|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
3.3.2010 8:34:19   
ZARA

DOMAČA ZDRAVILA
 
MED pred spanjem umiri nočni kašelj: pol žličke za 2 – 5 letne otroke, 1 žličko za 6 – 9 let stare otroke in 2 žlički za starejše.
Sirup iz smrekovih vršičkov:
naberemo mlade smrekove (tudi jelkine, borove) vršičke. V kozarec za vlaganje naložimo plast sladkorja, plast vršičkov, plast sladkorja itd. Zaključimo s sladkorjem. Zapremo s pokrovčkom in postavimo na sonce. Ko se sladkor nekoliko stopi, vsebino premešamo, da se sladkor ne sprime v trde kepe, ki se ne stopijo. Vsebina se skrči na 2/3, zato lahko naknadno dodamo še nekaj plasti sladkorja in vršičkov. Na soncu pustimo vsaj 1 mesec. Precedimo – ožamemo (skozi krpo) v temne stekleničke in hranimo na hladnem (v shrambi).
Uporabimo rjavi sladkor.
Še zdravilnejši pa je z uporabo medu. Postopek je enak, vendar kozarcev ne postavimo na sonce, ker se med ne sme preveč ogreti, da se ohranijo vse zdravilne sestavine.
V kolikor ni dovolj sonca oz. toplote, si lahko pomagamo s pečico.
Preostanek vršičkov s sladkorjem (po ožemanju) razredčimo s prekuhano vodo in dodamo tropinovec po okusu. Dobimo dober smrekov liker oz žganje (če ne dodamo vode). Zelo dober je čas z dodatkom tega žganja.
 
Bezeg s sladkorjem:
zmešamo enako količino bezgovih cvetov (cvetne koške osmukamo) in sladkorja (rjavega), napolnimo v kozarec in postavimo na sonce. Ker ne nastane dovolj sirupa, ne precejamo, ampak shranimo mešanico. Pripravimo si zelo zdravilen čaj: žlico mešanice damo v plastično cedilce in prelijemo s kropom, še malo namakamo in odcedimo.
V kolikor nam te mešanice ostane neporabljene, pripravimo iz nje liker ali žganje na enak način kot iz smrekovih vršičkov.
 
TRPOTČEV SIRUP:
v kozarec izmenično nalagamo plast na drobne kose narezanega ozkolistnega trpotca in plast sladkorja. Po originalnem receptu bi morali kozarec za tri mesece zakopati v zemljo, saj naj bi bilo zelo pomembno, da je temno in da je čimbolj konstantna temperatura. Kozarce lahko zavijemo v časopisni papir in jih postavimo v klet za tri mesece. Nato sirup precedimo. Deluje!
 
sirup proti kašlju:
zmešamo:      30 kapljic PROPOLISA
                        sok 1 limone
                        3 velike žlice medu
 
sirup proti kašlju:
ČRNI REDKVI odrežemo koreninico, da lepo stoli. Na vrhu odrežemo pokrovček in izdolbemo toliko, da lahko vanjo damo 2 žlici medu. Pokrijemo in pustimo stati 2 dni. Redkev spusti še svoj sok. Vsak dan se poje 1 žličko.
Večjo črno redkev odrežete nekoliko na spodnji in zgornji strani, da nastane ravna ploskev. Nato na vrhu izdolbete luknjo, do približno četrtine redkve. S tanjšo iglo za pletenje prebodete skozi dno. V vdolbino daste med in vse skupaj postavite v posodico. Ko med izteče, ga dodajajte. Zadeva naj se izceja čez noč.
Sok črne redkvice (naribaš, čez gazo stisneš kolikr se da), dodaš žlico medu, malo limoninega soka, razredčiš z vodo in spiješ.
V olupljeno čebulo izdolbemo luknjo in damo noter žlico medu. Pustimo počivati, da se med meša s čebulnim sokom.
 
za dojenčke
Za močan kašelj pri dojenčkih, ki se pijejo po steklenički: čaj iz kuhane čebule, zaslajen z medom (smrdi kot kuga, zato ga večji otroci nočejo piti) ali samo prekuhana čebula, se pije precejeno in ohlajeno po požirkih.
 
OBKLADKI (prsni)
Kamilični: na malo olja prepražimo vsaj 2 pesti suhih kamilic, da malo potemnijo in močno zadišijo. Stresemo na krpo, zavijemo, vsaj v dve krpi. Položimo na prsi neposredno na kožo. Naj bo čim bolj vroče, koliko se še prenese. Ko se ohladi, najlažje ponovno pogrejemo v mikrovalovni pečici.
 
Čebulni: originalni recept, in tudi najučinkovitejši, so obkladki iz prepražene čebule (enako kot kamilični), le da so precej smrdeči.
Na drobno nasekljajte čebulo in jo zavijte v bombažno gazo, zatem pa za nekaj minut postavite v pečico, ki ste jo prej ogreli na 200°C. Topel obkladek položite na prsi, ga pritrdite s lepljivim trakom in pustite delovati čez noč.
 
Zvarek:
2 rezini jabolka, 1 rožič, ščep kamiličnih cvetov, 2 suhi figi prelijemo z vodo in pustimo, da zavre. Kuhamo še 5 minut. Precedimo in sladkamo. Popijemo še vroče in o kašlju ne bo več sledu. Nepreizkušeno!
 
INHALACIJE:
Zavrite 3 l vode ter dodajte 2 žlici kamiličnih cvetov in timijana. Pustite 10 minut in prelijte v skledo za inhaliranje; vdihavajte globoko in počasi, a največ 15 minut.
 
ČAJ:
Pripravite si čaj iz navadnega sleza: 1 žličko slezovih korenin prelijte z 2,5 dl hladne vode, da ne uničite sluzi slezovih korenin; pustite stati 2 uri. Na dan popijte 3 do 4 skodelice.
 
TERJAK (za zdravljenje pljučnih in nasploh prehladnih obolenj)
Nabrane zrele bezgove jagode potresemo z malo sladkorja in pustimo stati 24 ur. Nato skuhamo iz tega na sokovniku sok. Kolikor dobimo soka, toliko potem dodamo še sladkorja. Včasih so gospodinje to počasi cmarile na robu zidanega šporgeta na drva, ki seveda gorel večino dneva, tri dni skupaj. Danes se kuha na modernih štedilnikih toliko časa, da se od žlice potegne gosto in lepljivo. Nalije se v kozarce (ne v steklenice) in dobro zapre. Jemlje se po potrebi po žličkah večkrat na dan, lahko se doda tudi v čaj in popije.
 

sirup za pljuča (Dedi)OB BRONHITISU, PLJUČNICI…
3 dag planinskega mahu (=islandski lišaj)
1,25 l vode
Kuhamo na majhnem ognju 2 uri. Odcedimo in dodamo 1/3 količine medu.
Vsak dan popijemo 1 dl sirupa (odrasli). Otroci pa manj, glede na starost.
 

prehlad (kihanje, moker nos, vneto  grlu…)Vroča kokošja juha.
Čaji:
·   babičin napoj proti prehladu: 20 g šipka, 5 g hibiskusa, po 14 g bezgovega, lipovega in kamiličnega cvetja,11 g robidovih listov, 10 g vrbove skorje. Vse to prelijte z 2,5 cl vrele vode in pustite stati 10 minut;
 

boleče (vneto) grlo·   Grgranje žajbljevega čaja.
·   Nekaj kapljic propolisa na žličko sladkorja – počasi poližemo. Ali pa pošpricamo s propolisem v sprayu.
·   Svež zeljni list zavijemo v kos blaga in ga prelikamo – poparimo. Obložimo vrat.
·   Za grlo je dobro med+ limona+ olivno olje. Zmešamo in popijemo. Lahko pijemo vsako jutro, predvsem pozimi.
·   V lonček nalijemo 2 dl mleka in dodamo 1 malo žličko suhega žajblja. Pustimo, da zavre in pokrijemo za 5-10 min. Precedimo in dodamo žličko medu. Pijemo po požirkih - naj ne bo vroče.
·   Karamelno mleko: v suhi kozici zlatorumeno prepražimo 2 žlici sladkorja, ki se ne sme se zažgati. Previdno zalijemo z 2 dl mleka in mešamo toliko časa, da se sladkor razpusti. Pustimo vreti par minut (2). Lahko dodamo nekaj listkov suhega žajblja. Precedimo. Pomaga tudi pri izgubi glasu!
·   Oljni ovitek: laneno krpo namočimo v toplo olivno olje; ožamemo jo in ovijemo okoli vratu. Čeznjo ovijtemo še suho volneno krpo. Olje ne sme biti vroče.
 

boleče uhoNetresk stisnemo v čajno žličko, pogrejemo z vžigalnikom (temp. preverimo s prstom) in še topel sok nakapljamo v boleče uho.
Za uho z obližem nalepimo strok česna in pustimo čez noč. Zbudimo se brez vsakršnih bolečin.
Sesekljajte eno čebulo, jo zavijte v krpo in jo položite za boleče uho.
 

preveč želodčne kisline (Dr. Jelenc)2 dag encijanovih koreninic namočimo v 1 litru prekuhane vode. Stoji naj 14 dni. Vzamemo 3x na dan 1 žlico 6 tednov.
 

sirup proti visokem pritisku (Dr. Jelenc)80 listov oljke
2 l vode
Kuhamo na majhnem ognju, da povre na 1 l. Čaj razdelimo na 3 dele (za 3 dni). Prehrana te tri dni naj bo samo riž na vodi brez dodatkov. Sirup vzamemo 3x na dan.
 

Maska za suhe lase (Ela)

2 žlici majoneze
1 rumenjak
1 žlička olivnega ali mandljevega olja
Mešanico nanesemo na s sušilcem pogrete lase cca 1 uro pred pranjem. Lase pokrijemo z Alu folijo, da so topli.
 

maska za suho, luskavo kožoZmečkan avokado. Takoj, ko ga izdolbemo in spasiramo, ga pokapljamo z limoninim sokom, da ohranimo vitamine. Nanesemo na kožo.
 

starostne pege na rokahNa pege položimo z ananasovim sokom prepojen kosem vate. Mažemo s sokom iz svežega stebla zdravilnega ognjiča, sokom netreska, sokom krvavega mlečnika, mlečkom stebla regratovega cvetu.
 

luskavica2 jedilni žlici borovničevih listov (posušenih v senci) prelijemo s 0,25 l vrele vode in pustimo stati 10 minut. Je za zunanjo uporabo.
 

bradavice, kurja očesaOdpravimo jih z mazanjem:
·   z mlečkom iz nezrelih plodov fige
·   s sokom iz svežega stebla zdravilnega ognjiča
·   s sokom krvavega mlečnika
·   s Švedsko grenčico
·   s sokom stebel regratovih cvetov
·   odrežite kos limone, položite na boleče mesto, zavarujte z gazo in pustite delovati čez noč
·   lupina svežega ananasa: najprej noge 20 min namakajte v topli vodi, nato notranjo stran lupine položite na kurje oko in prilepite z medicinskim lepilnim trakom. Odstranite naslednje jutro. Ponovite postopek vsaj štirikrat in kurje oko boste odstranili brez težav, saj ananas vsebuje encim, ki mehča poroženelo kožo
·   obkladki iz kisa (ne alkoholnega) tri noči; sčasoma (čez nekako tri tedne) pa se bradavica posuši in odpade ali preprosto izgine. Trdijo, da deluje.
·   drobno nasekljan česen, obliž - menjamo zjutraj in zvečer - 14 dni do tri tedne
·   redno mažemo z eteričnim oljem limone; lahko stisnemo limonino lupino, da priteče malo soka
 

herpes na ustniciOdpravimo z mazanjem:
·   takoj ko začutimo ščemenje, preden nastane mehurček, natremo z alkoholom,
·   s sokom netreska,
·   z zobno pasto,
·   lastnim ušesnim maslom?,
·   eteričnim oljem čajevca.
 

driska·   spasirana postana banana, tudi z naribanim jabolkom;
·   rižev sluz: 2 dl vode + 6 žličk riža + malo soli – kuhaš 45 minut;
·   zmešaš postano banano in rižev sluz;
·   čokolešnik z razredčenim mlekom;
·   za grizljanje: grisini, bobi palčke, albert keksi;
·   bobi palčke in Coca-Cola (nepreverjeno, vendar velikokrat pohvaljeno, da deluje);
·   pijača: borovničev čaj – na 1 dl vode 1 čajno žličko suhih borovnic (z natreenom in živalskim ogljem), odrasli pojemo še borovnice;
·   za odrasle: močan črni (ruski) čaj
·   1 čajno žličko čaja iz srčne moči prelijtemo s 150 ml vroče vode, pustimo stati nekaj minut in čaj nato popijemo
 

piki žuželk·   navlažimo s sokom čebule,
·   navlažimo s sokom netreska,
·   na pik položimo v vodi namočen aspirin in ga prelepimo z obližem,
 

čebelji ali osji pik v ustni votliniTakoj po piku prežvečimo svežo čebulo (ublaži oteklino).
 

gomašio (gomashio)goma = sezam, shio = sol
Prepražimo žličko (nerafinirane) soli, da izgine vonj po kloru. Nato dodamo sezam in ga rumeno popražimo. Delno ali popolnoma ga zmeljemo v posebnem možnarju ali posebnem sekljalniku.Shranimo v temni steklenici (posodi). Uporabljamo ga kot začimbo (razmerje 1 soli : 16 sezama) ali zdravilo (1:8). Vzamemo 1 žličko in dobro prežvečimo. Potresemo po jedeh ali z maslom namazanemu kruhu.
 

zaščita pred insekti·   »nadišavimo se z eteričnim oljem: čajevca ali limonske trave.
 

povečanje prostateČaj iz DROBNOCVETNEGA VRBOVCA.
Rastlinski hormoni koprivnih korenin ugodno vplivajo na začetno stanje povečane prostate, tako da se zmanjša koncentracija globulina, ki veže nase spolne hormone. Dobijo se rastlinski preparati.
 

Zobobol ·   suho smokvo ali slivo prerežemo, skuhamo v mleku in damo na razboleni zob
·   žvečimo nageljnove žbice (klinčke) oz. nageljnovo žbico položimo na oboleli zob in zagrizemo vanjo
·   splahujemo z žajbljem, rmanom in morsko soljo ali s toplim jabolčnim kisom
·   bezgove ali kamilične cvetove poparimo z mlekom, pustimo, da se zmes ohladi in še toplo dajemo na boleči zob
·   v 1/2 dcl olivnega olja namakamo približno en mesec 5-10 nageljnovih žbic (klinčkov). Ob zobobolu kanemo par kapljic na vato in položimo na zob
·   v votlino zoba, ki nas boli, damo košček svežega krompirja
·   1-2 kapljici cimetovega, metinega, kamiličnega ali sivkinega eteričnega olja kanemo na vato in damo na boleče mesto
·   akvamarin, aventurin, topaz ali žad položimo na boleči predel oz. ga z enim od kamnov rahlo masiramo (na zunanji strani lica)
 

krepitev dlesniV ustih žvrkljamo malo olivnega olja, mešanico vode in jabolčnega kisa ali vode in limoninega soka.
 

Zadah iz ust·   žvečimo sveže peteršiljeve ali metine liste, zrna kave, orehe, cimetovo skorjo
·   pijemo metin, sivkin, ali čaj iz brinovih jagod (brinove jagode niso primerne za ledvične bolnike!) in žvrkljamo pomarančni ali limonin sok
 

visoka telesna temperatura·   krompir olupimo in narežemo na majhne kocke, damo v kuhinjsko krpo in na podplate. Vročina kar hitro pade.
·   pri vročini: mokre rjuhe, če pa se ni slo dol pa kar v banjo in hladiti otroka najprej s toplo, mlačno in vedno bolj hladno vodo
·   brisačo potopite v hladno vodo, nato jo malce ožemite in jo ovijte okoli meč
·   sok rdeče pese
·   KISLA POLENTA ZA ZBIJANJE VROČINE: polento skuhamo v neslani vodi. Ko se malo strdi, jo prepražimo na kisu. Zmes zavijemo v krpo in damo na podplate, toliko toplo, kot se lahko zdrži. Po potrebi menjamo obkladke, ampak obvezno že uporabljeno poletno vržemo stran
 

izpadanje lasS svežo čebulo masiramo lasišče 10 minut. Nato operemo glavo.
 

obraba kolkov in kolenMasaža oz. vtiranje šentjanževega olja. Olje predhodno malo segrejemo, po končani masaži obolelo mesto še ovijemo s čim toplim, da se še nekaj časa vzdržuje temperatura.
 

padec, udarninaČe otrok (ali pa tudi sami) pade, na mestu udarca namažemo z maslom (lahko z margarino) to ohladi in tudi modrice ni.
 

nespečnostDva ščepca lipovega cvetja in dva ščepca melisinih listov (po možnosti sveže, drugače posušene) damo v jajček za kuhanje čaja in prevremo na 2,5 dl mleka, v katerega damo 1 čajno žličko medu.
 

odpornostEno ingverjevo korenino naribamo, dodamo sok iz pol kile limon in pol litra medu. Zmešamo v stekleni posodi z leseno kuhovnico, zmešano natočimo v stekleni kozarec in spravi v hladilnik. Vsak dan popijemo en »štamperle« tega napitka. Pije se od oktobra do maja(po želji).,
 

bolečine v hrbtu in/ali križuVsako jutro bi morali zaužiti 3-4 stroke česna, da bi lahko opazili izboljšanje težav.
Olajšanje bo prineslo tudi masažno olje, ki ste ga pridobili tako, da ste nekaj strokov česna precvrli v olju in s tem natrli boleče mesto. Uporabite lahko sezamovo ali kokosovo olje. Na počasnem ognju ga segrevajte toliko, da postane rjave barve.
 

teniški komolec – vnetje kit in mišicOlje šentjanževke deluje protivnetno in blažilno. Večkrat dnevno ga vtremo na boleče predele.
 

kolcanjeIzzovite kihanje, tako da poduhate majhen ščepec popra.
 

opeklineOpeklino takoj ohladimo z mrzlo vodo. Nato:
·   takoj premažemo z eteričnim oljem sivke ali
·   večkrat dnevno nanesemo malce medu.
 

zvinSkuto namažite po sklepu in jo pokrijte z brisačo. Skutne obloge hladijo in blažijo bolečine.
 

hematom, krvavitev pod kožoKocke ledu zavijemo v brisačo in jo za 30 minut položimo na modrico (blaži bolečino in zapira žile).
Naredimo obkladek iz šentjanževega olja. Modrica se hitreje absorbira - izgine.
 

bruhanjeŽelodec bo pomirila ovsena juha: 20 gramov ovsenih kosmičev zavrite v četrtini litra vode. Pustite, da se juha pri nizki temperaturi kuhalne plošče nekoliko zgosti.
 

glavobol·   v skodelico kave vmešajte sok ene sveže iztisnjene limone
·   v kozarec vode vmešajte sok ene sveže iztisnjene limone
 

očipekoče oči (preobremenitev, prepih):
Komarčkov sok regenerira in omili težave: filter vrečko komarčkovega čaja prelijte z vročo vodo. Ohladite jo na telesno temperaturo in jo položite na prizadeto oko. Če sta prizadeti obe očesi, uporabite dve vrečki.
utrujene oči, slabšanje vida, siva mrena:
Zmočimo prste z vodo in med njimi zmeljemo krvavi mlečnik, da dobimo oranžen sok razredčen z vodo. S to tekočino na prstih potegnemo po vekah od zunanjega roba očesa proti sredini. Malo ga lahko pride tudi v oko. Redno ponavljamo.
 

ječmenTopli obkladki iz lanenih semen bodo pomagali žarišču, da dozori: 2 žlički lanenih semen denite v vročo vodo, zavijte v brisačo in položite na oko.
 
 
 
U R VELKOM. user posted image
 

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 8:37:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
3.3.2010 8:38:53   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

tole s črno redkvijo in medom preverjeno.user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
3.3.2010 8:39:41   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Hvala, teta Pehta user posted image user posted image
Ne, saj niso moja. So pa preverjena. Pehta je kar vskočila na naslov. user posted image

Pa še čaji:

Bronhialni čaji

Timijan deluje spazmolitično. Učinkovit timijanov čaj pripravimo takole: čajno žličko timijana prelijemo z 2 decilitra vroče vode. Čaj naj stoji 10 minut, nato ga precedimo. Sveže pripravljen timijanov čaj pijemo večkrat na dan

Priporočljiv je tudi čaj iz trpotca. V ta namen vzamemo 2 čajni žlički trpotca, priprava pa je enaka kot pri timijanovem čaju.


Mešanica čaja proti kašlju

30 g timijana
15 g trpotca
10 g janeža
10 g islandskega mahu
10 g sladkih koreninic

Zelišča prelijemo z 1 litrom vode. Priprava je enaka kot pri timijanovem čaju. Seveda moramo med boleznijo zaužiti več vitaminov kot sicer. Jemanju antibiotikov se po možnosti izogibajmo; jemati jih je treba izključno pod nadzorom zdravnika. V postelji je treba ostati dovolj časa in se še nekaj časa zadrževati v toplih prostorih. V nasprotnem primeru namreč obstaja velika možnost, da se obolenje ponovi, saj je prehlad prizadel imunski sistem.
 

< Sporočilo je popravil ZARA -- 3.3.2010 8:41:17 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
3.3.2010 11:37:30   
uškinamama
KISLA POLENTA ZA ZBIJANJE VROČINE: polento skuhamo v neslani vodi. Ko se malo strdi, jo prepražimo na kisu. Zmes zavijemo v krpo in damo na podplate, toliko toplo, kot se lahko zdrži. Po potrebi menjamo obkladke, ampak obvezno že uporabljeno poletno vržemo stran



pa da je recesija , pravijo user posted image


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
3.3.2010 19:14:02   
kajajaka
super, HVALA!

Kaj pa za apetit poznate kaj? Za 20 mesečno hčerko, ki skoraj nič ne je...

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
28.3.2010 19:06:01   
ZARA
Joj, kajakaja, za to pa nimam pojma. user posted image  A zelo malo je?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
29.3.2010 8:45:14   
Jerneja_
Mogoče bi probala z Endovital sirupom.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
29.3.2010 9:19:10   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Jerneja RR

Mogoče bi probala z Endovital sirupom.


evo, tut moj nasvet... rdeča pesa in med, menda super delujeta na apetit. pa eterično olje pomaranče tudi.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Jerneja_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
24.5.2010 13:16:22   
ZmajTolovaj
Jaz imam eno bedno vprašanje, ampak res nimam pojma. A zelišča sama nabirate ali jih kupite v kaki natur lekarni? Ker po pravici povedano nimam blage veze, kako zgleda recimo trpotec.
user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
26.5.2010 12:40:29   
ZARA
Meni nabere mami, ker se s tem že leta amatersko ukvarja... poznam jih pa sama samo ene par. Evo, trpotec (spodaj) raste na vsakem vogalu. 100% si ga že videla na travniku, pa ne veš, da je to to.

user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
26.5.2010 12:41:07   
ZARA
Aja, drugače dobiš želišča v vsaki lekarni, ZT. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
26.5.2010 22:04:00   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Aja, drugače dobiš želišča v vsaki lekarni, ZT. user posted image


No to mi je bolj všeč user posted image   Saj se bom poglobila v znanost ob priliki ... Naslednjo sezono ..
HVALA user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Domača BIO zdravila in zvarki tete Pehte
12.2.2012 19:52:48   
Mimona29
Hvalaaaa, si bom natisnila:)

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...
100 mladim podarimo 3 obroke kredita
NLB bo 100 mladim povrnila 3 mesečne obroke kredita v skupni vrednosti do 1.000 EUR. Preverite, kako lahko sodelujete v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?