|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tamtam
19.10.2010 9:48:07   
potty
Iščem uporabnico z nickom podobno kot ,,tamtam,,. Vem, da se je včasih javljala na forumu ,,otroci s posebnimi potrebami,, in da ima njen sinko ravno tako kot moj aspergerjev sindrom.

Tamtam ali nekaj podobnega - če boš slučajno to brala, mi prosim povej  če ste že dobili odločbo o usmerjanju ali vsaj strokovno mnenje in kako so vašega otroka usmerili, ter koliko ur pomoči na teden so mu odobrili. Mi gremo trenutno čez eno tako hudo sr... pri pridobivanju te odločbe, da bi mi prav prišla izkušnja še kakega starša. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tamtam
19.10.2010 9:55:38   
tajtaja
Mislim da je to TATAM.

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tamtam
19.10.2010 10:00:05   
potty
O hvala, zato jo pa nisem našlauser posted image . Ji bom kar zs poslala, če še sploh spremlja RR.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tamtam
20.10.2010 20:27:48   
tatam
Ravno danes sem po dolgem času pogledala na to temo.
Ja,imamo že odločbo o usmerjanju,čakali smo štiri mesece.Dobil pa je pet ur na teden. Ima pa na odločbi specialnega pedagoga,ne pa defektologa,kot bi baje naj bilo pri teh otrocih. Nisem pa šla v pritožbo,ker bi potem bil še brez tega en čas,pa tudi z našo pedagoginjo se je letos zelo ujel,medtem,ko se lani z defektologinjo ni in ni mogel!
Je pa pri njem tak,da kake učne pomoči ne rabi,tak da ima mešano po urniku.Pomagajo mu pri teh socialnih kontaktih, sedaj dela razne vaje,ker bo imel pomladi testiranja za nadarjene...V nulo namreč obvlada matematiko,pomaga dve leti starejši sestri pri nalogah...Tudi pri splošnem znanju je fenomen,obvlada ogromno področij...
Šibek pa je pri stikih z drugimi,pri določenih pravilih,nasploh pri vsakdanjem življenju user posted image

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tamtam
21.10.2010 0:03:37   
potty
Aha, torej če je dobil pet ur na teden, potem je verjetno usmerjen kot dolgotrajno bolan otrok. No, pri nas pa so se odločili, da bi ga usmerili kot otrok s primanjkljaji na posameznih področjih učenja in mu posledično s tem dali max 3 ure na teden, kar se meni zdi čist premal (saj sama najbolj veš, da ti otroci potrebujejo vsakodnevni ,,nadzor,, nad njihovimi socialnimi situacijami). Ja, itak da bi ga učili socialnih veščin (tam nekje v posebni sobi skozi socialne igrice - tako je zastavila komisija, v šoli pa HB razumejo in mojga sina in motnjo in jim je kristalno jasno kaj rabi in so pripravljeni pomagat 100%). No, saj načeloma sem jim (onim tam na komisiji) sedaj obrazložila, da moj otrok rabi tudi učenje preko dejanskih situacij, ker ,,na pamet,, pozna en kup socialnih situacij, ko pa se znajde v njih, pa pogrne na celi črti. Pritožbe na odločbo nisem pisala, ker še ni bila izdana. Poslali so mi strokovno mnenje in če bi se jst strinjala z njim (načeloma se starši strinjajo s tem) bi bila odločba že izdana. Sem pa napisala ugovor na strokovno mnenje. Naj ne razlagam podrobnosti o tem, kaka užaljenost in vzvišenost je bila sprva z njihove strani, ker sem si upala sploh spisat kaj takega (pa čeprav ti zakonsko pripada 8 dni za ugovor, ampak tega pač niso vajeni, ker:,, Noben starš ne ugovarja strokovnemu mnenju.,, Bo pač še trajal kak mesec ali dva, ampak sem pa najbolj razočarana nad ljudmi, ki dejansko so v tej komisiji  in ne poznajo te motnjeuser posted image Ubistvu se šele sedaj z njegovim primerom učijo kako in kaj. OK, nekje je treba začet in morda bo prav naša kalvarija nekomu drugemu skrajšala in olajšala pot do te pomoči, ki tudi našim otrokom pripada kljub temu da imajo krasne dosežke na šolskem področju.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tamtam
21.10.2010 14:22:29   
frost
Jaz bi samo omenila da je defektolog enako kot specialni pedagog. Včasih se je smer imenovala Defektologija (in so bili defektologi), danes je Specialna in rehabilitacijska pedagogika (in so specialni pedagogi). Še vedno pa gre za isto stvar, enak poklic, enako znanje (danes morda malo razširjeno na področjih ki pred leti niso bila tako raziskana).

Otrok z motnjo avtističnega spektra je vedno usmerjen kot dolgotrajno bolan otrok (pa ne zato, ker bi bil avtizem dejansko bolezen, ampak ravno zaradi dodatnih ur pomoči). Tako da ne razumem, kako so lahko enega usmerili kot otroka s PPPU? Razen če je to primarna diagnoza, avtizem pa sekundarna (skoraj nemogoče, pa vendar).

Ste poklicali glede treningov socialnih veščin na Centru za avtizem? Včasih so imeli zelo dobre delavnice, ne vem če jih še izvajajo. Drugače pa pogovori in socialne zgodbice tudi pomagajo, čeprav so seveda konkretne situacije nekaj povsem drugega.

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tamtam
21.10.2010 14:31:48   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: tatam
Ima pa na odločbi specialnega pedagoga,ne pa defektologa,kot bi baje naj bilo pri teh otrocih.

Izraz defektolog so zaradi negativnega prizvoka preoblikovali v specialni pedagog, tako da to dvoje pomeni isto. Sem ravno včeraj na predavanju izvedela.

Aha, vidim, da je že frost napisala user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tamtam
21.10.2010 14:45:49   
potty
IZVIRNO SPOROČILO: frost


Otrok z motnjo avtističnega spektra je vedno usmerjen kot dolgotrajno bolan otrok (pa ne zato, ker bi bil avtizem dejansko bolezen, ampak ravno zaradi dodatnih ur pomoči). Tako da ne razumem, kako so lahko enega usmerili kot otroka s PPPU? Razen če je to primarna diagnoza, avtizem pa sekundarna (skoraj nemogoče, pa vendar).




Evo vidite, ravno to sem jim jaz skušala razložit. Ampak zgleda, da pri nas res še nimajo neki dost izkušenj s tem. Kot sem rekla, zdej čakam na nadaljevanje postopka. Pa tudi sicer je zadeva trenutno zastavljena takole:

V Smernicah za celostno obravnavo oseb s spektroavtističnimi motnjami (Ministrstvo za zdravje, 2009) je zapisana utemeljitev, zakaj otroke s to motnjo umeščamo v skupino dologotrajno bolnih otrok (str.92 in 92 – avtorica je dr. Branka D. Jurišić).

Bodo pa sicer avtistični otroci (ves spekter) s spremebo zakona dobili celo svojo usmeritev-kategorizacijo, ampak do takrat se jih pa pač načeloma usmerja kot dolgotrajno bolne otroke.

Jah nič, zgleda da bo naša ,,borba,, še nekaj časa trajala. Sicer bi lahko ,,sprejela,, prejšnje strokovno mnenje in bi bili sedaj že na odločbi, ki jo res nujno potrebuje, saj je že petošolec. Ampak kot mami mi nekaj ni dalo, da ga pustim napačno usmerjenega in s premalo urami pomoči. Se bo pa žal zaradi tega vse skupaj še malo zavleklo.


< Sporočilo je popravil potty -- 21.10.2010 14:53:06 >

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tamtam
21.10.2010 20:12:37   
frost
Za to, da bi otroci z MAS dobili svojo kategorijo, se zagriženo borimo že več kot 5 let. Ravno zaradi takih komisij, kot je bila vaša, ki nimajo pojma o motnji. Nasploh bi bilo kategorije potrebno spremenit. Meni gre blazno na živce tista o Otrocih z motnjami v duševnem razvoju. To so za moje pojme znižane intelektualne sposobnosti. Potem pa pod to kategorijo pride vse, od otrok z avtizmom, ADHD do otrok z Downovim sindromom (ki pa spet nimajo vsi znižanih intelektualnih sposobnosti).

Kako bi starši gledali na kategorijo Otrok z razvojnimi motnjami? Pod tako bi potem uvrstili recimo tudi otroke z MAS, ADHD, tudi Downovim sindromom, če bi kateri izmed teh otrok dejansko tudi imel znižane intelektualne sposobnosti, pa bi se temu prilepilo še MDR/ZIS. Se pravi, otrok z MAS = Otrok z razvojno motnjo; Otrok z MAS in znižanimi intelektualnimi sposobnostmi = Otrok z razvojno motnjo in MDR/ZIS. V okviru tega bi se spet določalo, za katero stopnjo ZIS gre (lažje, zmerne, težje, težke). Preveč komplicirano?

(Se opravičujem, ker smetim po temi)

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?