|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana po operaciji žrelnice
27.2.2008 12:41:07   
Vittel
Ojla!
Danes sva z mojim sinom (3 leta) prišla iz bolnice po operaciji žrelnice. In zaradi izredno skopih navodil glede hranjenja mi sploh ni jasno kaj sme jesti. Rekli so mehko kuhano in pasirano, ne sladko, ne kislo ne začinjeno. Ne je čokolina in podobnih kašic. Prosim če imate kaj nasvetov, kaj je najbolj primerno? Rad ima riž in makarone ampak tega verjetno zdaj ne more jesti?
Prosim za kakšen nasvet. Hvala lepa in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehrana po operaciji žrelnice
27.2.2008 12:46:23   
Veverička
Jaz nisem nič komplicirala. Sicer pa ima tak najraje pire in špinačo, krompirjev golaž, zelenjavne omakice in juhe. Pa jogurte in skute je jedel. Je pa bilo kmalu bolje, tak ga moram vedno prosit, da kaj poje, ker se mu preveč dogaja. Tako, da jaz nisem opazila kakšne razlike...

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehrana po operaciji žrelnice
27.2.2008 12:48:56   
j6
Jaz sem delala na ORL  kot sestra in ti lahko pvem iz prve roke. Lahko je makarone, omako pire krompir, sladoled, v glavnem lahko je vse samo mora biti zmečkano, oz ne sme biti grobo da bi dražilo rano. Ne sme kislega, ne sme gaziranih pijač,, čipsa smokijev... Tako hrano 5 do 7 dni potem pa lahko dalje normalno prehrano kot prej. A ja  v primeru bolečine calpol  sirup ,lekadol ,ali kar pač imaš doma. ASPIRINA NE SME.

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehrana po operaciji žrelnice
27.2.2008 12:51:35   
MAŠKA
Moja punca je bila operirana pred kakšnim mesecem. Jedla je vse (tudi riž, makarone, pire krompir, piščanje meso, hrenovko, enolončnice... razen kislega (solate, sveže sadje), sladkarij, kruhove skorje, čipsov, keksov, odsvetovali so mi tudi fižol.
Je pa bila z nama v sobi že ena večja punca, prav tako operirana na žrelnici in je rekla, da že drugi dan je sploh nič več ni bolelo in da bi že lahko popolnoma vse jedla in se je prav jezila, ko je dobivala pasirano hrano.

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehrana po operaciji žrelnice
27.2.2008 12:51:48   
žigolino
To kar so ti povedali je vse,kaj druga ti res niso mogli.
Jaz tudi nisem komplicirala preveč,Zelenjavne juhe sem pratlačila z vilico,v govejo sem zakuhala kašo,al pa kr zlate kroglice,riž sem mu malo bolj skuhala in makarone tudi in fajn polila z kakšno omako.Edin meso sem mu sesekljala tako kot je dobil v bolnici,pa ene dva dni je jedo čufte v omaki in pire krompir,ker jih ima ful rad.Pa kakšne palačinke tudi lahko,vsaj tak so meni rekli.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?