|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj v vrtec in kako je bilo?
3.3.2010 15:14:56   
najci
Imam vprašanje za izkušene mamice nedonošenčkov - še posebej me zanimajo izkušnje tistih, ki so imeli BPD oz. dlje časa kisik in so bili posledično potem bolj nagnjeni k respiratornim obolenjem (bronhitisi, pljučnice):
Kdaj ste dale svoje srčke v vrtec in kako je bilo? So veliko zbolevali?

Naša Vesna bo letos poleti stara že 4 leta in mislim, da je skrajni čas za tapravi vrtec (zdaj je v privat varstvu, kjer ima družbo dveh sovrstnikov oz. mlajših otrok), pa me je še vseeno strah zime in respiratornih virusov, kjer se ji vsak resen prehlad takoj preseli v pljučka in potem 2 dni  ne vemo, ali bo šlo brez kisika ali ne, ker ima tako slabe sat. ... Zdaj pa še nov dojenček doma...
Ampak po drugi strani pa razmišljam, da so otroci v vrtcu pri 4.letih že verjetno dokaj zdravi in niso več toliko bolani, da bi Vesna toliko zbolevala prav zaradi vrtca.

Kakšno je vaše mnenje?


_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
3.3.2010 15:25:51   
ledenaa
Sicer sama nimam nedonošenčka,bi pa rekla da jo vpišete,pa če bo zbolevala,še vedno lahko izpišete.res je da načeloma imajo že zgrajen imunski sistem,ampak se tudi gradi z okužbami,ki jih otroci prebolevajo.

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
3.3.2010 15:41:03   
bibyzan
Naša Tjaša bo maja stara 3 leta in je tudi še ne bomo dali. Imam kr strah, ker ko zboli je kot vaša Vesna. No, ravno zdaj preboleva res samo prehlad: se pravi, da jhi malo teče iz nosa in kašlja. In zgleda, da ne bo šlo naprej, ker je že 1 teden tega in že vse pojenjuje. To je prvič, da smo uspeli brez pumpic, inhalacij in štetja vdihov.
Mi jo bomo dali drugo leto, itak vem, da zbolela bo, samo da bo lažje prenesla.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
3.3.2010 20:03:48   
anajmad
Mi smo dali našo Ulo s tremi leti in mi je žal,da je nismo dali prej,ker se pozna dosti na razvoju. No,saj pri naši se je. Glede bolezni ,pa tako: je bila bolna,toda ne toliko kolikor sem bila jst panična. Letos npr. samo 1x.
Vrtec -priporočam.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
3.3.2010 20:52:58   
Najaa
Naša je bila rojena v 33t in je imela sicer nekaj težav ob rojstvu, ampak ne prehude, sam me je vseeno strah, kako bo v vrtcu. Gre pa v kratkem. Morala bi že, ampak je zbolela.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
5.3.2010 13:38:35   
barni
NAsa je samo 1 mesec prezgodaj rojena ima pa dokazan imunski deficit.

Pa smo jo dali v vrtec z 22 meseci. In upali na najboljse. TRenutno nam gre kar dobro, prebolela je precej viroz, vendar zgolj z visoko vrocino, smrkanjem in kasljem. Enkrat se je zakomliciralo v vnetje v nosku in dobila je AB.

bi mi bilo zelo zelo hudo, ce je ne bi mogla dati v vrtec, sem skoraj prosila zdravnike, da so dali pozitivno mnenje. KEr na razvojnem podrocju je tolk napredovala, da ne morem prehvalit! Je ze cela odrasla punca.

Svojo dozo bolezni bo morala dati cez tako ali tako. Ce ne bo fasala v vrtcu, bo pa kje drugje. Jaz sem norice prebolela pred kratkim z mojo deklico. Tako da...ocitno se ne mores izogniti temu, kar te caka. Te pa popolnoma razumem, sama se zdaj pridem v vrtec s strahom a bo vroca ali bo ok.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
6.4.2010 12:38:12   
katja1979
anajmad: veliko nedonošenčkov dohiti razvoj vrstnikov šele v puberteti!! tu ne gre samo za telesni razvoj, ki ga marsikateri ulovi že pri enem letu, temveč tudi mentalni, itd...in nikakor vrtec ne pripomore k hitrejšemu razvoju otroka, ki je nedonošen, sploh pa če je skoz bolan. Otrok, ki je prav pogosto bolan se tudi težje razvija, prav tako, če je neprespan, uturjen in v stresu. Če se le da na kakršenkoli način že, obdržite otroka doma ali pa ga izpišite, če bo skoz bolan...

Moj je bil rojen z 32 tedni 4 dni, v vrtec bo šel septembra, ko bo star točno 2 leti in pol. Upam, da ne bo veliko bolan...do zdaj je bil z menoj doma, zelo malo bolan, vendar pa kadar je bil, se je od mene in moža nalezel vsakega najmanjšega prehlada, ki sva ga imela midva, vendar se je pri njemu odrazilo seveda v dosti hujši obliki. Celo priporočilo naše razvojne pediatrinje je bilo, da če je le možno, zaradi oslabljenega IS, ki ga ima večino nedonošenčkov rojenih z 32 tedni ali manj , naj počakamo z vrtcem do tretjega leta starosti, če ne bo zanj več škode kot koristi (če je otrok skoz nekaj bolan). Z otrokom se da veliko ukvarjati tudi doma - poskušajte biti ustvarjalni! Potrebo po druženju z vrstniki pa začne večina otrok kazati po 3. letu, takrat gredo tudi večinoma zelo radi v vrtec.

Torej vrtec vsekakor DA, VENDAR ne na silo....

lp


(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
5.5.2010 23:11:47   
mogant
moji trije so rojeni 3 mesece prezgodaj (26,6/7), a kljub tej visoki nedonošenosti ob rojstvu nismo imeli hudih težav s pljuči, respirator do dva dni, en mesec kisik, doma smo bili en mesec pred PDPjem.

septembra 2009 so šli v vrtec (jasli) stari dve leti, korigirano tri mesece manj, že tretji dan vrtca so dobili svečke iz nosa in se jih še nismo povsem znebili, mogoče dvakrat vmes za dan ali dva,
predvidevam, da so preboleli kar nekaj viroz, bi rekla, da vsak mesec vsaj eno, ampak večinoma se je končalo s prehladom največ pa z dvema dnevoma vročine in to je to, mislim, da smo vsega skupaj bili doma po cel teden trikrat, ni nam pa nikoli bilo treba do zdravnika, ker kot sem napisala se je ustavilo pri vročini, ki je po dveh dnevih minila in enkrat rahla trebušna viroza, moram rečt, da smo za prvo leto vrtca bili kar pridni v primerjavi z ostalimi, večjih respiratornih težav nismo imeli, je pa res, da že ob rojstvu moji niso bili najhujši primeri.
moje mnenje: težko se je v vrtcu izognit vsem tem virozam, in po mojem se s starostjo ne bo zmanjšalo število okužb, ki jih bodo v vrtcu pobrali, kvečjemu jih bodo lažje prenašali, to da so starejši manj bolni po mojem ne pomeni, da kroži manj virusov, kvečjemu to, da jih prebolevajo zgolj s svečkami iz nosa, ker pozimi v vrtcu skorajda ne vidiš otroka s čistim noskom, in seveda to, da se jim odpornost krepi iz leta v leto...

kar se pa razvoja tiče, ja moram rečt, da je po 8 mesecih vrtca vidna razlika, ne morem pa vsega tega pripisati vrtcu, čeprav si oni kar lastijo zasluge, ker velikokrat ponavljajo:" joj a opazite razliko odkar hodijo v vrtec; se spomnite kako je bilo na začetku, ko sploh še niso znali govoriti, zdaj pa... "
8 mesecev je pri dvoletnikih kar dolga doba v razvoju in spremembe so očitne pri tistih, ki hodijo v vrtec in tistih, ki ne, težko je primerjat ali bi bil razvoj kaj počasnejši, če ne bi hodili v vrtec, kdo ve, to bi lahko povedali edino starši enojajčnih dvojčkov, ki bi imeli enega doma, drugega pa v vrtcu.

(odgovor članu katja1979)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj v vrtec in kako je bilo?
13.9.2010 22:11:23   
DeHa
Haj, Najci!
Tudi mi imamo doma nedonošenčka: 28. teden, 558 gramov, 4 mesece na respiratorju, do prvega rojstnega dne na kisiku..........
Potem pa ko sem začela iti v službo vsaka dva meseca so sledili respiratorni infekti (cepljen pa je itak na vse možno), vmes pljučnice, bronhiolitisi,...
Drugih bolezni nobenih - pravi korenjak! Le prehladi se praviloma sprevržejo v nočne more :(.
V vrtec je šel s 3,5 leti. Bil je en teden v vrtecu, dva tedna doma zaradi infekta in tako kar naprej dokler ni prišla še tista nova gripa in sem ga v paniki (čeravno smo se cepili) kar nehala vozit v vrtec. Do spomladi... Potem pa spet: en teden v vrtecu, dva tedna doma :(...
Sedaj smo, po poletju v domačem varstvu, spet pričeli z vrtecom. Bomo videli kaj bo prineslo to leto.
A vsekakor se grozim kakšne otroke peljejo v vrtce - s svečami pod nosom, take ki hudo kašljajo...??!!?? Ne razumem, kako staršem ni nerodno takega otroka namontirat v skupino drugih otrok. Pa pustimo štorije da se malčki itak morajo navadit na viruse. Saj se bodo, itak so virusi vsepovsod, ni potrebno malčka zbombardirat z infekcijo močno prehlajenega otroka. (Hvala lepa starši, ki vozite bolane otroke v vrtce, a s tem delate škodo svojemu in drugim otrokom. Ne mi nalagat o tem da se morajo "precepit" in o tem da nimate kam otroka.)
Vsekakor: otrokom z občutljivimi dihali odsvetujem vrtec vsaj do tretjega, četrtega leta. Vrteci imajo čudovite plati in v njih otrok spozna ogromno novega, a glede infektov (in to zahvaljujoč le nam, ne/odgovornim staršem) so pravo leglo :(

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?