|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
28.10.2009 20:00:54   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Meni se zdi, kot da berem debato samih strokovnjakos s področja porodničarstva in ginekologije. In to mi enostavno ni všeč, da se laiki poglabljajo v neke zadeve, ki so jih prebrali iz različnih medijev, knjig in podobnega sranja. SEveda se strinjam, da je fajn, da obstajajo dandanes možnosti, da smo ljudje obveščeni, poučeni in informirani o zadevah, ki se nas tičejo. Vendar laiki pozabljamo, da obstajajo tudi odstopanja od napisanega, da obstajajo "poglavja", o katerih nič ne vemo oz. za njih še slišali nismo....nekakšen "drobni tisk".

In kako si potem dovolimo soditi, posploševati, da je nekaj dobrega oz. slabega? Prav je, da izrazimo svoje mnenje, svoje pomisleke...vendar soditi?????

Sama sem imela, prav tako, kot mamči, dva dolga poroda in tudi ne ravno enostavna ( trajajnje prvega12 in drugega 13 ur) v mariborski porodnišnici in moram priznati, da sem bila z njihovim delom zadovoljna. Je pa res, da se v detajle nisem spuščala, saj sem bila "samo "porodnica. In kaj šteje, konec koncev? Končni rezultat, mar ne?
user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
28.10.2009 20:02:08   
barika
Mitch, jaz ti bom samo rekla, da bodi srečen, da sta obe tvoji punci zdravi, drugo ni več pomembno.



Jaz sem bila prvič 12 dni čez rok, mekonijska plodovnica, otrok ni takoj zadihal, slab apgar in nesramna zdravnica (babica, ki je vodila porod pa 1Auser posted image ) in ne boš verjel, tudi drugič sem izbrala isto porodnišnico. Rodila sem 15 dni čez rok, spet mekonijska plodovnica, ovita popkovina, tokrat super apgar in spet odlična babica. Zdravnica pa na 24 urnem dežurstvu in se ji ni dalo me pridet pogledat.user posted image , zato se je babica toliko bolj potrudila, ker če bi bilo kaj narobe, bi bila ona kriva (njene besede). pa če bi bila še 1x noseča bi šla še enkrat rodit sem, ker so lahko komplikacije vsepovsod.

Je pa res, da večinoma čakajo 14 dni, če je z mamico in plodom vse ok, se pravi redni pregledi in ctg-ji, če to ne štima, pospešijo, pa tudi v celjski P ne delajo aminoskopije - na žalost.

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
28.10.2009 20:38:27   
mateyka
Praksa mariborske porodnišnice je, da čakajo s sprožitvijo poroda do 14 dni po porodu


Mitch, to je praksa povsod na Švedskem (da čakajo po datumu) in so 10 let pred nami kar se zdravstva tiče. hočem samo reči, da je pdp samo neka okvirna ocena in da se, kakor pravijo na babice na Švedskem, otrok sam odloči kdaj pride na svet in da je to najbolje. torej glede tega "čakanja", jaz ne bi rekla, da je to kaj slabega.

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
28.10.2009 20:51:36   
Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

. Je pa res, da se v detajle nisem spuščala, saj sem bila "samo "porodnica. In kaj šteje, konec koncev? Končni rezultat, mar ne?


Končni rezultat šteje, prav zihr, vendar to ni opravičilo za vmesne šlamparije. NI.
In ja, je razlika. Saj nimaš pojma, ali je lahko na porodu drugače, če nimaš drugačne izkušnje. Kar zadovoljen si s sranjem. Ker ne veš, da je lahko drugače. Od mojih treh porodov je bil gotovo tretji najtežji, pa vendar....imam nanj najlepše spomine - bil je voden drugje kot prva dva. Pustila sem meni šlamparijsko ljubljano, ki me je zašuštrala - kljub temu, dasta se mi rodila tam zdrava otroka, se mi to ni zdlo ok. Bala sem se, da me bodo ne le poškodovali, nadrli, pustili samo, vodili porod napačno, temveč tudi ne skrbeli za otroka niti zame. Šla sem v bližnjo Postojno. Imela sem okoli sebe strokovne ljudi, ves čas, kljub strašni gužvi, ki so bili še prijazni in niso naredili ene same napake, pa polno tega je šlo narobe....pa rodila sem brez posledic niti tedaj niti kdajkoli drugače - zaradi porodnišničnega osebja in zgolj zaradi tega.  Bog ve kaj bi se mi zgodilo z vsemi temi zapleti v Ljubljani, bi končala "samo" s CR? Bi me dotolkli na vseh frontah? Bi pozabili me pregledat spet? Bi me pustili doma, dokler se ne bi ta mali blata nažrl, kot je že zgledalo par dni po pdp? Bi otroka sploh rešili, ko je bila težava s popkovino, bi jim jaz skrvavela, ko so bile težave s posteljico? Bi potem na koncu rekla, saj je vseeno, glavno da imam živega otroka, čeprav so ga mal zašuštrali, pa da sama še živim? Pa saj ste mal zmešane. Mogoče ste pa samo pod vplivom substanc, ki se jim reče, naše zdravstvo.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 7:46:42   
bučkabb
IZVIRNO SPOROČILO: Mitch



Ne mislim se prepirat z vami, ve vse tako veste, verjetno ste bile tudi kje zraven pri porodu. Svoje sem napisal, vsak naj si ustvari svoje mnenje. Menim, da je vse, kar sem opisal tudi strokovno utemeljeno.

Lepo vas pozdravljam! user posted image


seveda smo ble, drgač ne bi blo naših cukrčkov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 8:26:23   
bučkabb
jaz te povsem razumem če si imela slabo izkušnjo da ti to ostane v srcu in da ne preneseš več misli na tisto osebje in porodnišnico, ampak tud v Postojni ko  jo tako zagovarjaš so se delale napake in to velike, ki so se končale z smrtjo otrok in mater

vsepovsod se dogajajo napake in vsepovsod so čudoviti porodi, pravtako so v vseh porodnišnicah eni bolj strokovni in bolj razsodni kot drugi.
smo pa ljudje zelooo različni in eni imamo višji prak bolečin, tolerance ..... kot drugi, tako da z to debato ne bomo rešili ničesar, tako je in tako bo ostalo naprej

to debato je mitch začel zato ker je želel izrazit vso jezo na MB porodnišnico in ta da sedaj piše da ni bil namen ostrahovanja, je po mojem mneju ob branju prvega posta razvidno prav to, pravtako je iz posta razvidno da glih ni vedel kaj bi rad najprej eno pol drugo, skratka na prvi pogled dobiš mnenje da je iskal dlako v jajcu in da je mal preveč zakompliciral vso zadevo.

to je moje mnenje o strokovnosti in nestrokovnosti pa tukaj ne morremo mi soditi, ker kot je napisala že ena predhodnica nismo za to usposobljeni, eno je teorija ki piše v knjigah drugo je pa praksa ki se dogaja in to v vseh poklicih je enako.
sesdaj razsojad kaj bi bilo če ne bi bil narejen CS je brezpredmetno, lahko bi bilo res vse OK, lahko pa bi se še bolj zakompliciralo, glede da je bila plodovnica že onesnažena, kar je zelo nevarna reč.

še nekaj bi opozorila, da tisto kar napišejo na odpustnice pa nikakor ne drži vedno kot pribito in ne napišejo vedno natančnega dogajanja, sicer je pa to dokument, ki ga pišejo zdravniki in ki ga oni tudi potem berejo in uporabljajo v prihodnosti.
meni so naprimer napisali da sem rojevala 3 ure, dejansko pa ni minila ena ura od prihoda v porodno do poroda. user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 9:05:29   
ronja
Želim vam lep dan, moj namen ni bil nikogar ustrahovati.

Lej, prav je, da povemo, kar je narobe - vendar če tvoj namen ni ustrahovati, potem moraš dat alternativo: kaj bi ti drugače naredil, če bi bil še enkrat v isti situaciji? To bi pomagalo. To, da napišeš, da lahko vsaki naredijo CR kar tako, pa jih bo kvečjemu prestrašilo, čeprav je res. Jasno, če se zdravnik zmoti, bo naredil nepotrebni CR in to se lahko prav vsaki zgodi. Ampak pomaga pri pripravi na porod to ne bogvekako. Pomaga, če napišeš, kako bi se temu dali izognit.

Kar se tiče tega, koliko časa lahko traja nosečnost: ni moj podatek, je iz  knjige Ina May Gaskin, Modrost rojevanja. Ina je ena svetovno znana babica in kar ve, o čem pišeuser posted image . Se splača prebrat to knjigo, ali vsaj preletet.

Zdravnik nama je rekel, da se carski rez dela zaradi nizkega pH-ja. V odpustnici pa piše, da te preiskave sploh niso naredili. Nekaj torej tukaj ne štima.

Možno je, da je napaka v odpustnici - kot sem že napisala - od vseh žnj-x, ko sem bila v bolnici, ni bilo na odpustnici nikoli vse prav, dostikrat so bile gor zelo velike napake... Če nisi prepričan, zakaj se je zdravnik odločil za CR oz. dvomiš, da je sploh naredil to preiskavo, pojdi do njega in zahtevaj odgovore. S tem boš za zbijanje bogov v belem gotovo naredil več kot z jezenjem tu.

In ko boš ravno tam, se pogovori z zdravniki - samo povišan pritisk ni isto kot preeklampsija, madona, no! Seveda je to lahko en od znakov, nima je pa vsaka, ki ima povišan pritisk, ker je normalno, da imamo pred porodom povišan pritisk. Jaz sem ga imela obakrat - prvič sem še skup padala in sem šla v p., kjer me je pregledal en strokovni in človeški zdravnik, ki je pogledal, da je vse ok in mi povedal, da me glede na to lahko zadržijo not na opazovanju, če bi si zelo želela, bi verjetno lahko izsilila tudi sproženje poroda (ker sem bila že kar krepko čez rok), lahko pa grem domov, če želim. Seveda sem šla domov in prišla nazaj, ko se je porod sam začel.Če bi vidva naletela na tega istega zdravnika, bi ga preklinjala po dolgem in počez, ker ne bi hotel sprožit poroda. pa je bil res en najbolj strokovnih ginekologov, kar sem mela z njimi opravka!
Povzetki niso isto kot članki, dostikrat se kaj vmes izgubi - lost in translationuser posted image . Lahko vprašaš kateregakoli strokovno podkovanega zdravnika, pa noben ne bo rekel, da ima vsaka nosečnica z visokim pritiskom preeklampsijo!

Torej, če hoče kakšna nasvet: jaz ne bi silila s sproženjem poroda, dokler čutim otroka in je plodovnica ok (če je mekonijska, me pa tako noben ne bi vprašal in prav je tako!).

mič, mateyka, podpišem.

in kot marogica pač nočem sodit samo na podlagi enega samega podatka: da se ustni izrek zdravnika ne ujema s tistim na odpustnici - ker se pač pri meni še nikoli ni ujemalouser posted image , pa to ne pomeni, da so ravnali nestrokovno.

Marsikdaj zdavniki pač ne tvegajo: videt je, da je nekaj narobe in se odločijo za ziher varianto. Ronjo so dali ravno iz tega razloga na IE, 5 dni je dobivala antibiotike v glavo,... čeprav ni bilo nič narobe z njo. Vendar če se postavim v kožo teh zdravnikov: ali bi jaz reagirala kako drugače na njihovem mestu? ne bi, ne bi hotela tvegat, da ta otrok umre. Hvalabogu, da je tako! In ja, seveda, kakšna druga bi se bunila, da so ji zaj* dojenje, ker pač ni mogla dojit prve 3 dni in potem dojenje ni steklo. In bi lahko bilo čisto res. Jaz pa se s tem nikakor nisem hotela sprijaznit in sem probavala non stop, dokler ni končno ratalo (mala ni znala zgrabit, pa navajena je bila na flašo in dudo od dol - ampak kaj pa naj? Hvalabogu, da jih potolažijo, da bi se tam jokala, bi mi bilo še bolj grozno...)
In po moje je bilo enako v tvojem primeru. Nekaj indikacij za CR je bilo, kakšen zdravnik bi upal tvegat, vajin pa pač ni upal, ker mogoče ni imel izkušenj ali pa ti ne veš česa, kar je vedel on...

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 13:42:05   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: Mitch


IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

mitch, nisem rodila v Mb porodnišnici, ampak obakrat v Ljubljani, kjer je baje najbolj strokovno osebje (predvidevam - ker pač vse kritične sem pošiljajo), pa ti garantiram, da bi se to lahko zgodilo tudi v Lj., postojni ali kjerkoli drugje...
nikakor ne zagovarjam zdravnikov kar povprek, ker včasih res delajo oslarije 1A in sem jih že parkrat izkusilauser posted image , ampak se vseeno splača čimveč vedet in čim boljše sodelovat. Torej: zdravniki se motijo, to je treba sprejet - če vseeno vsi preživimo in nimamo nekih daljnoročnih posledic, potem sem zadovoljna. ni pa nujno, da so se v tvojem primeru sploh zmotili:

- s sprožitvijo poroda čakajo tudi v LJ., pa tudi v Avstriji, (mam svakinjo, ki je obakrat preklinjala to, obakrat rodila preceeeej po roku, prvič več kot 14 dni kasneje, drugič 10 dni kasneje), pa tudi v skandinaviji, kjer je vse najbolj napredno
- če hočeš naraven porod, ne smeš težit s sprožitvijo, ker to po difoltu ni naravno
- visok krvni pritisk ni isto kot preeklampsija - lahko je znak, da ima ženska preeklampsijo, če so še drugi pokazatelji: recimo visoke beljakovine v urinu
- sam visok krvni pritisk je pa značilen za zadnje dni pred porodom, telo se pripravlja na ta način
- če preeklampsija ni dokazana, potem pač opazujejo, ali je vse ok ali je res kaj narobe - zato so samo opazovali in niso hoteli nič naredit in dežurni zdravnik je tam res samo za nujne urgentne primere - nekdo, ki je na opazovanju, pa to ni
- prav tako je normalno zmanjševanje in pomotnenje (postane belkasta, ne pa zelena) plodovnice - če je kritično in se porod ne sproži sam, potem ga sprožijo oni.
- mekonij v plodovnici pa NI normalen in pomeni, DA SE PLOD NE POČUTI DOBRO, nekaj je narobe, zato ga je strah in se je pokakal (če parafraziram besede babic v mš in par knijg). mekonij v plodovnici pomeni, da je treba porod čimprej končat, ker se sicer otrok lahko okuži, poleg tega obstaja razlog, zakaj se je otrok tako slabo počutil (četudi ga mi mogoče ne vidimo, ko ga potgnemo ven).
- glede meritev pH v plodovi krvi ne vem, ali se je zdravnik zlagal, ali se je zmotil, ko je narekoval odpustnico (mimogrede: jaz sem bila že kar precejkrat v bolnici, pa še NIKOLI niso vsega prav napisaliuser posted image ), ali se je zmotila sestra, ki je tipkala - so pa vse možnosti odprte...

Torej: odgovor, zakaj se je zdravnik odločil za CR je v tem, da je bila plodovnica umazana (je bil notri mekonij), zato je bilo treba porod hitro končati - očitno se mu je zdelo, da sam porod ne gre dovolj hitro in je plod ogrožen - zato se je odločil za ziher varianto.

Po pravici povedano, verjetno bi veliko žensk in otrok, ki se rodijo s CR vseeno preživelo, tudi če ne bi naredili CR, vendar pa nekatere ne bi. Zdravniki niso jasnovidci, da bi vedeli, kdaj pa zares ne bi šlo drugače - imajo svoje pokazatelje tveganja in se odločajo po tem. Jasno, da se kdaj zmotijo (velikokrat), ni pa lepo, da nikoli tega nočejo priznat. Ampak j* ga, taki pač souser posted image .

Jaz sem recimo mela zelo zelo negativno izkušnjo z velecenjenim Pušenjakom, ki se mu temperatura 39 stopinj (ki so mi jo zmerili oni v bolnici) zdela lahko posledica nosečnostiuser posted image (prav tako povišane bele krvničke, pa beljakovine, pa še kaj...). jah, včasih pač streljajo kozle, nimaš kaj! Smo živi in zdravi, hvalabogu! je pa gotovo zadnji g., ki bi si ga izbralauser posted image

Drug primer: moja bivša g. me je dala nazaj delat, ko sem bila noseča z Ronjo, čeprav sem imela pljučnico (je rekla, da kaj sem jaz bolana, se nje ne tiče, to se mam z osebno zdravnico za zmenit, plod raste in to je zanjo dovolj - potem je seveda plod nehal rast, ko ni več mel kje vzet, ampak to je bilo čisto preveč za njeno pamet, da sva nekak povezanauser posted image ). Tudi velecenjeni strokovnjak zgoraj je rekel, da lahko grem v pon. delat, če želim - (v petek sem bila še v bolnici z vročino, enim kupom indikatorjev, da nekaj ni v redu, med drugim sem tudi v nezavest padala...) Včasih pač jemljejo vse skup bolj na izi, sploh ker vsi jamrajo in potem če ne jamraš, mislijo, da si ok.

Tretji primer: Ronjo so mi po porodu vzeli, češ, da je okužena in jo dali na IE. Tam so jo meli 2 dni in ji seveda dali flašo (noben mi ni predlagal, da jo lahko dojim, sem se sama morala spomnit, pa še to ti dovolijo 3x na dan...) Ko sem spraševala, kaj ji je, nihče ni znal odgovorit in ko sem previdno vprašala, če so ziher, da  sploh je res nekaj narobe z njo, so me nadrli ko cucka - in izkazalo se je, da ni bilo z njo nič narobe! Vsi testi negativniuser posted image . Je baje tako reagirala zaradi moje težavne nosečnosti (pediatri tu so recimo rekli, da kako mislim, da ni bilo nič ginekološko narobe z mano, če sem bila pa skoz bolana.. da valjda da to vpliva na otroka itd... - bi jih najrajši zaprla vse skup v eno sobo, pa naj se med sabo zmenijo - moja bivša g. in g. Pušenjak, da nima veze, kaj sem jaz bolana, se bom že pozdravila prej ali slej, oni pa da je to cela štala...)

Skratka: cvetke najdeš povsod! bodi vesel, da se je vse lepo izšlo, čeprav s CR, pa če je bil potreben ali ne. Se strinjam, da ga dostikrat delajo "za vsak slučaj". Ne vem, kako je bilo v tvojem primeru. Lepo, da opozoriš, vendar pa si ne ženi preveč k srcu. Poskrbi za partnerko, da bo čimbolje okrevala in naslednjič lepo počakajta, da se porod sam sproži, če bo seveda vse ok (to pomeni, da bo čutila otroka vsak dan vsaj 10x,...) - če si zelo ziher vase, potem si tudi zdravniki več upajo, ker vedo, da si priseben in zmožen več kot povprečje. Vsaj take so moje izkušnje.

PS: mam pa tudi dobre izkušnje: predvsem s kirurgi, ki so mi odlično sešraufali nogo, roko, pa z nekaterimi na urgenci, ki so lepo mirno prepričali moja pljučka, da bi še malo dihala, itd... Eni so brihtni, drugi pa ne preveč - kot povsod.

PPS: vsem polagam na srce, da od zdravnikov ne pričakujete ne vem kakšnih simpatij in prijaznosti - so dostikrat pač tečni - ampak če naredijo svoje in to dobro, ptoem zaradi mene lahko kolne med operacijo kolikor če in ingnorira moja vprašanja, če že res ne gre drugače...




točna trditev, saj bi to moral vedet če si podkovan...pa tega nisi komentiral user posted image   mogoče pa so delali c rez zaradi mekonija, saj ga morajo... in ne utripov... eh sem rekla da bom nehala.


Preeklampsija je opredeljena kot pojav hipertenzije (povišanega krvnega tlaka), proteinurije (pojav proteinov v urinu, kar vidi zdravnik na laboratorijskem izvidu urina) ali obojega po 20. tednu nosečnosti. (Vir: ringaraja) (TOREJ ALI ENO ALI DRUGO ALI OBOJE. ZADOVOLJNA?)


Nimam jaz bit kaj zadovoljna, ti si pisal kr takle strokovno pa ja pa ne...jaz to vem, ti baje tudi, zanimalo me je, kaj je v resnici tvoja draga imela, ker če jei mela samo povišan tlak, še ne pomeni, da je imela  vse to......to ME JE zanimalo,pa verjetno piše na izvidu zakaj so se odločli za c rez, če ni laž...

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:01:46   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: Mitch

Še enkrat: povišan krvni tlak je bila indikacija za sprožitev (s tem se strinjam in je prav, da so sprožili, čeprav malo pozno), nikjer pa ni bilo indikacije za carski rez!

a plodovnica pa ni bila ..kakšna že, strokovno, reducirana in polna mekonija user posted image  jaz zgleda več nič ne razumem. škoda da nisi odnehal res,
 

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:01:56   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ja, ampak only se nanaša na modest, ne na to, da ni drugega...

tebi se je še dalo, ne? user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:02:05   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Preeklampsija je opredeljena kot pojav hipertenzije (povišanega krvnega tlaka), proteinurije (pojav proteinov v urinu, kar vidi zdravnik na laboratorijskem izvidu urina) ali obojega po 20. tednu nosečnosti. (Vir: ringaraja) (TOREJ ALI ENO ALI DRUGO ALI OBOJE. ZADOVOLJNA?)

ne, nisem zadovoljna - ker je vir: ringaraja -probaj najt preeklampsijo v kakem znanstvenem članku, pa boš videl, da samo hipertenzija ni dovolj. In po teh se odločajo zdravniki, ne po ringarajiuser posted image .



user posted image  ronja jaz pa sem zadovoljna...user posted image  

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:02:15   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

IZVIRNO SPOROČILO: Mitch



Ne mislim se prepirat z vami, ve vse tako veste, verjetno ste bile tudi kje zraven pri porodu. Svoje sem napisal, vsak naj si ustvari svoje mnenje. Menim, da je vse, kar sem opisal tudi strokovno utemeljeno.

Lepo vas pozdravljam! user posted image


seveda smo ble, drgač ne bi blo naših cukrčkov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa ne ga več jezit,  je že meni razložil, da je mislil kot partner pri porodu user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:02:24   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: hektorina

Pojma nimamzakaj, vendar te nekako razumem. Ves prestani strah za dete in svojo drago je verjetno šele zdaj prišel za tabo... Glej, ne glede na vse, kaj ti "sanjamo" preko PC jev... ČESTITKE tebi ati, mamici in mali punčki, ki je po spletu enih čudnih dogajanj prišla zdrava na svet. In najlepšauser posted image user posted image user posted image user posted image ! Srečno!


saj jaz ga tudi,ampak malo zdravega razuma, razsodnosti, zbranosti, karkoli, malo pretuhtat, vprašat...ne vem več izrazov...je treba malo prej vklopit user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:02:31   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: Mitch

Pri veliki večini se porodi z mekonijsko plodovnico končajo samo z indukcijo. Sama mekonijska plodovnica NI indikacija za carski rez.


Mislim ej, pa ti veš več kot oni, pa ZAKAJ nisi tam tako odgovarjal , spraševal, kričal in se pobrigal za vse? če ti je vse tak...user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:02:38   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: Mitch

ustil že mnogo reči. Več kot povprečen človek. Zaradi sebe, da sem lahko preživela. Vendar vem, natančno vem, da moraš najprej skozi fazo žalovanja in realnega razmišljanja o tem, kaj se ti je zgodilo. Ko ozavestiš


Vsaj nekdo, ki razume, kako težko je, ko nekomu prizadejajo bolečine in težko okrevanje po nepotrebnem. Kako mi je težko, da se nisem bolj zavzel za svojo partnerko in kako težko mi je bilo pri srcu, ko sem jo gledal na intenzivni, vso nemočno in pod vplivom močnih narkotikov. Ko pa vse to ni bilo potrebno... To lahko razume samo nekdo, ki se mu je to zgodilo.

Zdaj pa se res poslavljam iz debate. Hvala za vse komentarje, mnenja in misli.

Želim vam lep dan, moj namen ni bil nikogar ustrahovati.


jaz pa ne razumem, ker se ti veš da se meni še nikoli ni kaj takega zgodilo...ah joj tole je za user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Mitch)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
29.10.2009 14:48:58   
zaspancek1
Glede CR lahko recem samo to, da je pri nas bolj praksa, da s tem navadno cakajo do onemoglosti (in se zaradi tega lahko pojavijo se hujse komplikacije)...
Me pa cudi to, da se vecini to, da je na odpustnici napisano nekaj drugega, kot pa se je v resnici dogajalo, ne zdi nic posebnega user posted image . Tudi jaz sem parkrat dozivela, da so bili tam napisani eni izvidi testov, ki zanesljivo niso bili opravljeni. user posted image   Ja, marsikdo rece, da so se zmotili, pa saj ni vazno, samo da je vse ok.... Ja, kaj pa ce ni? Kaj pa ce potem ravno ti kao opravljeni testi kasneje zavedejo drugega zdravnika?  user posted image

Sicer pa Gina, se strinjam s tabo.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
5.11.2009 20:41:41   
julija2009
Pozdravljen,

ne pritožuj se nad tem, da so ji naredili CR pravočasno, pri meni so bili žal prepozni, čakali so do zadnjega in žal je bilo prepozno. Plodovnica je bila mekonijska in prišlo je do mekonijske aspiracije! Moja deklica je umrla.user posted image


(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
6.11.2009 15:03:09   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: julija2009

Pozdravljen,

ne pritožuj se nad tem, da so ji naredili CR pravočasno, pri meni so bili žal prepozni, čakali so do zadnjega in žal je bilo prepozno. Plodovnica je bila mekonijska in prišlo je do mekonijske aspiracije! Moja deklica je umrla.user posted image



Upam, da streznitveni post...user posted image  Žalostno.user posted image
 
Draga Julija2009-iskreno sožalje! user posted image user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu julija2009)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
6.11.2009 15:16:26   
hektorina
Julija sem brez besed...Iskreno sožalje in mir tvoji pikici...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
6.11.2009 21:11:59   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: hektorina

Julija sem brez besed...Iskreno sožalje in mir tvoji pikici...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image Se podpišem pod touser posted image user posted image user posted image

Res, da se avtorju teme (in njegovi partnerici) porod ni iztekel po željah, ampak mislim, da je lahko samo srečen, da so ukrepali pravočasno in da je vse lepo in prav, da ima zdravega in živega otroka. To je najpomembneje!

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
7.11.2009 8:15:54   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: julija2009

Pozdravljen,

ne pritožuj se nad tem, da so ji naredili CR pravočasno, pri meni so bili žal prepozni, čakali so do zadnjega in žal je bilo prepozno. Plodovnica je bila mekonijska in prišlo je do mekonijske aspiracije! Moja deklica je umrla.user posted image



Moje iskreno sožalje tebi in tvoji družiniuser posted image .

(odgovor članu julija2009)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: (Ne)strokovnost osebja mariborske porodni...
9.11.2009 7:10:07   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: donna22

IZVIRNO SPOROČILO: hektorina

Julija sem brez besed...Iskreno sožalje in mir tvoji pikici...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image Se podpišem pod touser posted image user posted image user posted image

Res, da se avtorju teme (in njegovi partnerici) porod ni iztekel po željah, ampak mislim, da je lahko samo srečen, da so ukrepali pravočasno in da je vse lepo in prav, da ima zdravega in živega otroka. To je najpomembneje!



Se podpišem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 97
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




zaščita po 1. menstruaciji po porodu
carmencita

Kakšno zaščito uporabljate med spolnim odnosom (v času dojenja)

KONDOM (48%)

NIMAM ZAŠITE (PAZIVA) (40%)

KONTRACEPCIJSKE TABLETE (kljub odsvetovanju zaradi dojenja) (2%)

DIAFRAGMA (1%)

SPREJ (spermicidi) (1%)

DRUGO (9%)


Število vseh glasov: 101

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!