|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanja za dvojne mamice
15.10.2007 12:44:35   
filipinka
Pozdravljene!
Moram priznati, da mi že zdaj zmanjkuje časa za brskanje po RR, čeprav imam samo še enega 3-letnega nadobudneža. Kaj šele bo?user posted image  No, pričakujem dvojčka, sem v 12. tednu nosečnosti. Na zadnjem pregledu mi je zdravnik povedal, da sta biamniota ( kar pomeni, da imata vsak svojo amnijsko vrečko) in še nekaj bi... ( kar pomeni, da imata vsak svojo posteljico). Seveda sem takoj vprašala ali to pomeni, da sta dvojajčna.user posted image  Zdravnik mi je povedal, da dve posteljici in dve amnijski vrečki nista pogoj za dvojajčnost in da komaj pri porodu vidimo ali sta eno- ali dvojajčna. Bila sem zelo začudena saj vidim, da tukaj gor kar nekaj nosečnic opredeljuje svojeuser posted image user posted image kot eno- ali dvo-jajčne. Ima moj zdravnik prav?

Poleg nešteto vprašanj, ki jih imam:
- kdaj ste začutile gibe?  (Nekje sem prebrala, da mnogo prej kot pri enoplodni nosečnosti- je res?)
- trebuh imam kot v 1.user posted image  v 5.mesecu. Pa ve, so bili trebuhi veliki?
- kakšne komplikacije so se pojavljale v nosečnosti?
Hvala za vse odgovore in nasvete,
mogoče se porodi še kakšno vprašanje!
LP; V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
15.10.2007 12:55:21   
bugnavilea
Meni je ginekologinja, ki je "odkrila" dvojčke razložila zadevo tako, da če je viden nek T znak, da je velika verjetnost da sta dvojčka enojajčna (pri meni je ta T znak viden). Verjetno pa res ne morejo bit 100% do poroda.

Glede ostalih "težav":

- pri nas je tudi skoz akcija okrog 3-letnika, čeprav sem opazila, da zadnje čase, ko sem bolj okorna, zelo skrbi zame. Včeraj me po nobeni viži ni hotel putiti same doma (ko naj bi šel k babici h kateri zelo rad gre) in se je moral najprej prepričati, da bom poklicala moža da pride k meni, da je potem šel. user posted image  Pa tudi danes zjutraj, ko sem se zbudila prehlajena in slabčkana (kot reče on) kar ni hotel v vrtec (v katerega zelo rad gre) ker da bo pazil name. So mi kar solzice prišle v oči. user posted image

- gibi ... tako v 1. user posted image  kot sedaj sem jih začela čutiti tam nekje med 16. in 17. tednom. Čeprav se mi zdi, kot da sem ta prvega bolj čutila kot pa ta dva. user posted image

- trebuh ... zdi se mi ogroooomen .. čeprav mi je ravno zadnjič prišel v roke koledar 2004 kjer sem si beležila mere 1. nosečnosti in sem videla, da je "dimenzija" trebuha skoraj ista kot takrat. user posted image  Bah ... kdo zastopi.

- komplikacij zaenkrat nimam kaj dosti ali da bi bile v kaki hujši občiki. Edino kar je je nizek pritisk (110/50) vendar je rekla ginekologinja, da dokler je nizek je krasno. Problem bo, če bo visok. user posted image  Drugače pa ... utrujenost utrujenost utrujenost ... da ne govorimo o tem, kako me hormoni dajejo (ravno v soboto sem cel dopoldan prejokala) ... pa se mi zdi da težko diham (no ... to je mogoče tudi zaradi prehlada). Vsake toliko mal pošpika po trebuhu, vendar nič pretiranega ... pa medenične kosti me bolijo ko hudič, tako da že sedaj hodim po svetu k raca. user posted image user posted image user posted image


Drugače pa nam je luštno ... sploh odkar sem doma na bolniški. user posted image

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
15.10.2007 14:25:04   
emaa
Naša dva naj bi bila dvojajčna, pri nas je bil viden znak lambda (pri pregradi med dvojčkoma, kar naj bi pomenilo dvojajčno nosečnost), sta si pa zelo podobna. Prve gibe (metuljčke) sem začutila tam okoli 15, 16 tedna, konkretne pa okrog 19-20 tedna.
Obseg mojega trebuha ni bil velik (vsaj meni se ni zdel velik), ga je bilo pa veliko vsepovsod, od prsi, čisto do dol. Razdalja simfiza fundus je bila zelo velika, posledično sem težko dihala, jedla, itd.
Komplikacije ma na začetku običajne neugodnosti to je bruhanje in slabosti do 15. tedna. V 24 tednu pa me je začelo tiščati dol pri dopolnjenih 26 tednih mi je G ugotovila skrajšan MV. Dobila sem flosteron, čez dva tedna sem bila ponovno zadržana zaradi popadkov, ki so jih uspešno ustavili. Sem pa imela potem skozi magnesol in buscopan, zaradi otrdevanja trebuha, notri (v porodnišnici)sem bila potem še 2x, saj se mi je kljub počitku MV vztrajno krajšal (s 15mm kolikor sem začela na 0 in zmehčano porcijo). Rodila pa sem na polnih 36 tednov, porod se je začel spontano, zaključil s CR zaradi medenične vstave dvojčka A.

(odgovor članu bugnavilea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
15.10.2007 18:38:24   
margheritta
Hojla,
ginekolog ti je pravilno razložil, to da sta dvojčka vsak v svoji vrečki, s svojo posteljico in popkovino, še ne pomeni, da sta dvojajčna. Je pa verjetnost toliko večja. Glede na to kar sem prebrala in kar so mi ginekologi razložili, je edini primer, ko lahko zanesljivo vemo, da sta dvojčka dvojajčna, da sta vsak svojega spola. V nasprotnem primeru je potrditev dvojajčnih dvojčkov možna le po porodu. Je pa res, da je na svetu 1/3 enojajčnih in 2/3 dvojajčnih dvojčkov. Tudi vizualna podobnost ni pogojena z enojajčnostjo oz. dvojajčnostjo. Lahko sta enojajčna bolj različna od dvojajčnih ali obratno.
Jaz pričakujem user posted image  user posted image , ki sta vsak v svoji vrečki in vsak s svojo posteljico in se sploh ne obremenjujem ali sta eno ali dvojajčna. Glede na to, da imamo dvojajčne dvojčke v družini, sta verjetno tudi onadva dvojajčna.
Gibi: metuljčke sem začutila v 15. tednu, gibe pa v 17.. Zdaj sem v 22. tednu in otročka sta neverjetno aktivna.
Trebuh: meni se zdi velik, čeprav vsak ko me vidi pravi, da je majhen glede na to, da nosim dvojčke. Me je pa že začel počasi ovirati pri sedenju in sklanjanju.
Bolečine: do 17. tedna sem bila v odlični formi, potem so se začele težave in neprestane bolečine. Zaradi večanja maternice mi zastaja voda v ledvicah in me bolijo vezi. Tako da bolj ali manj počivam, in se tolažim, da boli le mene, mojim pikcem pa ni nič hudega. user posted image

Le pogumno naprej user posted image , jaz sem iz dneva v dan bolj srečna, da nosim dva srčka pod svojim srčkom.
:) 

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
17.10.2007 9:04:55   
filipinka
Hvala, vsem, ki ste zapisale svoje izkušnje! vredne so več kakor vsaka knjiga!user posted image  Na RR pridem bolj malo, ker nam doma ne dela internet in ga imam samo na firmi, sem pa pridem bolj malo, ker sem v bolniški.
Drugače sem tudi jaz srečna, da bomo dobili dvojčka in mi je vseeno ali bosta eno- ali dvojajčna- samo da bosta zdrava in da bosta čimdlje pri meni.

Pozabila sem še vprašati glede nuhalne. Ali se pri dvojčkih plača dupla cena?
Se beremo! Lep dan!

(odgovor članu margheritta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
17.10.2007 10:52:47   
tatam
Pozdravljena!
Glede NS-jaz sem plačala normalno ceno-12 tisoč lani julija.Le trajalo je dobro uro,saj si je res vzela čas in podrobno pregledala oba.
Gibe sem začutla nekje okoli 18.tedna,pa je bla to moja tretja user posted image .
Trebuh je bil ooogromen!Tam okoli 20.tedna me je kar razneslo,proti koncu pa sem bla skoraj širša kot dolga!!user posted image
Kar se same user posted image tiče je bla fuulll naporna!Prvi dve sta ble brez problemov,poskočna in gibčna sem bla skoraj do konca.Zdaj pa...Sprehodi tak počasni,da so nas še polži prehitevali,če sem šla hitreje bolečine v trebuhu.Stopnice so ble misija nemogočeuser posted image .Da ne omenjam krčev v nogah,zgage,nespečnosti...Pa saj se vse potrpi!!Sem pa mela proti koncu probleme z visokim pritiskom,obupno sem zatekala-noge,roke,prsti...Zredila pa sem se 30 kguser posted image ,ampak iz porodnišnice sem šla z 25imi manjuser posted image .

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
22.10.2007 21:02:12   
siskamiska
Na začetku slabosti in posledično objemanje školjke user posted image . Pa nekajkrat sem padla v nezavest kar je bilo še posebej neprijetno saj se mi je pogosto zgodilo v trgovini.
Gibe sem začutila v 15 tednu, trebuh je bil na koncu ogromen. Na morfologiji so me spraševali če sem za CTG user posted image .
Sama nosečnost še kar uredu, edino na koncu je bil že cel podvig it do trgovine ki je oddaljena 200 m in priti nazaj v 3 nadstropje.
Nuhalna se pa plača enojno.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
23.10.2007 13:39:44   
Afnica
Jaz sem nuhalno plačala duplo!!!!!! 24čukov, decembra lani!! Če nisi prepozna, se še pozanimaj tam, kjer si naročena!
 
Trebuha do 22. tedna skoraj nisem imela (le +4kg) Bruhala sem do 14. tedna. Težave so se začele v 25. tednu- zatekanje. V 29. t. huda peeklampsija in visok pritisk- hospitalizirana. V 31. tednu rodila naravno, s svojimi popadki, začetek spontan- razpok mehurja. Zredila za 33kg, v glavnem zaradi zatekanja, saj sem v bolnici šla tudi po 3kg dnevno gor.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
27.10.2007 23:15:55   
CUKRČEK

- kdaj ste začutile gibe?  (Nekje sem prebrala, da mnogo prej kot pri enoplodni nosečnosti- je res?)

nekje v tretjem mesecu
- trebuh imam kot v 1.user posted image  v 5.mesecu. Pa ve, so bili trebuhi veliki?

Sploh ne...no ja, na koncu sem imela precej velikega, na začetku pa ne. Jaz sem nosila svoje kavbojke do .meseca nosečnosti...pol sem pa skoraj čez noč dobila trebuh

- kakšne komplikacije so se pojavljale v nosečnosti?

nosečnost je špotekala brez problemov...lahko jo enačim s prvo nosčenostjo, ker sem nosila samo enega otroka.



_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
28.10.2007 10:45:37   
filipinka
Mislim, da sem že včeraj začutila prve gibe. user posted image Sem v 14. tednu. Je možno?

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
27.12.2007 13:23:30   
sasi13
živjo! sem nova na forumu! prvi pregled sem imela pri osmih tednih in mi je ginekologinja povedala da bo eden! potem pa sem imela zdaj v soboto 22.12 NS in mi je povedala da bom imela dvojajčna dvojčka  :) od začetka je bil to majhen šok ampak sem ga že prestala! zdaj pa se že privajam na to da mi v trebušču rasteta dva sončka! zredila se še nisem nič, mi hrana zelo smrdi :) zato me je pa strah da se bom kr na lepem začela rediti! jutri imam pri svoji ginekologinji pregled in vam sporočim kaj sm novega zvedla! aja pozable sem vam povedati da imam rok 6.7.2007.


lep pozdrav

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
27.12.2007 16:56:21   
LIDJOČKA
Brez skrbi, ne boš se začela kar tako rediti, mogoče boš imela nekoliko večji trebuh, no pa še to ni nujno.user posted image  Mene je ginekologinja kar fajn kontrolirala, kar se teže tiče. Trebuh sem pa na koncu imela kar ogromen, tako, da ko me je dr. Cerar zagledal, se me je usmilil in mi naslednji dan sprožil porod, ker drugače bi se mi pa že kar user posted image .
Drugače pa dvojnim user posted image  želim predvsem čim daljšo nosečnost, seveda poleg vsega ostalega...

Srečno

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
27.12.2007 22:20:33   
nektarina
Sasi, kile ne gredo kar tako gor. Jaz sem se največ zredila prve 3 mesece, ker sem jedla čisto vse. Vse mi je bilo dobro , vse dišalo in nič smrdelo. Še tisto zelenjavo, ki jo prej nisem marala sem jo v nosečnosti jedla.  Do konca nosečnosti  (37 teden) sem pridobila 17 kg. Večina je bila voda saj sem iz porodnišnice odšla  z - 0,5  , se pravi manj kot pred zanositvijo. Je pa to bil sigurno rezultat  diete zadnjih 10 dni ( nosečnostni diabetes ) saj nisem  smela čokolade, keksov. Še  sadje sem morala tehtat.
Srečno.

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
28.12.2007 19:59:34   
sasi13
živjo, hvala za informacije! sm mela dans pregled in mi je zdravnica rekla da morm začet jest user posted image ! in potem ko sem prišla domov sem začela krvaveti user posted image sem šla nazaj in imam NUJEN počitek, ker drugače lahko pristanem v bolnici! in kulk imata vidve stare otroke? (nektarina in lidjočka)

lep pozdrav, saša

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
28.12.2007 20:05:32   
emaa
Ti le počivaj, ker biti v porodnišnici ni fino. Lidjočka ima pa v tickerju napisano kolk sta punci stari (14 mesecev). Drugače sem pa jaz shujšala na začetku, na začetno težo sem prišla pri polovici nosečnosti, do konca pa sem se zredila 12kg (zadnji teden sem začela malo zatekati), sem še vedno na +1kg (smo ravno preboleli rota virus s postankom na infekcijski). Moja fanta sta stara 13 mesecev.





































































































































































































































































(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
29.12.2007 0:19:33   
nektarina
Mi bomo kmalu stari 7 mesecevuser posted image . Pred enim letom sem bila v podobni situciji kot ti.   Sem počivala prvih 12 tednov, ker sem  imela rjave izcedke( ne rdeče) pa ne zato, ker mi je tako  rekel zdravnik ampak , ker sem  leta 2005 po   raznih  krvavih izcedkih imela  SS v 10 tednu.user posted image   Tako  sem lani ob vsakem izcedku počivala  tam do 12-14 tednov. KAsneje sem bila pa super aktivna  saj sem  hodila na dolge sprehode, doma  normalno delala in v mat. šoli šla tudi na telovadbo.  A  pa še to. NA začetku sem res jedla veliko več, pa tudi poležavala sem cele dneve ker strah je delal svoje. Pridno sem papala tifol in kasneje  vitaminčke za mamice v pričakovanju.

LP

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
29.12.2007 8:32:57   
dodi
Jaz sem se zredila v nosečnosti 8 kg,tamali dve sta imeli skupaj 7 kg,tako da sem ven prišla z minusom,a kaj ko se jaz zredim med dojenjemuser posted image user posted image

Rodila sem vedno ob roku,prve dve 5 dni pred rokom,spontano drugi dve 4 dni pred rokom,sprožili porod in tretji dve 1 dan pred rokom,tudi sprožen porod.

Želim ti čimdaljšo in čimlepšo nosečnost,brez poosebnih težav,dodi

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
30.12.2007 12:05:21   
sasi13
živjo!
sem full vesela da sm našla to internetno stran, ker v svoji okolici nimam nobene ki bo imela oz. ima dvojčke in mi vaši nasveti in zgodbe pridejo full prav! Jz sm trenutno v 13 tednu in mislim da je to najboljši čas za počitek, ker še ni kriza glih mimo! Iz kod pa kej prihajate? Emamair in nektarina kok je ime vajinim otrokom? dodi ti maš pa full lepo družinico sem vidla vaš album!


lepo se imejte, ko bote imele pa čas se še pa kaj javite

Saša

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
30.12.2007 14:25:43   
emaa
Jaz sem doma iz Domžal, fantoma pa je ime David Llewelyn in Luka Griffin. 

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
1.1.2008 20:26:58   
nektarina
Sasi. Moja sta Nik in ALex in sta danes stara točno  7 mesecev. Trenutno mi  NIk noče spat in ga poslušam kako  mi  tukaj zraven čeblja. Drugi  že urco spi.
LP in Srečno

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
3.1.2008 11:12:01   
sasi13
evo spet jz :) mene full velik stvari zanima in mi je najboljše kr vas vprašat ko ste že tole dale skozi! A se še mogoče spomnete kulk so bli vaši sončki veliki na NS (moja dva sta bla 5,1 in 5,6)?
hvala za odgovor in lepo se imejte

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
4.1.2008 12:42:30   
nektarina
Sem šla pogledat. Nuhalna narejena pri 12 tednov in 1 dan. Fetus A   62,5 MM 
B  55,5 mm

By 

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
4.1.2008 13:43:42   
emaa
Mislim, da 6,1 in 6,3 12t 1/7

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
4.1.2008 14:59:44   
MARTINŠČICA
V 12. tednu 2/7 sta imela A:62mm, B:54mm.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vprašanja za dvojne mamice
5.1.2008 23:13:48   
NAVT
Pri meni je bilo v 12t3d A 61, B 62.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?