|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj se učijo v prvem razredu?
5.4.2010 21:10:43   
frutka_
Po vsem tem kar berem vidim, da naš mali obvlada kar nekaj stvari. Na žalost je pa njegovo govorno izražanje slabše razumljivo, ker ima določene težave z izgovorjavo glasov. Kaj naredijo s takimi Gina?user posted image  

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kaj se učijo v prvem razredu?
7.5.2010 23:29:08   
LanaM
Nekatere se sprašujete, zakaj plakat o hišnem ljubljenčku, če še ne znajo pisati. Eden od ciljev, ki ga je v prvem razredu potrebno oceniti, je govorni nastop, kjer mora otrok o neki stvari, predmetu, živali ali kakšni podobnitemi govoriti čimbolj tekoče, knjižno in sproščeno. Marsikateremu otroku pri nastopu pomaga plakat, ko pa otrok zapiše kako besedo na plakat, pa gre v bistvu za kopiranje črk.
Drugače pa opismenjevanje poteka celo prvo triado; običajno v prvem razredu spoznavanje glasov, iskanje besed na posamezni glas, kopiranje črk, iskanje enako zaposanih besed..., v drugem razredu se učijo velike in male tiskane, male pisane, v tretjem pa običajno še velike pisane. je pa res, da je način dela odvisen od učiteljice in tudi od založbe knjig, po katerih delajo. poznam pa tudi nekaj šol, ki delajo po Wabachovem programu, kjer učenci delovnih zvezkov sploh nimajo, črke in brati pa se učijo že v prvem razredu.

Drugače pa je pri vseh predmetih kaj nekaj ciljev za ocenit in otroci imajo tudi že ustno in pisno ocenjevanje.

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kaj se učijo v prvem razredu?
8.5.2010 13:39:52   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Po vsem tem kar berem vidim, da naš mali obvlada kar nekaj stvari. Na žalost je pa njegovo govorno izražanje slabše razumljivo, ker ima določene težave z izgovorjavo glasov. Kaj naredijo s takimi Gina?user posted image  


Sori, nisem videla vprašanja prej. V 1. razredu je vedno kakšen otrok (ali dva, ali trije), ki imajo podobne težave z govorom. Najboljše ga je prijavit k logopedu, kjer se navadno zadevo posledično zelo izboljšajo, če ne hitro, pa malo počasneje, ampak se.

Če v tej starosti zadeve stojijo zelo slabo (npr. da ne more izgovarjat nekaj glasov), plus da še okrog obrača besede (telenofiranje-telefoniranje...) plus če ne izgovarja vseh glasov v besedi, ker jih ne zazna (tisniti namesto stisniti...), plus da ostale glasove, ki jih sicer zna, ne izgovarja razločno - zadeve ne minejo same od sebe, niso samo razvojne- je nujno potrebna pomoč logopeda, predvsem pa redno vadenje doma. Skoraj zmeraj se da pomagat. Če zadeve niso tako zelo hude, pa je vseeno smiselno obiskat logopeda, ker je ta hip v ravno pravih letih za to, da se te reči oblikuje, saj problem ne rata v prvem, ampak v drugem razredu, torej ima ravno zdajh celo leto časa, da se te reči popravi, ne da bi se to poznalo pri šolskem uspehu kaj preveč. Otrok, ki besed, glasov ne sliši, jih enostavno ne more zapisat. Tudi s samo glasovno analizo ima težave in posledično ne ve, katere črke naj bi zapisal. Enaka težava je pri branju. Če ne zmore izgovorit, je tudi prebrat ne bo mogel. Če ima recimo problem, da izgovarja nek drug glas namesto ustreznega, recimo j namesto r, pride do težave, ker potem obstaja moznost, da ta dva glasova pri zapisu striktno zamenjuje, tudi pri besedah, ki nimajo r-ja, ampak samo j - ne ve kateri je kateri. Takih različnih možnosti zaradi različne glasovne specifike je malo morje. Obstajajo govorne težave s samim razumevanjem besed posledično zaradi tega. Pa nekateri otroci obrnejo strukturo stavka, čeprav ne prihajajo iz drugega govornega okolja, da bi imeli tak osnovni vzorec. Težave imajo tudi z izražanjem, ali pa z neko enostavno obnovo neke zgodbice, ker se težje izražajo iz tega ali onega vzroka, kaj šele kasneje to reč tudi zapisati. Če se temu pridružijo graofmotorične težave, otrok zraven še sploh ne mara pisat, ker se sreča z dvojnim ali trojnim problemom naenkrat. V glavnem ogromno različnih variant je, ne da se vseh napisat na kratko.

Skratka, svetujem logopeda v vsakem primeru, ker se resnično splača.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?