|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rabim vaš nasvet, prosim
3.12.2010 22:31:38   
_strangemagic_
Pozdravljeni vsi starši,

sem študentka Predšolske vzgoje, podrobneje pa me zanimajo otroci s PP.
Upam, da boste bili pripravljeni odgovoriti na moje vprašanje, in sicer:

Zanima me, kakšni so postopki oziroma koraki, ko ste opazili, da imate otroka s posebnimi potrebami in ali je mogoče to opazila vzgojiteljica - kaj je sledilo??  Zanima me vse od prve točke pa do takrat, ko se dobi odločbo v roke in stvar začne dejansko funkcionirat.

Lepo vas prosim, če bi mi lahko podrobneje opisali..ker sama nimam izkušenj, in sem zelo izgubljena :S
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rabim vaš nasvet, prosim
3.12.2010 23:01:31   
Gina
Iz kakšnega vidika oz. zakaj te pa to zanima? Ker zadeve so v praksi zelo zelo različne. Pa ti ne piše mama ampak učiteljica. Če ugotovijo že v vrtcu, da je nekaj narobe in celo pošljejo otroka naprej v postopek, sta lahko samo dva vzroka: z otrokom je nekaj izrazito "narobe", v tem smislu narobe, da nujno potrebuje dodatno strokovno pomoč in drugi vzrok, starši so tako zelo zavestni o tem,d a nekaj je drugače z njihovim otrokom kot z večino otrok, da sami prosijo za pomoč. Tričetrt otrok, ki potrebujejo usmerjanje, ap le tega dobijo šele kasneje, v oš. Kako to poteka? Učitelj, ali vzgojitelj, odvisno od tega, na kateri stopnji se to dogaja najprej opazuje otroka dlje časa, da se prepriča, če so njegovi sumi utemeljeni. Po razgovoru s starši se navadno vključi še specialna služba, ki ravno tako opazuje otroka pri igri, druženju, usmerjenih dejavnostih, individualno... Na podlagi ugotovitev več strokovnjakov in razgovorov s starši potem starši sami podajo predlog na ustrezno inštitucijo za strokovno pomoč ali usmerjanje - lahko je to zdravstvena ali specialna inštitucija, odvisno od problematike. Le ta potem ugotovi, ali gre rs za to stvar, na katero se sumi ali ne in poda mnenje in odločbo o dodeljeni pomoči oz. usmerjanju. To je zdaj zelo na hitro. V praksi pa traja več let, preden otrok dobi odločbo, sploh če starši niso za to - sploh v vrtcu. V šoli sicer lahko šola sama poda naprej predlog, vendar je časovno hitreje, če poda predlog kar starš sam.

< Sporočilo je popravil Gina -- 3.12.2010 23:02:45 >

(odgovor članu _strangemagic_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rabim vaš nasvet, prosim
3.12.2010 23:26:25   
_strangemagic_
Najlepša hvala za odgovor.
Pišem namreč seminarsko nalogo o otrocih s PP in bi hotela predstaviti  z drugega zornega kota to tematiko. Ker se mi zdi, da  smo bodoče vzgojiteljice, učiteljice  premalo, oz. nič, ozaveščene glede tega,  vse več otrok s PP  pa je vključenih v vrtce in šole.
 
Zanima me tudi, če imate mogoče kakšne izkušnje  s tem, kakšno vlogo ima sama vzgojiteljica/učiteljica pri postopku. Zanima me predvsem iz tega stališča, če učiteljica sama odkrije, da ima v razredu otroka s PP potrebami. Ali sodeluje pri postopkih, ali starši sami opravijo?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rabim vaš nasvet, prosim
4.12.2010 0:00:19   
_strangemagic_
No, malček sm pobrkala sedaj po internetu in sem že dobila potreben odgovor :)
Vseeno zelo, zelo hvala.

(odgovor članu _strangemagic_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?