|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
10.10.2008 13:58:24   
miny1
Knedel

Mi imamo sedaj operacijo mehkega neba, naš Črt pa bo 20 oktobra star eno leto!

Kdaj pa vi pričakujete , da boste imeli operacijo?

lp 

< Sporočilo je popravil miny1 -- 10.10.2008 14:00:50 >

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
10.10.2008 22:47:58   
Knedel
Večer,
Mi pa smo stari že 19 mesecev pa še vedno nobenega datuma za operacijo. imamo sicer "samo" mehko nebo, pa vendar rada bi, da se zadeva raši in, da začnemo popravljati govor. malo bi grozno veliko že povedla pa ji ravno iz tega razloga ne mora iti najboljše. Pa kaj čemo, ko bomo na vrsti bomo na vrsti.

(odgovor članu miny1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
3.11.2008 22:49:03   
miny1
Pozdravljene

naša druga operacija je za nami, črt jo je kar dobro prenesel čeprav je bilo dva dni kar hudo. Ja Knedel upam, da boste kmalu na vrsti, ker imajo tukaj na stomatološki zelo čudn sistem. Z mano v sobije bil tudi en fantek, ki je imel  preklano mehko in trdo nebo in se je dr. Koželjeva odločila da mu bo kar vse naenkrat zašila- zakaj ne vem? Saj ne, da mu nebi privoščila, samo čudno mi je zakaj pa našmu ne in zakaj moramo mi čakati še leto in pol. Ko sem vprašala sestro Tatjano mi ni vedla povedat in je rekla da se je pač profesorca tako odločila. Ni kej kaj čmo čuden sistem!!!


lep pozdrav 

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
25.12.2008 14:59:18   
Knedel
Pozdravljene,

Tudi za nami je uspešna operacija user posted image  mehkega neba, katero je naš mali heroj Rebeka prestala 20.11.2008. Ja tudi naša je bila dva dni kar boga, vendar se moram pohvaliti, da je bila zelo potrpežljiva in zelo, zelo pridna, tako da smo bili nanjo zelo ponosni. Hvala vsem na forumu za vse informacije. Vsem preostalim kateri še čakate na datumu pa želim veliko potrpljenja in sreče ter predvsem zdravja.

(odgovor članu miny1)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
19.1.2009 10:52:44   
dejček
pozdrav, no pa smo tudi mi dočakali termin za op. in sicer 4.2. gremo v LJ. sedaj pa me zanima, kako je glede bivanja mamice z otrokom;
- moram to, da želim biti z otrokom sporočiti že kaj prej
- koliko to stane
- kako dolgo bova v bolnišnici
4.2. (sreda) ob 8:00 moramo biti v LJ, ali je operacija že naslednji dan?

hvala že v naprej za informacije

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
19.1.2009 13:49:21   
benika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dewjček, pa ste le dočakali.

V bolnico prideta v sredo, v četrtek je otrok operiran. Ponavadi ostanete noter 1 teden, domov se odhaja tudi prej, če je vse ok z otročkom. To, da boš sobivala z otrokom sporočiš ob sprejemu pri glavni sestri, koliko stane, pa ti žal ne znam povedat. Mislim pa, da je cca. 25€/dan.

(odgovor članu dejček)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
19.1.2009 19:42:26   
Knedel
user posted image user posted image  tudi z naše strani dejček!
Želim vam veliko zdravja, kar ga bosta potrebovala. Ker je otrok tako majhen je mamica avtomatsko z njim v bolnišnici. Bivanje v bolnišnici je zneslo cca.35€ za cel teden. V sredo imata sprejem in vse preglede kot so kri(če nimata izvida že s seboj), pediatra in anestezist. V četrtek pa je operacija. Ponavadi si v bolnišnici 1 teden, če pa je z otrokom vse super pa se gre lahko tudi kakšen dan prej in pride nazaj ko je potrebno pobrati šive. Držimo pesti!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
19.1.2009 19:50:14   
emaa
Dejček po novem je zastonj, tule je odgovor ene forumvoke
Ta zakon je bil sprejet v uradnem listu že v juliju 2008 -  Uradni list RS, št. 76/2008 z dne 25.07.2008, vsekakor pa sta mi tako sestra kot kirurg v KC zatrdila da oni to izvajajo že kar nekaj časa in me je ob sprejemu hčerke posebej opozorila na brezplačno bivanje pri njih - res pa je, da bivam v 7. nadstropju KC, ta mala pa je v pritličju - sam važn je, da si lahko tam brezplačno in pri otroku ves dan.

Cela tema pa tule, upam, da sem ti pomagala.

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
20.1.2009 10:56:42   
benika
Jaz bi se vseeno pozanimala, kako je s plačevanjem za mamice. Ko smo bili mi lani oktobra na MFK, je bila v sobi tudi mamica 3 letnega dečka, pa je morala doplačat sobivanje.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
20.1.2009 12:35:45   
emaa
benika saj verjetno, če sam ne rečeš, pa zakona na plan ne privlečeš, ti kar zaračunajo, je treba kar povedat, da poznaš svoje pravice. 

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
20.1.2009 12:39:23   
benika
Najbrž res, ja. Glej, zdej ko te imam lih tule, eno vprašanje...kakšni so postopki pri uveljavljanju oprostitve plačila cestnine pri registraciji avtomobila? Kam moram it, kaj rabim? Hvala.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
20.1.2009 19:55:40   
emaa
Jaz sem to urejala na UE, oddala vlogo (so mi jo dali tam), dala odločbo zraven, so poslali na DRSC, pa so mi oni odločbo o oprostitvi plačila poslali domov. Kar uredi čimprej, bom morala tudi jaz, ker moram spremeniti na kateri avto je napisana, tistega ni več. 

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
21.1.2009 23:15:08   
dejček
lepa hvala za odgovore in lepe želje. torej je sedaj bivanje brezplačnouser posted image .
kaj pa ste ta čas koristile dopust ali ste dobile bolniško? ker baje se da dobiti bolniško, vendar ti jo mora napisati osebni zdravnik - njegova dobra voljauser posted image . Sodelavka je dobila bolniško, čeprav je naj nebi smela; ker ko je otrok v bolnici ima tam zagotovljeno nego.
Kako dolgo pa je še doma "v negi" in sem torej jaz na bolniški?
Bom  koristila dopust, če ne bo šlo drugače.
upam, da mali ostane zdrav, in se tega v febr. rešimo. držite pesti.user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
27.9.2010 1:02:13   
lara vu
Zivjo, sem mamica enoletne punčke Lare, ki ima razcep trdega in mehkega neba, bila je operirana prejšnji teden in zal ni bilo vse kot smo pričakovali. Šivi so na določenem delu (med trdim in mehkim nebom) popustili in sta ostali dve manjši luknji. Zelo me skrbi kako se bo obnesla druga operacija, ki bo čez eno leto, bojim se da jim ne bo uspelo lepo narediti. Če ima kdo podobno izkušnjo bi bila vesela, če mi lahko kaj pove. Operirala je seveda dr. Kozeljeva, zal tokrat neuspešno.

Hvala za odgovor,
zaskrbljena mamicauser posted image

(odgovor članu Knedel)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
20.10.2010 9:18:57   
Babybea
Pozdravljeni

Lara vu, tudi mi smo bili letos poleti na operaciji in tudi pri nas žal ni vse ok. Mala je imela razcep mehkega neba, kar so tudi lepo zašili, vendar je pri pobiranju šivov pri enem prišlo do razporka. Sicer se ni odprlo in ni luknjice, je pa mesto še vedno pordelo in na pregledu je Koželjeva rekla, da nebi rada eksperimentirala in preverila če se je res zacelilo ali ne, ker še vedno lahko gre narazen user posted image . Sem mislila, da padem iz stolca, ko mi je to rekla,kajti mislili smo da je res vse ok. Kontrolo imamo čez pol leta in takrat bo povedala kako naprej, če se nebi zacelila stvar. je pa isti dan bil operiran tudi en fantek, ki je dobil šive, ko samo ven padejo, pa se mu je tudi vse skupaj odprlo in bo mogel ponovno na operacijo. Čeprav nimam pripomb na zdravnico, ker je res profesionalna in ve kaj dela, vendar jim žal v naših primerih ni vse kakor bi moralo biti user posted image .

(odgovor članu lara vu)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
20.10.2010 19:52:54   
pokica_
Ja kaj pa zdaj to, da gre vse narobe z šivčki in celjenjemuser posted image .
No, mi smo imeli operacijo letos maja; zaporo mehkega in trdega neba, ko je sine dopolnil 1 leto. Je pa imel popolno obojestransko heilognatopalatoshizo. Nevem kako, ampak pri nas se je prof. Koželjeva prav tako odločila, da bo poskusila in nas "odrešila" ene operacije, tako da je zaprla kar oboje; mehko in trdo nebo. Sicer je imel po OP vročino in dobil antibiotike, ki sem jih sama zahtevala; ampak smo vseeno šli že 3. dan po OP domov, ker je lepo jedel in pil že 2h po operaciji.
Vročino smo pravočasno zbijali, tako da se šivi niso vneli.
So vaši malčki imeli visoko vročino, da so se šivi vneli?
Teden dni po OP smo šli dat ven šivčke, noter so pa ostali le tisti, ki se sami razgradijo; nebo se je pa v tem času že tudi lepo zacelilo in ni bilo vidnih nobenih rdečin.
Jaz upam, da se bo vse rešlo tako, da bo dobro za vaše malčke in za vas.
LP


_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Babybea)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
25.10.2010 16:10:31   
Babybea
Pozdravljene!

Ja, naša mala je imela takoj prvi dan in naslednje 4 dni neprestano vročino, ki ni nikoli šla izpod 37,8. Prvi dan po operaciji je takoj bruhala in dobivala protibolečinske svečke, ki pa nikakor niso pomagale. Zvečer ji je temperaturi bila vedno nad 38,2 in le ni hotela padati. Nakar sem drugi dan zahtevala lekadol proti vročini, ker smo že od malega pri njej opazili, da ji svečke enostavno ne primejo. Zato pa je uboga imela verjetno tudi strašne bolečine, saj nobena svečka ni pomagala :( Dobivala pa je tudi antibiotik, ker so se bali da ne bi prišlo do kakega vnetja. In po prvi dozi lekadola se je zgodil čudež, vročina je padla in naša mala pikica je oživela, ampak le za kako uro in pol, ko pa je lekadol nehal delovati je ponovno začela kuhati. To, da bi imela kaj vneto pri šivih se pa žal ni vidlo, ker je imela nameščen tampon, ki jo je oviral pri hrani in pijači. 

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
5.4.2011 12:49:01   
lina0511
L.p. mamice

Mene tudi zanima glede placila cestnine. Kam moramo it to urejat? UE? Kaj je to? Kaksno odlocbo moramo imeti zraven? Mnenje od dr. Kozeljeve ali pa se kaj drugega? Koliko casa pred registracijo to moramo uredat oz. koliko dni traja tale postopek?

Mi bomo meli prvo operacijo cez en mesec. Kak je z vasimi otroci? Upam da so se stvari ze uredile.

L.p.

(odgovor članu Babybea)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.4.2011 10:58:59   
posh
lina, ne razumem prav kaj te zanima? ni več cestnin, kupiš vinjeto.

(odgovor članu lina0511)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
9.4.2011 22:13:21   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: lina0511

L.p. mamice

Mene tudi zanima glede placila cestnine. Kam moramo it to urejat? UE? Kaj je to? Kaksno odlocbo moramo imeti zraven? Mnenje od dr. Kozeljeve ali pa se kaj drugega? Koliko casa pred registracijo to moramo uredat oz. koliko dni traja tale postopek?

Mi bomo meli prvo operacijo cez en mesec. Kak je z vasimi otroci? Upam da so se stvari ze uredile.

L.p.

Posh, gre se za oprostitev plačevanja uporabe cest pri registraciji avtomobila.

Lina0511, greš na UE, izpolneš vlogo in zraven oddaš odločbo o otroku s PP. Potem pa čakaš, da ti jo oddobrijo ali ne. Začni urejet kakšne 1-2 meseca pred registracijo. Pa lastnik avtomobila in otrok morata imeti isti naslov.



Ampak bolj ko te berem, bolj se mi zdi, da midve misliva drugo stvar. Vinjete ti ne povrne nihče.

< Sporočilo je popravil benika -- 9.4.2011 22:15:47 >

(odgovor članu lina0511)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
13.4.2011 23:04:59   
lina0511
Ja, to me je zanimalo oprostitev placevanja uporabe cest pri registraciji avtomobila.  Nisem vedla da se to mora dosti prej it urejat na UE. Saj ne ves, noben ti nic ne pove. Kje dobim potrdilo o otroku s PP, to pa nismo dobili od dr. Koželjeve?! Skoda ker registracija nam potece cez 2 tedna.

Hvala za info.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
14.8.2012 15:09:06   
niwes
je mogoče katera mamica še aktivna???

(odgovor članu lina0511)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
21.8.2012 15:30:48   
Dilema
Sama imam skoraj 2 leti starega fantka,ki se je rodil z enostranskim razcepom ustnice, trdega in mehkega neba, čaka ga samo še operacija trdega neba, predvidoma pri 2,5 letih.Če te karkoli zanima, z vprašanjem na dan. Izkušenj več kot dovolj:-)

(odgovor članu niwes)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: palatoshiza-razcep mehkega neba
27.8.2012 13:40:04   
niwes
o bogi tvoj fantič ... in kako je kaj drugače pri razvoju in govoru? me zanima ker sem mamica 7tednov staremu sinčku Tiborju in ima razceplejno mehko nebo... sva že imela prvo kontrolo v ljubljani in so rekli da bo operacija pri dveh letih in pol...

(odgovor članu Dilema)
Neposredna povezava do sporočila: 99
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?