|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kašelj
3.10.2008 19:31:32   
* Mateja *
Čau!
Naj opišem kako je! Prejšnji teden je tamali v petek dobil sumamed, ker je tok kašljal in bil prehlajen. V pondelk je spil zadno žlico. Torek, sreda je bil ok, četrtek pa spet kašelj. In kašelj je obupen, sploh se mu ne pomiri. Dajem mu pa še Folkodin. In ne vem kej nej mu dam, da bi se mu vsaj malo pomiril..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kašelj
3.10.2008 19:33:33   
Volga
Jaz sem našemu enkrat, ne vem, koliko je bil star, ko je imel tak suh kašelj, po nasvetu tašče, segrela navadno sol, jo dala v nogavico in okoli vratu, tako da je bila na prsih. Saj ne vem, če je pomagalo, kašljati je pa nehal. Morda bi tudi brez soli.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kašelj
3.10.2008 20:34:15   
buček
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Jaz sem našemu enkrat, ne vem, koliko je bil star, ko je imel tak suh kašelj, po nasvetu tašče, segrela navadno sol, jo dala v nogavico in okoli vratu, tako da je bila na prsih. Saj ne vem, če je pomagalo, kašljati je pa nehal. Morda bi tudi brez soli.



točno to sem jaz prejšni teden dajala naši pupi ker je imela vneto grlo in je zelo kašljala. nam je pomagalo. dala sem ji segreto sol v robec ga zavila in na prsa  ko je spala . pazi samo da se malo ohladi ker zna biti zelo vroče.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kašelj
4.10.2008 9:07:17   
oka
Naši madam pa vedno pomagajo obkladki praženih kamilic (na olivnem olju prepražiš kamilice lahko še timijan, zaviješ v dve krpi in daš eno na hrbet eno pa na prsa) pa kamilična sopara. 

(odgovor članu buček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kašelj
4.10.2008 13:42:30   
* Mateja *
No, danes se mu je začelo že liščit. Mu gre ven z nosa in kašlja na mokro. Sem šla v lekarno in sem se podložila z zdravili. POl bomo pa vidli kako bo.

Hvala za nasvete, bom pa provala tudi s soljo. Za kamilice sem pa že slišala.
Kaj je pa una fora s čebulo in z medom al kako je že?

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kašelj
5.10.2008 8:15:24   
Anonimen
Tole sem si iz enega drugega foruma shranila,ko je bila podobna tema

Sesekljaš 1 čebulo in dodaš cca 1 dl medu. Vse skupaj kuhaš toliko časa, da čebula spusti sok oz. postane steklena. Potem to precediš skozi gazo in še ožameš, da izstisneš kar največ soka.
Sirup je potem najbolje naliti v rjavo stekleničko (od zdravil).
Daješ pa mu ga lahko tudi večkrat na dan, ne samo parkrat kot pri kupljenih sirupih. Je pa dobro, da ga daješ še nekaj časa tudi po tem, ko je že bolje.

Pomaga pa pri vsakem kašlju. Še posebno pri takem, kjer se sluz ne izloča, ker čebula pomaga mehčati sluz v pljučih, da se lažje izkašljuje. Pomaga tudi pri bronhitisu in pljučnici. Jaz ga dajem svojim otrokom od 1 leta naprej. Mlajšim pa je bolj priporočljivo čebulo nasekljati, jo popražiti in čimbolj toplo dati na prsni koš. Učinek je podoben kot pri sirupu.


jaz pa sem tamalemu zadnjič nardila tak, da sem mu čebulo nasekljala, ali pa naribaš, dodaš med, zmešaš, daš na gazico in čez prsi povežeš, nič ne kuhaš, kr tk, pustiš čez noč, nagravžno smrdi, sam zjutraj je čebula take barve in vonja kot bi bila pražena...pomaga pa full...
Pa še nekaj bolj pomaga, sam jaz malemu še nisem dala tega, da ga ne bi črvičlo...zarad čebule:
1 litr vode
1 jabolko
1 čebulo in
3 orehe
čebulo in jabolko prerežeš na 4 dele, orehe pa na pol....vse daš z lupino vred kuhat in kuhaš toliko časa da povre do polovice, pol pa mlačno 3x na dan po eno kavno skodelico, pa z medom osladkaš pol, če nimaš meda pa s sladkorjem user posted image

To je zdravnica dala moji mami recept, pomaga tudi za plučnice!


(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kašelj
5.10.2008 8:26:50   
Mateja82
jaz pa sem tamalemu zadnjič nardila tak, da sem mu čebulo nasekljala, ali pa naribaš, dodaš med, zmešaš, daš na gazico in čez prsi povežeš, nič ne kuhaš, kr tk, pustiš čez noč, nagravžno smrdi,


Naši je tole tako smerdelo da je bruhala.  

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?