|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
27.10.2007 10:56:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAKASNELA IZSTAVA RAČUNA
27.10.2007 11:51:50   
LoCa
ja, če maš potrdilo o tem, da si plačala potem ne bi smelo bit problema, ali pač? vrjetno če je ta izvajalec vsa dela naredil, bi morala biti na računu ta dela napisana. malo preračunaj, da se mogoče vi niste zmotli. mislim, pa da ne more po pol leta kr tko zastarat, samo v resnici ne vemuser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZAKASNELA IZSTAVA RAČUNA
27.10.2007 14:03:48   
ona
Mi smo od ene firme dobili letos račun od leta 2005 in ga seveda ne bomo plačali,ker nam ne morejo dokazat,da so nam res delali en servis.So nam poslaili samo račun,brez zapisnika kaj so delali...
Tako,da jaz ga ne bi plačala in,če si ga dobila po navadni pošti še manj.Lahko se zgovarjaš,da nisi dobila računa,če ga niso poslali priporočenouser posted image
Fora je samo v temu,če oni lahko dokažejo,da so to pozabili računat,kar pa dvomim,da bi oni šli npr. v kakšno tožbo za tak znesek,če jim ne boš plačala.Enostavno rečeš,da računa nisi dobila!

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZAKASNELA IZSTAVA RAČUNA
27.10.2007 14:20:47   
Marogica
Kaj pa poštenje? Če si termostat dobila, se mi zdi nekako logično, da ga boš tudi plačala, ali ne? Prestavljaj si, da bi  bilo obratno in bi ti čakala na denar, katerega si pri neki stranki vložila in v bistvu dala iz svojega žepa..  In napake se dogajajo, saj smo samo ljudje.

Kako pa je z  zastaranjem računa, pa ne vem...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZAKASNELA IZSTAVA RAČUNA
27.10.2007 14:27:55   
kofetek2010
Praviloma se mora račun izdat v 8.dneh po opravljeni storitvi. Pri prodaji blaga pa mora bit faktura izstavljena takoj, ko je bilo blago plačano oz. če je bilo plačano po predračunu potem mora bit račun izstavljen v 8.dneh.

Zastaranje?

Poglej Obligacijski zakonik, npr. računi za vodo, elektriko in ostale stvari, ki se plačujejo mesečno zastarajo v 1.letu po poteku leta v katerem je nastala obveznost (absolutni zastaralni rok je 2.leti); na splošno pa je zastaralni rok 5. let (v tem primeru je absoutni zastaralni rok 10.let).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZAKASNELA IZSTAVA RAČUNA
27.10.2007 14:30:25   
kofetek2010
pa še nekaj... Elektro, Telekom, Mobitel, Simobil... pošiljajo račune po navadni pošti - a mislite, da se sekirajo, če ste ga dobili ali ne? Še zdaleč ne, ker je naša dolžnost, da plačamo njihove usluge.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZAKASNELA IZSTAVA RAČUNA
29.10.2007 20:30:05   
ona
Marogica,jaz te razumem kako je,da je treba bit pošten,samo iz njenega posta sem razumela,da so vse poravnali že takrat na začetku in sedaj dobili račun še za termostat.naj ona lepo pogleda,če so tole mogoče že plačali,če pa niso,naj bi poravnali račun,logično!user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zakasnela izstava računa
30.10.2007 22:47:06   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: živka
račun za 80 €, za termostat, ki naj bi ga takrat pozabili obračunati. Sedaj pa se sprašujem ali obstaja kakšna zakonska časovna omejitev, glede izstave računa, glede na to, da je preteklo že pol leta?! Ali ni to krivda na strani izvajalca, saj je on pozabil na to postavko?!


Kolikor sem iz tega posta razumela, so to postavko pozabili, termostat pa najbrž ima, ali ne? TOrej...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zakasnela izstava računa
1.11.2007 4:16:36   
saving
Če je bil prvotni račun narejen z zelo natančno specifikacijo (kompleten popis materiala in del z ovrednotenimi postavkami), potem lahko preveriš, če je bil termostat vključen v ceno. Če pa ni natančnega popisa (ampak piše nekaj v stilu "Prenova 1 kos 8000€") , je to pač delo "na ključ" in jaz absolutno ne bi dal dodatno niti €.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?