|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 8:53:20   
skokica01
Razmišljamo o tem, da bi otroka vpisali v Waldorfsko šolo, saj sem slišala, da je res OK. Zanima me ali ima kdo izkušnje s to šolo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 9:28:48   
Nea
Ne vem kako je v Sloveniji, ampak tukaj v Nemčiji jo ne bi priporočala.
Moja prijateljica je tudi slišala same dobre stvari o šoli, in je otroka vpisala, ampak so ga po 4 mesecih ven vzeli.
Zakaj? Dokler so otroci v navadnih šolah učili črke, številke in branje, v Waldorfski so se ta čas igrali. Noben izmed otrok šolo ni vzel za resno.
Če je otrok imel kakšno vprašanje, al pa mu nekaj ni bilo jasno se niso preveč potrudili da bi mu na vprašanje konkretno odgovorili, ampak so ga pustili, da do odgovora sam pride. Eni so brihtni in stvari takoj pogruntajo, drugi pa na ta način ne bodo nikoli prišli do odgovora.
To je isto kot pri hrani: eni otroci so lačni in sami iščejo za jest, drugi pa so tiho in čakajo da je hrana servirana.

Baje, da je na začetku šola bolj na izi. Na taki počasen tempo se otroci navadijo, potem pa ko pride do srednje šole in več zahtevnosti, se enostavno izgubijo... doživijo šok.

Ne vem no... jaz bom svoje otroke dala v navadno šolo.


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 10:20:19   
Anonimen
Na tej šoli imajo program tako napisan, da se npr. en mesec učijo samo matematiko in imajo na koncu izpit, naslednji mesec samo slovenščino itd. ... sicer res da predmet spoznajo iz vseh zornih kotov (gredo tudi na razne izlete in to), samo meni se to ne zdi vredu, ker se zna otrok naenkrat skoncentrirat le na eno stvar ... in recimo da gre potem tudi na Waldorfsko gimnazijo, je po tem na faksu šok, ko mora kar naenkrat razmišljat o 6-10 predmetih naenkrat. Pa tut se mi zdi, da je to šola za otroke z delavnimi navadami in ki se tudi samoiniciativno kaj učijo in to in ne za tiste, ki jih je treba v vse silit ... še v to, da domačo nalogo naredijo.
No saj nič ne rečem, enim gotovo paše.

(odgovor članu Nea)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 15:42:16   
Anonimen
Imam slabe izkušenje. Nekdo od mojih bližnjih hodi tja. Če želiš šolo, pri kateri boš šolski stol in peresnico šivala ti, otrok pa se bo cel prvi razred učil risati z voščenkami(štirioglate voščenke- ena na nevemkoliko časa- da se otrok navadi) in se tako učil barv, šteti še ne bo znal dobro niti do konca prvega razreda, če imaš preveč denarja in želiš "posebnega" otroka, če želiš tistih "cvilečih" pesmic brez besedila, potem ga le vpiši v to šolo- drugače toplo odsvetujem. So ti otroci močno od zadaj za svojimi vrstniki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 15:45:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nea
Dokler so otroci v navadnih šolah učili črke, številke in branje, v Waldorfski so se ta čas igrali. Noben izmed otrok šolo ni vzel za resno.


Pri nas v Sloveniji je popolnoma isto!

(odgovor članu Nea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 16:07:46   
Olivija
med študijem sem delala kot varuška pri družini, ki je živela po antropozofskih načelih.

Oba otroka sta hodila v Waldorfski vrtec in ta velik je zdaj že na gimnaziji v Berlinu, seveda tudi Waldorfski, in ta dva otroka niti približno ne zaostajata za vrstniki, prej bi rekla, da je obratno in to že od vsega začetka.

Mene je njihov način življenja zelo impresioniral. Žal pa v KR ni Waldorfskega vrtca in šole.

Če res nameravaš otroka tja vpisati, potem si obvezno preberi kakšno knjigo na to temo.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 21.8.2008 16:09:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 16:08:21   
Rubin.
Ne vem, sicer obstajajo podatki, da se dijaki, ki so končali W. šolo dobro znajdejo tudi na faxu, ampak jaz sem že pri vrtcu dvignila roke, tako da je v šolo absolutno ne bi vpisala.

Pozanimaj se direktno pri njih in ugotovi če ti je njihov stil blizu, se precej razlikuje od navadne oš. Meni so tudi starši, ki vpišejo otroka v to šolo posebneži, ne v slabem smislu, ampak drugačni od mene. Sem bila v njihovem vrtcu, pa na novoletnem sejmu in sem se počutila zelo outsidersko.

Meni se pa zdi njihova šola idealna, če imaš otroka z pp, ker je res tako na easy in prilagojeno posamezniku, ni pa to šola s prilagojenim programom, da ne bo pomote.

Malo si pa tudi tukaj lahko pogledaš: http://www.waldorf.si/

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 21.8.2008 16:10:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 16:11:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Meni se pa zdi njihova šola idealna, če imaš otroka z pp, ker je res tako na easy, ni pa to šola s prilagojenim programom, da ne bo pomote.


Si mi vzela z jezika- sm hotla ravno to napisat.
In zdaj se podpišem pod tvoj post!

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 16:13:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija
ta dva otroka niti približno ne zaostajata za vrstniki, prej bi rekla, da je obratno in to že od vsega začetka.


Povsod obstajajo svetleče izjeme. V to ne dvomim.
Sam mojega mnenja o tej šoli pa to ne spremeni!

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.8.2008 19:12:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
21.8.2008 20:42:02   
Anonimen
sivkamivka, čeprav nimam dobrega mnenja o waldorfski šoli, priznam...
zlo dobro si napisala post zgoraj in mi dala za mislit!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
23.8.2008 15:45:01   
Gina
Kako lahko sodi o šoli nekdo, ki je sploh ne pozna? Matr, če mene kdo vpraša, so otroci na waldorfski šoli mnogo bolj normalno šolani, kot katerikoli drug otrok pri nas v slo.  in po svojem znanju ne zaostajajo niti malo za drugimi otroki.
Naša navadna o. šola je naspidirana, napsihirana in proizvaja živčne otroke, ki so preobremenjeni, ne znajo na koncu izobraževanja kaj prida, osredotoča se zgolj na tekmovalnost med otroki, spodbuja egoizem in neprilagodljivost, ter postaja samo še bolj v tej mseri usmerjena, ker želi razslojevati otroke že od najzgodnjejšega otroštva gor. Čim prej čim več vlivat v glave, in hajd na tekmovanje, kdo si več zapomni v čim krajšem času - vendar zgolj na kratek rok, ker če kdo ve čez en mesec še kakšno snov, je nepomembno, glavno da na testu zna.

Ja, waldorfska šola je drugačna. Spodbuja še druge centre v možganih, res veliko pojejo, plešejo, ogromno slikajo, rišejo forme, pač delajo reči, ki smo jih iz navadnih šol skoraj da ne ukinili ali zelo oklestili. Učijo se tudi flavto, pa tuje jezike imajo prej kot v navadni šoli.... v bistvu imajo mnogo več ur pouka. In ja, učijo se res en predmet en mesec. Kakšna je pa razlika, če se učiš en mesec ma, en mesec sl, en mesec geo po 3 ure na dan, ali pa tri mesece vse tri predmete po eno uro vsak dan? Sistem je fakultetni, vendar je predlagan, kjer hočejo o novem tudi za oš. Tako da je bulšit govorit, da je sistem zanič. Meni osebno mnogo bolj paše študirat eno reč, da jo vsaj razumem v bistvo, kot pa da mi jo po delčkih podajajo, pa nikjer smisla.

Meni so waldorfci predaleč, zato nimam otrok tam, če pa bi stanovala blizu, bi jih pa dala tja z veseljem. Mi je pa šola bolj všeč kot vrtec. Pa šteiner kot tvorec tega izobraževanja mi je bil faca, da je tako daleč nazaj tako normalne reči videl, da je vedel, kaj otrok potrebuje za svoj razvoj, ki so meni še danes nekaj zelo zenimivega in z marsikatero njegovo moralno vrednoto , videnji sveta  se moram zelo strinjat. Aja, waldorfci so mnogo bolj strogi, kot v navadni šoli. Imajo pa vključenih veliko otrok s pp, ker vzamejo pač vse k sebi.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Waldorfska osnovna šola - izkušnje?
23.8.2008 16:10:22   
Felicita
Gina, jest ti samo odgovorim na vprašanje kakšna je razlika, če se en mesec učiš ma, sl in an al pa če se vse skupi. Poznam ljudi, ki so brihtni, prijetni, samo so vsi pocepali s faksov, ker so pač navajeni na waldorfski koncept 'one thing at the time' in v sedanji družbi (konec koncev - faksi, služba, domače življenje) to preprosto ne funkcionira, ker živimo prehitro. taki ljudje ne zmorejo treh različnih službenih nalog istočasno. taki ljudje težko oz. ne znajo delat do rokov. Težje se prilagajajo.
Sama nisem nikol bla v W šoli, poznam pa kr neki ljudi, ki so hodili (vsaj) v W gimnazijo (nekateri še v vse prejšnje stopnje). in ja, bla sm jim 100 na uro fovž ko so se oni učil npr samo slovenščino, jaz sem mela pa v enem tednu 3 stvari. Ampak nikol ne bom pozabila na probleme, ki so jih mel že na maturi, kaj šele kasnej na faksu. to je za njih čisto prehitro, preveč hiperaktivno...
Pa še to - mogoče zlobno in čudno, ampak jaz v življenju pač ne bom rabla igranja na flavto in plesa. in na žalost s tem tudi težko zaslužiš za preživetje. Vse kar si opisala (tekmovalnost in egoizem itd.) pa na žalost nekako so taktika v poslovnem svetu. na žalost, ampak tako je. Za ljudi, ki se tega ne naučijo sproti, je pljusk v 'resnično življenje' še tolk hujši.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?