|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček in pes
26.11.2004 8:41:06   
žužu
namen imamo povečati družino. v stanovanju imamo že dobro leto psa. zanima me, če ima katera izkušnje s psom? kako je reagiral, ko ste dojenčka prinesli domov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dojenček in pes
26.11.2004 8:45:52   
Erdbeere
pri nas ni bilo problemov, ko smo prišli iz porodnišnice sem lupinico z dojenčkom postavila na sredo sobe in psica je lepo prevohala sedežek in otročka in nikoli ni bilo problemov...je bila pa zelo občutljiva kadar je Teja jokala kar naokroglo je letala pa sploh ni vedela kako naj pomaga da bo tiho...prav zanimivo

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dojenček in pes
26.11.2004 8:46:43   
dory
Mi imamo dva...bl na baterije in sta v bajti...cist normalno,ko smo malega prinesli domov,smo ga dali zraven,da sta ga povohali,se spoznali in potem je bil mir...zdej se ga pa itaq izogibata...bojita se namrec tistega glasnega joka ali pa mahanja s kaksno igraco :)

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dojenček in pes
26.11.2004 8:48:45   
TARA in MAJ
mi imamo psičko staro 8 let ko pa smo prinesli našega:duda: domov je bila zelo ljubosumna seveda mu ni nič naredila vendar ga čisto ignorira še zdaj gre čim dlje od njega pa je naš :duda: star 9 mes.naš:kuza:se rad carta pri vsakemu le k:duda:noče pa noče mislim da se počuti odrinjeno pa čeprav hodi z menoj in:duda: na sprehode vsak dan.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dojenček in pes
26.11.2004 9:25:29   
Anonimen
Hojla!!mi jih imamo tri:kuza:Ko smo prinesli Timija domov so vsi trije navalili na lupinico in ga ovohavali.Ko so potešili svojo radovednost se je vsak odpravil na svojo stran.Sedaj ko je že velik ima tri velike prijatelje.Vsake toliko časa mu kakšen ukrade iz rok koček kruha ali pa naša psička mu hoče na vsak način umiti rito,prav podimo jo stran ko je Timi nag:)-Pa koliko poljubčkov dobi,ko pride s sprehoda.Pa to še ni vse..njegov veliki kosmati prijatelj je še mačkon:muca:tudi onga vedno pride pozdravit ali pa se mu ulaže v naročje.Potrpežljivo prenašajo vse Timijeve grobosti,ko jih vleče za dlako ali pa prstke utika v nosnice in oči:)-Ja ni kaj prav veliko prijateljev ima:bravo:9nebesa

(odgovor članu žužu)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   dojenček in pes
26.11.2004 10:01:11   
Anonimen
Kopiram moj post iz prejšnjih debat:

Tudi jaz ima eno srckljano psičko, višavsko terierko, ki je eno leto starejša od mojega sina. Stara sta tri in dve leti. Živimo v stanovanju.
Pes je lahko kjerkoli, le v otroški posteljici ne. Ko sem malega prinesla iz porodnišnice, je čisto podivjala in navalila nanj, kot bi ga poznala, pa ga že nekaj časa ne bi videla. Malo sem jo vlekla stran, ko ga je na zakonski postelji vohala in lizala, ampak je bila očitno zelo navdušena nad njim.

Ker pa so vsi govorili, da dojenčke in pes ne gresta skupaj, je moj najdražji patronažno prašal, kako je s tem. Rekla je, da živalske bakterije itak ne grejo na ljudi in da smo lahko samo veseli, da bo otrok lahko rasel z naravo.

Sicer pa se mali laježa ni nikoli toliko navadil, da se ne bi zbudil, če psička plane na balkon in se na koga začne dreti. Ponavadi se takrat zbudi. Zato Mišo pač mirimo, kolikor se da.

Je bil pa manjši problem takrat, ko je bil Tibor star toliko, da je že sedel, pa se je Miša guzila čisto k njemu in jo je zagrabil za dlako, potem pa ni znal spustiti. Takrat je šavsnila proti njemu, kjer jo je zabolelo.

Čeprav psički čisto vse dovolimo, sem ji takrat dala eno po riti in jo zabrisala s kavča dol. Ful sem jo nadrla in to vse namenoma, da ji ne bi na pamet prišlo, da je ona sedaj tu taglavna in da bi ga res kdaj ugriznila. Tako ali tako otroka in psa nikoli ne smeš pustiti brez nadzora, pes je pač pes. Terierji so že tako malo nepotrpežljive narave, so precej svojeglavi.

Vendar pa smo od te moje "vzgojne" poteze imeli mir. Miša ve, koga je potrebno zaščititi in da to ni ona.

Da je ugriznila dva človeka, ki sta šla nepričakovano mimo vozička, pa je že druga zgodba...

Tole pa vseeno dodam še na fišno: Nikoli ne puščaj psa in otroka brez nadzora skupaj! Niti za sekundo!

(odgovor članu žužu)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   dojenček in pes
26.11.2004 10:30:12   
CUKRČEK
Ojla,
tudi mi imamo emega velikega :kuza: . JE tri mesece starejši od moje male :duda: , tako da imamo kar dva dojenčka. Moram reči, da ni pes nič ljubosumen na Manco, u bistvu se sploh ne zmeni zanjo. Sem pa opazila, da je precej zaščitniški, če jo v voziček pogleda kdo, ki mu ni preveč priljubljem oz. mu je tuj. Tako, da sploh nimamo problema z njim. Itak je pa še tako otročji, da kar glava boli.

lp :kuza: :duda:

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dojenček in pes
26.11.2004 11:44:20   
SILVA
Mi imamo mešanca med pitbulom in dobermanom.Je zelo prijazen kot kakšen mucek.Matija je zelo lepo sprejel,ko sva prišla iz porodnišnice ga je celega prevohal da kakšnega lupčka in od takrat je njegov.Sedaj ko je Matija star 8mesecev se skupaj igrata in Matija je čist navdušen,naš kuža Tai pa sploh,ker ima zelo rad da ga kdo mečka.Bolj ga mečkaš rajši te ima.
Imamo pa tudi tri muce,ki pa niso bile kaj preveč navdušene,malo ljubosumne in kadar Matija joka se raje umaknejo,tako da na pustim da se kaj preveč okoli muc igra.
lp
Silva

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dojenček in pes
26.11.2004 16:15:30   
Nati-1

Tudi mi imamo dva:kuza: eno 13 in eno 4 leta staro in eno dobro leto staro punčko. Nikoli ni bilo nobenih problemov. Obe sta psicki in imata naso malo zelo radi.
Ko sem prišla domov iz porodnišnice, sem najprej izdatno počohala in pockrljala obe psički (prej so jima drugi dali že za povohati cunjice od hčerkice, tako da sta vedeli, da sta še vedno najbolj moji. Potem pa je v stanovanje stopil očka s hčerkico in skupaj smo jo predstavili psičkama, ki sta jo obe prevohali in malo poljubčkali. Sprejeli sta jo za svojo in sta od vsega začetka lepo ravnali z njo. Nikoli ni bilo nobenega ljubosumja. Je pa res, da je psičkama dovoljeno vse, kar jima je bilo dovoljeno, ko še nismo imeli otročka. Predvsem starejša je bila prava čuvajka. Ko je Lana zajokala je pritekla k meni in mi povedala, da naj poskrbim za punčko. Tudi budno sta spremljali vsa opravila od previjanja, kopanja, harnjenja.. Ko je začenjala hoditi, sta se ji obe postavili v oporo, tako, da ni padla. Enkrat se ji je starejša psička celo podstavila (ulegla na hrbet) in prestregla njen padec, tako da je Lana pristala na riti na njenem hrbtu. Ko je začenjala sedeti sta bili ena ali druga veddno za njenim hrbtom, da slucajno ne bi padla. Dovolita, da Lana pocne z njima vse (zlasti mlajsa) a jaz ji vsega ne dovolim, ker znajo biti dojencki tudi zelo zoprni do kuzkov ko jim skusajo vtakniti prstke v oci, smrcek ali pa jih grabijo po nogah, blazinicah.
Odlicno se razumejo in se skupaj igrajo. Najvecje prijateljice pa so pri jedi, ko obe psicki cakata, ce jima bo Lana namenila kak grizljaj. Do Lane sta nenavadno nezni in potrpezljivi.
Mislim, da bo tudi pri vas odnos super, ce le ne bos kuzka po prihodu dojencka postavila na stranski tir. Ce zelis, da bo po prihodu dojencka kaj drugace ali da kuza cesa kar sedaj pocne kasneje ne bo smel vec poceti, ga ze zdaj navajaj na to. Da ne bi slucajno za izgubljen polozaj krivil dojencka - potem pa zna priti do ljubosumja.
Sicer pa mislim da so kuzki in otroci v veliki vecini primerov, ki jih poznam, odlicni prijatelji.

Lp,
Nati

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   dojenček in pes
26.11.2004 19:56:48   
Seven*
Vsi, ki imate psa in otroka. Vredno si je ogledati naslednji stran.

http://skylined.org/youshi/indexsoncek.htm

Kliknite na link Vloga druzinskega psa pri vzgoji in odrascanju otroka.

Imeti morate Acrobat Reader, drugace ne boste mogli videt zadeve.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   dojenček in pes
27.11.2004 10:26:21   
Pupica
naši dve sta najboljši prijateljici. je pa res da nekje do 1 meseca nismo pustili kužo za dlje časa k naši Tii.Zdaj pa jo Tara pride kar sama pogledat, sploh če se joka.
Je pa res,da je kužika mešanka med škotskim ovčarjem in zlatim prinašalcem-zelo dober karakter ima namreč.obožuje vse otročke.
:bravo::bravo::bravo:TARA:bravo::bravo::bravo::kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dojenček in pes
27.11.2004 10:42:46   
Nogavička
Mi imamo na kubik živahno bokserko. Ko sva s Hano prišli iz porodnišnice, sem Dono najprej šla pozdravit sama, potem pa sva ji postavila lupinico na tla, da si je malo lahko dodobra ogledala in prevohala, no tudi kakšen poljubček je padel.
Nekaj časa je bil čisto zmedena, ko je Hana jokala in je tekala sem in tja, ker ni vedela kaj bi. Zdaj je sploh ne gane več. Če pa vidi, da je nisem slišala, me takoj pride iskat.

Hana jo ima strašno rada - zelo rada jo boža in grabi za ušesa in gobček - Dona vse dobrovoljno prenaša, ko ji je dovolj pa se umakne. Pazit moramo le, da Hane ne popraska, saj ko se razživi, zelo rada skače na ljudi (beri: v skoku dobiš kakšnega lupčka na faco:)) in takrat nič ne pazi, kam te poči s taco.

Še to: zdaj, ko je Hana "našla" svoj glas in veselo vriska, imamo v hiši glasbeni duet:)-:)-.

L.p.

Tea




(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   dojenček in pes
28.11.2004 20:12:10   
Abby
Ko sem dobila otroka, sem imela že cca 11 let psičko, ki je spala pri meni v postelji. Leto kasneje je psička žal umrla, tako da ji je bilo prizanešeno s komentarji moževih norih sorodnikov, ki se jim zdi pes nevarnejši od strihnina. V glavnem, otroka je lepo sprejela, seveda nisem imela več toliko časa zanjo, ampak k sreči so se ji lahko dovolj posvečali ostali družinski člani.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?