|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako smo rodili!!
6.8.2005 21:37:46   
natalina
Evo mojo porodno izkušnjo.

Rodila 21.07. v 34 tednu dvojčici Zalo in Zojo

Bom kar dolga!

Pred osmimi..ups devetimi leti sem rodila taveliko Marušo…porod je bil spontan z razpokom mehurja..bolelo je kot ne vem kaj in sem rekla, da jaz pa tole nikoli več…Lansko leto me je prijateljica prosila, če bi jo spremljala pri porodu in sem jo (to je čisto drugačno doživetje poroda) ko so bili njeni popadki najhujši, je bolelo tudi mene, ona pa…..mirno na bok podihamo in gremo dalje….ko sem jo imela že poln kufer, ker ni niti mal zgledala uboga sem ji rekla, ma hudiča prosim te mene boli ko te gledam..ona pa« bolj ko boli prej bo konec«….haloo, no pa sem se takrat zaklela, da ko grem . če grem še kdaj rodit, bom takooo pridna kot ona….
No pa sem šla rodit…že ves teden sem imela vsak večer popadke, pa ne tiste lažne kot pravijo, kar tiste ta mal boleče,vse skupaj je trajalo vsak večer ene dve uri potem pa ..vse tiho je bilo…ko sem to omenila moji ginekologinji na ponedeljek v 33t nosečnosti se je kar malo hudobno nasmehnila in povedala, da to ni možno…ker popadki ali so ali jih pa ni!! Ja če ni črno je pa belo…ok..no pa me gospa ginekologinja pregleda tam spodaj in vsa šokirana ugotovi, da se pa mi res kar malo odpiramo…ja njen ljubi obrazek je postal malo bolj resen in ukazal vsaj še 14-dni strogega mirovanjaaaa…no pa grem domov in počivam in počivam in vsak večer ista štorija trd trebuh bolečine v križu na 20min, na 10 min na 7 min pol pa konec..pa pride četrtek ob pol petih zjutraj me zbudi trd trebuh, pa bolečina v križu pa…pa vse skupaj več ne jemljem resno.. pa hodim po stanovanju in čakam, da vse skupaj poneha kot vedno..no pa ni. Grem na wc in vidim krvavo sluz..opa tole pa bo dan D. kličem ginekologinjo povem stanje in mi svetuje naj se kar hitro naslikam v porodnišnici!

Zbudim možeka in mu zapojem v Ljubjlano v Ljublajano gremo mi …ob 9-ih sem v sprejemni, tam se smejemo in dogovarjamo kako hitro bi rada rodila (ful prijazni v sprejemni) no pol pa procedura klistir….ob 11-ih sem hodila gor pa dol po hodniku in predihavala popadke, ki so že kar boleli, vmes sem razlagala taveliki hčerki po telefonu, da punčki ne moreta tako hitro iz trebuha in naj še malo potrpi…no možu je ob tem ko me je vsake tri minute krivilo v križu tako hudo padel nikotin in kofein, da je skočil na hitro kavo in enega..dva…tri nezdrave razvade..in pol pa sva se preselila v porodno sobo številka 6.
Ob pol dvanajstih je prišla babica Zijada (najboljša babica na svetu) . Popadki so bili že kar hudi vendar sem se držala mojega načrta..bodi pridna..dihaj..predihaj, zanimivo med popadki sem padla v neko halucinacijo in videla kako vozim v rdečem vozičku(takega imamo) moji dve punčari..no takrat enkrat sem dobila tudi nekaj proti bolečinam in bila »zadeta« kot bi….ga pila vso noč..Babico Zijado sem med tem prosila, če je možno, da mi nebi prerezali presredka, ker si ne predstavljam še enkrat živet s polno šivi in s tem kar spada zraven…ne moreš hodit ne sedet ne živet..Babica je rekla »se bom potrudila« v vsej zadetosti je niti nisem resno jemala. Pa akcija..v porodni sobi sta bili samo babica in še ena, ko se je rojevala prva deklica, moja Zala..med porodom glavice se je babica res potrudila, da me ni prerezala, mislim, da je morala tam doli raztegovat, kolikor se je dalo.to mislim da zato ker je bolelo tako hudo, da sem iz sebe spravila tako gromozonski krik, da je bilo kar naenkrat v porodni sobi petnajst ljudi…Zala se je rodila 44cm, 1900g glavica 31…za mene se je v tistem trenutku porod končal.bolečine so se končale..vse je bilo mirno, kot bi plavala v nebesih le moja Zala je dokazovala, da sem nekje kjer je tudi ena moja punčka…predramil me je glas babice« Natalija še eno punčko morava rodit« jaz pa »ne morem«…no med tem se ja ta druga princeska iz glavičnega položaja veselo obrnila na nogice…ker popadkov ni bilo od nikoder je sledilo UZ-kje je druga čebela, potem pa dve korenjakinji hop na moj trebuh in rodila se je Zoja…46cm 2235g 32 glavica. Okrasili so me z dvema šivoma in nama z možem dali v naročje najini deklici…po dveh urah pa so prišli po punčki in jih odpeljali na intenzivno v topli posteljici…očka je odšel domov jaz pa na oddelek B.

Punčki sta imeli ob treh popoldan dihalno stisko, vendar sta uspeli brez kisika, dobili sta infuziji v glavici, kjer sta pet dni prejemali glukozo in antibiotike…jedli sta po cuclju malo mojega mleka malo adaptiranega….vse skupaj je zgledalo grozno, vendar ko vidiš kakšni mali borčki so na EINT..si lahko vesel, da ni hujšega…osebje na EINT je po mojih izkušnjah fenomenalno…res iz srca sem jim hvaležna za vso potrpežljivost ob vsakdanjih neumnih vprašanjih…PEDIATRI (dr. Cerar in dr.Mole) brez besed za njuno prijaznost in mirnost…
Skratka čeprav sem komaj čakala, da jo pobrišemo na oddelek se mojim punčkam tam ni godilo slabo….
Naj omenim še oddelek B-počutila sem se kot kraljica, imela sem svojo sobo, dvakrat na dan so mi sestre ali tehnik Primož prinesli pravo turško kavo (tudi drugim mamicam so jo) vedno so se znali pošalit in mi polepšat dan…ko pa sem po petih dneh dobila punci v sobo so se vsi trudili, da mi pomagajo..sama nisem hotela ponoči klicat na pomoč, pa so same prišle..res hvala vam sestra Majda, Anica.,Nina, Severina,Anita…sestra Primož(ha ha )

Skratka vsem na oddelku B. in za vas drage bodoče mamice, pravilo, če si ti prijazen in nasmejan se ti v taki meri tudi vrača..

Moj prvi porod pred devetimi leti mi je pustil grozne spomine, še danes ne morem pozabiti neprijaznosti ene izmed sester iz oddelka C, ne morem pozabiti, bolečine..predvsem tiste, ki jo ob tako čustvenem dogodku, kot je rojstvo novega življenja lahko zadeja osornost in neprijaznost osebja, zato sem šla pred 16-imi dnevi v Ljubljansko porodnišnico odločena, da se bom vsaki neprijaznosti uprla..pa se mi hvala bogu ni bilo treba..zato vse pohvale še enkrat..

Po desetih dneh smo odpeketale domov, dojenje še ni popolnoma steklo in se bojim, da ne bo…kljub vztrajnosti..o tem kako nesrečne smo lahko mamice, ki ne vem zakaj dojenje ni mogoče, ali je mleka premalo se bom posvetila drugič..skratka deklici se redita, spita in sta zdravi. Nenaspani zaenkrat še nismo hudo, ker imamo še očka doma in se hranimo le enkrat ponoči…tavelika sestrica pomaga 100/uro, in danes smo bili na daljšem sprehodu..ja res je lepo…ne vem kdo je kriv..da mi je bilo v življenju danih polno križišč, polno strahu in dvomov..kdo je kriv, da je lansko leto v meni umrlo bitjece, ki smo ga tako želeli..vem pa to, da je vse kar se godilo in zgodilo zdaj dvojno poplačano, z mojima deklicama..zlatim možem in taveliko navihanko…rada imam življenje!

Mar čutiš dih življenja,
Ki se kakor poletni travnik razveta pred teboj.
Ujemi ga v svoje srce,
Drži ga v svojih dlaneh
In vedno nosi skupaj s soncem.

Natalina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako smo rodili!!
6.8.2005 22:09:45   
Anonimen
Tako, pa sem se razjokala. Res ganljiva zgodba.
Sem kar začela razmišljati, da bi mogoče še imela kakega otročka, kar do sedaj ni niti pod razno smelo priti v moje misli.
Iskrene čestitke! Vse hudo je v življenju vselej poplačano. :rozica:

Cartajte se in imejte radi vsak dan.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu natalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako smo rodili!!
6.8.2005 22:22:07   
Naty*Taja
Bravo za mojo soimenjakinjo in upam, da bom lahko enkrat na tvojem mestu (imela dvojčka). Jaz bi kr kmalu, čeprav je mali šele tri mesece in pol star. Imam že prvo izkušnjo tako kot tvoja prijateljica. Še enkrat bravo za mami in atija ter lepo otroštvo miškama in sestrici.
Natalija - Naty

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako smo rodili!!
6.8.2005 22:33:52   
MEDica
Ueeee! Na ves glas se cmerim, mož me pa samo zabodeno gleda in sprašuje, če spet berem kako porodno izkušnjo...:)-

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako smo rodili!!
6.8.2005 22:38:46   
Gina
:bravo: Čestitke!:bravo:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako smo rodili!!
7.8.2005 0:41:59   
petra.horzi
tud jz skor jokam:)
jz si tud želim dvojčke:)
zdej mam sam enga (eno), ampak imava namen z dragim še enkrat zanositi kasneje (ne še tako kmalu):):):)

čestitke ob tako pogumno prestanem porodu
upam da bom jz tud lohk tko pogumna:)
lp

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako smo rodili!!
7.8.2005 6:58:54   
Bety
:bravo:ČESTITAM POGUMNA MAMA :bravo:

in od srca vam želim vse lepo v življenju.
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Bety

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako smo rodili!!
7.8.2005 10:59:18   
SISI25
Še enkrat čestitke za tvoji princeski in še ene za tole tvojo zgodbo. Res ganljivo.

Upam, ne vem da vam bo lepo in da se boste prijetno crkljali in imeli radi.

Glede dojenje pa se ne sekiraj, tudi jaz sem se trudila pa ni in ni šlo. Pa smo pumpali pa pumpali. Glavno da rasteta.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako smo rodili!!
7.8.2005 17:26:58   
mujcek
res lepa zgodba in hvala, da si jo posredovala nam, da vemo kaj nas še čaka.

Sem vesela, da si v drugo imela boljše izkušnje :angel:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako smo rodili!!
7.8.2005 17:29:27   
pi
Čestitke !!!!!:bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kako smo rodili!!
8.8.2005 5:20:25   
benika
Spet jokam:((. Iskrene čestitke celi družini ter veliko sreče malima princeskama:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kako smo rodili!!
8.8.2005 10:30:33   
Anonimen
Čestitke tudi od mene.:bravo::bravo::bravo: Da si rodila, sem pšrebrala v jani na morju. Sem bila 100%, da si to ti :)

(odgovor članu natalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   kako smo rodili!!
8.8.2005 13:48:41   
puncica
Joj kako lepo, kr solze sem dobila v oči :bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kako smo rodili!!
8.8.2005 19:59:59   
venezia
Iskrene cestitke!:bravo: Po taki zgodbi se je tudi nase razmisljanje o se enem otrocku spremenilo :)

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kako smo rodili!!
8.8.2005 20:05:09   
Pupica
oooooooooooo9nebesa:((9nebesa:((
čestitke:bravo::bravo::rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kako smo rodili!!
10.8.2005 18:39:08   
Anonimen
Čestitke!!!!!!!!:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu natalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   kako smo rodili!!
10.8.2005 21:39:13   
mehurčica
Čestitke! Zelo lepa zgodbica.9nebesa No ja, razen del od prvem porodu.:zmeden2:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kako smo rodili!!
13.8.2005 21:53:21   
cmokec
Čestitke :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kako smo rodili!!
20.8.2005 8:10:51   
buča
:rozica::rozica::rozica:
:bravo::bravo::bravo:
zanimiva zgodba,zanimivo napisana,prebrala sem jo čisto do konca,pa nisem knjižni molj:)-:)-:)-
srečno vsem:rozica:

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kako smo rodili!!
20.8.2005 9:38:33   
tinadvojčica
Čestitke ob tem lepem dogodku.Mi štirje vam želimo vse naj naj naj!!!!

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?