|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izolacija mansardnega stanovanja
21.9.2007 16:49:43   
15.7.
Pozdravljeni, z možem sva se odločila, da se počasi seliva gor na podstrešje, vendar je prva stvar izolacija, a mi lahko kaj svetujete, ali pomagate, pri tem kakšno in kako naj bi to izvedla, da bova čim ceneje prišla skozi.

_____________________________

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izolacija mansardnega stanovanja
21.9.2007 16:58:12   
Anonimen
bova čim ceneje prišla skozi.


To je napaka številka 1.

Ne poceni, kvalitetno naj bo.

(odgovor članu 15.7.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izolacija mansardnega stanovanja
21.9.2007 21:04:28   
Anonimen
midva sva izbrala eno dražjih veriant. celulozne kosmiče. pri izolaciji bajte se ne špara! šparej raj ne vem ri parketu pa dej laminat namest parketa, pa če nista pri dnarju ga čez 5 let zamenata če bosa našparala pa tut če ne je lamnat recimo čist kul. izolacijo bosta pa delala 1x za 30 let če ne več, in če bo zanič bosta polet na podstrehi gagala, pozim pa metala kurjao skos streho!

mal pejt na forum www.podsvojostreho.net pa si na to temo lahko velik prebereš. uporabi iskalnik in prav forum o strehah http://www.podsvojostreho.net/viewforum.php?f=35&sid=b5047c6cec8f69e56f7f3365d2ef6e8a

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izolacija mansardnega stanovanja
21.9.2007 23:56:38   
saving
Pikec0 user posted image . Res se splača tu malo zamižat in narest "ornk", ker popravnega izpita ni (no, je, ampak...).
Ponavadi se najprej pregleda in sanira streha, položi paropropustna folija, potem med špirovce plast steklene volne in potem mavčnocementne (knauf) plošče. To bo verjetno tudi najcenejša varianta. Izolacija naj bo debela vsaj 20 cm (ali je sedaj standard 25 cm?), položena pa dosledno in natančno. Vlaga v kotu in "gobice" so zaradi slabo položene izolacije. Res je treba zelo pazit, da je izolacija nabutana v vsako, še tako odročno, luknjico.
Imaš pa druge variante - LARA ti že predlaga eno, ki je je verjetno super. Celulozni kosmiči, leseni oblanci, volna, ... so vse materiali, ki naredijo prijetno klimo; ti jih mora pa polagati kdo, ki to zna, ker pač fušar iz sosednje ulice tega še ni videl, niti ne ve, kako se to pravilno položi (vpihne).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izolacija mansardnega stanovanja
22.9.2007 21:27:58   
Skaana
Ko sem sama rekla, da hočem 30cm izolacije pod streho (naša je po vrhu še črna), so me vsi user posted image  gledali. Ko pa je potem bilo sred največje vročine pri nas v mansardi brez fasade in estrihov že prijetno hladno, pa so vsi le hvalili user posted image . Problem so bile le poševnine, kjer smo pristali na 20cm, ker drugače ni bilo izvedljivo.
Sicer bi pa tudi midva, če bi imela več časa oz. bi lahko zelo hitro dobila mojstra, ki obvlada vpihovanje, tudi dala celulozne kosmiče (pa so nama tud neki "stručkoti" govorili, da se to daje le v pasivne hiše in bla bla... Ja zakaj se pa ne bi smelo potem tudi v klasiko dat, če je kvalitetnouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izolacija mansardnega stanovanja
22.9.2007 22:15:47   
Anonimen
no še to...če se že boste odločil za stekleno volno ni steklena volna ena in ista vsaka dobra. malo poglej recimospletno stran od urse ..vsi tlačjo recimo volno ELF not k je čist zanič. če bi će vzela urso recimo potem vsaj najboljšo ki ima lambda al kva je že un znak za prevodnost 35. mislim da je oznaka SF35.

(odgovor članu Skaana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izolacija mansardnega stanovanja
22.9.2007 22:36:32   
tinkatonka
Toplo priporočam trendisol. Midva ga imava in je res super. Ni poceni je pa KVALITETNO. Če potrebuješ izvajalca za kak predračun(je iz LJ) pa piši na ZS.
Tukaj pa še en opis iz neta.





TRENDISOL



je naravna celulozna toplotna izolacija, narejena iz zmletega časopisnega papirja, kateremu je dodana borova sol. Ta v stiku z ognjem naredi kristalino, ki preprečuje dotok kisika ter tako zavira gorenje. Borova sol je tudi naravni konzervans, zato je TRENDISOL izolacija odporna na plesni in insekte. V kolikor v izolacijo zaide miš ali polh, mu le ta posrka telesno vlago in ga tako dehidrira.

Izolacija je v razsutem stanju in se vgrajuje po cevi s pomočjo stroja. Vgrajena izolacija dobi obliko plošče, ki se tesno prilega vsaki konstrukciji. Ker je glavna surovina TRENDISOL izolacije les, dobro učinkuje tudi v poletnem času, kar se kaže v tem, da v mansardnih stanovanjih ne potrebujete več potratnih klimatskih naprav. V kombinaciji z EKO NATUR parno oviro pa vam uravnava tudi mikro klimo v prostoru.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?