|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 11:44:55   
taška30
Ker pakiram torbo zase za v porodnišnico, prosim, če mi lahko katera iz prve roke pove, kako je v Lj porodnišnici glede: spodnjih hlačk, spalnih srajc, kopalnega plašča in copat (za v sobo, za pod tuš). Res dobim vse tam ali naj prinesem svoje?
Kaj pa vložki Vir? Baje je treba prinesti svoje, Koliko cca. naj jih prinesem? 3 pakete?

Če vse dobim tam, potem rabim le ene svoje hlačke za domov, ne?

Hvala, Taška :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 11:54:49   
piščanc
bolj na hitro, ampak vseeno. jaz sem v Lj rodila pred štirimi leti, s sabo nisem imela nič, ker me je presenetilo. Na začetku (prvi dan) tudi nič nisem potrebovala, ne vložkov, ne brisač, še milo smo dobile od lactacyda... vse tam dobiš. No potem mi je pa mož nosil kar sem potrebovala. najbolj sem pa pogrešala palčke za ušesa :)-

če mene vprašaš je bolje vse našteto imeti od tam, ker veliko menjaš, copati naj bodo tvoji, pa nedrček za dojenje ne pozabi

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 14:01:59   
nejcko
Jaz sem rodila lani poleti in je bila res kriza predvsem s spalnimi srajcami. Ker sem bila not en teden, mi je potem mož prinesel še dve od doma. Copate je najbolje imeti svoje, vzemi si pa še kakšne nogavice, modrček za dojenje in blazinice za dojenje. Spodnje hlačke tudi dobiš njihove - tiste mrežaste.

No, ko sem bila notri, je bila tudi kriza z oblačili za otroke. Moja tamala je imela eno samo povijalno plenico tri dni. Ker je bila že in polulana in pokakana ob straneh, sem jo zvečer oprala in dala sušit, za povijalko so nam pa predlagali kar tetraplenico v trikotnik zloženo. Pa tetramajčk je tudi primanjkovalo. Če bom slučajno šla še kdaj rodit, bom imela za otročka vse s seboj.

Vložko je bilo pa kolikor hočeš - tega pa res ni manjkalo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 15:19:52   
CUKRČEK
Ojla,
jaz sem rodila lani junija in nisem imela s seboj nič svojega, razen copat(ker sem imela blazno otekle noge....tam imajo pa le male številke copat). Spalno srajco sem imela njihovo....kadarkoli sem lahko dobila novo, če sem jo rabila.....vložke imaš tudi vedno tam na razpolago(v stranišču so vedno zaloge), hlačke dobiš mrežaste(kolikor jih hočeš), prav tako tam dobiš kopalni plašč.
Tako, da sploh ni bilo problema s tem.....vsi so bili blazno prijazni in ustrežljivi.... ni bilo problema z obleko, brisače so tudi stalno nove prinašali.

Moram priznat, da sem bila res pozitivno presenečena nad Ljubljansko porodnišnico, ker sem slišala veliko kritik.
Osebje je bilo prijazno in nisem imela nobenih pripomb. Zato bom tudi naslednjič šla v to porodnišnico.



lp

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 15:22:28   
CUKRČEK
Pa še to: tudi glede oblekic za otroka ni bilo problema....imela sem stalno na razpolago pamperske, previjalne in vse druge cotke. Če se je karkoli umazalo, ni bilo problem dobiti drugih.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 16:33:29   
tši
v lj.-porodnišnici sem rodila lani septembra in sem tam dobila čisto vse. Uporabljala sem samo svoje vlož
ke VIR 80, ker sem bila kr neki šivana in mi niso bili njihovi všeč - mal pretrdi. Res je, imela sem full stvari sabo, za vsak slučaj, vendar sem jih možu vrnila da naj jih nese domov, ostala so mi le zobna ščetka, glavnik, kolondont, milo za intimno nego Nivea. Osebje je bilo krasno in nisem imela nobene slabe izkušnje.
Aja zadnji dan mi je mož prinesel obleke za domov in to je vse.
Držim pesti da boš tudi ti odhajala iz nje nasmejana!!!! :)
kr pogumno!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 19:18:00   
Kati S
Oj!
Jaz sem rodila pred desetimi dnevi. Tam dobiš vse - srajco, spodnje hlačke (1-2 krat na dan, po potrebi pa več), haljo, pa tudi copate (jaz sem imela svoje - ti priporočam, da jih imaš tudi ti - ko se greš tuširat, pričakuj poplavo). Vložki so v stranišču in jih lahko dobiš kolikor hočeš, a niso dobri. Jaz ti ne svetujem Vir80. Kupila sem si zložence / vatirance (nisem najbolj sigurna, kako se reče) - večji so od vložkov (krvi pa je too much za ene navadne vložke). To dobiš v lekarni ali pa v Tosamini tovarniški prodajalni. Zakaj ne vir80? Trenutno jih uporabljam in po 15 minutah se mi vložek izgubi in ga imam nekje zadaj na riti, kri pa lepo skozi hlače priteče. Grrrrrr.... Aja, pri prvem porodu sem imela tudi jaz vir80, pa sem si jih morala prve dni zabasat po 3-4 v hlačke, pa vse je nekaj lezlo.
Srečno pri porodu in še potem!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 19:38:14   
puncica
Rodila sem pred 10,5 mesci in ti lahko povem naslednje:
- spodnje hlačke: sem imela svoje s seboj, pa so se mi zdele bolj uporabne tiste njihove mrežaste, ne vem mogoče zato ker so bol luftale:)- Tako da jaz sem bila z njihovimi zadovoljna

- spalne srajce: jih je dosti, vsak dan misilim da dobiš novo za preoblečt

- kopalni plašč: dobiš ko greš v porodno pol ti ga pa menda uzamejo, no jst se ne spomnim da sem ga imela še pol, itak ga pa nisem rabla

- copate: so ful čudno najboljš da si svoje prneseš to ti priporočam.

- vložki: tam dobiš vložkov kolikor hočeš, jaz pa sem imela potem še svoje, ker so rekl da če si rezan, da je bolje da imaš vir kot tiste njihove. Kolk težko rečem, se ne spomnim, čist odvisno kolk krvaviš. Drugač pa jih ni nikoli v 3 dneh zmanjkalo, pa smo jih 4 delile (iz 2 sob)

- brisače: tudi te si vsak dan dobil novo.

Za domov seveda rabiš spodnje hlačke

Jaz sem bila z vsem zadovoljna. Upam da boš tudi ti.:bravo::bravo:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
21.4.2005 22:15:29   
taca
Jaz tud mislim, da je fajn, da vzameš samo svoje vložke, ker so njihovi res trdi. Potem blazinice za dojenje in pa modrček za dojenje.
In pa seveda pripomočke za osebno nego. Ostalo je vse tam. Mogoče je fino še kakšne copate za pod tuš, ker so tisti njihovi iz blaga in boš mela mokre.
Jaz sem mela kar ene cokle.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
22.4.2005 8:40:20   
Mina1
TAŠKA30: vse dobiš tam od A do Ž, vzemi le svoje copate in to takšne, da nekako zadržijo špricanje, ko se tuširaš;) Ostalo dobiš (mrežaste hlačke, vložke, kopalni plašč, ogromno spalno srajco:)- in to je to).

Res, razen osebnih stvari, dokumentov, kozmetičnih pripomočkov kot so( gel za tuširanje, šampon, glavnik, krema, vazelin, fen) ne potrebuješ veliko. Aja, pa GSM in mobi kartica, če nisi recimo naročnica. Pa še morda modrček za dojenje in duda za otročka.

Tudi vložki so non-stop na vojo;) - v LJ lepo poskrbijo zate. Opisujem sicer oddelek A, kamor te namestijo po CR in intenzivna nega.

S seboj imej le perilo in obleko za potem, ko boš šla domov (ali ti jo prinese ati zadnji dan, ali pa ti jo hranijo v sami porodnišnični garderobi in tako).

Pa lep porod ti želim in sporoči veselo novičko,

pa-pa Mina1

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
22.4.2005 13:09:25   
nejcko

No, očitno sem bila jaz lani ravno tak čas tam, da je vsega primanjkovalo. Ker ko sem rodila prvič, pred tremi leti in pol, je bilo res vsega dovolj. Obakrat pa sem bila na oddelku A.

Aha, če si poročena, imej s seboj še kopijo poročnega lista, da ne boš kasneje rabla okol letat.


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
29.4.2005 18:34:13   
trnuljcica
jst sicer nisem se rodila, sem pa lezala na e odd.

vsega dovolj, vsak dan dobis svezo brisaco, lahko tudi dve
svezo spalno srajco

glede copat pa: enostavno jih pustis tik pred vrati, na tla das pa itak umazano spalno srajco:bravo:...

vse kar rabis je tako kot so napisale punce: toaletno torbico, modrcek za dojenje, blazinice, vse papirje in POLNILEC za telefoncek!:muca:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
25.5.2005 11:45:35   
kimi
Dobiš vse svoje vložke rabiš le če rodiš prezgodaj in si potem notri le še zaradi otročka-ki je na intenzivni in si doječa mati tako da verjetno ne boš rabila. Seveda pa vzemi pripomočke za osebno higieno in ne peri si las vsaj 1 teden po porodu pravijo da to ni dobro

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   prosim informacije iz prve roke - Lj porodniš...
27.5.2005 10:00:48   
makica 05
Jaz sem rodila pred enim mesecem, samo smo imeli smolo in je bla ful guzva in je vsega zmanjkovalo in smo komaj kaj dobili, vse bi bilo boljse ce imas s sabo. Se krvave rjuhe mi niso yamenjali, hlace za enkratno uporabo sem dobila umazane.Imej s sabo vlozke, potem ti bodo pa ze prinesli.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?