|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izolska porodnišnica
17.12.2004 18:15:32   
zvezdyca
glede na to, da sem iz Izole, mi je kar malo slabo, ko berem mnenja o porodnišnici... :zmeden: kaj je res tako grozno, da niti ne razmišljam, da bi šla tja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   izolska porodnišnica
17.12.2004 20:50:48   
Sibil_
Povsod naletiš na dobro in slabo...ampak jaz bom šla v drugo (če bo kdaj) spet tja rodit.:love:
Pa dosti jih poznam, ki imajo enako mnenje.Ni vse tako črno.Samo navadno je tako, da vsi pišejo samo slabo, dobrega pa ne.:zmeden:
LP,
Sibil

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   izolska porodnišnica
5.1.2005 12:56:41   
Anonimen
Ne gre se samo za slabo in dobro voljo, gre se za vse "zafušane" porode in otroke, ki so jih zaradi malomarnosti pri porodu poškodovali.
Pozanimaj se, kako je s porodom v Trstu, baje da zdaj, ko smo v EU, lahko tam rodiš brez problemov.
Jaz sem rodila pred dobrima dvema tednoma (vendar imam tudi it. zavarovanje) in lahko o Burlu rečem samo dobro pa sem imela kar kompliciran porod pa tudi do osebja sem bila precej zahtevna.
Burlo toplo priporočam!!

(odgovor članu zvezdyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   izolska porodnišnica
5.1.2005 18:02:49   
Sibil_
Samo popravek-v Izoli je epiduralna neprestano na voljo-kadarkoli.:bravo:
LP,
Sibil

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   izolska porodnišnica
6.1.2005 9:26:23   
Anonimen
Ja, teoretično je neprestano na voljo.
Praktično pa izgleda tako, da zanjo prosiš TAKOJ, ko prideš v porodnišnico (v nasprotnem primeru ti rečejo, da si prepozno vprašal - se je zgodilo moji sodelavki), potem te pošljejo na klistir in britje, ko si nazaj, pa ti rečejo, da si že preveč odprt in da ni več smiselno in jo odklonijo - se je zgodilo moji svakinji.

(odgovor članu zvezdyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   izolska porodnišnica
6.1.2005 10:39:23   
zvezdyca
ja, menda je stalno na voljo, vendar se moras prej prijavit in iti na razgovor k anesteziologu, ki ti tudi razlozi, v kakanih primerih je potem vseeno ne dobis, ko enkrat prides tja.
lp

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   izolska porodnišnica
6.1.2005 20:36:08   
Sibil_
Ko se meniš za epiduralno ti vnaprej povejo kdaj je ne dobiš, eden od pogojev pa je, da si preveč odprt, ker takrat nima pomena.Koliko časa za tem pa je tvoja svakinja rodila?
Drugače so pa vedno pripravljeni oz.je vedno nekdo dežuren samo za epiduralno za porode-anesteziolog-samo čas potrebuje da pride od doma do porodnišnice, če slučajno ni tam.;)
Porod pa se navadno ne zgodi kar na hitro-žal.:(
Je pa res, da je v mnogo primerih nesmotrno dat epiduralno zaradi hitrega odpiranja porodnice in takrat je ne dajo-nikjer,ne samo v Izoli.
In glede smrtnih in tragičnih primerov je pa tako, da so pač na Obali malo bolj znani primeri iz Izole, v Kliničnem jih pa skrivajo ko hudič...rajši niti ne pomislim kaj so delali tam ene 30 let nazaj, ko je bil moj stric na praksi...:((
Mah, rodit je treba, jaz pa zase vem, da zaupam ginekologom v Izoli, za babico upaš na najboljše, na oddelku je pa itak muka kjerkoli si, ker pač nisi doma.:grrr:
LP pa lahek porod vsem nosečkam,
Sibil

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   izolska porodnišnica
6.1.2005 22:03:17   
anajmad
Sibil se sploh ne strinjam s tabo.jaz in moj sinek sta živi dokaz za njihovo nesposobnost.In menim,da nisem edina.
D.

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   izolska porodnišnica
6.1.2005 22:38:11   
Sibil_
Pa si prepričana da bi bilo drugje boljše?Ali drugače?
Jaz samo pravim, da ima pač vsak človek lahko slab dan, in da so povsod zdravniki samo ljudje, ljudje pa delamo napake.Ampak da pa bi zato totalno spljuvali Izolo in mislili kako je drugje bolje...ne vem no, nisem glih ziher.:zmeden2:
Sem pa tudi jaz spoznala osebo ki je tožila Izolo zaradi poroda, ampak še vseeno je drugič rodila tam-kako si to razlagaš?:zmeden:
Vsak ve zase, jaz pač grem najbliže rodit in si ne predstavljam s tisto iztekajočo vodo se furat nekam v Postojno al pa it čez mejo....že do Izole mi je bila muka prit in sem štela ovinke....:)-
LP pa vsakemu svoje mnenje in škoda za vse slabe izkušnje (pa ne mislit, da sta se meni cedila med in mleko...),
Sibil

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   izolska porodnišnica
7.1.2005 6:35:28   
anajmad
Glej,nočem se ponavljati(če malo prebereš v starejših postih,boš spoznala mojo zgodbo).Sem pa rodila pred 10 leti-za nekatere predpotopni LJ porodnišnici in nimam besed.
Samo to ti povem,lahko ima izolska porodnišnica nevemkakšne aparature in oh in sploh sobe,da o ostalem ne govorimo......samo kaj,ko nima kadra usposobljenega za to.V dveh tednih,ko sem gor ležala,sem videla in doživela marsikaj.Pa mislim,da dva tedna ne morejo imeti slab dan nekateri.
Odločitev,da pa grem rodit V Izolo pa je naslednja:da v 10 letih,so se toliko usposobili,da ne bo problema,čeprav sem tudi jaz slišala marsikatere kritike.
Ampak,sedaj vem da mene UPAM,ne vidijo več v Izoli.
en lp:morje:D.

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   izolska porodnišnica
7.1.2005 13:09:12   
Anonimen
Odgovarjam na vprašanje - rodila je po dobrih štirih urah, na srečo popadki razen zadnje pol ure niso bili hudi. Ni me bilo zraven in nisem zdravnik, vendar vseeno mislim, da bi ji epiduralno še vedno lahko dali.
Prav tako sem trdno prepričana, da se marsikatera stvar, ki se je zgodila v Izoli, drugje ne bi.
In prav zaradi tega mene v Izoli niso videli in me tudi nikoli ne bodo.
Se pa strinjam, da ima lahko marsikje marsikdo slab dan, vendar imeti slab dan ne pomeni delati take napake kot jih delajo v Izoli.

Glede tujine pa je bila samo informacija za tiste, ki bi o tem razmišljale. Verjamem, da je kdo tudi v Burlu srečal osebe s slabimi dnevi, nisem pa slišala za nobeno šlamparijo, ki bi bila podobna izolskim!
Glede oddaljenosti pa je vse relativno, meni je Burlo bližje kot Izola in verjetno še marsikomu drugemu. Predvsem je izven mesta in zelo lahko dosegljiv.

Tudi jaz želim vsem prijetne porodne izkušnje in čim manj osebja s slabimi dnevi!

(odgovor članu zvezdyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   izolska porodnišnica
10.2.2005 21:43:19   
lin
Jaz bom rekla tako,če gledam iz moje strani nimam večjih pripomb,ker jih nisem nič potrebovala,jih je pa moja cimra in ko sem vidla nekatere(ne vse)sestre kako se obnašajo do nje me je primlo bruhat.Tako sem bla razdražena ,da sem drugi dan ker so se grdo obnašali do nje(ko jih je potrebovala)-no ena določena sestra,katera ni važno,da sem se jokala zraven nje,ker mi je blo hudo za njo.
Pri porodu pa sem imela dr.Lovšina in eno fuuuuuuuul prijazno babico Mirjam.Tako da tam kjer je najvažnejše(POROD)nimam pripomb same pohvale,saj so bili zelo prijazni tako do mene kot do mojega moža.

Sej več ali manj ko slišiš pripombe slišiš za pol ko lžiš not,ne pa z pri porodu!
Srečno!Boš preživeli,ne se bat,če smo mi vse!!!!

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   izolska porodnišnica
10.2.2005 21:49:25   
lin
Valentina!
nisem te dobro razumela kje ni epiduralne.A v IZ?
v Izoli je epiduralna in sicer na ogledu porodnišnice je nakoncu predavanje o epiduralni,kjer podpišeš list da želiš epiduralno.
Še vedno maš čas da se odločiš če želiš ali ne(kjub temu da si prej podpisala da ja)
Tako da ko greš rodit takoj ko prideš poveš da si se odločila za epiduralno in oni pokličejo anesteziologa od doma kateri je pri tebi do konca poroda.
če pa si podpisala in si si pol premislila pač nepoveš da želiš epiduralno in je nedobiš.
Če pa prej nepodpišeš izjve da želiš epiduralno je ne dobiš
Srečno!

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   izolska porodnišnica
10.2.2005 22:04:27   
lin
Valentina in druge :nosecka:!
Moja izkušnja z epiduralno je bila taka.
Na ogledu porodnišnice sem podpisala izjavo da bom vzela epidurlno.
Ko je prišel dan D ,mi je odtekla voda(23h) in me je možek odpeljal v IZ porodnišnico.Tam so me zelo lepo sprejeli.Mi izmerili popadke na CTG-ju in pogledali kolko sem odprta(2cm)
nato sem šla v kopalnico kjer so me obrili in dali klistir.
Tam naj bi bla slabo uro da se sčistim,vendar sem po pol ure začela dobivati popadke in to kr naenkrat na 5 min in že so bili tisti na 2min,tako da sem pozvonila sestri da pride.
Peljala me je v porodno,kjer sem ji komaj takrat rekla da hočem epiduralno,ker me je zvijalo(to pa zato ker nisem dobila postopoma popadkov temveč takoj iz 5 min na 2 min v 15 min.)
Počakali smo dr.Lovšina kateri me je pregledal in povedal da sem že 7 cm odprta.Rekel mi je da če želim mi lahko dajo epiduralno,samo da misli da mi bo samo zaustavilo porod ker sem že pri koncu,in nebi imelo takega učinka kot bi moralo(dokler prime inekcija...)Najidealneje je če ti dajo epid.ko si odprt 2-3 cm,sepravi ko sem pršla.
Tako da je bila odločitev moja.
Odločila sem se da je nebom vzela da bom potrpela.Ob 2.10 sem rodila lepo punčko Lin.(v porodno sem šla okoli 00.40,se pravi serojevala 1.30)
Hočem reč da nimam res nobene pripombe v porodni sobi na odelku pa je druga zgodba.
Baje pomaga če mož malo zaropota!

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   izolska porodnišnica
10.2.2005 22:40:00   
anajmad
Lin si pač imela srečo,da si imela Lovšina in nobenih komplikacij.Jst sem se pogovarjala pred enim mescem z eno g.,ki dela v IZ por.in je stažistka(v glavnem še nima licence).rekla sem ji,da imam zelo slabo izkušnjo s porodnišnico.takoj je vedela,kdo sem in zakaj se je šlo.Vem,da ne moremo objokovati za nazaj.Toda vsak dan sem mi postavlja v glavi en velik ZAKAJ??????Zakaj mi niso dali injekcijo za pljučka,Zakaj me niso poslali v LJ,zakaj so me spustili(brez pregleda)za en dan domov,zakaj????Nimam odgovorov za to.In kar je najhuje,zakaj mojega sinčka niso odpeljali takoj v LJ'In potem te pride nadret pediatrinja,kaj si gremo.
Res ne vem zakaj.Povem ti,ko se peljem po hribu proti KP,me zmeraj zvije od spomonov in si mislim,ali sem res morala to doživeti?Ker drage moje,tega res,čisto res nobeni ne privoščim,kar sem jst dala skozi.
en lp:morje:D.

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   izolska porodnišnica
11.2.2005 20:24:39   
Anonimen
Damjana - predvidevam, da je to tvoje ime - zato, ker se nihče ne upa teh malomarnežev tožit ali vsaj javno objaviti njihovih šlamparij!!!

(odgovor članu zvezdyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   izolska porodnišnica
11.2.2005 20:45:27   
anajmad
Selena samo to mi je v zadovoljstvo,kar sem izvedela že pred kratkim in še danes tudi.Vsi bodo odgovarjali za to,kar se je meni zgodilo.Danes smo bili zopet gor v bolnici,ker je ta večja tako bolna,da so mislili,da ima pljučnico.Srečali smo zopet dr.Lovšinovo,kar cedila se je od osladnosti.Pa sem si mislila,gospa zdej ti pa ni težko se mal pomatrat.Toda vem iz prve roke,cel halo je zaradi tega v LJ in vsi,res vsi od mojega bivšega g. do zdravnikov pediatrov bodo odgovarjali,ker niso pravilni urgirali.Zato se pa kr stresejo ob mojem imenu in priimku,ko pridemo gor v bolnici.Vse se vrača,vse se plača.
en lp:morje:D.

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   izolska porodnišnica
11.2.2005 21:15:44   
Anonimen
Damjana - BRAVO :bravo: !!!
In hvala, da si to storila, hvala zame, ki se bom kdaj - upam, da ne - po sili razmer znašla gor, hvala zate, ki boš v tem našla vsaj rahlo olajšanje, in hvala tudi v imenu drugih.

(odgovor članu zvezdyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   izolska porodnišnica
13.2.2005 18:13:39   
lin
Anajmad a mi napišeš link da si preberem tvojo zgodbo!
Res sem lahko srečna da sem mela Lovšina in ta dobro sestro pri porodu,ker ko slišim zgodbe nekaterih me kar zvije,kaj če bi jaz naletela na kakšnega drugega zdravnika.Dej piši mi na privat da ti povem eno ful grozno štorji,sej mogoče to gospo poznaš ker je iz obale!

(odgovor članu zvezdyca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?