|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Torba za v porodnišnico...
17.3.2005 14:00:01   
anitaz
Mogoče se bo katera smejala ob tem vprašanju,ampak mene res zanima...:zmeden2:

Sem v 36.tednu,pa si pripravljam stvari za v porodnišnico,za ljubljansko.Jaz želim imeti svojo haljo,pa mi ta zavzame skoraj celo potovalko?:ups::ups: Poleg tega je še osebna higiena,pa pižama,pa vložki...no,to bi blo skoraj vse že.Pa še za vsak slučaj bom vzela dve brisači sabo,ker baje so kr škrti z njimi:(
Tiste,ki ste že bile v ljubljanski porodnišnici ali pa v katerikoli drugi....kaj ste vzele sabo?Pa,a te mogoče kej tko "glupo" gledajo,če maš svoje stvari sabo?
Vsaka pripomba bo dobrodošla!:rozica:
Hvala punce že vnaprej za vaša mnenja! Zlate ste!!!:bravo::bravo:

Anita :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Torba za v porodnišnico...
17.3.2005 19:43:16   
špelin@
Moje izkušnje izpred šestih let so, da v LJ z brisačami in spalnimi srajcami čisto nič ne škrtarijo :bravo::)

Tudi jaz sem s seboj vzela svoj plašč, ampak resnici na ljubo: raje sem uporabljala kar porodnišničnega, ker je bil čisto ok, poleg tega sem lahko dobila "frišnega", če se mi je napackal ;)

Edino copate sem resnično uporabljala svoje, ker so tisti, ki jih dobiš v porodnišnici spodaj iz blaga, kar pomeni, da imaš ob vsakem obisku kopalnice in takrat, ko brišejo tla v sobi, premočene... :ups: Še boljši so gumijasti natikači - razmišljam, da bi si kupila ene prav za v porodnišnico - se bom hodila brez skrbi tuširat :bravo:

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Torba za v porodnišnico...
18.3.2005 8:37:20   
Rozalija
Copate so obvezne!!! Kar se tiče brisač in srajc je bilo vedno dovolj, dobila sem dve na dan, pa še vmes če si rabil so jo prinesli. Tolko pižam ne moreš vzet s sabo, jih pa rabiš... enkrat je krvava, drugič maš preveč mleka, pa greš v kopalnico pa se zmočiš..... malo morje stvari. Je škoda lepih pižam.

Namesto plašča (ga ne maram) sem imela flis za se ogrnt... se mi zdi bolj praktično, kot pa tisto dolgo zadevo s sabo vlečt... po drugi strani ga pa niti ne rabiš.... cel čas si v postelji, ko greš v kopalnico ga ne rabiš, ker so vrata direkt v sobi.... za obiske pa... takrat je ful vroče v sobi in ti je odveč. Raje ti predlagam kakšno jopico... pa še problem kri.. če ne opaziš takoj pol maš še plašč krvav.

Drgač pa vložke, pa kakšen bepanten (čeprav dobiš...v lončku), pa fajn je če ti donat prinesejo (sicer dobiš pol litra, a je fino met več...če rabiš), pa kakšno rezervno majčko pa žabice za dojenčka, to pa zmanjka, ker mamice ful domov nosijo, pol so pa dojenčki pokakani, pa rokavičke, da ne bo čist popraskan, pa dudo, pa če te ravno po obroku pripeljejo v sobo, pol je fino kaj met v torbi za grickat...

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Torba za v porodnišnico...
18.3.2005 11:29:54   
malika
Moje mnenje je, da bo tvoja halja, pižama in brisače odveč. halje itak skorajda ne oblečeš, ker si bolj ali manj skoz v postelji; če pa želiš svojo pižamo, pa jih boš rabila kar precej.Kajti, na začetku kar precej krvaviš in večinoma se zgodi, da ti kaj priteče mimo, vroče ti bo in se potiš in potem ni lepšega, kot se po tuširanju preoblečt v svežo pižamo/srajco; ki bo čez par ur spet umazana. Tudi brisač boš v tem primeru rabila več.

Jaz v porodnišnico ne grem brez:
-svojih copat
-črpalke za mleko
-pribora za osebno higieno
-labela
-krema za po tuširanju
-elastika za lase
-nekaj pa popit, pojest(malenkost)
-pa seveda mobitel in polnilec zanj
-modca za dojenje, kreme za bradavice(lanolin) in podložkov za v modrc


Priporočam ti tudi, da si skrajšaš nohte in odstraniš lak.

Lp

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Torba za v porodnišnico...
18.3.2005 21:56:21   
bskrle
Kaj pa vazelin za v porodno, ustnice se včasih zelo izsušijo, pa nogavice, če te v noge rado zebe ...
Sicer so pa obiski vsak dan in ti bo ljubi prav gotovo prinesel, kar rabiš
Brisače boš že dobila, upam..

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Torba za v porodnišnico...
19.3.2005 11:12:12   
BARBARA R.
:duda: Veliko vode
:duda: spalno srajco ali raje dve
:duda: spodnjic sem jaz imela 5 (za tvoje boljše počutje)
:duda: čtivo
:duda: zobna ščetka in kolodont
:duda: elastika za lase ali sponke!
:duda: gel za tuširanje
:duda: brisačko za obraz
:duda: nedrček za dojenje
:duda: mazilo za boleče bradavice

:muca:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.2.2006 12:29:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Torba za v porodnišnico...
20.2.2006 22:13:20   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  si me nasmejala. Oblečena si v seksi bolniško srajco zelene barve (v Lj je bilo tako). Že ob prihodu v porodnišnico dobiš srajco in copate. Tvoje cunje odnese mož v avto in ti ob odhodu prinese nove, ob tem naj ne pozabi na čevlje za domov. Ko dobiš srajco in copate, greš na klistir, kakanje, tuširanje in nato v porodno. Po porodu te očistijo in nato dobiš novo srajčko za v sobo. Te srajce zaradi čišče menjaš. Jih vozijo po sobah vsak dan, tako da ni panike. Nogavice pa vzemi za vsak slučaj s seboj. Nekatere nosečke ob porodu zebe v noge.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Torba za v porodnišnico...
21.2.2006 8:33:52   
tinkatonka
Jaz odhajam v proodnišnico najkasneje v roku 3 dni in imam spakirano:

- zobna krtačka in zobna pasta
- glavnik + špangice + gumica za lase
- 1 paket vir80
- krema za obraz in krema za telo
- labela
- 3× spodnje hlačke in 3× nogavice
- modrček za dojenje + blazinice za dojenje
- deodorant
- gel za tuširanje in šampon za glavo
- bepanthen
- mobitel + polnilec
- fotoaparat NE POZABI!!!!
- materinska knjižica + izvidi + osebna izkaznica + zdr.izkaznica + poročni list
- štrikane copatke za našega fantička, ki sem jih dobila za darilo
- rokavičke da se naš fantiček, ne popraska
 
Jaz mam to vse spakirano samo v enem malo večjem toaletnem kovčku, tko da ni veliko za nosit. Obleke za domov mi bo prinesel mož, prav tako oblekice za našega fantička.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Torba za v porodnišnico...
21.2.2006 9:01:46   
Marogica
Jaz ti priporočam, da NE vzameš svoje halje in pižame, ker smo se po 2-3x na dan preoblačile, predvsem zaradi flekov (kri in pa kasneje mleko, tako, da je spalna srajca neprestano mokra). Enako je z haljo-vedno imaš možnost menjave za svežo.
Enako je tudi z vložki in spodnjimi hlačkami. Teh je dovolj na razpolago, kajti na začetku potebuješ najmanj dva naenkrat, pa še gre skoz, poleg pa dobiš take mrežaste hlačke, ki vse skupaj držijo, in jih potem vržes stran. Torej spodnje hlačke so bile, vsaj zame, tistih nekaj dni nepotrebne.
Kar se brisač tiče tudi pri nas v MB ni bilo problemov in jih ni zmanjkalo-tudi te se kaj hitro zamažejo zaradi čišče i bi jih potebovala kar nekaj
Noben ne bo "glupo" gledal, če boš imela svoje stvari s seboj, bi pa bilo glupo, če ne bi izkoristila ponujenea, ker 4 pižame, 6 paketov vložkov..... najbrž s seboj ne boš nosila ali pa si pripravi veliko potovalko.
Dosti sreče pri porodu

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Torba za v porodnišnico...
21.2.2006 10:09:23   
Eviii
jst grem rodit najkasneje v pondeljek in imam v torbi pripravljeno, kar pravijo tudi druge. o kaki pižami ne duha ne sluha, ker je bolša srajca, ki jo dobiš gor. imam pa v torbi tudi sama spakirano haljo, ki mi zavzame približno pol potovalke. drugače pa osebno higieno, vložke, modrce za dojenje, pa blazinice, pa bepanthen, pa labelo (punce pravijo, da nej ga damo kr možu, da ga bo imel s sabo v porodni, ker te tam s potovalko ne spustijo), pa polnilc za telefon (telefon bom dala not kasneje, ker ga še rabim vsake tolko), pa poročni list in ostale papirje, pa copate, pa za preoblečt za domov sm si tudi že pripravla not. za user posted image  imam pa v enem rukzaku pripravljenih par stvari (ta rukzak mi bo možek prnesu gor, ko bomo odhajali domov).

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Torba za v porodnišnico...
21.2.2006 10:28:37   
Grascakinja
Škoda svojo pižamo in haljo jemat, brisače tudi.
Prvo dvoje zato, ker bo kmalu okrvavljeno od čišče in mokro od mleka, pa boš itak dala oprat.  Pižama je ful nepraktična, ker se moraš slačit spodnji del, ko greš na wc in pod tuš (s šivi tam dol je to znanstvena fantastika, najlažje je haljo čez glavo potegnit). Tiste njihove šotorske halje in spalne srajce so ful dobre, udobne in enostavne za dojit, da sem jaz po porodu naročila mami, da mi tako predela 2 stari spalni srajci.
Pri meni letos poleti niso skoparili ne z mrežastimi hlačkami, ne s haljami in ne z brisačami. So kar same ponujale, če si rabil še, pa še prinesle brez problemov.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Torba za v porodnišnico...
22.2.2006 17:15:08   
MegiT
Pozdravljene, tudi jaz imam eno verjetno butasto vprašanjeuser posted image A toaletne potrebščine boste dale v toaletno torbo in le-to v potovalko? Jaz sem mislila vzeti kozm. kufer in eno manjšo torbo- ne potovalko. Sem čist zmedena  glede tegauser posted image .
PDP imam 30. aprila, pa si vseeno že zdaj počasi urejam te stvari- nikoli ne veš, kdaj te preseneti. Pozdravček vsem.


(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 8:40:21   
jasnica
Še eno butasto vprašanje- kje pa imaš svoje stvari, če jih ne smeš imeti v porodni? Sploh kar se tiče torbice, ker brez nje ne znam niti iz hiše stopit, ker imam občutek da vse kar je not za vsak slučaj potrebujem?!

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 8:50:20   
nana 27
MegiT, brez skrbi kozmetičnega kufrčka ne boš rabila, ker te tam nihče ne gleda :) Edino kar boš lahko naredila je krtačenje zobkov, poplaknila obraz in si ga namazala s kremo. Jaz sem vzela manjšo torbo, kjer sem imela vse. Če ti bo pa kaj manjkalo in boš imela čas za to, si pa doma pripravi in naj ti mož prinese, ko bodo obiski. Meni ni zneslo. Ko je prišel mož na obisk, je čuval dojenčka, da sem se stuširala. Včasih sem za to poprosila cimre v sobi, čeprav sem že pod tušem poslušala, da se joka :( Ne si nosit pižam s seboj, ker so halje res najboljše. Le modrček si dajte gor, ker so tako trde (srajce), da drgnejo v že itak razbolele in sesanja nevajene bradavice.

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 8:53:20   
Barbs
Jasnica in Megi - jaz sem imela zadnjič ( zdaj bo pa prav tako) , tako kot pravi tinkatonka, malo večji toaletni kufer ( nič torbice ). Sem kar zraven v toaletni kuferček spakirala denarnico, pa dokumente in ostale stavri, ki bi jih sicer imela v torbici. res je bilo fajn; obleke zame in za user posted image  mi je prinesel mož , ko smo šli domov. Ne  pozabite, punce, da VELIKIH potovalk ne boste v sobi imele kam dati - omare vendar niso kot doma.

Pa še nekaj - pa ne se mi smejat, plis; ko sem bila za mojo drugo hčerko v porodnišnici, mi je neka mala stvar, ki ni nikjer omenjena, fulllll polepšala dan in počutje.... novopečena mamica iz sosednje sobe, s katero sva se začvekali na hodniku, mi je po tuširanju, pa po umivanju las, pa mazanju obraza s kremo, posodila črno maskaro, ki jo je imela s sabo. Ne znam vam povedat zakaj, ampak, res sem se dobro počutila, umita in urejena, ko je prišel dragi, pa mama.... počutila sem se res lepo žensko in mamicouser posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 8:57:13   
nana 27
Torbica bo zadnja stvar na katero boš pomislila user posted image  Ko sem šla rodit sem majhno torbo z vsemi stvari (vanjo lahko spraviš tudi svojo torbico) nesla s seboj. Po preoblačenju sem šla na klistir. Mož je čakal v čakalnici in imel pri sebi torbo. Ko smo šli v porodno, mu je babica povedala, kam naj jo da. Po porodu ležiš na postelji s koleščki, na katero ti dajo dojenčka (v Ljubljani je bilo tako), ki se stiska k tebi. Nato te s posteljo vred odpeljejo na oddelek. Torbo pa k nogam. V sobi ima vsaka mamica garderobno omaro (manjšo), za cunje in torbo. Osebne stvari (toaletna torbica, telefonček, revije, svinčnik, mazilo za bradavice, kaj za prigriznit in mogoče torbico, če jo rabiš) imaš poleg sebe v predalčkih - so zaprti, tako da nihče nepoklican ne more šariti ali gledati tvojih osebnih stvari) in na polici ob postelji.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 9:01:25   
nana 27
Se strinjam z Barbs - jemljite s seboj čim manj. Če vam bo kaj manjkalo, naj vam prinesejo, ko bodo obiski. Barbs, dobra si. Jaz sem bila takrat tako neurejena, da sem komaj čakala, da grem domov pa še po obrazu se mi je vse spustilo, tako da se niti v ogledalo nisem preveč gledala :)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 10:10:23   
neja76
Kaj pa ko si v porodni sobi in se še lahko gibaš, greš naprime v nekakšen dnevni prostor, malo po hodniku, ali imaš tisto zeleno srajco? Ali si daš preko svojo haljo? Ali še imaš v takem primeru tudi spodnje hlače gor, ali moraš biti brez. Me zanima ker imam izcedek, pa da nebi kaj ven padlo med sprehodiuser posted image ?

Lep pozdrav!

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 14:35:10   
Barbs
Neja 76,

v porodni si že brez gatuser posted image  ...vzamejo ti jih že davno prej... preveč šetala po hodnikih itaq ne boš, tako, da ti izcedek ne bo mogel "ven past" user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu neja76)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Torba za v porodnišnico...
23.2.2006 14:55:08   
MarijaPo
Jaz bom za vsak primer vzela sabo se pohodne palce, ce se mi bo ful po hodniku hodilo. user posted image

Jaz se tudi nic ne bom z maskaro - v zadnjem letu sem se 1x z njo namazala in se takrat glih zato, ker je bila moja poroka, sicer se tud to ne bi. Je pa mozno, da se bom takrat hotla pocutit lepo in bo imela Barbs prav.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?