|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko dovolite otrokom?
28.1.2005 20:30:29   
Pia73
Ja težka je tale debata. Se pa načeloma strinjam s Splišni. Moj je bil star 4 leta in je načeloma priden otrok in ga večina pozna kot pridenga. Ima pa svoje dneve, ko nič ne uboga, pa ga vzgajamo od samih začetkov. Tako pač je,.. moj je sedaj že tako velik, da se poslužujemo kazni: prepoved risanke, nič sladkarij, seveda v dnevu, ko ne uboga,... To nama je z možem bližje kot tepež,... Na obisk pa še zdaj velikokrat nesemo kako igračo, sestavljanko ipd., da se čimbolj zamoti. Pa sicer ne dela problemov ampak otroka je treba tudi razumeti, da če gremo na obisk, kjer nimajo otrok njegovih let, je to lahko zanj zelo dolgočasno. To je tako kot če bi katero od nas peljala prababica h kakšni svoji prijateljici in pričakovala,m da bomo mirno sedele uro ali več. Seveda pa neprimerno vedenje na obiskih ni dovoljeno. Zato so dolžni poskrbeti starši!

Pa sem še jaz zafilozofirala,..

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   koliko dovolite otrokom?
28.1.2005 22:15:09   
Joe
Jaz tudi ničesar še ne vem, razen tega, da je danes 15 mesečni Maks na obisku pri nas vzel v roke oddajnik (varuško), rekel "Ti,ti!!!" in ga dal lepo nazaj, šel čez po postelji do budilke, jo vzel v roke, rekel "Ti, ti!!!" in jo hrbtno obrnjeno postavil nazaj. Pri tem je sukalroke, kot da bi žugal s prstom.
Vem, od koga se je naučil te geste: svoje mame, ki je z njim zelo ljubezniva, tako da te gesta ni bila nikoli grožnja, ampak igra (kot npr. skrivalnice).
Tako je znal Maks danes, kdaj drugič pa sem ga videl v drugačnih akcijah. Sklepam torej, da vsaj nekateri pri 15. mesecih vsaj kdaj pa kdaj vedo, kaj bi naj ne počeli, in da tovrstne prepovedi redno preverjajo (=pozorno kršijo).

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   koliko dovolite otrokom?
29.1.2005 6:56:18   
anajmad
No,pa da še jst malo dodam,ko imam že kr neki let izkušenj.Ko je bila moja Pia majhna,sem pazila na vse,da ni kej naredila narobe.Če se je npr.želela igrati s pokrovkami in lonci,sem ji lepo odnesla lonce in pokrovke v njen igralni kotiček,s tem da si jih je sama prej izbrala(ponavadi zmeraj ene in iste).Je pa res,da sem bila v glavnem jst sama,oz.tudi moj mož(nismo imeli nobene babice v bližini)in mislim oz.upam,da smo jo lepo vzgojili.V glavnem se je skoraj zmeraj sama zamotila,včasih sem ji seveda bila tudi jst asistent,nikoli ni bilo nobenega problema.Ker takrat so zmeraj vse mamice jamrale,da morajo non stop "laufati" za svojimi otročki,paziti itd.Tudi mi smi imeli določeno obdobje tekanja in pazenja,ampak hitro je šlo skozi.Sem jo pa navadila skozi igro delovnih navad.S 4 leti sem ji zavezala predpasniček in dala otroško metlo,pa cunjo za prah in je bila čistilka.Bilo ji je prvo za hec,toda zdej pri njenih 11 letih sem pa zelo vesela njene pomoči in nikoli se ne pritožuje,ampak mi lepo pomaga.Z možem imava tudi navado,da se vse z njo pogovoriva,tudi grde in slabe stvari.Ker smo imeli smrt v družini,sva ji lepo razložila,zakaj je moral Vid umreti in zaradi česa je prišlo do tega.Nekateri so se strašno zgražali ob tem.Ampak jst mislim,da otrok je enakopravni član družine in si zasluži spoštovanje in vse kar spada zraven,pa naj bo star eno,ali enajst let.
Veliko sreče pri vzgoji vam želim.
en lp:morje:D.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   koliko dovolite otrokom?
29.1.2005 15:59:37   
Anonimen
V glavnem, strinjam se, da se otrok na obsikih ne sme grdo obnašai, kar pomeni, da se mu ne sme pustiti, da kakorkoli uničuje tuje stvari.
Po moje smo si tule kar enotnega mnenja, razlike so le pri tem, da so si otroci zelo različni.
Moja prijateljica ima enako starega otroka kot jaz in če bi ona pisala, da se jih pri enem letu da mnarsikaj naučiti, bi vedela, zakaj to piše. Tibor je bil star malo čez leto dni, ravno shodil je, ko sva bila enkrat pri njih na obisku. Vse vtičnice so imeli nezaščitene, vitrine tik nad tlemi polne kristalnih kozarcev, zvočnike postavljene na tleh... kaj jaz vem kaj še, kar nam ne bi prišlo na kraj pameti, ker ne bi bilo več ne vsega tistega ne Tiborja. Ta otrok se sploh zmenil ni za vse te stvari okrog sebe, če pa se je slučajno kdaj spomnil, da bi od bliže pogledal kako teh stvari, pa mu je mamica samo mimogrede rekla, da to pa ne. In je bilo dovolj.
Pri nas je bil očka zelo odločen, da Tibor vsega pa že ne bo smel in mu bomo pač določene stvari prepovedali, umaknili jih pa zaradi njega že ne bomo. Meni je bilo že takoj jasno, da to ne bo šlo, očku, ki je bil 1000-odstotno trdno odločen, da mu bo uspelo, pa zelo kmalu...
Otroci so si pač zelo, zelo različni. Prijateljica je tistega njenega sinčka, preden smo šli ven, postavila ob steber, mu je roke naslonila na steber (ker še ni hodil) in rekla, naj počaka. In ta otrok je tam čakal kakšnih pet minut, da je ona hodila naokoli po stanovanju in nabirala stvari, ki jih je potrebovala za s seboj. Če pomislim, kaj bi v tem času Tibor naredil...
V glavnem je po moje to to. Enim se res da dopovedat in srečne tiste mamice. Enim pa ne in tisti se moramo pač posluževati drugačnih metod vzgoje. Upam, da nam bo vsem uspelo vzgojiti spoštljive ljudi.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   koliko dovolite otrokom?
29.1.2005 18:17:54   
Pia73
Se popolnoma strinjam s teboj Splišni,.. Midva z možem imava tokrat srečo ali kako bi človek temu rekel,.. upava, da bo tudi pri drugem tako.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   koliko dovolite otrokom?
30.1.2005 14:28:08   
bini
:zmeden::zmeden:
ej Meta... namigni prosim... sej res da sem slabo poslušala - priznam!!! ampak a je on tud vzgojne delil?? :zmeden::duda:

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?