|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
18.10.2007 16:26:00   
bonci
Hoj!
Naša sončka (Klemen in Karmen) sta danes stara 3 tedne. Glede spanja se trenutno še ne pritožujem, sva pa oba z možem skurjena. Mož je doma le še naslednji teden, mene pa grabi panika, kako bo potem, ko bo on v službi.
Zanima me, kako ste si organizirale hranjenje in previjanje, da sta otroka čim manj jokala in da ste našle vsaj nekaj časa zase - za wc in hrano. Ali je to možno?
Drugače pa smo že staknili prehlad, tako da čistimo noske 100 na uro.
Držte se! Gremo naprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
18.10.2007 17:50:23   
Naty 76
Bonci najprej čestitke za mala sončka!
Obeh naenkrat ko boš sama ne boš mogla hranit in bo eden pač moral počakat in malo pojokat. Se pa sčasoma navadijo na nek ritem. Mojadva jesta čez dan na 3 ure. Največkrat se ne zbudita oba hkrati, ker avtomatsko pride do zamika od enega do drugega hranjenja. Če sprejmeta dudico ju potolaži z njo. Pri meni jo fantek sprejme samo če je res kriza. Pa pogovarjam se s tistim ki čaka, mamin glas tudi umirja. Res pa je da je vsak otrok drugačen. Se boš pa tudi ti navadila in ti ne bo tako hudo če eden malo joka.
Časa zase boš pa imela odvisno od tega koliko bosta spala. Jaz npr previjem, nahranim oba in stisnem mleko prej kot eni uri, vmes pa je čas zame, za gospodinjska opravila, skok v trgovino.... Ker imaš pač manj časa si dan čim bolj zorganiziraš in pač določiš prioritete, kaj je nujno ali bolj potrebno naredit in kaj ne. Ja in jaz se popoldan ukvarjam še s štiriletnikom, ki je zelo navihan, zvedav in zahteva kar nekaj pozornosti. Kot lahko vidiš so tukaj mamice, ki imajo tudi 4 otroke in zmorejo. Tudi ti boš, boš videla.
Srečno in poročaj kaj kako vam gre.

Pozdravček,

Naty

_____________________________

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
18.10.2007 18:02:23   
ada2
sicer nimam dvojčkov, moja otroka sta velike razlike v letih, kar je imelo tudi neke prednosti. povedala ti bom izkušnjo znanke, ki ima četvorčke.

najprej se je naučila hraniti po dva, ali celo tri hkrati. ko jih je oblačila ali kopala, je imela vse štiri ob sebi, "delala" pa pač samo z enim. zraven se je na veliko pogovarjala in pela. saj, včasih se je kateri jokal in je moral počakat kako minuto, pa to ni tako strašno, verjemi.

veliko sreče in velik objem!

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
18.10.2007 22:20:06   
Anonimen
Ne vem....se mi zdi pa zelo naporno user posted image .

Upam, da dobiš kak uporaben  nasvet user posted image

(odgovor članu bonci)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
19.10.2007 9:05:16   
tatam
Pozdravljena!
Kaj naj ti rečem?Čist brez dretja po moje ne bo šlo.Jaz sem ju previjala oba hkrati oz.oba sem si dala na kavč in se ukvarjala z obema.Previjalna je pri meni hitro odslužlauser posted image Pa tudi hranila sem oba hkrati,saj sem ju čez dan samo dojila.Na začetku sem se mučla z namestitvijo,potem pa je tudi to šlo.
Mislim,da je najbolje,da sama sprobaš kak ti bo najlažje šlo.Pa verjemi,šlo bo!!Se mi zdi,da sedaj ko imam dva sfolgam bolj kot prej pri enemuser posted image Kot bi včasih res mela štiri roke!!
Aja,za uspavanje in "nošenje" pri krčih pa smo prve mesece uporabljali voziček in ga vozli sem in tja po sobi ali hodniku!Sedaj pa že gre!Vsaki mesec bo lažje,če te to kaj potolaži!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
19.10.2007 12:11:16   
masna
Jaz nikoli nisem oba hkrati hranila. Smo pa na flaški. Že od jutra naprej sem najprej enega previla nahranila in potem še drugega. Kmalu sta se navadila na tak ritem in na tiste pol urce zamika, ki potem drži cel dan. Tako je še danes in smo stari 3 mesece. Kdaj pa kdaj je kak malo jokal zraven a sem ga probala potolažit ali z dudo ali s tem da sem ga dala v ležalnik in z nogo guncala ko sem ta drugega hranila. Je pa res da se navadiš na malo dretja in te ne več tako moti kot na začetku...

Sem poskusila tudi oba naenkrat v ležalniku, a sta se mi zdela malo premala za to, pa še težave s kupčaknjem smo meli potem, punčki pa se je rado zaletalo mleko......, tako da tega ne prakticiram še zaenkrat.

Tudi jaz sem se bala kako bo ko bo moj šel v službo, a sem ugotovila da sploh ni tako grozno :) Boš vidla da bo šlo!!!



(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
19.10.2007 12:35:28   
LIDJOČKA
Najhuje bo prve dneve, ko boš ostala sama in sigurno bo na začetku tudi jok. Potem se boš počasi sama "organizirala" tako da boš vse sama lahko uredila in takrat boš videla kako se bosta obnašala otroka, ali jih boš lahko skupaj "rihtala" ali pa vsakega posebej. Meni je takoj od začetka pomagala tašča, da je vsaj taveliko oblekla in pa navadno eno nahranila, saj sem takrat dojila samo eno. Potem pa sem kar kmalu njeno pomoč odvrnila, saj sem videla da smo vse nestrpne in sem se lotila kar sama, k sreči sem potem obe dojila hkrati in dodajala obema po flaški tudi hkrati, pa ko sta bili še tako majhni sem jih lahko obe hkrati v kopalnico odnesla na previjalno in obe hkrati previla in umila. Potem kdaj pa kdaj pride kriza, pa ko se začnejo obračat, ampak naj povem, da večino časa še vedno tako delam, pa čeprav imata že 10kg in sta stari eno leto, jih še vedno skupaj obe nesem v kopalnico in spat,... le večerno kopanje sem menda le ene parkrat sama opravila, drugače vedno skupaj z možem, ali nekajkrat z mojo mamo, če mojega ni bilo doma.
Saj bo šlo, pa tako kot je bilo rečeno, na koncu se ti zdi, da imaš kar štiri roke, da vse sama lahko naredišuser posted image .

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
19.10.2007 12:36:44   
Anonimen
To pa meni nikoli ni bilo jasno in res kapo dol pred mamicam dvojčkov, sploh pred takimi, ki nimajo kakšne fajn pripravne mame ali kaj podobnega. Ne, meni to ni jasno.

(odgovor članu LIDJOČKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
19.10.2007 16:59:55   
CUKRČEK
čisto brez dretja pač ne gre. Mojadva sta stara skoraj tri mesece in se sta pač morala navadit, da nista edina. Včasih je lakota prevelika in takrat  je treba potrpet. ker tudi duda ne pomaga.  Se pa da. Malo pojemo, govorimo...Samo komplicirat ne. JAz sem večinoma sama z obema(pa še s starejšo) pa se mamo čist fajn......včasih malo "zagusti" ampak načeloma gre.  Ne bi zamenjala za nič na svetuuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
19.10.2007 17:31:31   
pikceva
Ojla,

Naše bodo imele drugi teden dva meseca. Skušamo jim zamikati "lakoto" na pol ure. Nekako gre, včasih pa se tudi zalomi. Čez dan imam skoraj vedno pomoč doma, ponoči pa sem sama. Ko se zbudita obe skupaj, hranim kar obe po enem cuclju. Ko prva popije polovičko naredim kupček, oziroma ga podere leže na trebuščku (jim zelo ustreza), nahranim drugo do polovičke in nato ponovim. Tako je najmanj dretja. Mleko si pa iztisnem na hitro po 5 krat na dan, pa ga mam zadosti, včasih zmanjka le za en obrok. Mi je pa precej lažje, kot dojenje, ker se z njim samo crtajo in ko rata lakota prehuda, pa začnejo kričat in hočejo cucelj. Mi pa iztiskanje mleka in hranjenje po steklenički zelo ustreza, ker jih nahrani tudi očka, da se jaz lahko malo naspim.

Lp

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
22.10.2007 20:47:11   
siskamiska
Brez dretja ne bo šlo, če pa včasih malo pojokcata pa ne bo nič hudega.

Naša sta stara 4,5 mesece in ti povem da sem se tako zverzirala ju rihtat sama podnevi in ponoči da včasih komaj čakam da bo spet ponedeljek in da ostanemo sami. Imam vsak dan nek ritual in ko je mož doma mi ga prav na hitro podre in takoj se pozabi dati npr. AD3 kapljice ali pa kaj drugega.

Srečno in čim manj kompliciraj, pa bo vse enostavno. user posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako oba otroka zrihtaš, da se ne dereta
15.11.2007 13:33:24   
mman07
Pozdravček!

Ja, tudi pri meni ni šlo in še vedno ne gre brez dretja. Ena deklica je bolj zahtevna in joka pač ves čas: ko se oblačimo za sprehod, ko ne more zaspati in je tečna, ko se dolgočasi v počivalniku. To me je na začetku tako obremenjevalo, da sem jaz jokala, ko sta punčki jokali. No, po štirih mesecih pa je veliko bolje. Res je, da sem si umislila študentko, super punca, ki mi pride pomagat in ju pelje na sprehod, previje ali pa zloži plenice. Enkrat na teden gremo k mojim staršem in že je teden naokoli. Še vedno sem veliko sama z njima, vendar ju sedaj poznam, imata bolj ali manj standarden ritem in nekako gre. Časa zase je seveda malo, vendar se najde, ko zvečer zaspita ob 19.00 in potem ša kakšno uro ali dve lahko počnem, poleg obveznih zadev, še kaj zase.

Moram pa priznati, da se mi je hotelo na začetku zmešati. Sedaj pa tudi mene že včasih motijo vikendi, ko je zaradi prisotnosti atija vse malce bolj lahkotno in nisem tako natempirana, pa tudi včasih pozabimo na D3 ali pa ne zapišemo v zvezek vseh pomembnih informacij.

Svetujem, da ti na začetku kdo pomaga, vendar poskusi otroke rihtat sama. Gospodinjstvo pa ti naj dela drug. Stvar je v tem, da si jih boš navadila, da bodo počali in ti bo lažje, ko boš sama. Če pa jih nekdo vedno po rokah nosi, pa ti dela medvedjo uslugo. Moje sploh nočeta biti na rokah. Dojimo se leže ali sede, po flaški pijeta leže na kavču, potem podiramo kupček in sedaj  ju že posedam, gledamo televizijo in ribice v akvariju, samo da se malce zamotita. Stari sta 4 mesece. V tem času sem tudi veliko bolj samozavestna, saj ju poznam in že po glasovih vem, kaj jima manjka. Čeprav sta si različni kot noč in dan. 

Veliko mirnih dni in mirnih živcev. Vem, da je na začetku težko in zato si le privošči pomoč, čeprav jo je težko dobiti. Po nekaj mesecih pa bo že bolje!

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?