|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje
6.1.2008 20:36:16   
karmyka
Pozdravljene mamice dvojčkov upam da bi boste pomagale rešiti dva problema ki jih sami zenkrat neznamo rešiti.

1.Naši dve nedonošeni punčki stari 1m18dni(do pdp še 16 dni) čez dan lepo jejo in spijo na tri do štiri ure ko pa se prebližuje ura osem zvečer obrok lepo pojejo ko pa potem sledi spanje  pa debelo gledajo in so še kr lačne  in ne zaspijo do naslednjega obroka ponoči se pa dogaja nekaj podobnega jedo pa po flaški zaenkrat jim dam 60ml.
Upam da niso zamenjali dan za noč.user posted image

2.Začeli smo prakticirati lupinico in sem ugotovila da zelo radi spita v njej bolj kot v svoji postelji čez dan so v njej zvečer jih pa dam nazaj v posteljo tu pa tudi nastane problem nočejo zaspati ko pa jih dam nazaj v lupinico spet zaspijo.Zanima me če so lahko tudi ponoči v njej?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje
6.1.2008 20:41:58   
Anonimen
Pozdravljena.
Lupinica ni dobra za razvoj otrokove hrbtenice, razen, če imaš tisto, ki se da v popolnoma ležeč položaj. Drugače ti odsvetujem ležanje otroka v njej, z izjemo prevozov in prenosa kam drugam. Čez dan naj bosta raje v posteljicah. Se bosta že navadili.

Upam, da boste kmalu bolje spali.user posted image

aspirinčica

(odgovor članu karmyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje
6.1.2008 21:15:42   
guppy
Jaz ne bi popuščala pri tem. Kaj pa potem, ko bosta večji? In kaj, če škoduje hrbtenici?
Raje ju navadi spati v posteljici, pa naj bo en teden peklenski z jokom in zbujanjem, s časom bosta že dojeli, da je spanje povezano s posteljico.

Držim pesti za vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje
6.1.2008 21:58:39   
dodi
Poskusi še to:ko ju daš v posteljico na bok ,ju fino založi oz. zavij v kovterček,da se ob trezljajih ne ustrašita -pri nas je to delovalo.
Tja do enega tretjega meseca pa smo tudi mi hodili spat ob polnoči ali šele ob enih-tudi to se je uredilo.
Kar pogumno,dodi

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje
7.1.2008 11:23:58   
tatam
Jaz sem tudi proti pretirani uporabi lupinice,čeprav je v veliko pomoč na začetku pa lahko škodi hrbtenici.Saj bo minilo,se bosta navadili..Vem,da je lahko dajat nasvete,težje prakticirat,a tudi jaz sem šla skozi to.Meni pa nista hotla spat drugje kot v vozičku,kasneje le še v premikajočem ...user posted image Tak da verjemi,da bo lažje,da ju navadiš čimprej.Mi ko smo začeli smo v tednu dni lepo spali v posteljci!user posted image
Kar se nočnega spanja tiče pa ne bom dajala nasvetov,saj bi jih rabla samauser posted image
Stari smo eno leto in je ponoči še vedno katastrofa!!!Danes je Tosja zaspal okoli druge ure.Do takrat je bolj dremal in se vsake tolko časa zadrl...Anej se je zbudil ob petih,ista zgodba,dremanje do sedme.Ob desetih pa več gledat ne moreta.
Podočnjake mata že vijolične,jaz pa z njima vred.Kaj naj naredim da bomo malo bolje spali ponoči??????user posted image
Vsak nasvet je dobrodošel!!!

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje
7.1.2008 11:38:25   
emaa
tatam težko svetujem, jaz sem Luko od začetka dala spat, pa je par noči pred spanjem malo jokal (kake 15 minut, vsakič manj), z Davidom je bilo več problemov. Ampak imamo isto rutino in vesta, da se gre spat. Načeloma ju tudi ponoči ne dvigujem razen, če je res tisti jok, da ju kaj boli, na trmarjenje ne reagiram. Nisem pa nikoli uspavala v vozičku ali čim takem, ker se navadijo in potem nimajo ritma, samo davida sva tri mesece na rokah uspavala, če ne nama je vse pobruhal, ampak vem zakaj, ker sme zvečer hodila k njemu na obisk in sem pred večernim spanjem odšla in je mislil, da bo isto doma.
Karmyka jaz ju ne bi imela preveč v lupinici, kar v posteljico ju dajaj, kar skupaj, je itak najboljše, napa dva sta potem, ko je David prišel domov (pri 3,5 mesecih) čez dan pogosto spala skupaj, jima je pasalo. Pa zadekaj in podloži ju. Jaz sem delala isto kot ti prvih 14 dni doma, samo z ležalnikom, pa sem potem hočeš nočeš Luko dajala v posteljico, ker boljše spi, zanj je bolje, pa naspi se tako kot je treba, saj je podlaga primerna. Večerno spanje se je pri nas hitro uredilo in smo kar hitro spali, v kolikor Luko niso krči dajali.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje
7.1.2008 11:53:47   
karmyka
Najlepša hvala za pomoč bomo videli kaj bo pomagalo bom poročala.
Drugače je pa tudi tako da se veliko namatram s temi dudani uglavnem ponoči po hranjenju ne pomaga nič drugega kot duda pol pa te dude padajo iz ust in jih pobiram se vstajam vsakih pet minut če ne je pa dretje,toliko dolgo dokler tea ne zaspi za leo pa ni pomoči ne tako ne tako dokler jo ne vzamem v svojo posteljo in potem z dudo zaspi zraven mene.user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje
7.1.2008 17:24:38   
masna
tatam, emamair a vama se nič e zbujata eden drugega ponoči? Jaz tudi letam vsake pol ure dudo fantku turit v usta, da se punca e zbudi. Ker ko se pa ona zbudi pa je lahko uro in pol pokonci. saj ne da bi jokala a jamra in se pogovarja sama s sabo. Tako da najprej fant zbudi puco, o sladko zaspi, potem pa mamuser posted image hudiča z njo. Se mi zdi kar malo začaran kroguser posted image Pa dudo sem tudi poslusila odvajat (oz. to počnem že 3 mesece) - brez uspeha.


karmyka
, poskusi z večernim ritualom če ga še nimate... Nam je pomagal. A ti podnevi in ponoči spita v isti posteljici?
Mi smo na začetku tudi okoli 11h hodili spat ker ta zadnjo rundo enostavno nista hotla spat in sta gledala ko čuka, tečnarila.... Ker sva mislila da jima ni do spanja in sva poskušala ju uspavat v dnevni sobi, kot podnevi... potem sem se naveličala in okoli 2. meseca ju nesla spat v sobo z večernim ritualom tam okoli 8h. Najprej sem se bala da bo kričanje ipd. A sta od prvega dneva spala... Zgleda da sta bla tako utrujena da nista mogla se umirit in jima je pasal mir in tema ...

V lupinici pa ju tudi jaz ne bi imela, ratzen kar je ujno potrebno. Ležalniki če že, lahko vsaj naklon reguliraš...

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje
7.1.2008 17:33:16   
emaa
Naša dva se ne zbujata. David je navajen na jok in druge zvoke iz bolnice, Luka pa je očitno tudi dovolj dolgo bil v porodnišnici in je komaj brata čakal, da ga ne moti. Eden se lahko joka zraven tudi eno uro, pa bo drugi spal, razen zjutraj, ko ni več daleč do jutranjega prebujanja. Tako, da ko so ju ušesa izmenično matrala, je nebolani prespal ves jok. 

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje
7.1.2008 20:33:21   
tatam
Našidva tudi večinoma ne zbudita en drugega.Ponavadi ko eden zaspi nazaj se zbudi tadrugi...In je krog sklenjen!Za dudo se tak al tak zbudita tudi po 10 krat na noč.Ampak spimo skupaj,tak da ne rabim vstajat.Pa zjutraj vedno tam od pete naprej vsakih pet min se keri zadere,da jaz ja ne bi spalauser posted image
Vmes sta mela že lepo urejeno spanje,tudi zjutraj,zdaj pa ne vem kaj ju muči že kaka dva tedna???Zobki sicer kukajo,ampak že predolgo traja!
Pa tudi jaz mam že lep čas problem saj ne morem hitro zaspat nazaj,tak da spim max 4 ure na noč!Kar se seveda čez dan odraža na razpoloženju itd.user posted image


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje
8.1.2008 9:30:27   
karmyka
MASNA ja trenutno spita skoz v isti posteljici ednio dva dni sem jih mela čez dan v lupinicah pa so punce odpripoeočale lupinico tako da jih dam zdaj čez dan tolk da preluftam prostor v dnevno sobo v lupinice potem pa nazaj v svoje posteljice čez noč pa tak spijo enako v postelji.
Spita pa drugače obe v eni postelji poprek,tak da zdaj nevem če bi jih dala čez dan raje v ležalnik ki pa ga do zdaj še nismo prakticirali.????

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?