|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novi plačilni razredi
29.6.2008 13:48:48   
lenika
Mene zanima (sprašujem učiteljice), kje bi si lahko ogledala kaj o novem plačilnem sistemu, ki se nam obeta v šolstvu in bo začel veljati s septembrom?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: novi plačilni razredi
29.6.2008 14:21:33   
Carovnica Mica
na strani on Sviz-auser posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: novi plačilni razredi
29.6.2008 18:48:29   
dulcinea
A bo nov? Daj,ko najdeš, še sem napiši.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Carovnica Mica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: novi plačilni razredi
29.6.2008 20:41:53   
lenika
Nisem našla nič konkretnega. Drugače pa ja, bo nov. Je rekel ravnatelj, da morajo do 1. septembra to uredit in bo s tajnico in računovodkinjo še cel julij delal na tem.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: novi plačilni razredi
1.7.2008 22:58:13   
Gina
O, groza, a vem svizovci nič ne poročajo o vsem skup? Sploh ne morem verjet, že celo leto nam razlagajo kako in kaj, v detajle so nam razložili vse, pošiljali so iz sviza natančne tabele z izračuni na vse šole, seminar smo imeli na to temo v portorožu.... a se je šel vaš zaupnik sončit tja al kaj?!!user posted image Zahtevajte od sindikalnih zaupnikov točne info, saj jih morajo posredovat naprej. Če ti ne bo nihče dal info, mi lahko pišeš na zs, bom probala zbrskat stare reči ven, ap še nove zraven.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: novi plačilni razredi
2.7.2008 8:02:58   
frutka_
Tudi pri nas v vrtcu veljajo novi plačilni razredi za delavke. Na žalost pa so odvisno od občine. Se pravi, da dejansko vzg. za enako delo dobivamo druge plače.user posted image  Tako so nam razložili.
In še vedno niso uspeli premostiti razlik med plačili vrtca po občinah,kjer so cene zelo različne. Recimo razlika v ekonomski ceni med LJ in MB, razlika v rezervaciji med počitnicami,...
Sicer pa je predšolska vzgoja po mojem mnenju v SLO dobro urejena. Nekaterim evropskim državam smo lahko za vzgled (Nemčija, Velika Britanija recimo). Večina drugih držav ima namreč privat obliko varstva, kjer pa cene segajo v nebesa! Poleg tega jih dejansko nihče ne nadzoruje, nimajo sprejetega niti kurikula, nobene kontrole in država jim dejansko ne pomaga niti s prstkom.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: novi plačilni razredi
2.7.2008 9:32:39   
Anonimen
O, groza, a vem svizovci nič ne poročajo o vsem skup? Sploh ne morem verjet, že celo leto nam razlagajo kako in kaj, v detajle so nam razložili vse, pošiljali so iz sviza natančne tabele z izračuni na vse šole, seminar smo imeli na to temo v portorožu.... a se je šel vaš zaupnik sončit tja al kaj?!! Zahtevajte od sindikalnih zaupnikov točne info, saj jih morajo posredovat naprej. Če ti ne bo nihče dal info, mi lahko pišeš na zs, bom probala zbrskat stare reči ven, ap še nove zraven.


Mah ja, kolkor je meni znano se pravzaprav nobenem prav dobro ne sanja, kako se bo to izvedlo v praksi...sam upajo, da simulacije ne bodo tako napačne kot ob uvedbi novih dohodninskih lestvic (seveda na škodo državljanov) , in da se bodo ravnatelji vrtcev in OŠ ter SŠ ter d umaknili s seznama prvih 2000 plačanih v javnem sektorju: http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/urejenSeznam.ispo?num=all
Mislim, meni se zdi malo narobe svet, da vsi ravnatelji vrtcev, OŠ in SŠ prekašajo dekane slovenskih fakultet (samo 1 fakulteta na seznamu).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: novi plačilni razredi
2.7.2008 9:39:25   
dulcinea
Gina, jaz nič ne vem, da bi SVIZovka kaj govorila o tem. A misliš, da je povedala samo tistim ki so včlanjeni v SVIZ?


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: novi plačilni razredi
2.7.2008 23:55:54   
Gina
Miša, prav vsem se dobro sanja, kako bo to v praksi. Celo navadni smrtniki, ki imajo vsaj malo pojma o osnovnošolski matematiki, smo več ali manj razumeli osnovo, tako da ti jo znam celo čist sama preračunat na 90% pravilno. Kar se preračunov tiče, jih bo itak delalo ministrstvo, ne vem kaj bo kdo sanjal, imajo program, kakor jaz vem. Koliko imajo ravnatelji plače ne vem, ker me nikdar ni zanimalo. Zanimajo me pa delavci, prav gotovo. Na njih svet stoji. Fakultete pri nas so poglavje zase. Moram reči, da je večina njih nekvalitetnih in da potrebujejo koga, ki jih bo malo boljše zastvil. Ne govorim o vseh faksih, ampak večina pa je res bolj takih, da ti ne dajo veliko praktičnega znanja -žal.

Dulcinea ne vem. Jaz posiljam clanom sindikata, pa prilepim v zbornice, ne vem kako je pri vas. Vsi predstavniki so bili vabljeni, obveščeni in to z namenom, da obvestijo delavce. Vem, da vsi svojega dela ne opravljajo in žalostna sem, ko to slišim.

Frutka, vsi vzgojitelji bodo imeli enako plačo z enako izobrazbo in z enakim doseženim plačnim razredom. Najbrž si govorila o plačilu vrtcev. Mislim kar plačajo starši. Tisto se res razlikuje, ampak tisto nima veze s tvojo plačo. Tvoja plača bo enaka plači vzg. v Lj., ne glede na to, kaj občina staršem zaračuna. Jaz sicer nisem poslušala seminarja za vrtce, sem pa videla plačno tabelo, poleg tega imamo tudi pri nas zaposlene vzg. in še posebej za njih sem spraševala, koliko se odbija tistim z višjo šolo, pa kako bodo napredovanja zdaj pospešili in take reči, zaradi katerih, kot veš ni bila podpisana KP, ker še niso urejene. Poleg tega sem bila strašno ogorčena, kako nizko so uvrstili pomočnice vzg., katerim še kar nič ne pomaga, če imajo visoko šolo, če bodo na tem del. mestu.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 7:59:44   
Anonimen
Miša, prav vsem se dobro sanja, kako bo to v praksi. Celo navadni smrtniki, ki imajo vsaj malo pojma o osnovnošolski matematiki, smo več ali manj razumeli osnovo, tako da ti jo znam celo čist sama preračunat na 90% pravilno. Kar se preračunov tiče, jih bo itak delalo ministrstvo, ne vem kaj bo kdo sanjal, imajo program, kakor jaz vem.


No jaz vem, da naši sedaj že 3 mesece hodijo od univerze in slednji do ministrstva pa jim sistem ne deluje in tudi pri mojem v službi je glede tega kar pestro in slika ni tako rožnata, še posebej, če hoče kdo zadevo pogledati še za kakšno leto naprej.

Fakultete pri nas so poglavje zase. Moram reči, da je večina njih nekvalitetnih in da potrebujejo koga, ki jih bo malo boljše zastvil.

Ja in zakaj? Kaj je na naših fakultetah tako nekvalitetnega? Fakultete so po mojem čisto OK, problem njih je samo to, da je zaradi povečane ponudbe tovrstnih institucij  sistem preveč odprt in je prelahko priti na vsako fakulteto. Jaz vidim edini problem predvsem v SŠ in sedanjih programih 3+2.  Fakultete zastaviti boljše bi pomenilo samo v smeri večje specializacije, vendar Slovenija je tako majhna, da tega sistema enostavno ne bi mogla zdržat (finančno).

Tvoja plača bo enaka plači vzg. v Lj., ne glede na to, kaj občina staršem zaračuna.

Žal je plačni sistem v vrtcih še vedno korigiran s strani lokalne samouprave, zato plače povsod ne bodo enake.

Poleg tega sem bila strašno ogorčena, kako nizko so uvrstili pomočnice vzg., katerim še kar nič ne pomaga, če imajo visoko šolo, če bodo na tem del. mestu. .

Ja pač pomočnica vzgojiteljica še vedno samo  pomočnica in ne vzgojiteljica, ne glede na stopnjo izobrazbe. Saj je čisto normalno, da je plača vezana na delovno mesto in ne na stopnjo izobrazbe. V vrtcih so šli po mojem predaleč s tem izobraževanjem in diferenciacijo. Če pogledam v našem vrtcu se vzgojiteljica cel čas ukvarja z nekim kurikulumom, pomočnica je pa tista, ki se dejansko ukvarja z malčki. Meni je samo žal, da ni več privatnih vrtcev in da se v njih tako težko dobi prosto mesto. Primerjalno je  polna cena  javnega in zasebnega vrtca je skoraj enaka.

< Sporočilo je popravil Miša99 -- 3.7.2008 8:02:00 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 13:56:03   
frutka_
Grrr...zdaj bom glih znorela. Napišem post dolg pol kilometra pa mi ga ven vrže...user posted image user posted image user posted image
Bom se potem ponovila.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 13:59:20   
Serendipity
Nam je naša predstavnica na sestanku razlagala sistem, se je pa pojavilo isto vprašanje o izvedbi le-tega v praksi...

< Sporočilo je popravil Serendipity -- 3.7.2008 14:01:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 16:20:58   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

No jaz vem, da naši sedaj že 3 mesece hodijo od univerze in slednji do ministrstva pa jim sistem ne deluje in tudi pri mojem v službi je glede tega kar pestro in slika ni tako rožnata, še posebej, če hoče kdo zadevo pogledati še za kakšno leto naprej.


Ministrstvo je, kolikor mi je znano šele dober teden nazaj imelo sestanek z ravnatelji in jim sporočilo, da bodo oni, ministrstvo te prevedbe delali. Prej seveda to ni bilo jasno, saj ni moglo biti, ker 3 mesece nazaj še nič ni bilo niti podpisano niti dokončno usklajeno- kar se plač tiče. Poleg tega so bili ravnatleji zaskrbljeni, ker so do sedaj oni te reči delali, pa jim ni bilo jasno kako in kaj. Je pa tako, da je sicer tudi sviz rekel,d a bo delal preverbe, če se prav spomnim, zaradi varstva delavcev in še vedno bo moral sindikat podpisat, da se strinja z njimi, oz. se mi zdi, da so tudi rekli že pred meseci na svizu, da bodo preverbe kot program na njihovi spletni strani ali kako že.

Ja in zakaj? Kaj je na naših fakultetah tako nekvalitetnega? Fakultete so po mojem čisto OK, problem njih je samo to, da je zaradi povečane ponudbe tovrstnih institucij  sistem preveč odprt in je prelahko priti na vsako fakulteto. Jaz vidim edini problem predvsem v SŠ in sedanjih programih 3+2.  Fakultete zastaviti boljše bi pomenilo samo v smeri večje specializacije, vendar Slovenija je tako majhna, da tega sistema enostavno ne bi mogla zdržat (finančno).
Ja no, tukaj bi se dalo razpravljat. Sama menim, da večina fakultet temelji na poučevanju reči, ki ti v praksi popolnoma nič ne koristijo, ali pa razlagajo reči, ki so zastarele ali pa jih itak že večina ljudi ve. Skratka, so same sebi namen. To je za moje pojme osnovna napaka fakultet. Niso vse take, velika večina pa se mi le zdi, da so. To sklepam na podlagi tega, kako uspešen kader ven pride.



Žal je plačni sistem v vrtcih še vedno korigiran s strani lokalne samouprave, zato plače povsod ne bodo enake.

No, tole mi pa prosim razloži, kje to piše, kako bi to bilo na podlagi KP oz. aneksov sploh možno, razen morda v tistem delčku, ko je uspešnost dela, ker tega dela pri vrtcih res nisem proučila, pa tisto je zgolj par evrov, ampak me pa zelo firbec matra. lepo prosim, me res zanima. Vzgojiteljica je razporejena v svoj plačni razred glede na naziv in napredovanja in ima določene dodatke (pardon, jih več skoraj nima, razen delovne dobe, ker je vse ostalo že v plači), dobi še prevoz in prehrano in to je to. pika, amen. Kje dobi kaj od občine, res ne štekam?

< Sporočilo je popravil Gina -- 3.7.2008 16:26:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 16:32:08   
bumerang
Evo, še ena, ki nima pojma o tem, kaj se bo dogajalo (se dogaja). Sem si nekaj sicer prebrala na netu ampak to so tudi vse informacije, ki sem jih dobila. In še to, ker sem jih sama poiskala. Po moje edina na šoli vem, da bomo čez par tednov dobili v roke nove anekse v podpis.

Mene, Gina, pa zanima nekaj drugega. Glede napredovanja. Kolikor sem gledala tiste tabele in ocenjevalne liste, potem je stari sistem napredovanja v razrede in nazive, kjer je bilo točno s točkami določeno kaj delaš in za koliko, mimo (ne bo veljal več).  Ravnatelj zdaj zacaha doseganje določenega nivoja določenega "opazovanega standarda", ki so določeni precej na široko (samostojnost pri delu, poznavanje metod dela,...) in potem to razloži v obliki nekega "prostega zapisa". Potrdila formalno niso potrebna. Se motim?

Obstaja kje lestvica, kako bodo že doseženi plačilni razredi in nazivi pretvorjeni v teh pet novih razredov?

In zdi se mi, da bom končno dočakala, da bo v pogodbi zapisano tudi delovno mesto. Pri nas jih pogodbe učiteljev RP namreč ne.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 16:52:56   
Gina
Ja, bo določeno čisto točno, v katerem pl. razredu boš. Učitelj začne v 30., če je brez naziva, oz. v 33., če je mentor, pa tako naprej, kot je v razpredelnici. Dosedanji plačilni razredi bodo ostali, štejejo pa en plačni razred. Če ti dam primer: učitelj z visokošolsko izobrazbo, mentor v 4. plačilnem razredu bo33+4=37. plačni razred. Lestvico najbrž imaš, a ne. To bo torej tvoja plača, na katero bo bore malo dodatkov, celo razredništvo je šteto v to notri. Če še kaj rabiš, ti pošljem na zs. Ocenjevanje bo javno, stimulacija mislim. V bistvu bo zdaj vse javno, pa ne bo ne vem kako veliko zneslo, saj tudi do sedaj ni, par evrov. V bistvu so do sedaj dobivali eni in isti ljudje ponavadi leta in leta stimulacijo, zdaj bo to težje izvedljivo.
Aja, napredovanje v nazive ostaja enako kot do sedaj, za napredovanje v plačilne razrede pa bodo oteženi pogoji, tako da so ta mladi nasankali. Anekse bi bilo treba podpisat že konec julija, ker plače bodo že po novem avgusta. Ampak je itak vseeno, ali podpišete ali ne, ker plača bo šla v vsakem primeru spremenjena ven, četudi se ne strinjaš, torej bomo podpisovali najbrž šele avgusta.
Ma ti pišem privat, če te še kaj zanima.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: novi plačilni razredi
3.7.2008 17:37:59   
bumerang
Tabelo sem našla samo tisto, kjer so navedeni poklici in plačilni razredi, v katerega so razporejeni. Potem pa zraven v sosednji koloni piše, koliko razredov lahko napreduješ, v primeru učitelja 5.
Drugega nisem našla in bi te prosila, da če imaš, javiš link. Prevsem to tabelo, kjer je vidno, kako se bodo dosedanji plačilni+nazivi razvrščali.

Nisem čisto dobro razumela, kaj bo zdaj z nazivi. Torej nazive še vedno pridobivamo po starem ampak kako jih bodo potem ovrednotili, če je plačilnih razredov samo 5?




_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: novi plačilni razredi
8.8.2008 20:14:20   
mufi77
ma, jst sem pa bila pri prijateljici v ajdovščini, je že dobila pogodbo domov in ima 400e bruto manj plače po novi pogodbi!!! ko sem klicala na svojo šolo na dolenjskem, mi je tajnica zatrdila, da je to mogoče! Pa ima kolegica vse pogoje za službo (visoka, strokovni, 3.plačilni...) Pa kam to pelje?? meni je že slabo, kaj se bo zgodilo z mojo plačko...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: novi plačilni razredi
12.8.2008 23:47:06   
Gina
Kako je že dobila pogodbo domov, če ministrstvo še ni poslalo pogodb na šole, vsaj pri nas ne? Poleg tega ima možnost pritožbe, pa tudi sviz mora podpisat, da se strinja, tako da tega o 400eur manj ne verjamem, če gre za učitelja z visoko šolo, ki uči v šoli, ali so se ji pa zmotili pri prevedbi. Bruto prej in zdaj bi moral biti skoraj enak. Treba je gledat bruto končni znesek vsega skupaj, z razredništvom in brez razširjenega dela ter s skoraj vsemi ostalimi dodatki prej (brez prehrane in prevoza seveda) in bruto končni znesek zdaj.

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: novi plačilni razredi
13.8.2008 0:15:16   
mufi77
Oj, pogodbo sem videla na lastne oči, primerjali sva liste OD in res je razlika. Sem pa na Svizu prebrala al pač nekje, da je na novih pogodbah plača računana brez vseh dodatkov... Nimam pojma, kako to poteka ali jih bodo naknadno upoštevali in seštevali zraven... Menda, da vseh teh dodatkov ne bo več toliko, kot jih imamo zdaj. Ti veš kaj več o tem? in menda je vseeno ali podpišeš ali ne, ker bomo itak dobili plačo po tem sistemu, hočeš nočeš... Ker delam na dveh šolah, se sprašujem ali bom imela še dodatek za delo na dveh oš...  Imaš kakšen link pa da ni Svizov?   lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: novi plačilni razredi
13.8.2008 23:26:52   
Gina
Ja, te reči si najbrž prebrala od mene tule na rr-ju. Vsi dodatki so že vračunani v plačo, no skoraj vsi, po novem namreč, prej pa so jih računali posebej. In ne, ni mogoče,da bi ti in ona bili v istem plačilnem razredu z istim nazivom, enakim št. let del. dobe in imeli različno plačo, razen če bi katera od vaju dobila še dodatek stimulacijo,samo to itak ni v plači všteto. A ti si tudi že dobila pogodbo,al kako? Vse linke imam od sviza, saj oni v nulo točno obveščajo, ne vem kaj ti ni jasno, razen da se najbrž ne znajdeš izmed vseh linkov, če nimaš osnovnih info od vaše sindikalistke, kar je pa res zoprno. Vprašaj jo, če ti pošlje vse,kar je sviz pošiljal naprej in obveščal. Če še kaj rabiš, ti bom poslala.

(odgovor članu mufi77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: novi plačilni razredi
14.8.2008 10:02:36   
mufi77
oj, ne nisva v istem plačilnem, samo primerjali sva njene številke. Pri nas je tajnica rekla, da z ministrstva še niso dobili vseh podatkov. Tako, da tudi meni ni jasno, kaj so na njihovi šoli pravzaprav namutili... Nam so rekli enkrat, da gremo lahko tudi na slabšo plačo, enkrat pa, da naj ne bi šli na slabše, prej malo na boljše... Pa naj se človek znajde!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?