|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana 7. mesečnega dojenčka
19.4.2010 21:08:13   
inč
Živjo...

mi imamo veliko pupiko...user posted image ...staro 7.mesecev...pa me zanima kaj vse ste dale svojim otročkom za popopapat pri tej starosti.
...vem da je bilo že veliko o tem napisanega, pa vseeno.

Naša papa;
od zelenjave; korenček, brokuli, krompir, cvetačo, kolerabo
sadje; jabolka, hruške, banane in slive
potem pa še riž, skuto, jogurt in prepečenec
jutri pa poskusimo še mesek in rozine.

Prosim tudi za kak dober recept...HVALA...user posted image

papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
19.4.2010 23:04:41   
bernarda
Živijo! Za našo bejbiko sem naredila gosto juho: skuhala sem mlado govedino, dodala korenček, por, gomolj zelene, začimbe brez natrijevega glutaminata. posebej sem skuhala ovsene kosmiče. nato sem juho precedila, dodala zelenjavo in malo mesa, malo solila, dodala ovsene kosmiče - kuhane, vse skupaj sesekljala, nato pa daala v plastične kozarčke po porcijah in v skrinjo. ko pa hrano rabim, jo dam segret v toplo vodo in kosilo je hitro tu...
Naša bejbika je stara 8 mesecev in je v glavnem dojena, saj ji nič ni všeč oz. takšno juhico edino rada poje. včasih ji še dam rižolino, ali pa ovsene kosmiče na mleku, pa polento. rižolino se mi zdi fajn, z njim lahko zgostiš sadne, zelenjavne in mesne jedi.
sicer pa že tudi meni manjka idej, kaj dati otroku, ki ne odstopa od maminega mlekca. naša ima atopijski sindrom in zato tudi omejitve. ampak bomo že.

(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
20.4.2010 8:23:53   
Ileus
Naša sedemmesečna madam je vse sorte sadje in zelenjavo - pač to, kar se trenutno dobi v različnih kombinacijah. Rada ima npr. koromač+grah, koren+kolerabo, bučke+papriko, špinačo. Od sadja dobi največ kuhanih jabolk in hrušk (jih imamo svoje v velikih količinah) - zraven dam kuhat kakšno suho slivo, marelico, rozino.

Oboje, sadje in zelenjavo, mešam vedno z različnimi kašami (ajdovo, proseno, kuskus, riž), kosmiči ("ta pravimi" in ne "iz škatle"), zelenjavo še testeninami, med bolj kislo sadje vmešam piškot. Od mesa dobi piščanca in teletino.

Od sadja ima zelo rada še banano+avokado in ananas. Za večerjo je gres ali polento, kuhano na vodi, malo posoljeno in potem notri za okus ali žlico sadne kaše, kakšno žlico sladke smetane ali mleka ali pa npr. zakuham na kompotu.

(odgovor članu bernarda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
20.4.2010 21:23:32   
inč
o hvala ti...

zanima pa me s akterim mlekom kuhaš ovsene kosmiče...svojim, adaptiranim ali navadnim (za navadnega mi je pedijatrinja svetovala da naj ga začnem dajat po 1.letu...čeprav jaz dosti stvari delam po občutku)

naša ne mara rižolinota v nobeni hrani, nobenih kupljenih kašic...punca ma rada samo domače...hahaha

(odgovor članu bernarda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
20.4.2010 21:30:03   
inč
super veliko novih idej...

...sama nisem nikoli poskusila avokado, pa me zanima a se ga je surovega ali v kompotu?

hvala...papa

(odgovor članu Ileus)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
21.4.2010 9:04:36   
rožica2
mene pa zanima kdaj ste uvajale,js mojmu dam okol enajstih že cel obrok gh,večina zelenjave.včeraj pa mi je pediatrinja rekla da ni vredu da bi mogu kosilo met okol enih,prej pa malico-sadje.pa rekla mi je da mu moram dat meso al pa rumenjak.vsak dan nekaj.star je pa 6mesecov.zdej pa nevem ,a bi mu to kosilo ki ga ima ob enajstih prestavla na pozneje pa bi začela uvajat dopoldan sadje?in pa da mu laho dam že kruh.v katero hrano naj mu zmešam rumenjak in kruh?user posted image


(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
21.4.2010 13:39:21   
Ileus
inč: jaz avokado dajem surov, mislim da kuhan ni preveč ok. ima pa itak tak nevtralen okus, tako da ga lahko daješ in k slanemu in k sladkemu. Jaz kar zmiksam avokado+banano, včasih ga zdručkanega dam v malo jogurta ali pa k jabolkam. Tudi z rižem ga je že jedla.

rožica2: jaz sem tudi začela uvajati dopoldne in v začetku je "kosilo" jedla kot prvi obrok še celo prej, kot tvoj (med 9. in 10. zjutraj). To pa zato, ker je takrat bila najboljše volje za jesti - naspana, dobre volje pa ravno prav lačna in je bila pripravljena poskusit vse, kar sem jih podtaknila (saj je blo res mal čudno, sebi sem kuhala jutranjo kavo, njej pa špinačo :)). Potem, ko je že orenk jedla in več obrokov dnevno, sem pa nekako uvedla tisti klasični razpored. Po moje je pri uvajanju čisto vseeno, kdaj dobi tisti korenček, sam da je pri volji... Si bosta že prilagodila dnevni razpored, tako kot vama paše.

Sicer pa jaz dam 1x tedensko rumenjak (trdo kuhan in zdrobljen ali pa ga vmešam v kakšno juho), kruha ji ne dajem, ker se ji lepi na nebo in se potem davi s tisto oblogo v ustih (namesto tega dobi otroški piškot za glodat), meso pa kakih 3x tedensko.

(odgovor članu rožica2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
23.4.2010 20:04:39   
Serendipity
Naša pupa bo kmalu 8 mesecev, jé pa:
  • zajtrk - dojenje zjutraj ob 7 - torej mleko
  • malica - ob cca 9 kakšen gres, jogurt, sveže sadje ali kaj podobnega (tudi različne ''mešanice'' - skuta+sadje, skuta+sadje+piškot, jogurt + sadje (+piškot), duo/trio sadja, kompot
  • kosilo ob cca 12 (kao - lažja varianta - ker drugače jé bolj ta pravo kosilo, ko pride mož domov in imamo skupno kosilo) - ponavadi je kakšna juhica (piščančje meso in zelenjava, ali govedina in zelenjava - zraven vkuham krpice ali pa rožice ali pa dodam zdrob, da se zgosti. Včasih je kakšna korenčkova juhica, cvetačna, ipd).
  • malica oz pozno kosilo (ob 3) - če je mesni dan je meso (piščančje, goveje  - ponavadi tisto kuhano iz juhice) v kombinaciji z rižem, krompirjem (pečenim, pirejem, kuhanim...), žganci. Potem še kakšne ''izume'' ustvarjam. Tudi rižoto smo že jedli. Testenine sem sedaj začela uvajat v kombinaciji s kakšno omako (piščančjo ali pa zelenjavno (npr - bučke + paradižnik) Nemesni dan - špinača + pire, krompir + cvetača, krompir + bučke + cvetača, zelenjavna ''rižota'', žganci + kakšna zelenjava zraven. Pa še rumenjak 1x/teden pade.
  • večerja - gres oz rižolino + kakšno sadje ali pa + kompot ... (No, preden gre pa spat pa ena runda dojenja)



(odgovor članu Ileus)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
23.4.2010 22:43:06   
Sempervivum
Se*, s katerim mlekom se dela rižolino?

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
24.4.2010 14:23:37   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Se*, s katerim mlekom se dela rižolino?


Jaz imam tistega, ki se dela z vodo (in nima dodatka mleka) - Hippovega. Ker drugače se tudi pri meni poraja podobno vprašanje user posted image

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prehrana 7. mesečnega dojenčka
24.4.2010 23:31:52   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Se*, s katerim mlekom se dela rižolino?


Mi smo po 4. mesecu delali z AM, od 8. naprej pa s svežim mlekom.

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?