|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako vam ponoči spijo?
20.5.2008 8:56:28   
rokapi
Naša dva mala korenjačka bosta kmalu stara 4 tedne in so se že začele neprespane noči. Zanima me, kako vam uspe, da ponoči spijo? Prosim za izkušnje, nasvete.
Pri nas se je zdaj že nekajkrat zgodilo, da sta čez dan pridna in lepo spita, ponoči  cca. - med 23. in 3. uro pa zganjata kraval. Nisem odkrila kaj je narobe: sita sta bila, previta tudi, mokra nista bila. Sta pa "izmenično" tulila, enkrat eden, drugič drugi. Je bilo videti, kot bi iskala pozornost: ko sem vstala, prišla do posteljice, se jih dotaknila, sta v glavnem nehala. Ko sem ugasnila luč, se vlegla, je bilo spet vik in kritrebuh k... In tako stokrat. Sem prav izčrpana, mož pa tudi. Po carskem rezu me še močno boli in mi je ravno vstajanje eden od težjih gibov, tako, da je še to problem... Malo sumim, da podnevi preveč spita in potem morda ponoči ne moreta. Kdaj ste jih začeli dajati v ležalnike? A je v 1. mesecu še prezgodaj? Koliko časa jih imate zunaj - na sprehodu? 
Vesela bom vsakega nasveta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako vam ponoči spijo?
20.5.2008 20:40:12   
tatam
Mislim,da ne bo nič pomagalo če ju boš čez dan budna držala.Otrok pač rabi en čas,da vzpostavi svoj ritem in pri 4 tednih sta še sigurno premajhna,da bi prespala noč.Pri nas se je spanje uredilo komaj po enem letu.user posted image Saj se navadiš,žal!Nasveta pa ti jaz ravno ne morem dat,nisem našla načina kaj naredit.Mislim,da tak ne moreš nič,razen čakat!

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako vam ponoči spijo?
20.5.2008 22:08:23   
nektarina
Jaz prvi mesec nisem nič spala, ker sem non stop dojila. Enkrat eden, pol drugi.
V glavnem  sem zaspala medtem ko sem dojila dokler me ni tisti  drugi zbudil.
Je bilo kar naporno  a sem zdržala. Nista pa  nikoli  jokala več kot 10 minut. Vedno ko je bil jok sem jih  podojila, kasneje dala flaškico in so  zaspali.  Najbolj naporni so bili zame kupčki. Na začetku smo  to redno izvajali a je vzelo preveč časa in   onadva sta mi  kar na rami  zaspala. KAsneje  kupčkov ponoči nisem več izvajala. 

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako vam ponoči spijo?
21.5.2008 10:40:30   
mogant
hm ja spanje, tudi jaz bi bila zelo vesela kakega recepta... sem ravno ugotavljala, da je pri meni že leto naokrog odkar ne spim, vzrokov nespanja mi ni blo težko sproti ugotavljati, zdravila pa še do danes nisem odkrila, ker se razlogi tako hitro menjajo...:
- že med nosečnostjo sem imela velike težave s spanjem, sem se sredi noči kar sprehajala po stanovanju in gledala TV,
- ko so se rodili in bili v bolnici, sem si bila primorana sredi noči črpati mleko, ker sem ga imela preveč, da bi zdržala celo noč,
- ko so prišli domov so se začeli krči, to je bila najhujša nadloga, te tri mesece bi kar zbrisala, če bi se dalo,user posted image
- potem so nam kratek čas nagajali zamašeni noski, ravno toliko je bilo tega, da so se ponoči izmenično zbujali,
- no pa so prišli še zobki, ki nas bodo zgleda še lep čas spremljali...
- ja pa kot sem pravilno sklepala, nam bo svoje zagodlo tudi uvajanje goste hrane, korenček jih je tako zdelal, da je zadnji teden podoben tistemu času, ko so še imeli krče...

na žalost je tako, da sodijo moji fantje med tiste, ki imajo zelo rahel spanec in jih dejansko vsak prdec zbudi in še vedno po osmih mesecih se tudi zaradi kupčkov zbujajo...
zgleda da se je treba kar sprijaznit in upat, da se neha prej kot v enem letu user posted image

kar se pa vas tiče rokapi, ste po mojem mnenju v fazi krčev... lahko probaš s kapljicami, ki jih na trgu resnično mrgoli, moram pa povedat, da nam niso nobene pomagale...

ja tudi jaz nisem neka tolažba vem, ampak je za nami spet en buren neprespan teden, tako, da nisem ravno razpoložena, da bi vzpodbudne nasvete delila... ampak zjutraj pa vseeno vedno pomislim, važno, da so moji fantje zdravi, vse te nadloge bomo že preživeli in še več...

sem se spomnila nate pikčeva, ko si v enem postu napisala, da še dobro, da si prej tolko prežurala, da imaš zdaj kondicijo... ja po mojem je pri nama in podobnih bolj obratno, ker smo tolko prežurali, so se zgleda naši otroci tega nalezli in zdaj oni žurajo, če že mi ne moremouser posted image

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako vam ponoči spijo?
21.5.2008 10:51:42   
mogant
Rokapi še nekaj sem se spomnila, lahko tudi, da jih je strah teme, ker si napisala, da sta se pomirila, ko si prižgala luč, če imate popolno temo, probaj z bolj pridušeno svetlobo.

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako vam ponoči spijo?
21.5.2008 15:43:29   
pikceva
Ja, pa še res je....:) Mi mamo konkreten žur doma. Pri nas, kot sem že rekla, se je stanje umirilo pri cca 5. mesecih, ko sta začela jesti samo enkrat na noč. To je bil zame že extra napredek. Zdaj pri skoraj 9. pa smo spet na nočni turneji. Pa ne za hranjenje, pač pa za eno trmo, ker ena hoče k meni v posteljco, pa je  ne ubogam. Ta druga je bolj pridna, a vem, da če dam eno k sebi, bom morala prej ali slej dati tudi drugo....Tako da potrpežljivo čakam, kdaj bo prenehala vztrajat. JE PA metka zelo zelo vztrajna !?!

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako vam ponoči spijo?
21.5.2008 17:26:37   
dvojčkova
Prvih cca 100 dni nismo spali skoraj nič, nato oba po eno nočno hranjenje, pa nočno hranjenje samo za enega, pri sedmih mesecih začela ponoči kar solidno spati (seveda, če sta brez zdravstvenih težav). Spati pomeni spati z manjšimi posegi: dude, pitje čaja, pokrivanje, previjanje ipd. Pri enem letu spita še dvakrat čez dan od 0,5 do ene ure in to je to. Teorije o tem, koliko naj bi spali dojenčki, pa vsaj pri dvojčkih bolj slabo držijo. 
Škoda, da tema Dvojčki 2007 počasi ugaša, v vsakdanjem življenju starše dvojčkov redko srečaš, ostali pa ravno ne vedo kako in kaj. 

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako vam ponoči spijo?
21.5.2008 20:24:25   
mravljica3
Prvih 6 tednov sta samo spala in jedla, še buditi smo jih morali za hranjenje. Potem so se pri punčki začeli krči, pa tudi fantek je oživel in spanja je bilo konec. Nekje do 4 meseca sva z možem vstajala tudi po 10x na noč, potem so se stvari nekoliko umirile. S tem ne mislim, da sta potem spala, ampak, da sva vstala samo kake 3x. Seveda sva vse izprabala, temo, pol temo, mrak,.. da sva jih dobro nahranila, hodila po prstih, ropotala, žal brez uspeha. Potem sva punčko premaknila v svojo sobo in od takrat spi celo noč, fantek spi še vedno poleg naju v spalnici in se še zbuja, mislim, da še ni prespal noči. Poleg tega pa tudi čez dan ne spita veliko, mogoče kako urico, le redko več. Sedaj ko imata že dobro leto sva tudi midva že zelo utrujena in si predvsem želiva spanja.
Sem pozabila omenit, da imamo še starejšo punco 4,5 leta, ki je tudi poglavje zase. Kmalu po rojstvu sva se z možem odločila, da jo dava v svojo sobo (sva preveč poslušala nasvete drugih) in tako narediva red že na začetku. Kaj naj rečem, preden je zaspala, sva jo ure in ure nosila, pela in vse mogoče,..ko je končno zaspala je bilo le za kake tri urice, potem se je vse ponovilo in to večkrat na noč. Potem sva jo pustila, da je jokala, spet nasveti izkušenih, se je pobruhala, tako, da sva imaela delo še z preoblačenjem,.. Po 1,5 sva popustila in jo vzela poleg naju. Preprosto sva obupala. Tako sva vsaj malo spala.
Če dobro pomislim pravzaprav nimam nobenega nasveta, lahko opišem samo kako to izgleda pri nas. Nismo ravno zgled ampak se trudimo.

(odgovor članu dvojčkova)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako vam ponoči spijo?
27.5.2008 10:25:55   
mogant
dvojčkova a ti jih ponoči previjaš?? zakaj pa? a imata vnete ritke? a ne moreta spati, če nista previta? v drugih primerih ne razumem zakaj si še s tem delaš delo in vstajaš še zaradi tega... pa tudi zaradi pokrivanja jaz ne bi vstajala, če se ti zdi, da jim je ponoči mraz jih pa obleči v spalne vreče...

Glede čaja sem pa tudi jaz v dilemi, sem že pomislila, da bi jim ga kdaj dala, ko se zbudijo in mi potem sred noči kravce pasejo, pa ne vem, če bi jih še na to navadla...

Kaj pa druge, tudi dajete čaj ponoči??



(odgovor članu dvojčkova)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako vam ponoči spijo?
27.5.2008 10:46:46   
mogant
Dodi dej prosim napiši kako je z nočnim spanjem v vaši družini! Glede na to, da imaš tako veliko zbirko otrok, me prav zanima koliko so si lahko bratje in sestre različni glede navad in koliko teže ima pri vsem tem vzgoja?
Že vnaprej hvala!

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako vam ponoči spijo?
27.5.2008 11:34:03   
soni
Pri nas še vedno spita v najini sobi, a v svojih koških- smo stari skoraj 7 mesecev. Ravno sedaj pa se moram spopasti s premestitvijo, saj sta že prevelika za košek. Vem, jaz pa kar še vlečem, ker je lažje,...................
Me je pa kar malce strah, a ju bom slišala, a se bosta preveč obračala, in še in še ..miljon vprašanj............................
Do sedaj sta se zbujala enkrat na noč, popila mlko in spala naprej do približno sedme ure........

že kličeta.......................................

Punce, potrudimo se, da stran ne bo izumrla,.....................................

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako vam ponoči spijo?
27.5.2008 21:07:54   
pikceva
Ojla,

Pr ns je zdaj spanje popolna katastrofa. Začela sem jim dajati pit čaj, ker se mi je zazdelo, da sta žejni. In ga vsaka scuza skoraj 100,tako, da je v tem nekaj res. Je pa tudi res, da sedaj pojedo dosti manj mleka v nočnem obroku. Najbrž pa k temu pripomore tudi da je bolj toplo.

Previvam jih ponoči niti pod razno. Mislim, da sem jih vsega skupaj 4 krat, ko sta bili fejst pokakani. Še to se mi manjka :)hehe

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako vam ponoči spijo?
29.5.2008 10:31:18   
mogant
Mogoče se pa tudi za nas koooončnooo začenjajo lepši časi!!! Ta teden sva jim za večerjo začela dajati rižolino kar po žlici in zdej jemo celo samo enkrat ponoči, sicer to ne pomeni, da preostanek noči prespimo, je pa za nas veeeelik napredek! Napenja jih še vedno precej, pa kupčki jih matrajo, pa sredi noči (ob 3h) kravce pasemo user posted image , pa kričimo, pa še kaj bi se našlo....

Aja pa za večerjo pojejo pol škatle rižolinota!!! tako, da imamo 250g za dva dni user posted image  sploh ne vem kam vse spravijo, niti še 7kg nimajo, pa komaj smo začeli jesti z žlico???

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako vam ponoči spijo?
29.5.2008 11:33:02   
emaa
Ne se sekirat, našemu davidu so tudi hotli po nekih normativih za kilažo določit koliko naj bi jedel, pa ni bilo tako, je pač rabil in hotel več. Če imajo pa žlico radi, si lahko samo vesela, le tako naprej. 

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako vam ponoči spijo?
29.5.2008 22:37:37   
mogant
No moram povedat, da za kosilo, ko pa je na jedilniku zelenjava ni ravno takega navdušenja, sej pojejo, ne pa toliko in s takim užitkom kot večerjo, sam če bo to pomagalo, da bodo ponoči spali, jim dam tudi celo škatlo rižolinota!!!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako vam ponoči spijo?
30.5.2008 8:04:08   
pikceva
Ej, ma naše pojejo ful in niso lačne. Je pa druga muzika. Metka najbrž celo noč sanja, ker takoj zaspi, samo mi ne moremo več tolikokrat tako hitro. Tako, da sedaj večino noči prečemimo in čakamo, da nazaj zaspimo, pa še zavedamo se, da se bo alarm hitro nazaj vklopu. Ni kaj, sem že prenehala misliti na boljše čase. Je pa vsaj nekaj res, da smo 3 mesece kar lepo spali, ker so jedle samo enkrat na noč in se nič budile. Velikokrat se spomnim na eno mamo od dvojčkov, ki mi je takrat rekla, da je obdobje počitka, da se pripravimo na nove podvige. In še res je. Zdaj smo tu :)

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako vam ponoči spijo?
2.6.2008 13:38:52   
tima2
Naša malčka sta stara 4 mesece in pol. Zadnjih deset dni imamo samo eno nočno hranjenje. Moram priznati, da smo vsi štirje zjutraj veliko bolj spočiti in dobre volje :)
Ker smo prvi mesec preživeli v porodnišnici (otroka sta bila kot nedonošenčka na odd. za intenzivno nego), sta že bila navajena na nek ritem. Tako smo se še kakšne dva meseca držali urnika - hranjenje na 3 ure, le ponoči na štiri. V porodnišnici so mi tudi svetovali, da naj jih ponoči ne previjam, da jih ne bi preveč prebudila. Verjetno je malo lažje, saj jih ne dojim in že od začetka lepo jesta.

Ko sta bila stara 3 mesece, je Maks ponoči rad razgrajal. Takrat sem ga malo pobožala in mu v posteljo položila mojo oz. partnerjevo majico - morda je tudi to pomagalo, saj se je kar hitro umiril in zaspal nazaj.

No, zdaj sta preko dneva kar veliko budno, zvečer pa jih skopamo in nahranimo in spanje v kosu 8 ur ni več noben problem.

Res pa otrok rabi svoj čas, da vzpostavi svoj ritem. Veliko sreče :)!

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako vam ponoči spijo?
3.6.2008 11:33:03   
mogant
Mah naši so zgleda primerki posebne sorte, al so bli pa predolgo na intenzivni, da jim ta ritem ne gre iz glave... spet imamo lačne dneve in jemo na 4 ureuser posted image , mislim, da smo zdržali celih 5 dni, ko so jedli samo enkrat ponoči, pa še tistih par dni ne vsi trije...
Zvečer pojejo že več kot pol škatle kakršnekoli mlečne kašice, tako, da imamo zdaj dve škatli samo za tri dni, včeraj so jedli celo neko bananino, ki naj bi bila za dolgo spanje, ja seveda, komaj so zdržali do polnoči in potem smo jedli spet ob 4h in ob 8h spet, zjutraj bi še prej, ker so se zbudili mislim, da pred 7, pa sva jima dala zajtrk "šele" ob 8h.
S tem, da zdej je ratal problem še zaspat po hrani, ker si je treba še kaj povedat, se še malo nasmejat, pa kravce napast, pestro je to naše nočno življenje ni kaj!!!

(odgovor članu tima2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako vam ponoči spijo?
3.6.2008 13:53:21   
pikceva
 
Mi imamo en ekstra primerek izredne sorte. Naša Metka se zbuja cca 6 krat na noč (prišli smo tudi do 10 krat). Včeraj smo bili v Lj na kontroli v porodnišnici in seveda so brez pripomb. Mi je pa zdravnica rekla, da obstajajo dojenčki, ki jih tlačijo nočne more in se pogosto zbujajo na noč. Vse simptome ima naša drugorojenka, ki že hodi ob opori pri 9. mesecih (korigirano 7). Upam, da to hitro mine, zakaj sem že kot zombi. Nočno hranjenje (enkrat na noč) mi sploh ne predstavlja več problema. Zdravnica nam je rekla, da te nočne more ponavadi izvenijo in se pojavijo nazaj okrog 3. leta!?!A ma kdo kake izkušnje s tem?

Ej Mogant, rekli so nam tudi da večina otrok iz intenzivne spi celo noč in so ponavadi bolj mirni, kar pa za naši dve deklici niti pod približno ne velja. Sicer moram pa Manco bolj pohvalit, ker nam vsaj malo pusti dihati, a nočem pretiravat, ker se lahko še vse obrne. Mogoče so bili tvoji predolgo na intenzivni, naše pa premalo ?!? Ali je le problem, da nosijo žurerske primorske gene :)hehe

Uglavnem počasi se bom sprijaznila, da še dolgo, dolgo ne bom prijetno spala. Sploh če bom še kdaj to znala!?! Se mi zdi, da je moj bioritem prou šou.l

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako vam ponoči spijo?
3.6.2008 14:23:14   
ttz
Pozdravljene, tukaj sem nova, a vas že nekaj časa berem. Pa sem sklenila, da se tudi oglasim. Mi imamo user posted image  in user posted image , ki bosta kmalu stara osem mesecev. Kar se tiče spanja, pa je prava norišnica. Tamali je od enega četrtega meseca naprej spal od desete do osme zjutraj, brez vmesnega hranjenjauser posted image . Punca pa je nekaj posebnega. Spat gre okoli devete, ker ne zdrži več, potem pa se začnejo nočna zbujanja vsako uro - tam nekje do polnoči. Potem malo zaspi in okoli dveh ali treh se ponovno zbudi, tokrat za dobro uro. Če imam srečo, je z njo lahko mir od štirih do šestih oz. sedmih. Ampak tu je še naš dečko, ki ga je sestrica zbujala noč za nočjo, ker se je na ves glas drla (in se še dere) in se mu sedaj zdi fajn, če tudi on začini mojo noč s svojimi arijami. Nič ne pomaga, če punco nahranim ali ji dam čaj ali vodo. Izgleda, da ne more spati. Tako že skoraj leto ne spim več kot dve do tri ure na noč, včasih pa tudi ene ure skupaj ne prespimuser posted image  in se mi podnevi že malo rola.
Tudi dnevnega spanja ni veliko - dvajset minut do ene ure dva do trikrat na dan. Edino v vozičku se lahko zgodi daljša seansa.
Imam pa tudi najstnico, ki pa je zelo lepo spala od drugega meseca dalje, tako da sem poskusila tudi lepšo stran noči.
Zato vsem, ki imajo take težave, priporočam, da se z njimi sprijaznijo in upajo na najbolje ter da se bo čimprej končalo z nočnimi pohodi.

Aja, pozabila sem omeniti, da tamala dva spita v naši sobi vsak v svoji posteljici, ker si ju ne upam dati v svojo sobo - potem se ne bom samo zbujala, ampak tudi sprehajalauser posted image .
Ampak vse te hude noči odtehta le pogled na dva angelčka v posteljici, ki se ti zjutraj ljubko nasmehneta, kajne?


(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako vam ponoči spijo?
3.6.2008 15:13:55   
pikceva
Ejla,

TTz, mislim, da te popolnoma razumem. Naša deklica nam lih take štima. Pa še ure so podobne - ne moreš verjet. Ti, kdaj pa se je lotila to delat? naša se je lotila pri 8. mesecih. V vozičku res kdaj zaspi za dalj časa, samo se ne smemo ustavit. Prej pa ko zaspi, mamo po NG cele arije. Izleda, kot da bi ji zbadke naštimeli v voziček in tako se velikokrat nosimo in nosimo. Zaradi celonočnih norij, pa spim sama z njimi v otroški sobi, za vikend pa njun očka. Drugače se ne da vsaj malo odpočiti. Ta vikend pa so obe norele, ker ta druga dela zobe...

(odgovor članu ttz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako vam ponoči spijo?
3.6.2008 16:37:35   
ttz
Oj,
Naša frajlica pa to počne že od približno 6.meseca (po drugem cepljenju), prej je bilo še nekako znosno. Ponoči poskušamo s čajem, tudi mlekom in cucljem, pa z medvedkom, ki ga ima zelo rada, ampak to ne zaleže glih najbolj. Najbolj učinkovito je to, da jo dam na sredino naše postelje, potem se nasloni name ali na moža in počasi zaspi. Tega sicer ne delam rada, ker vem,da se potem navadijo na veliko posteljo, ampak ko ne morem več,...je potem malo miru in vsi ostali lahko zaspimo. Najbolj zanimivo pa je, da ne joče, ampak kriči (brez solz) in si zelo naglas 'prepeva'.
Upam, da bo poletje kaj pomagalo... saj veš, več zraka, boljše spanje!?

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako vam ponoči spijo?
3.6.2008 22:45:55   
NAVT
IZVIRNO SPOROČILO: pikceva

Mi imamo en ekstra primerek izredne sorte. Naša Metka se zbuja cca 6 krat na noč (prišli smo tudi do 10 krat). Včeraj smo bili v Lj na kontroli v porodnišnici in seveda so brez pripomb. Mi je pa zdravnica rekla, da obstajajo dojenčki, ki jih tlačijo nočne more in se pogosto zbujajo na noč. Vse simptome ima naša drugorojenka, ki že hodi ob opori pri 9. mesecih (korigirano 7). Upam, da to hitro mine, zakaj sem že kot zombi. Nočno hranjenje (enkrat na noč) mi sploh ne predstavlja več problema. Zdravnica nam je rekla, da te nočne more ponavadi izvenijo in se pojavijo nazaj okrog 3. leta!?!A ma kdo kake izkušnje s tem?



Jaz imam doma oboje na kupu, nespeči princeski, stari 10 m in spečega triletnika. Pri Aljoši se je celonočno spanje začelo malo pred dopolnjenim tretjim letom. To govorim o rednem spanju. Prej je bilo tu in tam tako, da ponoči ni pricapljal k nam ali da je koga klical. Tudi sanje so ga zbudile. No, to se še zgodi, v povprečju recimo 2x na teden ali celo manj. Sta pa naši princeski brilijantni. Če govorim o obdobju, ko ju ne dajejo zobki, potem je za moje pojme uspešna noč, če se vsaka samo dvakrat zbudi. Pri tem ne smatram zbujanja do polnoči, ker je to še čas, ko jaz ne spim in to ni nočno zbujanje. Smo imeli pa tudi zbujanje na pol ure - obe in to je trajalo neprekinjeno skoraj 2 tedna. Okoli sem hodila kot zombi!Sicer ju pa še dojim, tako da ko me prva zbudi iz spanja, jo vzamem k sebi, ji dam joško v usta in če je vse po sreči, spiva obe dalje. Tako se navadno zjutraj znajdemo vsaj štirje v postelji, lahko pa tudi vseh pet. user posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako vam ponoči spijo?
5.6.2008 13:24:55   
pikceva
Navt,

Huda je ta. A obe sta nespečnici? Pol po tvoji zgodbi predvidevam, da se nisi naspala že cela 3 leta. Mene že zdaj lomi, čeprav vem, da se človek vse navadi.

LP

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?