se rodita, sam res nobenga ne poznam, ki je to dal delat. Po moje kar stane...Verjetnost za dvojajčne je 1:90, za enojajčne pa 1:250.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




spanje
Lelly28 RR

kdaj je vaš otrok opustil popoldansko spanje?

pri manj kot 3 letih (60%)

nekje med 3-6 letom (30%)

z vstopom v šolo (10%)


Število vseh glasov: 30

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!