|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po carskem rezu - čišča in še kaj
12.9.2008 22:47:22   
MamiBom
Živjo,

sem 4 tedne po carskem rezu, pa me zanima najprej, kako je s čiščo po operaciji? Se vedno vleče 6 tednov? Jaz sem že sedaj čisto naveličana teh vložkov in vsega, kar spada zraven.

Poleg tega sem pri porodu (prej sem bila namreč kar nekaj ur v porodni sobi) staknila grd hemoroid. Trudim se, da bi ga čimprej odpravila, se tuširam z mrzlo vodo, uporabljam kremo dr. Gorkiča ... pa me zanima, kako hitro ste se ostale znebile te nadloge? Zdi se mi, da bi počasi že moral izginiti, vendar se zadeva kar noče zmanjšati. Ali je morda katera morala na operativni poseg zaradi tega?

V zadnjem tednu se mi je pojavila nenormalna srbečica. Srbi me na različnih mestih, vsak dan drugje - pod pazduhami, gležnji, trebuh, okoli popka, po prsih, celo ob ušesih; no tu so se pojavile še neke pikice. Ne vem od česa to pride, je morda povezano s hormoni?

Pa še to, a ste bile ostale po CR tudi tako utrujene? Jaz sem bila prve dneve doma kar malo omotična, ful rabim počitka in mi kar paše, če se z malim leže dojiva, da malce zakinkam vmes.

Prosim za kak odgovor na kopico mojih vprašanj user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
13.9.2008 6:13:41   
mala pikica
Čišča je pri meni trajala približno 6 tednov. Ni pa bila ves čas enako močna, tako da sem lahko proti koncu uporabljala že navadne vložke in ne več tistih debelih, plenicam podobnih, vložkov user posted image

S hemoroidi in srbečico jaz nisem imela težav, utrujenost pa seveda. Na srečo imam mamico blizu, ki mi je res veliko stvari pomagala, pa mož tudi seveda, tako da sem res lahko veliko počivala in skrbela za sončka.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
13.9.2008 9:26:38   
Naja31
Čišča zna kar trajati,meni je šlo tudi vse skupaj na živce, ampak pač to paše zraven. Pri meni je tokrat trajala dalj kot 6 tednov.  
S hemeroidi in srbečico na srečo nisem imela težav.

Bila sem kar precej utrujena, počutila sem se brez energije, ampak glede na to da imam doma še enega starejšega sina, nisem mogla ravno velik počivati. Sem pa zdaj zelo vesela, d aje to obdobje za mano, ker je bilo včasih res peklensko.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
13.9.2008 10:06:55   
karmyka
Da še jaz pristavim svoj piskerček pri meni je čišča trajala 8 tedenov potem se je stanje nekoliko umirilo.

Glede utrujenosti pa sama sem začela hitro migati sem imale punčki v inkubatorju in sem imela toliko dela z brzganjem nošenjem mleka ter vse kar spada zraven da takrat še pomislila nisem da sem utrujna sem se pa sedaj tisto utrujenost spravila noter tako da mi punčke zelo lepo spijo ponoči.user posted image user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
15.9.2008 21:29:10   
Kaja08
Pri meni je čišča po CR trajala 5 tednov, utrujenost je bila pa tudi ogromna. KOmaj sem čakala, da bom imela pol urice samo zase in posteljo user posted image  Na srečo mi je user posted image  zelo zelo pomagal,  da sem se lahko šla malo uležt

_____________________________

Žiga je car!


(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
16.9.2008 11:25:18   
Majuska
Jaz sem v 6. tednu po porodu, pa se mi čišča počasi končuje. Za hemoroide pa ne znam dosti svetovati ... za zunanje so fajn kompresice (nekakšne obloge) od Bioclina, imajo v lekarni. Pa pomaga ublažiti vse skupaj.

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
16.9.2008 13:13:13   
katee
Čišča je trajala 5 tednov, srbečice in hemoroidov pa nisem imela.

Utrujenost je  pri  meni trajala kakih 14 dni do 3 tedne, potem je bilo pa kar normalno stanje.

_____________________________

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
16.9.2008 16:50:56   
sayuri
Čišča je trajala 5 tednov.
Utrujena - uf, da ne govorim.

KAko pa zgleda vaša rana? Men jo je kar grozno pogledat. Res. Nisem se še sprijaznila s to mislijo, da bo zdaj ta črta skoz tam dol user posted image .

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
16.9.2008 16:57:05   
Majuska
Moja rana se je ful lepo zacelila, tako da je ostala minimalna črta. Pri meni so se res potrudili. Edino notranji šivi me sem ter tja bolijo, no ... 

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
16.9.2008 17:11:07   
emaa
Čišča je trajala 6, 7 tednov, vendar je bila po prvem tednu več ali manj minimalna, razen ob kakem naporu,. Utrujena pa nisem bila, ne da bi vedela, pa tudi časa ni bilo za to, ker je bil eden od dvojčkov na intenzivni KC LJ, pa sem bila vedno v tranzitu. 

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
16.9.2008 21:06:26   
Kaja08
Moja rana izgleda kar v redu, edino rdeča je še precej, pa ful me še srbi. Sicer imam pa itak že eno ogromno brazgotino v pasu na levi strani, ker sem bila operirana na ledvicah, tako da mi ta "mala" brazgotinica sploh ne predstavlja problema user posted image

_____________________________

Žiga je car!


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
17.9.2008 9:40:35   
sončika84
Pri meni je čišča trajala 4 tedne, s tem,da je bila prvi teden po porodu res ful močna,pol se je mal umirilo,tko d je blo kot neka menstruacija normalna,potem pa sem iela skoz manj in na koncu sem imela zadnji teden samo še rjavo,pa še to ful malo.
utrujena pa sem bla tut jst. total brez kondicijei n energije.sem mislila,da bom takoj začela na ful dolge sprehode hodit, pa sem po parih korakih skor dol padla,da o vzponu po stopnicah ne govorim- kot da bi bla noseča. user posted image

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
17.9.2008 13:53:35   
mokatela
Pri meni je čišča trajala cca. 3 tedne. Kakšnih problemov s srbečico in hemeroidi ni bilo. Pa tudi z utrujenostjo ne. Namreč sem imela čas za počitek, saj sta moji user posted image  user posted image bile v inkubatorju in edini napor je bil obisk bolnice (hoja od parkinga do user posted image  user posted image in nazaj). Tako sem bila v formi, ko sta prišli domov user posted image . Zdaj pa čakam na menses user posted image .
Rana se je lepo zacelila, občasno mal "cuka" ob spremembi vremena. Tista črta me pa ne moti, kot da je niuser posted image .

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
18.9.2008 14:44:20   
NinKa
Men je čišča trajala okoli 5 tednov. 7 teden sem že dobilauser posted image . Hemorid, ki sem ga dobila v 37 tednu je kar hitro in brez težav izginil.

Rana pa , sedaj po 2,5 mesecih. Ob trenutkih vleče, cuka, pika, ampak drugače je ok. Drugače se je zaceli ful lepo. vsaka čast postonjskim umetnikom. Je še moja teta rekla, ki je plastični kirurg.
To da bo pa črta spodaj pa ....nekako sem resignirala v usodo, sicer pa se itak ne vidi. Tut v bikinkah ne. sem zadnjič na plaži opazila.

(odgovor članu mokatela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
22.9.2008 20:33:32   
Majuska
Meni rana ne povzroča težav, le včasih še kak notranji šiv čutim ... pa občasno me okoli popka še malo boli (sem 6 tednov po CR. In presneta čišča se mi še ni povsem končala, še zmeraj imam malo izcedka user posted image

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
22.9.2008 21:02:09   
ninachow
no, punce, od cr 6,5 let. brazgotina komaj vidna, jaz vem, da jo imam, drugače se je pa treba kar potrudit, da se vid, krvavela sem cca 3 tedne, potem pa le ob kakšnem naporu kapljica ali dve. me je pa še eno leto malo cukalo ob spremembi vremena. energije nisem imela nikol več, kot takrat, lahko bi gore premikala, smo šli takoj ven in naokrog s tamalim-dooolllggii sprehodi, mal tud hormoni svoje naredijo. nikoli več se ne bi odločila za en sam popadek ali pomislila na naraven porod. cr je zakon, zato pogumno, groza me je ob spominu na 3 dnevno rojevanje, pa vedno prijetni spomini na cr oz. tisto, kar je sledilo!user posted image user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
13.11.2008 20:56:18   
Pingvinčica*
Čišča 6 tednov.

Takoj ko sem prišla domov drugi dan že zmerni sprehod in tako vsak dan malo več, po tednu dni doma, sem že brzela naokoli.

Rana se je lepo zacelila, pa brazgotinica me prav nič ne moti, zakaj bi me? Vem zakaj je tam.

(odgovor članu ninachow)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Po carskem rezu - čišča in še kaj
14.11.2008 12:15:37   
tosja
Čišča je trajala 8 tedov, utrujenost mislim, da ni posledica CR, ampak hormonske spremembe vsake ženske po porodu.
Rana oz. meni najnaj lepša črtica pa komaj še vidna!!! user posted image user posted image user posted image

...sem pa točno 32 tednov od CR!!! user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil tosja -- 14.11.2008 12:18:02 >


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?