|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
18.2.2008 22:44:48   
Dadi
Pri nas imamo razlike 15 mesecev..Se dobro razumeta, zdaj tudi že skupaj potegneta in nama  z možem nagajata..

Imam pa sama izkušnjo v moji basic družini z različnimi razlikami v letih...Od 2, 4, 8, 10 in 18 let.. S starejšim bratom(2 leti) se tekom odraščanja nisem preveč razumela, sem se pa z leto in pol mlajšim zato toliko bolj. Danes je drugače.Smo več ali manj odrasli. Z vsemi se dobro razumem, največkrat me pa v smeh spravita brata z 10 in 8 let razlike-mata svoje fore, sta taka zabavljača...super res.
S sestrico, ki sem jo dobila na 18. roj dan se pa itak razumem saj sva edine ženske med 5-imi brati. Sicer je še otrok-stara bo letos 10 let. Edin to je bilo tako malo za hec, ko je bila stara še ne 6 let je postala teta. In pri 8-ih letih je bila že dvojna teta.user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.2.2008 0:08:55   
piščanc
jaz imam razlike 4 leta med otrokoma. kaj pa vem, starejša je že toliko odrasla, da se sama zamoti, oz lahko opazi na mlajšega. pa ga kar lepo pokomandira pa skupaj potegneta, če je le mogoče. seveda se pa tudi skregata, pa hočeta isto igračo, pa sta tečna. ampak to je povsod. jaz si manjše razlike med otrokoma nisem želela, prej večjo.pa igrata se tudi skupaj, brez problema. je pa mali en poseben karakter in se zelo rad pridruži starejšim otrokom.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.2.2008 9:00:34   
puncica
Oh volga ti se pa v vse zapičiš kaj user posted image ja mal sem glupo napisala, mi večkrat kakšna črka al pa beseda sfali in ne 5 let je mlajši kot jaz.

Mater sem glupo napisala še sama seb se smejemuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.2.2008 11:53:44   
Pajaca
Mam 5 let mlajšo sestro in se niti pod razno ne zastopva. Vedno sva imeli druge interese, ja valda mene pri 10 niti pod razno niso zanimale stvari, ki so njo pri 5 zanimale. Men so že fantje po glav hodil, nje pa igrače. Tko, da jaz nisem za velike razlike med otroci. Mojadva sta 20m narazen in se fino razumeta, se lepo igrata in se mi zdi, da je luštno da je tavelika tako zgodaj imela družbo.

Tud na sploh ko sem gledala prijatle se tisti z večjimi razlikami niso razumeli tako dobro kot tisti z malo razliko. Ok nekaj je karakter, nekaj je pa da se otroka pri 4 in 6 letih lažje igrata skupaj, ker ju zanimajo iste stvari, kot pa 4 in 10 letnik?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.2.2008 12:12:29   
April
Kaj pa je za vas "večja razlika"? A že štiri leta naprimer? Men je bolj od šest let naprej...

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
20.2.2008 21:36:10   
janca
Men je "večja razlika" 18 let. Tko kot imamo pri nam.user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.3.2008 14:28:55   
mojca 32
pri nas je razlika 13,5 let pa vam povem da je zaenkrat SUPER.Ta večji jo obožuje,počuti se odraslega in pomembnega ko tako pazi nanj.Zna mi jo uspavati ,previti...... Sam pa pravi da mu ostane dovolj časa zase,DA MU NE DIHAVA ZA OVRATNIKOM user posted image user posted image user posted image

_____________________________

še malo pa bomo pihali 1 svečko

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.3.2008 16:24:02   
Felicita
Moja sestra je 12 let mlajša od mene... ko se je rodila sem bla popolnoma navdušena, sem pomagala, jo 'pazila', se igrala z njo... Potem pride obdobje ko mi je šla strašno strašno na živce (povsod zraven, nič ne uboga, 'ti nisi moja mami'). Zdej je pa spet vse ok. Ampak to se isto lahko zgodi pri manjših razlikah... jest poznam 2 ki sta 2 leti narazn, kar nej bi bla idealna razlika, pa se še pr 18ih klofata in tepeta in pljuvata v obraz. Gre za karakter in ne razliko v letih.

*alja* na tvojem mestu bi se pa pazila tovrstnih 'prijateljev', ki mislijo da so požrli vso svetovno psihologijo, sociologijo in filozofijo in vejo naravnost vse o otrocih (in verjetno še o čem drugem). Poslušej svoje srce.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mojca 32)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
19.3.2008 22:53:33   
mami_miki
Moja izkušnja:

moj brat je od mene 18 let starejši! Ja, velikouser posted image
hm...naj povem, da nisem imela nekega bratskega odnosa z njim, ko je bil star 18 let je začel potovati, ni ga bilo dost doma, nisva se sploh videvala.
Zdaj je nekaj časa že doma, jaz več nisem, lahko rečem, da ga do neke mere poznam, ampak ni nekega odnosa brat-sestra. Jaz nisem imela nič od brata, v smislu tega, da bi se kdaj igrala skupaj, ali držala skupaj...sploh nimam občutka, da imam brata. Tretirali so me skoraj kot edinko in tako sem se tudi počutila.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
20.3.2008 7:25:52   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

No jas mam samo eno, ampak včeraj smo imeli obiske in so me kar napali zakaj še nimam enega, da se pol nebota razumela, da nebota mela nič od otroštva (ker zaj kao sama odrašča), da se (ko bosta starejša) nebota razumela, da mi bo fuuul žal če bom mela večjo razliko od treh let, da bi zaj že morala bit noseča drugič (mala bo avgusta 3)...... vglavnem same negativne stvari. 


Narava je tudi tebi z razlogom dala dve ušesi, kot rečemo ( pri enem not, pri drugem ven ). Naredi tako, kot sama čutiš, ne tako, kot mislijo drugi, da je dobro zate in za tvojega otroka.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
20.3.2008 17:59:36   
Anonimen
jaz zase mislim, da je idealna razlika med otrokoma od 2-4 leta! Ja, potem bi morali mi, glede na to, da bo tamala okt. stara 2 leti že počasi načrtovati drugegauser posted image
ja pa je treba prej še kaj narediti,it v službo....potem še tam kao počakati da ti jo dajo za nedoločen čas........in potem si tako kot moja svakinja, kjer ji službo že 3 leta podaljšujejo....tamala bo pa maja stara 6 letuser posted image - leta kar tečejo.......

midva z bratom sva 6 let narazen- on je mlajši! Priznam, da se nikoli nisva razumela, do zdaj oz. do takrat ko sem se odselila od doma! Razlog- on je bil mali nagajivček, jaz pa zmeraj kriva za vse, ker sem starejša in on ne ve kaj delauser posted image , pa še s sabo sem ga morala skoz vlačit- ja ko se zunaj s punčkami igraš ti pa glih ne paše, da je zraven 2- letni bratec, ki vsem Barbikam glave potrgauser posted image user posted image   Zdaj si pa pomagava, veliko stvari poveva, svojo malo nečakinjo obožuje, je bil ponosen, da bo stric.......

ah, bosta pa 2user posted image in 3user posted image samo 2leti narazenuser posted image

< Sporočilo je popravil Remy -- 20.3.2008 18:01:23 >

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
24.3.2008 20:39:44   
karin412
Jaz sem z bratom razlike 9 let, ker je mama imela vmes 3 splave in izvenmaternično nosečnost in kar ni odnehala... No in se prav dobro razumeva. Res se nikoli nisva igrala skupaj, on je  imel svojo družbo primerne starosti, sem mu pa pomagala pri nalogah, učenju...

Moj mož ima pa polbrata,ki je 13 let mlajši in ker je od drugega moža, ga je mama drugače vzgajala-bolj razvajala, mojega pa zanemarjala-kar je moj mož čutil in sta posledično zelo odtujena.
Dosti je odvisno od vzgoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
25.3.2008 8:49:26   
mojamura
moja otroka sta narazen skoraj 9 let. pa starejši pazi malega, se igra z njim, je zaščitniški. imata se zelo rada. če kregam enega se drugi začne postavljat na njegovo stran....tako da, ko boš želela boš imela otroka. delaj to pio svoji vesti in ne zaradi tega, ker se drugim zdi pametno, da imaš zdaj otroka....mah kako mi grejo na organ vsi ti sorodniki oz. prijatelji, ki mislijo da majo zmeraj prav in dobesedno vsiljujejo neko svoje mnenje.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
26.3.2008 18:41:28   
metuLJchy
Moja sestrica je 13 let mlajša od mene. Ko se je rodila sem bila sama glih v malo čudnih najstniških letih, tako da takrat verjetno ni imela od mene ravno tistega kar bi želela. No, jaz sem si pa leta prej, ko sem bila edinček želela da bi imela bratca ali sestrico (oz. morda sem si takrat potihem želela starejšega brata)... Se razumeva zdaj dobro, ampak se čuti, da je med nama res kar velika razlika, ko sem bila jaz stara toliko kot ona zdaj (17) sem (smo) razmišljali še malo drugače. Pa zdaj sem jaz že toliko "stara" da ji ob vikend žuranjih prej zatežim za vsako kozlarijo ki jo naredi in mi pove (ker me skrbi zanjo - imam očitno že napol starševski odnos do nje user posted image ) kot da poslušam kot zavedznik. In ona ma mene tudi rada, samo žal tistega zavezništva, šepetanja pred mamo, uživanega igranja ni bilo nikoli. Res malo preveč razlike. In jaz zdaj že več kot 3 leta živim stran, torej jo od njenega 14 leta naprej vidim le parkrat na mesec. Sama bi se odločila za manjšo razliko, da pa mora biti manj kot 3 leta se ravno ne strinjam... 

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: tiste z večjo razliko v letih med otroci?
30.3.2008 22:06:45   
adrijana1
Tudi mi imamo 3 fante.Stari so 18 let,drugi 14,tretji pa 6 mesecev.vam povem nobenih problemov.Oba se počutita zelo pomembna za njega.nismo pričakovali takšnega odziva.Je prav lepo jih za pogledat!NE SE OZIRAT NA DRUGE.Tudi midva sva za druge bila pre stara.user posted image  

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?