|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novalac 1
3.10.2010 21:25:30   
ciperus
Pozdravljene!

Čutim dolžnost, da vse mame (tudi bodoče) opozorim na neprijetnost, ki se mi je zgodila z adapt. mlekom Novalac, zato da boste tudi same pozorne kaj dajete svojim sončkom. Zjutraj sem odprla novo škatlo Novalaca 1, načeloma ne preizkušam mleka, občasno ga probam da preverim temperaturo. Mali je bil cel dan jokav, teško sem ga pomirila, zdelo se mi je nenavadno, ker je dobrovoljček, ki joka samo ko je lačen ali zaspan, tudi pomislila nisem na mleko. Zvečer pa mleko probam in se zgrozim, je smrdelo in bilo groznega okusa. Večina vas bo rekla, ja da AM tak in tak smrdi in je zanič. Ja res je, ampak razlika je bila kljub temu očitna. Mleko sem naslednji dan reklamirala in čez dober teden dobila odgovor, da res ni bilo ustrezno oziroma prave kakovosti, ampak samo moja škatla in ne cela serija. Ok. Čez dva tedna pa spet ugotovim, da se mleko v prahu v vodi ne raztopi povsem, kljub dolgemu mešanju, tudi penil se ni toliko kot ponavadi. Ko neraztopljeni prah stisnem med prsti je občutek kot bi bil pesek. Mali revež je popil skoraj celo 800 g pakiranje preden sem to ugotovila, opazila sem tudi da se je ponoči neprestano zbujal in ga je zvijalo ravno takrat. Ne morem trditi da je zaradi mleka, se je pa stanje takoj izboljšalo, ko sem šla po drugo škatlo Novalaca, ki je bila ok. Potem čez nekaj dni spet isto, mleko v prahu se ne raztopi. Sem imela vsega dovolj, Novalac vrnila nazaj in zahtevala denar, napisala sem tudi reklamacijo in čakam na odgovor. Od razočaranja sem probala z drugim AM, ki ga je mali zaenkrat sprejel. Od odgovora je odvisno kako bom reagirala naprej, zaenkrat lahko samo rečem, da se take stvari nebi smele dogajat z nobenim mlekom, sploh pa s takim ki ima navito ceno in se prodaja samo v lekarnah.

Zato vse mame pozor in vedno probajte mleko oz. vse preden date svojim sončkom za jest.

Lep pozdrav.

Odgovor s strani uredništva:
Drage mamice.

Z željo, da bi vam ponudili odgovore na težave, o katerih pišete, smo se za pojasnila obrnili direktno na proizvajalca nadomestnih mlek Novalac, ki nam je poslal naslednji odgovor:



»Proizvodnja mlečnih formul Novalac je ista za vse države, kjer je mleko na voljo. V preteklem letu je proizvajalec svojo proizvodnjo pričel seliti iz Francije v Nemčijo, zato so trenutno na trgu na voljo tako izdelki iz Francije kot iz Nemčije, za vse pa veljajo enako strogi kriteriji. Preden gre mleko iz proizvodnje na police lekarn, mora prestati preko 700 kontrol (vhodne surovine, kontrola proizvodnje in končnega izdelka).

Ker je skrb za kakovost izdelkov ena od naših najvišjih vrednost, vam sporočamo, da se v primeru vprašanj ali dvomov o izdelkih Novalac vedno lahko obrnete na nas prek spletne pošte info@novalac.net, kjer bomo odgovorili na vaša vprašanja.«

Ne oklevajte in jim pišite! Prav je, da tudi oni izvedo, s kakšnimi težavami se soočate pri uporabi mlek. Le tako bodo lahko še bolj pozorni na kakovost svojih izdelkov.

Uredništvo Ringaraja.net



< Sporočilo je popravil Admin -- 22.4.2014 13:16:28 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pozor Novalac 1
3.10.2010 21:28:39   
špelin@
Evo, tole se je meni zgodilo l. 2005 pri drugi hčerki. Škatlo sem reklamirala in dobila v povračilo novo "pakungo". Sem mislila, da se je to slučajno zgodilo samo meni user posted image

Aja, sem pozabila dodati: meni je grozno zasmrdelo že, ko sem odprla piksno, tako da potem mleka sploh nisem delala, samo vrnila na Medis.


< Sporočilo je popravil špelin@ -- 3.10.2010 21:41:13 >

(odgovor članu ciperus)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pozor Novalac 1
3.10.2010 21:37:30   
m_o_i
tezav se nisem mela, moram pa priznat, da vsako steklenicko najprej mama preizkusi (en mali pozirek nooo user posted image ); bolj zarad temperature, kot cesa drugega.

se pa strinjam-tak opozarjajo na sterilnost!! pri pripravi AM, ker so takoooo skrbno pripravljeni-potem pa take situacije.
no, ze brskanje za dozirko v apamilu ADC in allernovi mi ni blo lih apetitlihuser posted image , AM za slabih 5 evrov jo pa ima zunaj, v skatliuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pozor Novalac 1
3.10.2010 22:12:34   
ciperus
Se mi je že zdelo čudno, da bi bla edina, ki bi to opazila. Ko sem prvo piksno vrnila, je zaposlena v lekarni rekla, da sem prva, in da je skor nemogoče da bi kaj blo, me je tak čudn gledala. Pa se ji rekla, da verjetno mnogo mater ne opazi da z mlekom nekaj ne štima, ker če otrok joka in ga zvija to takoj poveže s krči in niti ne pomisli na mleko. In mi odgovori:a vi kr mislite da je to tko?user posted image .
No sej javim kaj bojo tokrat odgovoril.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pozor Novalac 1
4.10.2010 8:10:51   
Ninchy
Jaz sem sicer Novalac kupljen v SLO uporabljala le 1 mesec in takrat nisem imela nobenih slabih izkušen, sedaj ga pa kupujem v Borovljah, ampak res se mi to še ni zgodilo. Res pa tudi jaz največkrat kar probam user posted image . Vedno sem kupovala veliko pakiranje 800g.


(odgovor članu ciperus)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pozor Novalac 1
4.10.2010 10:28:55   
Grizo
Groza!user posted image
Tako kot praviš Ciperus, to se s tako občutljivim proizvodom, kot je mleko za novorojenčke ne bi smelo dogajat! Tudi moj mali je vsaj pol leta pil Novalac (najprej 1, nato 2). Ko zdaj pomislim, da je bilo lahko kaj narobe z mlekom. user posted image
Jaz nisem opazila nič, kar pa še ne pomeni, da ni bilo nič narobe. No, usodno že ni bilo, ampak vseeno...

Hvala in prav je, da take izkušnje delite z ostalimi mamicami!user posted image


_____________________________

Ta teden knjižna nagradna igra na http://www.facebook.com/knjiznikoktajl . Nagrade: Nesbo & Juul.

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pozor Novalac 1
15.10.2010 18:06:31   
zalcy
JOJ, GROZAAA... mogoče se pa to dogaja tudi meni oz. moji mali...
pije mleko novalac proti kolikam in jo po vsakem obroku zvija....user posted image user posted image
kaj je vaše otročke tudi zvijalo ali ne...

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pozor Novalac 1
15.10.2010 20:24:29   
Sabine
jaz tudi uporabljam novolac 1, pa je vse ok, celo krči so se nehali oz. zelo zmanjšali.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pozor Novalac 1
23.10.2010 22:55:10   
valerija77
tudi jaz sem sinku dajala na začetku novalac user posted image user posted image zdaj sva pa na mleku od DM-a in sem zadovoljna z njim pa tudi merica je zunaj škatle pri novalacu sem pa zmeraj morala brskati zanjo

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pozor Novalac 1
24.10.2010 18:31:27   
bobi83
Jaz kupujem Novalac v Italiji. Cena 800g znaša 8,60E. Očitno ceneje kot pri nas!
Je pa to malce drugačno... bolj tekoče, ni tako gosto in nam ustreza.
Hm... jaz ga uporabljam, ker občasno dodajam, se mi pa ni še zgodilo kaj takega.


(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pozor Novalac 1
25.10.2010 10:28:16   
pinkulja
kupujte ga v Avstriji: stane 10Eur 800g in je že na pogled in vonj popolnoma nekaj drugega.
lp

(odgovor članu ciperus)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pozor Novalac 1
3.11.2010 15:43:43   
Sabine
No, pred 3 tedni sem tudi sama napisala, da naša je Novolac 1 in da je vse ok.
Pa ni bilo user posted image

Bili sva sprejeti v Pediatrično zaradi nepojasnjenih krčev in na odtip trd in zelo boleč trebušček. Jasno, niso ugotovili popolnoma nič.

Ko sva prišli domov, sem Novolac vrgla v kanto, kupila DM Babylove in zdaj punčka mirno spi in nima nobenih hudih krčev. Je pa stara 2 meseca.
Tudi jaz sem (zdaj) prepričana, da je bilo krivo AM Novolac.

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pozor Novalac 1
4.11.2010 18:14:41   
julij10
Kap me bo!!!! Meni se je to očitno tudi zgodilo. Jema že cel mesec novalac in ga sploh nič več ni šravfalo, potem pa en teden ful, po vsakem obroku, kakal čisto zeleno, jaz pa sem to pač pripisovala kolikam. Ampak je očitno blo mleko krivo. Šravfalo ga je ravno en teden, kolikor je trajala doza mleka, sedaj ga pa spet nič ne šravfa. Jaz sem sicer kupila mleko v Avstriji.

Ne moreš verjet. Bošček!!! Kak se jim je to lahko zgodilo, mi pa vse steriliziramo in pazimo na vsakem koraku, oni nam prodajo pa pokvarjeno mleko. Pa to je mleko ,ki bi blo naj najboljše, saj ga lahk sam v lekarni dobiš. To je višek!!!!user posted image

Joj, sedaj sem pa jezna sama nase, da sem lahk to spregledala. Na splošno nimam rada mleka, toplega še manj, zato ga nikoli nisem probala, le na roki sem preverila temperaturo. Od sedaj dalje probam vsako stekleničko.

lp.

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pozor Novalac 1
9.11.2010 18:11:00   
ciperus
Pozdravljene,

še vedno nisem dobila odgovora kaj je bilo narobe z drugo reklamirano škatlo Novalaca. Ob prvi priliki grem osebno in vprašam. Vsem mamicam pa sporočam, da svojemu malčku od takrat dajem Bebo 1 in jo ima raje kot Novalac, pa še bolj nasitna je, cenejša......da ne govorim. Krčev tudi več nima, ne vem če je zaradi Bebe, skratka moj mali je zadovoljen in situser posted image , so ga pa začele dlesni matrat. En problem se konča, evo naslednjega, user posted image

(odgovor članu julij10)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pozor Novalac 1
24.6.2012 9:51:35   
Mario7
Pozdravljeni, najin sin je prejel hrano NOVALAC in sicer brezplačno od občine, vendar mu hrana ne odgovarja, zato, če kdo potrebuje to hrano smo pripravljeni jo prodat za pol cene... In sicer imamo še 6 pločevink neodprtih, starih približno 3 dni - 2400g. Tel: 040423104
Trenutno pa mu kupujemo milupa milomil 1, če bi kdo tudi zamenjal.. Je ker nekaj denarja vredno in bi bilo škoda to zavrečt.

(odgovor članu ciperus)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pozor Novalac 1
26.6.2012 15:52:48   
polona5
Tudi sama sem opazila, da je ena serija škatel pred cca pol leta imela čuden vojn, duh. Narejeno mleko pa je imelo okus po železu, plehu, motorju, mehanični delavnici - nevem kako bi opisala, ampak okus je bil izredno močen in neprijeten, med mlekom v prahu pa so bili črni delci, verjetno od pločevinke. Drugače pa smo z novalacom zadovoljni, probali smo vsa mleka, ki so pri nas na trgu in to je bilo edino, ki ga je naša pupika sprejela, tako da ga veselo pije še naprej. Lp

(odgovor članu ciperus)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pozor Novalac 1
26.6.2012 17:31:01   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Mario7

Pozdravljeni, najin sin je prejel hrano NOVALAC in sicer brezplačno od občine, vendar mu hrana ne odgovarja, zato, če kdo potrebuje to hrano smo pripravljeni jo prodat za pol cene... In sicer imamo še 6 pločevink neodprtih, starih približno 3 dni - 2400g. Tel: 040423104
Trenutno pa mu kupujemo milupa milomil 1, če bi kdo tudi zamenjal.. Je ker nekaj denarja vredno in bi bilo škoda to zavrečt.


Se oproščam, ker bo iz konteksta, ampak ne morem da ne bi. Dobili ste ga brezplačno, zdaj pa ga prodajate po polovični ceni? user posted image

(odgovor članu Mario7)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pozor Novalac 1
27.6.2012 22:01:12   
malibauc
Naš mali bauc je tudi na začetku pil Novlalac AM. Kakšne težave je imel s kakanjemuser posted image user posted image user posted image .
Ko sem mu dala pa Babylove AM  -user posted image user posted image user posted image user posted image .
Zato tudi naša mala punčka pije Babylove AM. Ko sva bili nekaj časa v bolnici, je tam pila Aptamil. Krči, prdenje in težko kakanje...............očitno mojim otročkom paše Babylove, mami pa tudi v denarniciuser posted image .

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pozor Novalac 1
28.1.2013 15:11:22   
DeVilla
Novalac poznam od leta 2004, ko naj bi bil prvič predstavljen v Sloveniji. Pri nas se je zelo dobro obnesel, tako da ga sedaj uporabljamo tudi pri najmlajšem članu. Do sedaj smo imeli Novalac z državo porekla: Francijo, prejšnji teden pa smo dobili "nemškega", ki je temnejše rumene barve, pa tudi sestavo ima za malenkost drugačno kor "francoski". Nisem pa še naletela na takšnega pokvarjenega in upam, da tudi nikoli ne bom.

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pozor Novalac 1
1.2.2013 16:27:04   
daisyb
res grozno! jaz tudi nisem nikoli probala mleka....sam na zapestju....okus je itak ogaben. Drugace sem tudi jaz uporabljala pri prvemu in zdaj pri drugemu otroku Novalac in sem bila zadovoljna. Kupujem ga v Italiji in trenutno gre za svicarsko izdelavo. Pri prvemu sem uporabljala tudi AC, ker je imel kolike in so kolike po tem mleku izginile, je pa bil kar zaprt. Ko sem sla na novalac 1 pa se je uredilo.
Sedaj pri drugemu sem zacela mleko uporabljati pri treh mesecih (dva tedna nazaj). Ne opazam se kakih tezav..razen, da odvaja blato vsake dva al tri dni in je zeleno sive barve...kolik ni imel (le obcasno in tud sedaj obcasno pogodrnja za trebuscek..kar ne pripisujem mleku).

je pa prav, da se ve, da je treba vsako mleko poskusit....al gre za Novalac al pa kako drugo (otroci so razlicni in tud mleka so razlicna...ne ugajajo vsa vsem, to gotovo).

Jaz osebno sem zadovoljna z Novalacom, nisem pa poskusala drugih mlek (v bolnici so mi pri prvemu svetovali aptamil, to se spomnim). V glavnem, prvi je lepo rasel in pil novalac do enega leta.....letos bo star 4 leta in se k sreci, da ma moz "aziendo s kravcami", ker se vedno popije po liter mleka na dan. DRugi je sedaj bil dojen tri mesece in smo na novalacu....bom pa mal bolj pozorna od sedaj.

(odgovor članu ciperus)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pozor Novalac 1
11.2.2013 14:30:18   
Ajra RR
Drage mamice.

Hvala, ker ste z nami in našimi uporabniki delile svoje izkušnje. Z željo, da bi vam ponudili odgovore na težave, o katerih pišete, smo se za pojasnila obrnili direktno na proizvajalca nadomestnih mlek Novalac, ki nam je poslal naslednji odgovor:



»Proizvodnja mlečnih formul Novalac je ista za vse države, kjer je mleko na voljo. V preteklem letu je proizvajalec svojo proizvodnjo pričel seliti iz Francije v Nemčijo, zato so trenutno na trgu na voljo tako izdelki iz Francije kot iz Nemčije, za vse pa veljajo enako strogi kriteriji. Preden gre mleko iz proizvodnje na police lekarn, mora prestati preko 700 kontrol (vhodne surovine, kontrola proizvodnje in končnega izdelka).

Ker je skrb za kakovost izdelkov ena od naših najvišjih vrednost, vam sporočamo, da se v primeru vprašanj ali dvomov o izdelkih Novalac vedno lahko obrnete na nas prek spletne pošte info@novalac.net, kjer bomo odgovorili na vaša vprašanja.«



Ne oklevajte in jim pišite! Prav je, da tudi oni izvedo, s kakšnimi težavami se soočate pri uporabi mlek. Le tako bodo lahko še bolj pozorni na kakovost svojih izdelkov.

Uredništvo Ringaraja.net


_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pozor Novalac 1
27.11.2013 11:21:04   
Velkiftich
Pozdravljeni,
vsekakor se mi zdi pozitivno in pohvalno, da se je uredništvo zavzelo za problem in povprašalo proizvajalce. Tako kot je proizvajalec podal predvsem svoje mnenje ga bom tudi jaz.

Tudi mi uporabljamo Novalac, v začetku smo uporabljali Novalac AC in smo takoj pri prvih dveh pločevinkah opazili razliko. V enem je bilo mleko grobo, ko si ga poskušal raztopiti v steklenički se je samo penilo in izredno težko raztopilo. No, povsem se ga itak ni dalo. V drugi pločevinki pa je bil fino mleti mlečni prah, izredno topljiv z minimalnimi penami. Pravtako je bil drugega okusa, boljšega in ga je otrok rajši pil.
Ob tem smo opazili, da je proizvajalec ta boljšega Novalaca Francija, slabšega pa Nemčija in tudi formula na pločevinki sploh ni bila ista. Energijske vrednosti, vrednosti vitaminov in še nekaterih sestavin niso bile iste. Tako da, po mojem mnenju to zagotovo ni isto mleko, ni ista formula.
Francoski Novalac smo kupovali samo v Avstriji, saj ga prinas nismo nikjer zasledili pa tudi farmacevti so nas povsem ignorirali, ko smo omenili naša opažanja. Za razliko od avstrijskih farmacevtov, ki so se zahvalili za naše informacije in bili hvaležni, da so izvedele nekaj več. Očitno niti sami niso vedeli kaj prodajajo.

LP

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?