|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
11.5.2005 21:29:57   
jen
punce živjo.
naša punca bo 15 stara 5 m. 14 dni že počasi uvajamo hrano, a moram priznat da ne preveč uspešno. začela sem z riževo kašico, ki jo sedaj dobi v večernem obroku, pije jo kar po flaški, ker po žlički ne bi pojedla skoraj nič. dobra lastnost tega je spanje celo noč in sicer od 20.00 do 7.00 zjutraj :bravo:. dala sem ji tudi že jabolčno kašico, danes pa še bananino. potem mislim začet s korenčkom itd. do 6m sem rekla, da ne bom tako intenzivno, kasneje pa malo bolj. imam pa dva problema. prvi je ta, da po žlički ne poje skoraj nič. usta ima trdno zaprta, oz. dovoli, da ji dam hrano v usta potem pa jo z velikim zadovoljstvom izpljune in dela khhh. skratka reži se mi v obraz:(. kakšen dan pa je z veseljem.drugi problem pa je ta, da je prej ko je pila le mleko imela rumeno redko blato, včasih malce zelenkasto, sedaj pa po sadju dobi zelo zeleno blato, ni pa zelo tekoče. zdi se mi, da ni driska, ker jo je enkrat imela in je smrdelo ko vrag, pa na rjavo je potegnilo.
danes, ko sem ji prvič dala banano pa je bilo blato zeleno, noter pa so bile ene črne nitke. kaj bi to blo en sam vrag ve. izgledalo je kot, da bi bile tiste nitke, ki so v banani. sem pa banano zelo pretlačla. ali je imela katera podobne izkušnje, kakšno blato naj bi bilo normalno? ali em prehitro začela z gosto hrano in jo telo zavrača.

mala se drugače počuti super, je zelo živa jaz pa iz dneva v dan bolj zaljubljena

lep pozdrav vsem
jen in :duda:hana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
11.5.2005 22:19:16   
Anja167
To z bananinimi nitkami je normalno.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
11.5.2005 22:23:48   
Jančika_
Pa tudi to, da ne šljivi žličke:). Daj ji čas, saj je še mejčkena. Brez skrbi, ko bo pripravljena, bo mazala kašice kot za stavo!

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 6:28:24   
RADOVEDNA
Opisuješ znake, da še ni pripravljena na gosto hrano. Iztegovanje jezička je najbolj očiten. Če pridejo še težave z blatom, krčki in podobno pa sploh ne.
No, sicer pa se bosta že vidve s tamalo zmenili po svoje, a ne?

uspešno in srečno - v vajinem tempu

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 8:10:10   
Anonimen
Kako naj ti še drugače pokaže, da še ni pripravljena? Gosto hrano naj bi se uvajalo po 6. mesecu.

(odgovor članu jen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 8:20:10   
cleopatra
Naša :duda: pa je stara 4 mesece in opoldanski obrok že popolnoma nadomestiva s sadno kašico. Kaj pa naj, če pa lepo sedi, odpira usta, in 1,2,3 popapca 125g kašice po žlički; poleg tega pa je tok vesela, da tudi jaz sama komaj čakam, kdaj bo ura okoli 11. Če bi ji dala mlekca za kosilo(kar sem že poskusila), bi se drla kot:hudicek:.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 8:38:41   
Žirafca Helena1
Cleopatra, a poje 125g mokre kašice? Kako pa to stehtaš, oz. doziraš? Jaz mojemu sončku dajem zvečer riževo kašico in se mivseeno zbuja. Kaj naj naredim, da bo spal celo noč?

Hvala, Helena,:miska:

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 8:49:57   
cleopatra
Jaz zaenkrat še ne delam sama kašice, ker nimam nobenega domačega sadja, tisti v trgovini pa se mi ne zdi najbolj primeren, zato kupujem Hippove kašice, ki so brez sladkorja in gor piše BIO (upam, da stojijo za tem).
Samo jaz ji ne bom še kakšen čas dajala zvečer goste hrane, ker bi jo lahko po moje kaj napenjalo in pol res ne bi spala(zdaj spi od 21:00 do 8:00 ure).

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 9:35:35   
asso
Verjetno ni še pripravljena na žlico. Mi smo tudi tam nekje kot ti začeli uvajati in ni šlo. Vsak dan sem ji poskusila dati in če ni hotela nisem forsirala. Nato pa se je čez noč odprlo in je začela sprejemati tudi po žlici.
Sedaj je že precej stvari, ker nisme se šli tri dnevnega uvajanja nove stvari, ker če ne ne vem kdaj bi vse jedla. Na začetku sem začela s Hippovimi kašicami, ker drugače je bilo več packanja in umazane posode, kot je ona pojedla.
Sedaj se zjutraj dojiva, okoli 12 ji dam sadno kašico (še vedno Hippovo, ker če ji jaz naribam jabolko ali pretlačim banano je ne mara), za kosilo okrog 15 ure kakšno zelenjavno juhico ali malo meska, zelenjave in paštico... popoldne dojenje in zvečer riževe kosmiče po tem pa še dojenje. Za vsak obrok mi sicer ne poje več kot 50g. To je max. kar da v usta. Drugače prav lepo odpira usta in lepo je. Vmes med obroki se tudi dojiva.
Zaradi teh obrokov in večernih riževih kosmičev prav nič več ne spi. Ponoči se zbuja na 3 ure in se doji.
Blato pa je normalno, da se po uvedbi goste hrane spremeni. Pri banani so normalne črne nitke. Drugače jaz zasledim še koščke korenčka, bučk...

Pa lepo hranjenje želim

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 9:44:11   
jen
punce, da ne bo pomote. tudi jaz jo s hrano nič ne silim. sem pa v dilemi zato, ker en dan zelo rada je in se celo oblizuje, naslednji dan pa isto sadje, isti postopek pa se igra. ne kaže resen odpor, ampak se reži in dela khhh. njej je zabavno, če ne odpre ust. pri tem ne joka ampak se smeje. sem tudi povedala,da vse to delam zelo počasi saj trije okusi v treh tednih glih niso kakšno pretiravanje. je pa resnica tudi ta, da z riževo kašico nisem imela niti na začetku nobenih problemov, ne po flaški ne po žlički.
najbolj me veseli, da črne nitke v blatu niso nič hudega, ampak normalen proces.
kaj je pa kaj z barvo blata. rumen kot je bil pri hranjenju z mlekom verjetno pri gosti hrani ne bo več, ali se motim.

skratka hvala za odgovore, pa tud kritike

lp jen

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 19:32:04   
Anja167
Jah, včasih je pri nas kar zelo svetlo. Recimo po korenčku, ko so noter kar koščki.

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   uvajanje goste hrane in sprememba blata
12.5.2005 19:35:17   
Jančika_
O ja, naš ima od korenčka včasih čisto oranžno rit:)-. Barve so pa mavrične:).

(odgovor članu jen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uvajanje goste hrane in sprememba blata
16.3.2021 14:33:20   
Lelly28 RR
Banane vedno puščajo v blatu nitke.

Barva blata bo pa ob uvajanju GH se spreminjala,pri  dojenih dojenčkih postane bolj gosto blato, ponavadi se barva počasi temni. Pri tistih z mlečnimi formulami pa ponavadi postane bolj tekoče. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?