|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Težave v prvem razredu
29.9.2009 8:49:07   
bori2
No pa da povem, še jaz:
Lani smo imeli prvošolko, v razredu je je bilo samo 18 otrok, 7 punc in enajst fantov. Na prvem roditeljskem je razredničarka povedala takole: "so zelo živ razred, še vedno veliko časa porabimo, da se vsedemo k mizi in umirimo." Takrat sem rekla ok. so novi in so šele iz vrtca in verjetno je res nekaj otrok malo bolj živih in nagajivih. Na govorilnih sem bila ponosna kot pav, ker jo je pohvalila, da je pridna vodlijav in vse ok. Pojamrala mi je, da ima obupne težave z disciplino.
Na drugem roditeljskem je povedala isto, da imajo težave z umirjanjem in tokrat je bila tudi govorila 2manj" ugodna. Pozablja nalogo, se dolgočasi in težko sledi.
Doma smo se o tem pogovarjali. Moja sicer doma zelo živa hčerka ve, da je treba v šoli poslušati, ubogati in čimveč odnesti.
Pa vendar; kaj je bilo za nalogo velikokrat ni vedela, ker je sedela poleg razredneih razgrajačev (kazensko sta bila 2 fanta bil presedena k predsednici), zvezke je imela počečkane popljuvane in uničene, ker vsakič ko se je obrnila stran ji je nekdo kaj ušpičil, domov je nosila raztrgane knjige, polomljen pribor in ostale potrebščine. Ok, sem rekla, verjetno ju kaj izziva, ali pa mi ne pove vsega. Ko je prišla domov s presekanim čelom sem se najavila k razredničarki in zahtevala, da sta prisotni tudii obe mami. Dala sem jima račun za nadomestitev pololjenaga in zahtevala javno opravičilo za hčerine 3 šive.
Razredničarki je bilo nerodno, vendar je bila popolnoma brez besede. Mami pa sta bili druga zgodba: ko smo v šoli je za njuno vzgojo odgovorna učiteljica. NI RES. Za vzgojo otroka smo odgovornio STARŠI, učitelj je tam da ga uči in ne vzgaja. To da sta še danes besni name me ne briga. Učiteljica je Marušo presedla nazaj, kjer je bila prej, od takrat je šlo vse ok. Snov so obdelali v celoti, največ sicer pri dodatnem pouku, kamor so hodili tisti, ki so bili obvladljivi (kar je zopet svoja zgodba) Kaj to pomeni za nas?

Mi še vedno vemo po kaj se hodi v šolo, kaj se sme in ne sme. Še vedno nam je jasno, kaj je prav in kaj ne in še vedno vemo, da smo za vzgojo odgovorni starši. Ker so naši in smo jih MI hoteli. 

Tako, da me zanima zakaj že se danes čaka da vzgaja učitelj?


< Sporočilo je popravil bori2 -- 29.9.2009 8:56:51 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Težave v prvem razredu
29.9.2009 8:54:05   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: bori2

Dala sem jima račun in zahtevala javno opravičilo za hčerine 3 šive.



kakšen račun? In javno opravičilo je izgledalo kako?

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Težave v prvem razredu
29.9.2009 8:59:11   
bori2
Račun za polomljene potrebščine in opravičilo sošolcev moji hčerki, ker sta ji presekala čelo. Pa ne med igro in ne ponesreči, kar sta povedala sama. In če bi bilo to danes, bi šla k dohtarju, na bolovanje in k odvetniku ter tožila starše. Tako fajn sem "ratala" ta cajt.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Težave v prvem razredu
29.9.2009 9:02:41   
bori2
Opravičila sta se ji pred razredom in obljubila, da jo pustita pri miru, kar je bilo verjetno narejeno z levo roko, ampak hčerka je po tistem vsaj v razred upala stopiti brez mene.

aja pa da se navežem na odprto temo in kritiko učiteljice.

Nikoli nisem kakorkoli obroževala razredničarke, saj mi še vedno ni jasno zakaj bi se morala ona ukvarjati z vzgojo naših otrok. Sej jih je res vseh sort. Ampak. Niso učitelji tam da učijo? Nismo starši tisti, ki jim damo korenine in krila? 

< Sporočilo je popravil bori2 -- 29.9.2009 9:06:29 >

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Težave v prvem razredu
29.9.2009 11:37:18   
ely*
Nisem brala vseh postov ampak na žalost je tako, da si mora učitelj ustvariti avtoriteto. Jaz se spomnim smo imeli v osnovni eno za slovenščino, pri kateri se nihče tudi pisniti ni upal. V srednji pa recimo eno, ki nas je lepo prosila, če smo lahko tihouser posted image .
Je pa res, da je veliko odvisno od otrokove narave in vzgoje doma. Če se otroka doma ne nauči spoštovanja, ga učiteljica v tiszih parih urah na dan ne more prevzgojiti.

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Težave v prvem razredu
29.9.2009 17:09:59   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Gina, da zaključive: po tvoje sva kriva jaz in moj otrok; po moje je bila kriva učiteljica. Pika.


LUni, ves čas sem ti želela dopovedat, da nisi kriva ti, niti tvoj otrok, ap da se najbrž s to učiteljico ni dalo pogovarit. Zraven sem ti trdila, da niso vse učiteljice apriori zanič in da če ti nekaj rečejo, tako mislijo - tudi tvoja je tako mislila. Zdaj pa vidim, da v resnici nisi razumela niti enega samega posta in da se ves čas počutiš ogroženo, kljub temu, da ti človek v bistvu kima, da imaš prav. Ta hip pa nisem več prepričana, da nisi prav enako kot mene, razumela tudi tole konkretno učiteljico čist narobe. Če se počutiš napadeno vedno, tudi kadar ti nekdo kima, pa ne prebereš vsebine, je toliko bolj vprašljivo, koliko jo slišiš, ker tisto (povedano) se samo 1x zgodi, napisano pa lahko prebereš še in še. Glede na to postajam skeptična o tvojem razumevanju. Zdi se mi da ali nalašč ne prebereš dobro, ker prebereš na pol ali pa si navajena, da projeciraš vse kao da je proti tebi, ker se počutiš apriori ogrožena. Žal mi je, da nisi dojela.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Težave v prvem razredu
30.9.2009 7:29:11   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

[ Če se počutiš napadeno vedno, tudi kadar ti nekdo kima, pa ne prebereš vsebine, je toliko bolj vprašljivo, koliko jo slišiš, ker tisto (povedano) se samo 1x zgodi, napisano pa lahko prebereš še in še. Glede na to postajam skeptična o tvojem razumevanju.     Hmuser posted image    Zdi se mi da ali nalašč ne prebereš dobro, ker  prebereš na pol ali pa si navajena, da projeciraš vse kao da je proti tebi, ker se počutiš apriori ogrožena. Ja, itak user posted image Žal mi je, da nisi dojela.



_____________________________



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Težave v prvem razredu
7.10.2009 17:03:21   
kjava
Nisem brala odgovorov, ker so predolgi, edin to o avtoriteti učiteljice bi komentirala: kako za vraga naj danes učitelj bo avtoriteta, saj otroka niti pogledat ne sme, ker ma takoj starše v šoli in pritožbe pri ravnateljici. Jasno pa je, da so vedno najhujši tisti starši, katerih otroci so največji huligani. In ti jih bodo vedno zagovarjali in nikoli priznali, da njihov otrok pa dela nered v razreduuser posted image

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Težave v prvem razredu
7.10.2009 17:17:32   
kjava
PasmaJersey, a sm dobr napisala user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Težave v prvem razredu
8.10.2009 22:32:41   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Jasno pa je, da so vedno najhujši tisti starši, katerih otroci so največji huligani. In ti jih bodo vedno zagovarjali in nikoli priznali, da njihov otrok pa dela nered v razreduuser posted image


Obstajamo pa tudi starši huliganovuser posted image , ki ne zagovarjamo svojih otrok in celo priznamo, da imamo huligana. In ne, še zdaleč nismo najhujši (čeprav niti ne vem, v čem bi naj bili najhujši).

In da je ironija še večja, obstajamo celo starši huliganov, ki učimo huligane in se srečujemo z njihovimi najhujšimi ignorantskimi starši ... pa nekako furamo ... zanimivo, s tujimi nekoliko lažje kot z lastnimi, huligani namrečuser posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Težave v prvem razredu
9.10.2009 15:49:18   
kjava
Najhujši v tem smislu, da stalno hodijo v šolo, pa se kaj pritožujejo, pa jim gre v nos, če je njihov otrok kaznovan, čeprav si je zaslužil itd. In oprosti, seveda ne bi smela vreči vseh v en koš.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Težave v prvem razredu
21.10.2009 12:38:50   
viv_
No, da se "pohvalim"...

Pri nas se je situacija uredila. Po prvih 14 dneh, ko jo je učiteljica presedla, je sedaj OK, ve, da se v šoli sedi, da je potrebno dvignit roko itd. Sem tudi govorila z učiteljico in je rekla, da je neprimerna sprememba od tistega na začetku. Sem si kar malo oddahnila...

Hodi pa ful rada v šolo...

Konec koncev vseeno mislim, da smo se prav odločili, da nismo vpisa prestavljali za 1 leto!

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?