|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
18.5.2008 14:56:49   
s.
Za vneta ušesa zelo pomaga, da otroku ušesa premažemo z vatirano paličišco, na katero nakapamo 2-3 kapljice eteričnega olja tea tree.

Treba je samo premazati uho, nikakor pa ne kapati olja v uho. Okoli uhlja, tudi za ušesom pa namaazti z balzamično kremo matreine dušice ali pa z tea tree kremo. Pomaga!

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
18.5.2008 18:02:32   
ursa_p
Nisem vedela, da obstaja tudi tee tree olje ... poznam samo kremo. Bomo kupili.

Sem tudi ze slisala, da se v uho nakapa pogreto olivno olje, ampak to sem naredila psu, ko je imela rahlo vneta usesa (in je tudi pomagalo), otroku pa ne bi.

Hvala za vse super nasvete. :) Se pa se vedno priporocam za nasvete. :D

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 18.5.2008 18:03:06 >

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
18.5.2008 19:58:53   
dory
Tudi pri nas so vneta ušesa žal večkrat na programu...pomaga pa noben zvarek, razen AB...žal...pa sem probala vse od olivnega olja s temle natreskom...ma sve živo...mislim, da tudi ni pametno,ker prej loh kej zafrkneš...od znanke sin je na eno uho gluh, ker so poskušali vse doma zrihtat z zvarki...

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
18.5.2008 20:14:54   
karin412
Jaz bi svetovala še homeopata. Antibiotiki prav tako ne pomagajo dosti, razen, če je ful hudo. Isto lahko rata naglušen kot moj brat, ki sem že rekla, da bo šel na operacijo tiste luknjice v ušesu, ki je posledica AB in pogostih vnetij.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
19.5.2008 13:11:34   
s.
Ker sem sama imela kot otrok veliko vnetij, je mama imela vedno probleme okoli tega.

meni je v uho napihala dim od posušenega luštreka. Imela je posušeno steblo luštreka, ga prižgala, da je zagorel, upihnila, potem pa tisti dim napihala noter. user posted image  Čez je pokrila toplo pleničko. In po treh ponovitvah je bilo bolje.

Sliši se grozno, ampak pomagalo pa mi je to še najbolj.

Sedaj v zadnjih letih, pa si sama pomagam s čajevcem. Sicer težav že 3 leta nisem imela, razen ko so me ušesa bolela zaradi modrostnega zoba.




(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
19.5.2008 13:56:31   
Lidy
Zaradi podobnih težav kot jih ima Gal smo mi lansko leto obiskali homeopata. Pred tem vsake 3 mesece vročina, vneta ušeska, antibiotiki...vse zaradi noska. Od takrat (okt/nov 2007) nič, pa še celo noč je začel takoj spat, ker ga nosek ni več motil.

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
19.5.2008 14:56:52   
sisi*
Nam je pediatrinja rekla, da olivno ali pa tudi parafinsko olje pomaga v primeru, da pride do vnetij zaradi zabasanega ušeska, če je šreveč masla notri. Ampak moraš čistit uho, ko je to popolnoma zdravo, nikakor takrat ko ima rdeče ali celo kaj več. Nam je segreto parafinsko olje pomagalo, da smo uho očistili in da nima več zamašeno, tako da se lahko notri vidi brez problemov. In upam, da bo zdaj mir, ker prej je jamral vedno, da ga ta uho boli, ampak nikoli ni nič videla notri, ker je bilo čisto zamašeno. 

Drugače so pa meni rekli tudi, da pomaga ta čebulni obkladek, ampak nismo sprobali. Jaz kaj preveč pacala in kapljala notri v ušesek ne bi, če pa je kakšen obkladek ali kaj podobnega pa pomoje ne more preveč škodit.  

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
20.5.2008 12:05:31   
PIRANJA
če je otrok star dve leti mu že lahko pomagaš s kapljico ki jo iztisneš iz rože ki se imenuje "ušesnik". Definitivno mu ne narediš s tem škode, kvečjemu kakemu dodatnemu antibiotiku lahko pobegneš...

(odgovor članu sisi*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiot...
20.5.2008 14:18:25   
cessy
jast nekako nisem za te zadeve ki jih je potrebno stiskat v uhico ker lahko pride do resnih težav če se uhica "zapaca" tako da sem najbolj za čebulne obkladke, ker ne gre nič direkt v uhico al pa AB, vsak pa seveda sproba najprej tisto za kar sam meni, da je najmanj "škodljivo" in šele potem začneš sporbavat druge možnosti.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?