|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "netipičen " hiperaktivček
12.5.2009 9:56:50   
sminc
Tudi jaz sem mamica 4 letnika, ki  je ze od 3 meseca obravnavan v RA. Jakob ima blago hipotonijo, zvije se kot presta- res, blazno gibčen. ob tem pa neroden, motorično ni med spretnimi. Shodil je pri 16 mesecih, vratne misice ima se zdaj bolj sibke.
Tudi jaz sem zaskrbljena, ker vse gre bolj počasi. Napreduje a POČASI. In to samo zato  (tako vidim jaz) ker ne posluša. Koncentracija mu je španska vas. Skače od ene dejavnosti do druge. Bil bi povsod a kratek čas- predvsem z umom, ce me razumete . Ni divjak, tisti tipičen hiperaktivček. z njim je luštno it v trgovino, na obiske. Samo da ma kak avtek v roki, pa je dober. Zelo je občutljiv, takoj joka, ne zna se postavit zase.Tistega običajnega ravsanja z vrstniki ne prenaša. Če ga kak prijateljček iz vrtca npr. prime za ovratnik ali povleče za majico preburno odreagira- kot da bi ga panika.user posted image
Po drugi strani pa je zelo nežen do otrok, sploh dojenčkovuser posted image .Zelo je empatičen. Če kdo joka ga bo sel tolažit in če mu ne bo uspelo se bo še sam zjokal poleg.  2 letnega bratca ima zelo rad, nikoli ni bil ljubosumen, lepo se zaigrata. Rad je lepo oblečen, noče biti umazan ( pa jaz nisem usekana na čistočo ), noče vrvic na hlačah ker visijo.user posted image .. Od jeseni je v vrtcu. Lepo ga je sprejel. Vzgojiteljice obožuje in je njihova maza. Tudi otroci ga imajo baje radi. Vzg. pravi da se lepo igra. Priključi se skupini v tem smislu da npr.s fanti na blazini vozi avtomobilčke, pa kocke zlaga.. Knjigice tudi rad prebira, težje ga pripravijo h kakemu risanju , barvanju. Tam ne zdrži dolgo, finomotorika mu je slaba točka. Tudi doma je potrebno veliko pregovarjanja pri vsem kjer se je treba malo potrudit in skoncentrirat. Metanje žogice v tarčo, podiranje kegljev, podajanje žoge.. to mu je težko ker gleda v eno smer, vrže pa v drugo.
V vrtcu pri skupnih aktivnostih rabi veliko vspodbude, za plesanje v kolu mora imeti dober dan ker tesnega stika oz.držanja za roko ne mara. Izjema je, ko gredo na sprehod ali da se drzi za koga ki mu je tisti dan se posebej drag. Drugace pa, kot sem ze omenila, priljubljen pri otrocih, išče družbo starejših v skupini- dominantnih fantov, punce ima postimane , jim nosi darilca....zna se prikupit vsem.
V RA hodiva vsak mesec. Hodi k del terapevtki, in logopedinji. Obe pravita da ga zavira le njegova nepozornost, da je drugace normalno inteligenten, samo zbranost. Pred kratkim sva imela redni letni pregled pri njegovi razvojni pediatrinji, ki pa je bila zelo zadovoljna z njim. Res je, da je imel dober dan in je naredil vse kar mu je rekla- malo šlampasto a je. Zdravnica me se nobenkrat ni spravila v slabo voljo, skoz govori da ima se čas, do šole se lahko se vse spremeni...potrjene hiperaktivnosti se nima, zaenkrat je se sum...
Malce krivim tudi sebe. Bojim se da sem ga preveč zavijala v vato. In zdaj ko cvili" za vsako reč se moram kar ustavit da ne vzkipim.Malce sem brskala po internetu, zasledila sem članke o Omega3 mašč.ksl. v povezavi z pozornostjo in hiperaktivnostjo in se odločila da poskusim. Izsledki raziskav so dobri in... bomo videli. Dajem mu jih ze kak mesec, škodilo ne bo.
Bila sem dolga a morala sem se izkasljat. Prosim vas za vaša mnenja, nasvete kako naj ravnam z njim, kako naj mu pomagam izboljšat pozornost. Step by step".

     lp







_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "netipičen " hiperaktivček
12.5.2009 10:27:52   
Splišni
Ne vem, apak meni so po temle pisanju otrok ne zdi čisto nič posebnega, moj je bil tudi približno tak. Pač vsak ima svoje muhe, eni take, drugi drugačne. Moj se še danes, pri 7 letih, npr. noče drenjati na igralih, vedno raje počaka, da gredo vsi pred njim (pa tudi če gredo že 2-krat naogrog), potem, ko je konec "vrste" gre šele on. Če ne pride že spet kdo tretji ...user posted image
Shodil je pa tudi 15 mesecih, pa še to zato, ker se ni dalo več po holenih hodit, ker so se začele kratke hlače nosit in je bodlo. Risat nikoli ni hotel, niti sedet za mizo, ko so drugi risali in ustvarjali, v vrtcu je imel več ali manj prazno mapo izdelkov.
V šoli je bilo nazačetku hudo, ker tam je pa bilo pač treba delat (on pa je imel topogledno slabo samopodobo, ker se pač sploh ni poznal v tej smeri in je mislil, da on tega ne zmore), ampak se je po parih mesecih unesel in zdaj je super.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 12.5.2009 10:28:20 >

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "netipičen " hiperaktivček
12.5.2009 18:27:47   
anajmad
Bodi vesela,da imaš takšno pediatrinjo v RA,da lepo pove da ima še tvoj otrok čas. Res,da je mogoče malo drugačen,pa kaj potem?Nismo se vsi enaki rodili po standardih. Glej čas bo prinesel svoje. To za Omega pa slišim prvič.Bi tudi probala pri svoji. Dej mi malo več napiši na ZS,kje si to izvedela.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "netipičen " hiperaktivček
12.5.2009 21:07:33   
uwaga
Pozdravljena!
Moja deklica je imela podobne težave. Shodila je pri 17-tih mesecih. Težave je imela s koncentracijo in fino motoriko.
Smo pa imeli srečo, saj je imela zadnje leto v vrtcu pomoč psihologinje. Pomoč je dobila , ker je bila tudi izjemno plašen otrok in ni hotela sodelovati z vrstniki.
Psihologinja jo je odpeljala iz skupine in sta sami delali vse mogoče...
Peli sta pesmice; hčerka ji je nastopala, kar v skupini ni želela; risali sta; trgali papirčke in lepili slike; skozi luknjice v kartonu "šivali"...
Dobila je tudi "nalogo" in podobne stvari delala doma.
Vse te vaje so pomagale za boljšanje motorike in hkrati za koncentracijo.
Danes ima punca super koncentracijo, neverjeten spomin, motorika pa je še vedno nekoliko slabša.
Hodi na delovne terapije. Počasi se stvari izboljšujejo.
Odkar hodi v šolo je postala tudi bolj samozavestna.
Upam , da sem kaj pomagala; sicer pa nikar obupat: počasi se daleč pride.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "netipičen " hiperaktivček
13.5.2009 15:02:09   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: anajmad
To za Omega pa slišim prvič.Bi tudi probala pri svoji. Dej mi malo več napiši na ZS,kje si to izvedela.


omega3 vpliva na razvoj možganov pri fetusu in IQ. na švedskem vsaki nosečnici zabičajo naj jemlje omego3. moja kolegica ima probleme s tamalim, ki ima ADHD in je alergičen na ribe. samo obstajajo tablete z rastlinskim omega3. to pa vem, ker mi je mož nabavil rastlinske, ker se je men grozno spahovalo po ribah user posted image
pri ADHD vpliva na koncentracijo.

http://www.naturalnews.com/021978.html

ADHD children also tend to have more allergies, eczema, asthma, headaches, stomachaches, ear infections and dry skin than non-ADHD youngsters," note Donald Rudin, M.D. and Clara Felix, authors of Omega-3 Oils: A Practical Guide (Avery 1996). Both Rudin and Felix claim that these problems, including ADHD, are part of a modernization-disease syndrome, which arises from malnutrition centered on an omega-3 fatty acid deficiency. Their contention is supported by growing scientific evidence. The connection between omega-3 fatty acid deficiency and ADHD has been confirmed by studies in which youngsters with ADHD, when compared with non-ADHD children had much lower blood levels of docosahexaenoic acid (DHA), an omega-3 fatty acid necessary for normal function of the eyes and the cerebral cortex (the brain region that handles higher functions such as reasoning and memory).http://www.healingwithnutrition.com/newsclips/archive/omega3add.html

Supplements of omega-3 and omega-6 improved the attention span and hyperactivity scores of young Australians, and was rated better than the common medication Ritalin.
http://www.nutraingredients.com/Research/More-support-for-omega-3-calming-ADHD-kids

http://addadhdadvances.com/efa-depression.html

Omega-3 fatty acids are considered essential fatty acids. They are essential to human health but cannot be manufactured by the body. For this reason, omega-3 fatty acids must be obtained from food. Omega-3 fatty acids can be found in fish, such as salmon, tuna, and halibut, other marine life such as algae and krill, certain plants (including purslane), and nut oils. Also known as polyunsaturated fatty acids (PUFAs), omega-3 fatty acids play a crucial role in brain function as well as normal growth and development. The American Heart Association recommends eating fish (particularly fatty fish such as mackerel, lake trout, herring, sardines, albacore tuna, and salmon) at least 2 times a week. It is advised that pregnant women and mothers, nursing mothers, young children, and women who might become pregnant not eat several types of fish, including swordfish, shark, and king mackerel.
...
Attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD)Children with attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) may have low levels of certain essential fatty acids (including EPA and DHA) in their bodies. In a clinical study of nearly 100 boys, those with lower levels of omega-3 fatty acids demonstrated more learning and behavioral problems (such as temper tantrums and sleep disturbances) than boys with normal omega-3 fatty acid levels. In animal studies, low levels of omega-3 fatty acids have been shown to lower the concentration of certain brain chemicals (such as dopamine and serotonin) related to attention and motivation. Clinical studies that examine the ability of omega-3 supplements to improve symptoms of ADHD are still needed. At this point in time, eating foods high in omega-3 fatty acids is a reasonable approach for someone with ADHD. A clinical study used omega-3 and omega-6 fatty acid supplementation in 117 children with ADHD. They study found significant improvements in reading, spelling, and behavior in the children over the 3 months of therapy. Another clinical study found that omega-3 fatty acid supplementation helped to decrease physical aggression in school children with ADHD. More studies, including comparisons with drug therapies (such as stimulants), should be performed.
http://www.umm.edu/altmed/articles/omega-3-000316.htm

< Sporočilo je popravil mateyka -- 13.5.2009 15:04:45 >

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?