|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ! Starševstvo otrok s posebnimi potrebami
26.2.2010 22:48:53   
punkie
Pozdravljeni!

Sem študentka socialne pedagogike na Pef v Ljubljani in pri predmetu Starševstvo smo si zadali cilj, da raziščemo potrebe slovenskih staršev. S kolegico sva si izbrali področje staršev otrok s posebnimi potrebami. Zelo bi bili veseli, če bi nama odgovorili na spodnja vprašanja, lahko se tudi prosto razpišete. Z odgovori nama boste zelo v pomoč pri raziskavi, zato sem vam že vnaprej zahvaljujem za vaš čas in vam želim obilo lepih trenutkov z vašimi sončki!

1. Kako usklajujete svoje delo, skrb za družino in lastni prosi čas?
2. Kakšno vlogo imajo v vašem življenju sorodstvena in prijateljska omrežja ter različne institucije? S katerimi institucijami ste povezani in kakšen odnos imate do njih? Kaj pogrešate v okviru socialnih mrež?
3. Kakšne so vaše kompetence (sposobnosti) in nekompetence na področju skrbi in vzgoje vaših otrok? Kaj je za vas največji problem starševanja?
4. Kako je po vašem mnenju poskrbljeno za starše otrok s pp? Ste zadovoljni s ponudbo, kaj pogrešate, česa bi si želeli?

5. Če bi v vaši neposredni okolici obstajala organizacija, kot je družinski center (institucija, namenjena srečevanju staršev ter otrok z možnostjo medsebojnega varstva otrok, skupnih aktivnosti, predavanj, druženja, pogovorov, informiranja ipd., vse brezplačno), ali bi jo uporabljali?

< Sporočilo je popravil punkie -- 26.2.2010 22:52:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ! Starševstvo otrok s posebnimi potrebami
28.2.2010 13:06:19   
punkie
Res bi bila vesela kakšnih odgovorov ... 

(odgovor članu punkie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ! Starševstvo otrok s posebnimi potrebami
7.3.2010 16:11:52   
lillchy123
ufff... tole zahteva pa kar orenk dopis user posted image

1.tako kot vsi ostali starši. mi "moramo" vložiti malo več truda v vzgojo, ker se naši otroci marsičesa ne naučijo sami. oz. to traja dlje
2.sorodstvene in prijateljske vezi- ne vem če ima kaj zveze, vsaj pri nas ne.Zavod za gluhe, zveza gluhih.. pozitivno presenečeni, lahko rečem, da so bili ti kontakti prva svetla luč po diagnozi. pogrešali smo predvsem napotitev s strani zdravnikov- dali so nam samo diagnozo, potem pa znajdi se sam.
3.imamo srečo, ker se za nas življenje ni bistveno spremenilo, saj po operaciji PV naš otrok sliši. je pa potrebno delati več vaj, usmerjanja... mislim, da smo starši sposobni veliko in še več, ko gre za našega otroka.
4.jaz vidim problem predvsem pri nedorečeni/ krivični zakonodaji.komplikacije pri pridobitvi določene opreme, težave z zdravstveno zavarovalnico, nepovezanost med zavarovalnico in zdravstvenimi inštitucijami.. recimo, če bi želeli dobiti drug PV kot ta, s katerim ima KC podpisano pogodbo, ti niti zdravnik niti zavarovalnica ne ve povedati kaj in kako, kljub doplačilu...
5. Hb mi to imamo in v veliki meri uporabljamo user posted image

upam, da sem ti vsaj malo pomagala. si pa res na široko zastavila in bi ti lahko napisala kar nekaj strani user posted image


_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu punkie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ! Starševstvo otrok s posebnimi potrebami
8.3.2010 15:59:40   
punkie
lillchy123 najlepša hvala za odgovor!
naj omenim, da se v okviru našega projekta na faksu izvaja kar obširna raziskava na temo starševanja, zato nam bo koristil prav vsak odgovor, komentar, mnenje. če želimo biti soustvarjalci sprememb je potrebno spregovoriti o problemih, zato apeliram na vas, da se kar pogumno oglasite in prispevate svoj delež!

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ! Starševstvo otrok s posebnimi potrebami
27.3.2010 10:35:34   
Zobnamiska22
Pozdravljeni.
Sicer ni tole čisto odgovor na zgornjo temo, zato se oproščam, ampak najlažje tudi svojo prošnjo uvrstim pod ta naslov. Hvala za razumevanje.

Sem študentka socialnega dela in v diplomski nalogi se ne bom osredotočila na motnje avtističnega spektra, ampak bom dala besedo vam staršem, da poveste, kaj bi vi potrebovali in kaj bi nam želeli povedati. To se mi zdi zelo pomembno. Zato vas bi lepo prosila, če bi se potrudili in iskreno odgvorili na vprašanja. Pomembno je namreč, da skupaj raziščemo to področje in da vi kot straši dobite glas. Sem namreč v tujini, kjer delam na področju motenj avtističnega spektra. Vaš glas je tisti, ki največ šteje in lahko pri tej tematiki veliko doprinese in nam odpre nova obzorja.
Najlepša hvala za vaš trud, podatki ostanejo seveda anonimni, če vi sami tako želite.
Odgovore pa mi lahko pošljete na mail: zobnamiska22@gmail.com ali pa jih pripišete tukaj pod moja vprašanja.



Smernice za nestrukturiran intervju s starši otrok z motnjo avtističnega spektra


- Kje ste vi izvedeli, da bi lahko imel vaš otrok avtizem? Na koga ste se obrnili?
- Kako je bilo pri vas? Ste imeli v vsem času sploh kakšen stik s socialno službo?
Zanima me, kako ste se počutili ob in po diagnozi. So vam ponudili kakšno podporo, besede opogumljanja? Kaj bi si takrat želeli? Kdo vam je sporočil to novico? Kako ste vi sprejeli to dejstvo in kako vaša družina?
- Smem z vami raziskati vašo družinsko situacijo? Kako vi gledate na to? Kako ohranjate družinske in partnerski odnos? Kje vaša družina črpa moč, kje vi sami? Kje so vaši podporni stebri? Kakšen je vaš partnerski odnos?
- Družina se mora po diagnozi prestrukturirati za potrebe otroka. Kakšno pomoč bi po diagnozi družina potrebovala? Kako ste vi občutili to pri vas? So se odnosi med vami spremenili?
- Kako gledate na otroka? Ga sprejemate?
- Ali poznate način pomoči v obliki skupin za samopomoč? Kako se vam to zdi? Če bi imeli besedo vi starši, kaj bi nam želeli povedati in sporočiti?
- Kako skrbite zase, kje dobite moč, energijo? Kako preživite dan?
- Kje vi iščete pomoč? Na koga se obračate?.

(odgovor članu punkie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?