|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gorništvo z otroškim vozičkom
2.2.2008 7:46:31   
Primoza
Tukaj je nekaj idej večih avtorjev o možnih vzponih in pohodih ki so izvedljivi z otroškim vozičkom.

Enodnevni izleti z vozičkom
9.4.2006 20:31:16   
Objave: 3762
Mi smo sicer voziček že drugič in dokončno pospravili, vendar pa smo opravili kar precej tur, predvsem makadamskih.
 
Pogoj je malo prometa in seveda lepo okolje.
 
Na Primorskem je naš priljubljen vozičkarski cilj Slavnik po makadamski poti iz Kozine, ki je dolga 12 km, vendar jo lahko poljubno skrajšaš. Primerna je predvsem pomladi in jeseni, pa tudi v toplih zimskih dneh. Pogoj je da ni burje. Na vrhu je prijazna koča, odprta čez vikende, kjer lahko previjete dojenčka in kaj pojeste.
 
V Zasavju se da priti od Vrh na Mrzlico (4 km), kjer je prav tako prijazna planinska koča.
 
Okrog Bohinja je cel kup samotnih makadamov, posebno v pobočju Spodnjih Bohinjskih gora. Začenjajo se desno od ceste Bohinjska Bistrica – Soriška planina in potekajo vzporedno nad dolino vse do vpadnice Vogla.
 
Na območju Ljubljane je lepa varianta tudi vzpon čez Golovec do Orl, kjer je kmečki turizem.
 
V glavnem možnosti je cel kup.
 
 
RE: enodnevni izleti z vozičkom
9.4.2006 21:49:11   
Šoni  
Objave: 187
Status: odsoten   Ravno danes smo bili na Zasavski sveti gori s tremi vozički in sicer naš 7,5 mesečnik, in od prijateljev punčki, ena stara 21 mesecev in druga stara dober mesec. V gostilni na vrhu smo pojedli kosilo, se spočili in jo mahnili v dolino. Navzgor smo porivali vsega skupaj urco in 20 minut. V gostilni so bili zelo prijazni, meni so pogreli zelenjavni obrok za našega malega, ko pa smo se lotili previjanja, so nam pa še dekico hoteli prinesti, pa smo imeli svoje podloge. Priporočam . Je pa do vrha asfalt, tako da ni problema za voziče (mala kolesa,..)
 
LP, Šoni
 
RE: enodnevni izleti z vozičkom
11.4.2006 20:48:30   
nejča
Objave: 158
Član od: 5.12.2005
Kraj: Ljubljana
Status: odsoten   Zamrznjeno Cerkniško jezero, Rakitna, Jezersko, Kamniška bistrica, Vremščica in v Italiji dolina Botač blizu Trsta zraven pa še Miramar
 
 
 
 
 
RE: enodnevni izleti z vozičkom
19.4.2006 9:01:30   
Objave: 224
Status: odsoten   Nam je vsec takle izlet na morju: iz Pirana cez Beli Kriz v Strunjan, tam en krog cez soline in mimo Krkinega hotela, pa nazaj skozi camp do tunela in skozi tunel v Portoroz. Potem pa po obali nazaj do Pirana. Se lepo nahodis. Ce nimate kondicije, pa pojdite Piran-Portoroz-tunel-Strunjan, pa samo en krog in nazaj-Portoroz-Piran. To je potem brez hriba. Aja, tisti, ki ste še ali pa spet pešaki, lahko pa to isto pot naredite veliko bolj zanimivo in sicer greste iz Pirana na skoraj do cerkve, mimo nje in potem ob morju do Fiese (to je zdaj lepo tlakovana pot) in potem kar naprej ob vodi do Pacuga in Strunjana - tu pa hodite po kamnih (takih vecjih) in mora biti za otroke pomoje krasno. Ampak najbrz gre pocasneje.
 
RE: enodnevni izleti z vozičkom
28.4.2006 22:18:30   
Gina
Objave: 7850
Član od: 9.11.2004
Status: odsoten   Meni je pa ful všeč sprehajalna pot ob Idrijci ali kako se že reče reki, ki teče skozi Idrijo (jojmene, pa moja geografija ). Skratka, začneš prav v Idriji, tam nekje za avtobusno postajo, se mi zdi, saj domačini povedo, če ne veš, hodiš po gozdu in potke so urejene, vse do Idrijske Bele, če se ne motim. Kar nekaj kilometrov poti. Lahko se gre tudi s kolesom. Ful lepo. Pa lahko se greš kopat poleti tam, ali vsaj noge namočit, pa igrala so za otroke.
 
Ali pa z rolerji od Protoroža do Pirana + voziček, ali pa od Kopra do izole.
 
Meni je všeč tudi okrog Cerkniškega jezera vandrat, tam je polno sprehejalnih poti. Če pa se komu ljubi otroka v nahrbtniku prenašat, mi je pa zelo lepo v Rakovem Škocjanu - tam gre pogojno tudi z vozičkom, če greš pač po makadamu, samo ni tako zelo zelo lepo, kot je če greš ob reki in skozi potke v gozdu.
 
Pa pri Mostu na Soči mi je tudi lepo, lahko greš tudi z vozičkom okoli reke, nekaj je urejenih poti, lahko se pa tudi zapelješ na hrib - Kobalo, pa se tam gor sprehajaš, zelo lepo, samo ni za tiste, ki imajo klavstrofobijo, ker je precej ozka in strma pot za avto.
 
Še en kup izletov z vozičkom
24.6.2006 20:02:09   
      
 
 
Primoza RR Oče 7 L Ajde in 3,5 L Žana. Hobiji: družinsko gorništvo in plezanje lažjih športnoplezalnih smeri, klasično gorništvo v vseh letnih časih, plezanje ekstremno lahkih alpinističnih smeri, kuhanje, kemija, gorsko kolesarjenje, delnice. 
 
 
 
 
 
 
Anonimni:
 
Jaz bi navijala za Trento... Greste lahko v dolino Zadnjice - gozd in kar lepa makedamska pot...
 
LP
 
Meni je giro okrog blejskega jezera zakon! Ravno prav se razgibas (hodis cca. 1 urco zmerne hoje), veliko je sencke, pol lahko se mal nogice v jezero pomocte in se usedete na kaksno osvezilno pjaco!
Edino malo moteca je sobotna in nedeljska gneca-te je kar precej! Vendar se bo pa vas malcek zabaval, ko bo zvedavo gledal naokrog!
 
Lep dan!
 
 
Mojca20
 
Stari grad nad Kamnikom, lepo je cesta asfaltirana, dolžino poti pa si izbereš sam, odvisno kje parkiraš.
 
 
Mič Radi se mejte :))
Ljubljana-Tivoli in Cekinov grad, Mostec
 
Dolenjska-Otočec, Šmarješke Toplice.
             
Notranjska-Cerkniško jezero, Rakov Škocjan.
 
Gorenjska-arboretum Volčji potok, Bohinjska Bistrica, okrog Blejskega jezera.
 
Štajerska-Logarska dolina
 
Haloške gorice.
 
Primorska-Strunjan
 
KIRA 
Grad na goričkem. je lep gozdek okol, pa je senca. pa še mim jezera se pelješ, pa lahko narediš mal pavze.
 
mi smo prejšnjo nedeljo šli (ker nič ne stane, pa še blizu je), v Konjeniški klub Grad Rakičan, konje gledat. pol pa še naprej na letališče - deci avione pokazat. sicer je blo vroče, ampak sta punci imeli oči na fedrih. je blo kar fajn
 
YYYYYYY
Oj!
 
Mene pa zanima,če se da gor priti z vozičkom?Ali pa če mi lahko poveste za kake poti na gorenjskem(kakšna koča,pa da je lepo).Včasih.ko sem bila še majhna smo zelo veliko hodili s starši v hribe,največ okolo kranjske gore,bohinja,...Tako,da hribe že kar pogrešam.
 
A ja: Pa tamala dva sta stara okoli 1 in 2 leti.Itak bi ju dala kar v tandem.
 
hvala lepa že v  naprej
 
mateja
 
Primoza RR
 
Kot sem dejal zgoraj je na pobočjih spodnjih bohinjskih gora precej vodoravno potekajočih makadamov ki se odcepijo desno od povezave Bohinjska Bistrica - Soriška planina. Vsi ti makadami so primerni za vožnjo z vozičkom in ne preveč prometni, ker se kočajo na pobočju Vogla 15 km stran. Ta čas tam rastejo maline. Makadami so primerni za celodnevne izlete dolžino si človek prilagodi sam.
 
Tudi omenjena Poštarska koča je dosegljiva z vozičkom v 10 min.
 
Z robustnejšim vozičkom se pride tudi do koče na planini Lipanca pri Debeli peči nad Pokljuko, za izhodišče je treba  izbrati gornje parkirišče pri lopi in ne tisto pri spomeniku.
 
Zanimiva varianta je tudi obisk planine Javornik nad Domom pod Storžičem ali pa variante po planinah Kofce in Šija pod Košuto nad Tržičem.
 
 
darja72
Objave: 290
Član od: 26.1.2005
Kraj: okolica Kranja
Status: odsoten   Sveti Jošt nad Kranjem, asfaltirano, dom otrokom prijazen, igrala, peskovnik.
Stari Ljubelj, cesto so ravnokar uredili, v koči so prijazni.
Straža nad Bledom, za robustnejši voziček, razgledno, spust s sanmi pa je fenomenalen (primeren tudi za otroke stare več kot 2 leti)
Dolina Voje, Tamar, seveda za trpežne vozičke. lp
 
 
frufru
Objave: 1784
Status: odsoten   Z avtom do Gospodične (odlični štruklji, za mesne  golaž), nato po makadamu na Trdinov vrh (Gorjanci)        
 
 
Peli
Objave: 862
Status: odsoten   Okrog Brda je kar prijeten sprehod, sicer se kar nahodiš, je pa po ravnem, ni prometa - makadam. Tudi notr je lepo, je pa vstopnina, kot je že pisala skokica01.
 
Primoza RR
Planina Biba - Dom na Menini planini. Malo prometna makadamska gozdna pot. Bibo planino dosežemo po asfaltni in nato makadamski cesti iz Tuhinjske doline - odcep pri bencinski črpalki pod prelazom Kozjak.
 
 
marelicaa 
Objave: 112
Status: odsoten   Kranjska gora- Gozd Martuljek
Kranjska gora- Planica
Zbilje, pri Medvodah
Katarina nad Ljubljano (tu je treba malo voziček porivat v breg)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gorništvo z otroškim vozičkom
25.2.2008 21:56:48   
saving
No, bom dodal še en izlet, ki smo ga naredili v nedeljo z vozičkom, da ne bo ta tema tako osamljena...
Močilnik - izvir Ljubljanice.
Izhodišče je Gostilna Močilnik na Vrhniki (po stari cesti od Vrhnike proti Logatcu, zavijete levo na začetku Vrhniškega klanca in se pripeljete do gostilne). Od tod čez most in na levo do skal, tam je "Oko", eden od izvirov Ljubljanice. Potem nazaj in po makadamu ob reki nazdol do sotočja Velike in Male Ljubljanice. Če se vam da, lahko izlet podaljšate do Retovja (še en izvir Ljubljanice). Oglejte si zemljevid ob gostilni.
Poti so lepe, makadamske, avtomobilov je malo, primerne so tudi za navaden voziček (ne samo za "terence"). Zelo prijeten spomladanski izlet!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?