|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 18:20:21   
urskakr
Tako je na stvari. Sem v 15t nosecnosti. S fantom sva bila sprva dogovorjena da bova zivela pri njemu, sedaj pa sem si premislila in hocem zivet doma pri mojih starsih. Razlog je seveda na prvem mestu tasca. saj je vredu ampak me vseeno skrbi da se ne bova razumeli, ker ze zdaj skozi govori kako bo, kako mi bo vse pomagala, kako bo vedno pazila otroka.... Saj sem ji hvalezna, ampak me je zacelo vedno bolj motit.Je vedno doma, ne hodi v sluzbo. Preko ima gospodinjstvo, tako da ima kar veliko casa. No, na drugem mestu oziroma razlog da bi bila rada doma je tudi ker sem zaposlena doma in bi mi bilo veliko lazje ce bi zivela doma. S tem bi se resila nenehne voznje sem in tja, vec bi bila z otrokom, v podjetju bi imela vec nadzora... tudi stanovanje bi imela enkrat vecje. In seveda, ker pac problemi morajo biti, fant noce zivet pri meni in tako sva oba slabe volje, rada bi si zacela urejat stanovanje pa si se ne morem dokler se ne zmeniva. Zdaj mi pravi, da ga izsiljujem, pa sem mu rekla, da v koncni fazi ce se res ne bova mogla zmenit se vedno lahko grema narazen in sva vsak na svojem koncu, ce res misli da ga izsiljujem. Saj konec koncev on gre zjutraj ob sestih delat, pride domov od petih do sedmih, petke in sobote hodi igrat,ker je muzikant, se pravi bom jaz tista, ki bom vecinoma z otrokom sama in ce se se z tasco ne bom razumela pa bom vedno v stanovanju.... Lazje recem mojim kaj mi ne pase kot njegovim. Kako ga naj prepricam, da bova pri meni? :(:(:(:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 18:42:41   
sanja k
Žal ti ne morem povedat kako bi ga prepričala!!! Vendar pa te popolnoma razumem. Bila sem v isti situaciji, kot ti. Nisva se mogla dogovorit kje živet- on pri meni ne jaz pri njemu ne. Sedaj sva pri njem! In kot si rekla tašče so lahko res naporne - hočejo ti pomagat čeprav ti tega sploh nočeš (sploh si ne dajo dopovedat da ti ne rabiš pomoči). Moja tašča naprimer meni lika in pospravlja po stanovanju, kar bi ene rekle kako lepo ti je - pa ni !!! Nikoli se ne počutiš da si na svojem - praktično živiš z njegovimi starši. Vsaj jaz, ker mojega tudi ni cel teden doma, njegova mama pa non stop visi pri meni (živimo namreč v hiši eden nad drugim)

Dobro premisli kje bosta živela in se že prej pogovorita kako in kaj! Jaz sem mu postavila naprimer pogoj da zazidamo stopnice med etažam in si narediva svoj vhod - to je bla dobra poteza - saj se zakleneš in imaš mir.

Upam, da se bosta dobro zmenila!!:bravo:
LP

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 18:50:21   
Anonimen
Ne pri enih ne pri drugih. Najem ali nakup stanovanja.

(odgovor članu urskakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 19:04:59   
Gina
:bravo: jaz se strinjam z al bino :bravo:

On bo nesrečen pri tebi, ti boš nesrečna pri njem, to ni rešitev, če bo en ali drugi nesrečen.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 19:31:46   
india
Se strinjam z Albino in Gino!
Če si se vmes že premislila in ne želiš živeti pri njegovih, ga moraš tudi razumeti, da on sedaj kljubuje.
udi jaz bi raje živela v majhnem,a svojem stanovanju,kakor pod isto streho s taščo,ali pa da bi prenašala slabo voljo,ker bi moral mož pod prisilo živeti pri mojih!

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 19:36:10   
Pupica
Najbolje na svojem, pa bo koza cela, volk pa sit!

lp

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 21:00:54   
Ajsha
Najlažje je nekomu prdlagat naj gre na svoje. Vsekakor je to res ampak nakup ali najem stanovanja zahtevata goro denarja, ki ga večina nima. Ta dva imata možnost biti pri enih ali pri drugih, očitno nakup ne pride v poštev.

Moj nasvet je da mu po pravici povej, kaj te moti, česa se bojiš in se potem pogovorita. Če je tip normalen ti bo prisluhnil in skupaj se bosta najlažje dogovorila glede vsega. Najboljši je torej iskren in pošten pogovor.

LP!

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 21:18:57   
urskakr
Ja, saj sem mu ze veckrat povedala kaj me moti, tudi cega se bojim, da bi me motilo in kako se ob vsem tem pocutim. Ampak kot da me ne slisi kaj mu govorim. To kar preskoci in govori svoje...Saj razumem, da njemu tudi ni lahko, tudi vem ,da ko bo tasca zvedela da ne bom tam bo hudooo, vem, je tudi edincek.Ampak vseeno gledam kje se bom jaz boljse pocutila, ker tako se bo otrok vredu pocutil.
Res je, nakup svojega stanovanja ne pride v postev. Imava pa svoj vhod tako pri njemu kot pri meni.In tudi moji vem da se ne bi vmesevali ne v naju in ne v otroka. To vidim po dveh bratih, katera imata otroka in ni nikoli bilo problema.
In da bi mi tasca hodila po stanovanju in bi mi pospravljala in likala? To pa ne. Razumem, da ko ne mores da ti pomaga, ampak da bi se na tak nacin vmesevala? Bi mi verjetno bilo fejst nerodno in bi samo zaradi nje in njenega pocetja skozi pospravljala, da bi ze postala obsedena:)-

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ze spet-kje ziveti
26.4.2005 21:29:34   
Ajsha
Te popolnoma razumem, ampak če tvoj dragi kar preskoči temo in te ne posluša je drug problem, ki ga tukaj ne moremo reševat, žal. To boš morala narediti sama.

Sicer sem imela pa jaz enako situacijo, vendar se je pogovor na srečo obrestoval - živiva tam, kjer sem si jaz želela.

Jaz bi prav tako težko živela s taščo. Saj ni nič narobe z njo, vendar se enostavno ne moreš z njo pogovarjati (in kregati) na istem nivoju kot z mamo. Vedno ostane veliko neizrečenega, ki se kopiči in enkrat neizogibno izbruhne. Pa vsi ti pritiski glede pospravljanja in obnašanja....

Jaz ti ponovno svetujem da se pogovoriš s tvojim fantom in enostavno ne dopustiš, da preskoči temo, kajti to je velika zadeva, kje bo človek živel in lahko močno vpliva na vašo nastajajočo družinico. Vztrajaj. Upam, da se bo splačalo.

LP!

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ze spet-kje ziveti
27.4.2005 10:22:47   
zoya_
Urša, tko kot tebi ni, da bi živela pri njemu, tako verjetno njemu ni, da bi bil pri tebi...
Življenje je polno kompromisov. Zdaj če nimaš ne vem kakšnih vojn s taščo, potem bodi ta čas pri njih, mogoče ti pa še vseč rata, še vedno se lahko ti domov preseliš, če ti bo presedlo.
Kje pa sedaj živita?
ČE imasta pa dovolj financ, pa tako kot jih je že nekaj reklo, it na svoje...

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ze spet-kje ziveti
27.4.2005 11:33:20   
valentina.

Te popolnoma razumem. Če sem malo nesramna, lahko bi tudi obrnili, da on izsiljuje tebe. Če je on večino dni zdoma, bi sigurno bilo lažje, če bi bili pri tvojih, taščo pa še vedno lahko poprosiš za občasno pomoč (tudi da ne bo užaljena). V bistvu se morata vidva uskladiti, fajn bi bilo, če bi tvoj to razumel in doživljal kot napad. Po mojih izkušnjah; jaz ne bi popustila, probaj pa to čim lepše povedat.
Srečno, LP:rozica:

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ze spet-kje ziveti
27.4.2005 11:34:36   
valentina.

Ah! ... in NE doživljal kot napad..

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
27.4.2005 16:45:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urskakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ze spet-kje ziveti
27.4.2005 21:20:31   
urskakr
Ja, tudi jaz bi rada da bi se koncno izteklo, ker me ubija. Sva se ravnokar spet skregala... Spet se grdo gledava. Mi je danes rekel, da mu je mama rekla, da ce ne bo zivel doma, pol ga sploh vec nocejo videti. Temu bi se lahko reklo izsiljevanje ali ne? Saj razumem, da tudi njemu ni lahko, ampak po tem kaj mi je se danes rekel, pa ne vem no...
Ne ziviva se skupaj, vsak dan sva ali pri njemu ali pri meni. Stanovanje pa je pri meni res vecje, pri njemu ne bi imela dnevne sobe, prav tako bi otrocek imel tako malo sobo, da se niti gibati ne bi mogel, za drugega pa bi zmanjkalo prostora. Pri meni pa ni problema za to, pa se kaksna soba ostane.
Bi pa si morala tako pri meni kot pri njemu se malo uredit stanovanje, se je bolj v grobem. Skratka, glava me boli od tega sekiranja, s tem pa samo skodim otrocku...:(:((:love::duda: Hudo mi je ker sva se zacela s fantom prepirat zaradi tega in sva se tako odtujila.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ze spet-kje ziveti
28.4.2005 9:13:08   
kalbo
Joj ursakr, čim dlje stran od ženske, ki si privošči takšnole izsiljevanje svojega sina.
Pomembna bi mu morala biti v tem trenutku ti, in ne njegova mamica. Ukrepaj, čimprej in to z delanji, ne z besedami. Takšenle mamin sinko rabi kakšno brco, da se odlepi od maminega vpliva.
Njemu definitivno ni lahko, samo to v tem trenutku, glede na tvoje stanje ni pomembno. Iz svojih izkušenj vem, da se bolje razumeta tast in zet, kot pa tašča in snaha. Z mojim tastom se večkrat usekava, pa potem rešiva ob flaši pira. Sam sem se z ženo preselil v zgornje nadstropje k njenim, pa ni bilo lahko, ko smo zidali zgornje stanovanje, priznam, samo bi bilo njej mnogo težje pri mojih.
Žena ima brata, ki še živi doma. Taščica me ima rada, in me večkrat zagovarja pred tastom. Vem pa, da ko bo tamlada prišla k hiši, bo pa hudo, ker je navezana na svojega sinčka.
Nekaj ti pa polahgam na srce, če ga uspeš prepričati v življenje pri tvojih. Vedno in v vsakem primeru se pred očetom in mamo postavi na njegovo stran, pa tudi če nima prav, to bosta že potem rešila med sabo

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ze spet-kje ziveti
28.4.2005 9:39:58   
Olivija
midva živiva pri naših (ločeno gospodinjstvo) in je čisto fino. Res je, da boš ti večino časa doma in boš morala gledat njegove starše, tako da s tega vidika ti dam čisto prav, da je boljše biti pri svojih starših.
Meni je fino,ker se lahko s tamalo že zjutraj odpraviva k moji mami na :kava:.
Moj fant je pa takrat rekel, da živi raje pri naših dveh koker pa v bloku, pri njegovih pa itak ni bilo prostora (pa tam jaz tudi ne bi zdržala- njegova mama je preveč oblastna - in tega se on tudi zaveda).
Ogromno pa na ta račun prišparava, kar je pomembno, ker si želiva svojo hišico.
Tako, da ni vedno res, da moraš biti nujno na svojem. Meni osebno ne bi bilo všeč, ker bi bila potem večino časa sama z otrokom in bi 100% padla v kakšno poporodno depresijo. Tako imam doma še sestro, s katero se potem odpraviva na igrišče ali pa na kakšen daljši sprehod.

LP

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ze spet-kje ziveti
28.4.2005 14:29:52   
Kokola
kako te razumem. Ampak če je tvoj vsaj pol tak kot moj.....Jaz tudi k njemu nočem -TAŠČA!!!!-in sva bila 2 leti pri mojih. In potem smo šli "na svoje", najemniško, majhno,... In kaj imam od tega? Mislim, da mu še zdaj mamica pere možgane da nima smisla plačevati najemnino in da bi že lahko bili pri njih,....BLa, bla, bla. In potem prepirčki, prepiri, napetosti,....Ampak meni je tu kjer smo lepo in uživam(pa čeprav ne v prostornosti ampak V MIRU!)??????????

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ze spet-kje ziveti
28.4.2005 20:58:30   
TARA in MAJ
Mislim,da bi morala to razmislit že prej ne pa sedaj ko je otroček napoti.
Mogoče pa si res čakala na nosečnost in tako izsiljuješ fanta,da nočeš bit pri njegovih.
Pejta na svije:zmeden2:

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ze spet-kje ziveti
29.4.2005 21:26:03   
Baldi
Tudi jaz se strinjam s predhodnicami in predhodnikom.
Pa po vrsti. V taki situaciji na svoje. Je pa zeloooo res kar pravi Ajsa, da vsi nimamo takih možnosti.
Ne vem, kaj naj ti svetujem. Nekako bosta morala predelat to temo kje in kako živeti, zlepa ali pa zgrda. Pri ključnih odločitvah se vedno pokaže prava slika odnosa med partnerjema. Reševanje takih vprašanj mora biti v skupnem interesu. Če se bo vsak izmed vaju postavil na svoj breg, ne bosta prišla daleč.

Ko prebiram tvoje pisanje, se takoj postavljam na tvojo stran. Menim, da se mora tip odlepit od mamine "joške". V nasprotnem primeru, vama ne kaže prav dobro.

Argumenti so torej na tvoji strani, kako pa ga prepričat, da je tvoja opcija boljša, to je pa drugo vprašanje. Dokler se sam tega ne bo zavedal, pač iz te moke ne bo kruha. Tako na silo nima smisla. Sam mora priti do tega spoznanja.

V primeru, da boš le dosegla svoje, se na vsak način drži tega, kar ti je Kalbo svetoval v zadnjem odstavku.

Bi pa rad slišal še verzijo tvojega :love:, zakaj ima on zadržke živeti pri tebi. Kaj pa, če le ni vse tako rožnato:rozica::rozica::rozica:.

LP:pujs:

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Ze spet-kje ziveti
29.4.2005 22:16:13   
india
Urakr, zakaj pa mu ne daš prebrati teh postov?? Naj se malo zamisli, morda mu ti ne znaš dovolj odpreti oči?
A mu je res tako mlao mar, če bo otroček imela tako malo prostora za gibanje??
Pa poleg tega, imeti dnevno sobo in spalnico v istem prostoru, ni lahko. Tudi higiensko ni ravno najbolj!
Pomenita se odkrito, nja pove vse argumente za in proti.:rozica:

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Ze spet-kje ziveti
30.4.2005 10:56:26   
urskakr
Po zadnjem prepiru oziroma pogovoru me je drugi dan poklical iz sluzbe in rekel da ima eno vprasanje. Ce bi med nama spet bilo vse vredu oziroma ce bi popustila ce bi on prisel k meni? Tako, da mislim, da se bo dalo zmenit, ceprav se zdaj spet noce pogovarjat o tem. Sva pa uredila odnose med nama. Upam no, da bo res prisel k meni. On noce zivet pri meni, ker kao ni mira, in se ne bo mogel naspati... On je doma na samem in ko je doma (npr, nedelja)spi do 12, mama pa ga potem zbudi da pride na kosilo. Jaz se pa moram vstat prej zaradi podjetja. Doma sem sredi vasi, tako da mimo nas tudi ni nekega vrveza tako kot npr, v mestu. Tudi glavna cesta je odaljena. Ja in drugi razlog je moj oce. Tako kot v vsaki firmi se tudi pri nas skregamo.Moj oce pa ze ponavadi govori bolj glasno in je fant rekel da on ga pa pac ne bo poslusal ko se bo on drl na mene.njemu se nikoli ni rekel besede in tudi v stanovanju bi imela svoj vhod iz druge strani hise, niti vrat skozi stanovanje ne bi bilo, tako da nekega stika z mojimi ne bo imel. Bomo videli... upam na najboljse.:) zaradi tega in najinih prepirov se je tudi tasca zacela manj pogovarjat z mano. ne vem ce ji je fant kaj povedal, verjetno sama kaj sluti , ker sem bila v zadnjih 14 dnevih manj tam kot ponavadi, ji vidim na obrazu da je nekaj narobe.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Ze spet-kje ziveti
30.4.2005 13:42:44   
LARIKA
se podpišem pod gino in pod al bino.
midva živiva še vedno pri njegovih in to me spravlja ob pamet, ampak ker varčujeva za nakup stanovanja, trenutno stiskam zobe in komaj čakam ko bova imela svoje lastno stanovanje. sicer pa tudi mož komaj čaka da greva na svoje.
tako da sem za to da smo ta mladi pa ta stari ločeni med seboj vsaj toliko da mora tašča obuti čevlje,da ne more pridt na obiske v copatah

lp larika

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Ze spet-kje ziveti
30.4.2005 13:51:55   
Primoza
Osebno mnenje - najboljši kompromis med tema dvema variantama je živeti (vsaj kot srednjeročen cilj) popolnoma na svojem.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?