|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana
13.4.2005 11:04:04   
Anonimen
:)-

Ravnokar si Tjuli odgovorila na tisto vprasanje (SEKS 2 del) ali med seksom tudi na kaj drugega mislite..?Ti lahko tudi na forum pises.. :)-:)-:)-

Ja.. vidim da mas dovolj otrok.. Ampak a ves, da imas pri tretjem vecje olajsave pa se neke dodatke.. Pogovorta se.. :)- in .... spet :nosecka:.. Pol pa :darilo: in ponoci :(( pa malo :duda: pa bo spet.. 9nebesa

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Razočarana
13.4.2005 11:52:27   
bunkica
HAHA Tjazy,mam pet otrok,hahaha,moja dva iz prejšnega zakona(se nisva znala pogovort),moj :love: ma dva-eden živi pri nama in zdaj še imava najina sončka-dvojčka.

Ja volk je sit in koza cela,pa smo vsi srečni.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Razočarana
13.4.2005 11:54:23   
bunkica
To zadnje sem mislila to -replika na tisto za Tjulo!:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

:)

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Razočarana
13.4.2005 12:12:10   
Anonimen


UU.. wauu.. :bravo: ja.. kaj naj recem.. verjetno res dost dobis.. :)-:)-
Torej tudi olajsav vec kot dovolj.. :) Se dobro, da nisi na kitajskem.. bi mela kar krizo..

Dvojcki sva se z :love: pogovarjala.. kako je imeti dvojcek.. en zaspi pa se drug zbudi.. pa en lacen, pa drug lacen.. pa..

Glavno, da ste srecni.. :bravo: :bravo: :bravo:

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   Razočarana
13.4.2005 12:27:20   
bunkica
Ja,glavno da smo srečni,k to je pa itak najbolj pomembno,potem pa pridejo tiste drobnarije na vrsto.
Hja na žalost nimam nikakršnih dodatkov(če verjameš al pa ne)razen tistega ,dodatek za 3-člansko družino ali več,ki ga dobiš enkrat na leto(letos ga bomo 1.-80.000).Nekaj pa je a ne?

Kaj se tiče prebujanja in nasploh dvojčkov-je boljše,kot pa da maš enega.
Spala sta od 3-ega tedna pa do 6.meseca od 20.30-6.30, pol so nam pa zobki malo zagodli,zdaj pa že spet spimo 4-dan brez prebujanja ponoči.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Sem potrkala in se malo oklenla stare vraže.

HAHAHA!

No nazadnje pa že komunicirava,:)-:)-:)-:)-:)-
je pa res ,da ma pač vsak svoja stališča in izkušnje,pa se pol tega drži in brani svoje.


:):):)

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Razočarana
13.4.2005 12:28:51   
zoya_
Tessa, pr nama je tko, jaz brez otrok, on dva... ko sva začela, mi je rekel, da če bo imel še kakšnega otroka, bo to največ eden in tudi to, da jih ne misli imeti v roku petih let. S tem sem se sprijaznila, ker tudi meni tako odgovarja in bilo mi je všeč, ker mi je povedal odkrito, kako te zadeve pri njemu stojijo.
Jaz na tvojem mestu bi ga pustila. Kar te sorodniki sprašujejo.... kje pa piše, da morata imet otroka? Koliko časa sta pa skupaj?
To, da si ti pustila prvo družino, da bi si ustvarila drugo z njim, je mau čudna, sorry. To si se TI odločila! Družina sestavljata že vidva in ni treba imet zato otroka, saj imaš ti svojega in on svoje in tvoj živi celo z vama. Če misliš, da vaju bo otrok še bolj združil, ne bo dobr... Če bo bosta imela otroka tebi na ljubo, bo ta otrok zanj prisila in neko okovje in bo samo pobegnil.
PA še to, če bi ga imela res tako neizmerno rada, potem bi ga sprejela takšnega kot je. Žal ti nič drugega niti ne preostane, edino da ga pustiš.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Razočarana
13.4.2005 12:28:54   
Gina
Tjazy razloži mi nekaj:
praviš, da mora biti tako, kot si on želi, če bo pristal na otroka, da bo to tiha pogodba.
Ampak v nasprotnem primeru bo enako. Če ona pristane na to, da otroka nima, bo to tudi tiha pogodba, po kateri bo ona nesrečna, mar ne.

Jaz se sicer načeloma strinjam s tabo, da ni za preveč pričakovat v življenju, toda najdeš si ponavadi takega partnerja, ki naj bi zadovoljeval tebi najbolj pomembne reči. V bistvu rečemo, da sta dva človeka za skupaj ali pa da nista za skupaj (ravno zato, ker imata to skupno, da dajeta drug drugemu tisto, kar rabita). Vsak odnos je daj dam, pa če to priznaš ali ne. Edino odnos otroci-starši ni vedno tak. Tale tvoj svet, ko bodo ljudje sami sebi zadosti, pa bodo vendarle živeli s partnerjem in ga sprejemali z vsemi + in -, je še nekje zelo daleč od nas. Po tej logiki bi bilo potem vseeno, kdo bi bil naš partner, ker bi itak vse ljudi imeli tako radi, da bi vsakemu lahko pustili svobodo in oni nam. Ampak v tem primeru bi morali tudi drugi biti taki do nas.
Pa kot vidiš, je to bedarija pričakovat, ker smo ljudje, ne bogovi. Jaz tudi berem veliko takih knjig, ampak malo je treba včasih življenje gledati z distance, pa malo prestaviti vse skupaj v realnost. Kaj pa vem, Tjazy, no saj vem, da boš itak razložil, kot vedno.:)

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Razočarana
13.4.2005 13:48:48   
Anonimen

Ni nujno, da bo tiha pogodba, ce bo pristal na to.. ampak, ce si ne zeli.. ga ni pametno prisiliti ali biti zaradi tega uzaljen.
Verjetno ima zenska res mocan klic narave po otroku.. ki ga jaz pac ne morem izkusiti.. in verjetno je res zalostna, ce ne more izpolniti tega poslanstva.. Tega ne morem dozivet, zato o tem ne morem prevec pisat..

(Tole vam verjetno ne bo vsec.. ampak vseeno.. )

Narava ni kriva, ce si clovek zeli otroka tocno z dolocenim clovekom, ki pa ga takrat pac ne zeli.. To traparijo smo si ljudje sami izmislili.
Organizirali smo se v druzine.. Sej ne da imam kaj cez druzino ampak taksna ureditev iz naravnega stalisca ni najbolj posrecena.. in ima pac dolocene posledice. Ena taksnih posledic je tole.. da si oba ta trenutek ne zelita otroka.. Ceprav osebno mislim.. da ne napisem, da vem, da ta razlog, ki ga je ta tip navedel, sploh ni resnicen.. ker je kar malo banalen.. in dvomim, da bi ga zrel moski lahko resno izjavil. Toliko o pogovoru.. V pogovoru lahko reces kar hoces.. kar ti pac takrat najbolj pase.. za dosego svojega cilja.
Torej te druzine, bi jaz osebno raje spremenil v manjse skupnosti.. v katerih bi se zmanjsal egoizem in lastninjenje, ki je zdaj na oblasti.. Otroke bi vzgajala cela skupnost.. :)- :)- Tudi deleli bi jih lahko vsi.. ali po dogovoru.. :)-:)- Res se to slisi ekstremno in skrajno bedasto v tem svetu.. Tjazyju se spet blede.. je iz lune padel.. bla bla..ampak na tem svetu so tudi indijanci, ki imajo to lepo postimano..
Ste ze kdaj slisali za kaksno indijanko.. ki bi tozila, da njen moz noce imeti otrok? Bi jo samo debelo gledali verjetno..

Nekoc je nekdo rekel, da je Zemlaj okrogla.. in so mu rekli.. Ejj a si iz lune padel? Kako bo zemlja okrogla? In cez nekaj casa so se zgodili premiki.

Jaz bi sicer tole znal razloziti veliko bolj obsirno in z mnogimi argumenti, samo ta trenutek nimam casa.
Nikoli pa se ni dobro navezan na neko navado.. ali karkoli. Bolje je biti vedno pripravljen na spremembe.. ker edina stvar ki se ne spreminja je sprememba..

Tessa ima tezave samo zato ,ker zivi v tako ozki in okolupljeni druzini.. ce bi ta druzina bila vecja, bi mnoge tetave izpuhtele.. tako kot bom zdaj jaz izpuhtel, ko boste usekal po tem.. :)- :)- :)-
Dejmo rajs mirno tole predelat do konca.. in pocasi.. OK?

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   Razočarana
13.4.2005 14:22:17   
Gina
Ne, ne, tjazy, sem veliko tvojega že prebrala prej in se lahko z zelo veliko stvarmi strinjam. Druga stvar je pa ta, da današnja družba nikakor ni zrela za take reči. Sem vse to brala, samo se ne spomnim kje, a je to mogoče Osho?
Indijanke imajo lahko toliko otrok kot jih hočejo, ker je pri njih jasna delitev dela. Ženske skrbijo za otroke, kuhajo, pa še vse "ženske reči", moški pa počnejo "moške reči". Indijanki ni treba pucati avta, klicati monterjev, hoditi v službo in razvažati otrok, za čistiti ima mnogo manj, ker pač nima denarja za kup stvari. Ne pričakuje se od nje, da bo prinesla k hiši kup denarja, pa še manj, da bo v službi še ambiciozna in vedno urejena.
V današnji družbi pa so te reči na ženski, ker ne moški ne ženska ne vesta, kaj naj bi bila njuna zadolžitev. Moški so zmedeni, od žensk pričakujejo vse, ženske pa od moških tudi več, kot jim le ti lahko dajo. Jaz sicer mislim, da smo genetsko zelo različni in da tega ne upoštevamo več.

Maš prav: never ending story...

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Razočarana
13.4.2005 14:46:45   
Anonimen

jaz sem sicer bral Oshota.. in mi je zelo zabaven.. ampak tole ni iz tam.. Nikjer nisem nasel, da bi o tem pisal. Pri njemu mi je vsec ezoterika, ki pa je na RR nikjer ne pisem. Mogoce samo kaplico..

Sem dal samo za primer indijanke.. ne pa kot nacin zivljenja.. In evo.. ce bi bili v skupnosti, bi danes eden peljal vse otroke v solo.. drugic drugi.. tretjic tretji.. Zdaj pa vsi rinemo vsak dan pred solo in delamo guzvo.. Brez veze..
In enkrat bi eden skuhal za celo skupnost.. drugic drugi.. veliko casa bi lahko prihranili.. veliko vec moznosti bi bilo za igranje druzabnih iger.. zabavo zvecer.. pogovor..
Ko bi kaj delali.. bi vi delali in veliko hitreje bi bilo narejeno.. Tudi motovacija bi v tem primeru bila boljsa..
100% sem ,da bi bilo veliko manj ali pa nic nevroloskih tezav.. in raznih varanj in podobnih zadev..
Otroci bi imeli stalno druzbo in starejsi bi pomagali mlajsim.. jih kaj naucili.. torej razvoj bi se pospesil..
Zdaj pa gre vse full pocasi.. tak dolgcas je postal na zemlji.. druzba se vedno na nivoju predsodkov in obsojanju uciteljice, ki se je malo fotkala..
Tudi ljubosumja in strahu bi bilo veliko manj.. ker ne bi bilo toliko pogojev za ljubosumje..

In res je.. danes so se zenske in moski cist pomesali. Moskim se cist malo manjka, pa bojo dojili.. censke pa bojo zaklje cementa prenasale.. in omare doma sestavljale..
Sej nisem proti, da se moske vkljuci v vzgojo.. ker vcasih s ose res premalo vkljucevali.. ampak, da so otroci pri enem letu za veliko casa odrgani od mame.. sigurno ni dobro za psiholoski razvoj otroka..

OK.... moram spet it..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   Razočarana
13.4.2005 14:58:22   
Gina
Ja, maš prav.
Ampak 100% sem nekje to tvojo teorijo brala, in na nek način mi je čisto razumljiva in blizu. Bi pa morali biti ljudje v njej osvobojeni kompleksov, to pa še dolgo ne bodo.
Mislila sem pa tistega Oshoja, ki ga je krščanska cerkev prepovedala, mislim tisto knjigo. Sem hotela pogledat, a mi ni namenjeno, sem jo nekomu posodila. Saj možno, da sem pa kje drugje brala, ker itak preveč tega pogoltnem.:)-:)- Brskam po možganih...mogoče se bom pa spomnila kasneje.:)

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Razočarana
13.4.2005 15:24:00   
Anonimen
Tisto knjigo ki jo je Vatikan prepovedal,. sem prebral.. zelo zabavna.. :)- :)-

Pa ravno ta sistem, ki je zdaj.. dela ljudi s kompleksi.. torej ja nujno zamenjati sistem, ce hoces ljudi brez kompleksov. Zacaran krog.. se pa ziher da stopiti ven iz njega.. Cist enostavno..

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   Razočarana
13.4.2005 20:21:34   
Gina
Daj en simpl recept no:)-....meni se zdijo vseeno na nek način zelo enostavne reči, v praksi pa tudi če nimaš ravno kompleksov, ne prideš tolk izi skoz:)-:)-

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Razočarana
14.4.2005 8:59:53   
Anonimen

Metod da se resis kompleksov je zelo veliko.. Najbolj globalna, najhitrejsa in najucinkovitejsa je spolnost in golota.. in smrt.
Ce tukaj nimas kompleksov jih nikakor ne mores imeti nikjer drugje. Ce imas to reseno.. ne mores biti zalosten, ker partner noce imeti otroka. To je preprosto nemogoce.
Zacnes z nudisticno plazo in savno in se opazujes. Najbolj ucinkovito je, ce si edini na plazi gol.. in potem se opazujes ce se slucajno pocutiks kaj neprijetno.. in potem ugotavljas zakaj..
Obleka je simbol maske.. ce si gol pred projateljem.. potem se pocutis kot da ne mores nicesar skriti si kar si.. in tega nismo vajeni. Skoraj za vsakega cloveka imamo drugo masko.. in smo v bistvu skoz maskara.. Za partnerja je ena maska, ta je obicajno najvecja, ceprav je to najboljsi tvoj prijatelj :)- :)- :)-.. za prijatelja je druga maska.. za sefa je tretja maska.. za nepoznanega je maska nedostopnosti in uradnosti.. in vcasih je nemogece, da ne bi bruhnil v smeh.. ko koga srecam.. To sprenavedanje je tako zabavno, da si ne mores pomagat. :)-

Za zacetek vsaj takrat, ko si sam s seboj poiskus biti brez maske.. potem si lahko doma brez maske.. potem tudi drugje..

Torej zacnes z goloto.. da si cimvec gol.. in tudi iz zdravstvenega vidika je dobro sonciti splone organe.. vitamin E.. odpira splone cakre..
potem nadaljujes s spolnostjo in sicer je pomembno da nekako.. ne vem se kako.. prides do zavestne spolnosti.. ker zdaj se to dogaja nezavestno. Ce pred moskega recimo postavis lepo golo zensko, ki te rajca.. bi moral biti taksen gospodar sebe, da te to ne bi niti ganilo, ce ne bi tako zelel.. In ce te nekoc to ne gane.. brez nadzora.. potem ne nic na svetu vec ne more spraviti iz tira.. Potem si vedno gospodar sebe.. Ne more se zgoditi nic, da bi lahko bil jezen, zalosten ali razocaran.. Podzavest moras spremeniti v zavest.. za kar je spet veliko metod.. Eni pridegajo na meditacijo, drugi na jogo.. tretji na tantro.. cetrti na ribolov.. peti na hribolazenje.. slikanje.. Nekaj taksnega moras poceti, da se scistis halucinacij in vsega tega balasta.
Potem je tudi nemogoce, da bi bil jezen ali prizadet, ce tvoj partner gre z drugim.. To je en dober indikator.. Ce te to prizadene.. potem imas se veliko EGO ja.. ker ta ego je najbolj mocan.. Vsi ostali so lazje prebavljivi.. tko da najbolje da zacne s tem..

Na koncu pa smrt.. ce te ni strah smrti.. te ni strah nicesar. Ampak ne smes iti na finto, da se prepricas da bos sel v nebesa.. kar se niti ne mores 100% ker koncno ti to nihce ne jamci.. in vedno obstaja dvom. Toliko je potrebno poznati sebe.. se zavedati, da jasno locis med zavestjo in telesom..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   Razočarana
14.4.2005 10:11:05   
Gina
Ja, tjazy, spet imaš do neke mere zelo prav, ampak če hoče človek delovat tako, da gre čez svoje nagone, oz. jih ne čuti v tej obliki (ker pri ženski bi jaz zelo močno željo po otroku uvrstila kar tja), potem ni dosti, da ti dobro dela le oranžna čakra, pa da nimaš kompleksov še kje drugje (kar bi najbrž bila rumena, a ne), ampak da ti vse čakre delajo kot dojenčku.
Lej, jaz hodim že celo življenje na nudistično, smrti se ne bojim, niti ne verjamem, da je po smrti lepše kot sedaj (poleg tega če nam kdo umre, je to vendarle le naš egoizem, ker osebo pogrešamo, a ne?), pa zdi se mi, da nimam prav dosti kompleksov, pa bi kljub vsemu ne hotela biti z nekom, ki bi mi onemogočal imeti toliko otrok, kot jih je moja duša želela. Zakaj sem si to želela, nimam pojma. Bilo je v meni. Poleg tega je pa tudi res, da lahko vse zgoraj našteto pri nekomu štima, pa mu vendarle kakšen od energetskih centrov ne dela ok. No, pri večini ljudi je tako, če ne bi pa bili bogovi, ali vsaj svetniki.

Če te partner vara, ne biti prizadet. Ja, veš, jaz nisem bila nič jezna na njegovo "dekle", tudi v bistvu ne dosti nanj, samo razmišljala sem, da je zdaj pa čas, da nekaj naredim, da moram najti pot, da bo ok zame in za otroka, da mi je usoda pokazala pot in da moram začet migat. Pa tudi sem. Ne, nisem se smilila sebi, niso me tega učili. Učili so me, da je največ, kar lahko v življenju narediš zase, da pustiš drugim svobodo, da te to osvobodi. In imeli so prav, najbrž mi ni bilo tako težko, kot nekomu, ki tega ne zna.

Biti gospodar sebe! Ja, to naj bi bil naš cilj. Delati nekaj, kar te veseli, to je super, ampak ali res s tem res lahko dosežeš svojo osvoboditev? Nimam pojma. Prav gotovo dosežeš neko dobro voljo in se napolniš z energijo.
Jaz mislim, da nam pa življenje itak prinaša nasproti take stvari, ob katerih rastemo, pa jih je enostavno treba vzeti za koristne, kakršnekoli so že.

lep dan

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Razočarana
14.4.2005 15:04:56   
Anonimen

Sej jaz ne govorim, naj te partner vara.. ti pa mirno gledas in ga pri tem podpiras, ker pac si gospodar SEBE..
Ce gre partner drugam, brez tvoje vednosti in brez tvoje privolitve.. potem ni cist vse v redu... ker ziher obstaja nekaj, kar ga je prignalo do tega..
V bistvu mislim, da ce se dva najdeta.. in imata te karte odprte toliko, da se o tem lahko mirno pogovarjata... to itak ne bo nikoli zgodilo. Zgodi se najveckrat samo tam, kjer je to tabu..
Jaz ne verjamem, da se to lahko zgodi nekomu, ki ima to razcisceno. Lahko se samo teoreticno pogovarjamo ,kaj ce se zgodi to.. ampak prakticno se po mojem ne more zgoditi..
Zakaj pa si bila ti prevarana? V bistvu si se sama prevarala.. ker si mislila, da partner ne bo sel drugam, pa si se zmotila..

Z zadnjim stavkom pa se absolutno strinjam..

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   Razočarana
14.4.2005 15:51:07   
Gina
Ne, nikakor nisem nič mislila o varanju. NIkoli se nisem spraševala o tem. Ker me nikoli ni skrbelo, ali da bi se počutila tako malo vredno, da bi mi bilo to odraz mene....ni bilo to. Midva nisva bila kompatibilna. On mi je dajal drugo, kot sem jaz rabila in obratno. Stvar je bila zelo enostavna, samo nobeden od naju ni stvari premaknil v toliko, da bi drugi šel, pa sva vsak po svoje izzivala. Tako enostavno je to. No, varanje mi je odprlo oči, da nobeden od naju ni srečen v resnici in da nikoli tudi ne bo. Težko je iti, veš, tudi če si zihr, da odnos ni ok. Po drugi strani je prav, da greš, ker dva človeka sta skupaj, dokler sta nekje na isti ravni razvoja. Ko tehtnica postane zelo v neravnovesju, potem odnos ne klapa. Ne, kar se tega tiče, je meni popolnoma jasno. Pa tudi jaz sem človek in se imam pravico zmotiti v presoji, a ne. Tako da, ja, imaš prav, dva morata imeti stvari razčiščene, potem do tega ne pride.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?