|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plastične smuči
14.12.2010 17:03:07   
Adelina
Hčerka je izrazila željo po smučeh (jih je za Miklavža dobil starejši brat in zdaj bi jih imela še ona). In ker se bojim, koliko časa ji bodo letos zanimive, sem pomislila tudi na te smuči, čeprav sem skeptična glede njih. Tu na RR je sicer kar nekaj hvale glede smuči, pa tudi nekaj negativnih kritik. Vem, da je nečak hotel smučati z njimi, pa sploh niso stale kot morajo-je pa to res že 10 let nazaj. Sedaj pa ne vem-ali je res taka razlika med njimi, da enim odgovarjajo enim ne? In če so razlike, na kaj naj bom pozorna pri nakupu. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plastične smuči
14.12.2010 18:19:45   
livia
Žal si naletala na eno, ki je totalno proti tem smučkam. Če že moreš kupi prave. Koliko je pa hči stara?
Mi smo sprobali oboje in govorim iz lastnih izkušenj, da so plastične stran vržen denar. Otroku vzamejo vso voljo do smučanja, saj na njih ni stabilen, paščki padajo dol iz snežk, v njih lahko samo hodi in ne smuča.
Če se boš vseeno odločila za njih, nimaš pri nakupu na kaj gledat, ker so vse podobne.

Kot rečeno jih je mlajša hči imela lani, ko je bila stara 1,5 leto, pa jih skoraj da ni hotela obut. Potem smo šli za en teden smučat v Italijo, si tam sposodili smuči 70 cm in pancarje in je lepo z mano smučala več kot eno uro med nogami, šla na trak, na vlečnico,... Letos, pri 2,5 letih je podedovala sestrine.
Poglej malo na bolho, se najde kaka poceni roba.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plastične smuči
14.12.2010 18:27:49   
Adelina
Ja, saj sem tudi jaz v bistvu proti njim. Vprašala sem zato, ker sem prebrala tudi dobre kritike, a očitno so še iste (zanič) kot pre desetimi leti, ko jih je imel nečak. Pa sej bo hčerka stara že 4 leta in že dovolj velika za klasične smuči, sam ne vem, koliko bo letos aktualno (še sankat se včasih noče). Zdaj bi smučala zato, ker tudi brat.
Aja, koliko pa je pri začetnih smučeh pomemben karving? A se na začetku ful pozna, če so navadne (sem namreč ravno na bolhi našla en ugoden oglas, kjer je dolžina smuči in velikost pancarjev idealna, a so navadne)?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plastične smuči
14.12.2010 18:56:41   
ČebelicaMaja
uf...jaz sem tudi proti... smo jih uporabili drugič, pa je bilo pod nulo in so dobesedno razpadle- vsi paščki so kar odpadli, ker je zaradi mraza otrdela plastika (pa je bilo kake -4, pa še sonček)... tako da smo ji lani pri 3,5 l kupili prave in je ful uživala.
Ta mlajša bo šla kar direkt na prave... s tistimi sploh poskusli ne bomo...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plastične smuči
14.12.2010 20:50:17   
livia
Glej, vse je odvisno kako ji bo šlo in kako pogosto smučate. Za prvo silo so tudi navadne ok, bo pa težje zavijala. Pa saj smučke kupiš za 2-3 sezone. Jaz bi raje carving.
No, mi smučamo veliko, saj smo praktično na smučišču doma, če je sneg, seveda. Lani je bila moja starejša stara 3,5 in je začela samostojno smučat z dolžino 80cm. Komot bi jih imela še letos, pa jih je predala sestrici in je ona dobila 90 cm. Naša je smučarski fanatik in baje talent, tako da ogromno smuča.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plastične smuči
15.12.2010 8:47:26   
kristinaj
imam doma prave in plastične in tiste plastične je res dnar vržen proč. hči bo letos šla na prave, malemu bom ponudila sanke in plastične, če bo izrazil neko željo za smučat bom pa prave si sposodila... je bolši oprejem, so bolj stabilne, plastika gre pa nekam po svoje...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plastične smuči
16.12.2010 10:29:01   
honey
Definitivno jo postavi na prave smučke. Plastične so kar nekaj. Smo jih sprobali, pa so bile katastrofa. Otroku vso voljo vzamejo. Poglej za rabljeno opremo na Bolhi - jo dobiš tudi za 50 € komplet - smuči in pancarje. Mi smo lansko leto kupili našemu tako in je smučal brez problema. Pa ravno danes gremo po ene na Štajersko - tudi cel komplet za 50 €, ker je lanske prerasel. So mu bile lansko leto na knap. Tako da definitivno prave smuči.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plastične smuči
18.12.2010 20:57:57   
Aja1
Naša (4 leta) je letos dobila prave smuči, pa je niti približno ne zanimajo. user posted image  5  minut stoji na mestu in potem se hoče it sankat. No, k sreči ima malo večje (do nosa) in bodo drugo leto tudi prav.
Pa ve vse greste že prvič s tamalimi na smučišče?

_____________________________




(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plastične smuči
19.12.2010 13:48:23   
krtekxx
Adelina, pri tej starosti absolutno prave smuči in pancerje. Pojdi v kako komisijsko trgovino s tako robo (sejme si žal zamudila) in kupi. Bi ti pa za učenje zelo prav prišle tudi vajeti! Vsaj prvih nekajkrat. Mi imamo za 2-letnico sicer plastične smuči s temi paščki, ampak zgolj zaradi tega, ker enostavno ne dobimo pancerjev zanjo (ima res mini nogo 21). Naša kar uživa na snegu. Jo pa vozim tako, da jo imam med nogami.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Plastične smuči
19.12.2010 19:02:12   
livia
Aja1,
ja, mi gremo na smučišče, ker je tam bolj zanimivo kot na prvem griču. Je več otrok in zabave.
Tudi meni ne bi bilo zanimivo pet minut stat na mestu na smučeh in bi jih sezula. Moreš ji narest zanimivo.
Evo nekaj naših utrinkov.

Stara 2,5 leti.
user posted image

user posted image

Ta isti otrok pri 3,5 smuča samostojno, dobim pa med noge njeno sestrico staro 1,5 leta.
user posted image

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Plastične smuči
19.12.2010 23:46:53   
nananaja
Mene pa zanima, kako je na teh trakovih na smučiščih, npr. Stari vrh, ali je za odraslega potrebna vozovnica. Bi šle z našo poskusit, ker se mi zdi, da tudi naši ne bo zanimivo na bregu za hišo, ker se ji ne bo dalo po hribu gor it peš.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Plastične smuči
20.12.2010 10:03:15   
Adelina
Naj povem, da smo že kupili smuči-prave in jih tudi že sprobali. Pravi, da je dobr in ji kar gre. Smučamo pa zaenkrat še na vrtu, se mi zdi za učenje kar pravšnji in tudi njima (se uči tudi bratec) čisto ustreza. Mogoče, če bi šli na smučišče in bi spoznala radosti vlečnice in neštamfanja, bi bilo drugače, zaenkrat pa je ok. Z vajetmi se jaz niti ne bi upala, sem tudi sama bolj slab smučar, sem že rekla sinu, da bo kmal boljš smučal kot jaz. Sicer je mož boljši v tem, ampak zaenkrat itak drajsamo po vrtu. Še nekaj me zanima: midva z možem imava oba še klasične smuči, otroka pa carving- koliko se razlikuje učenje. Mislim ali gre za isti postopek in je s carving dilami samo lažje ali se dela kaj bistveno drugače? Sicer bosta šla verjetno drug mesec oz. ko bo organiziran na našem koncu, tudi v tečaj.
Kakšni pa so ti trakovi na smučiščih- a to je tekoči trak, kamor otrok (in odrasel?) s smučmi stopi gor, da ga odpelje na vrh ali kako?
Livia, tvoji sta pa res pravi smučarki. Jaz si svoje ne predstavljam zdajle (20 mesecev) na smučeh. Koliko dolge pa sploh imate za njo?

< Sporočilo je popravil Adelina -- 20.12.2010 10:14:35 >

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Plastične smuči
20.12.2010 13:24:45   
livia
To je tekoči trak, ki te pelje gor. Gre čisto počasi, smučke se skoraj zalimajo nanj in je otrokom ful zabaven.
Kako je s plačilom, ne vem, ker so slike iz Italije. Ne vem niti, kje v Sloveniji ga imajo, ziher se pa najde kje.

Naša tamala ima sedaj smuči dolge 80 cm, ta velka pa 90 cm. Ko je tamala lani smučala z mano med nogami smo si sposodili 70 cm.

O tehniki carving, klasika ne razmišljaj - ŠE. So razlike, samo otrok naj se najprej nauči plužit, ustavit, zavijat in pobrat, ko pade. Jaz ju še ne učim carvat. Razlika je v tem, da se ne prestopa, da stojiš bolj na široko, da imaš ravnotežje na obeh nogah, ne samo na zgornji smučki,...

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Plastične smuči
20.12.2010 13:41:19   
Adelina
A pa si se ti (ko si se) sama učila smučat s carving dilami ali je potreben tečaj?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Plastične smuči
20.12.2010 14:48:36   
livia
Ne vem, če je potreben tečaj. To je odvisno od vsakega posameznika.
Jaz nisem še v življenju bila v šoli smučanja, ne za klasiko, ne za carving.
Ko sem bila mala, me je naučil smučati oče, potem sem pa tehniko z leti izboljševala, pa sem še zelo daleč od Tine Maze. Važno, da uživaš, ne kako izgledaš.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Plastične smuči
22.12.2010 13:07:54   
nananaja
livia, kako velike pa ima smučarske čevlja vaša tamala. jaz bi rada dobila za tamejčkeno, pa ima številko 22 - 23. še 24 je težko dobit, kaj šele manjše. 

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Plastične smuči
22.12.2010 20:46:15   
tinaaja
Kaksna pa je pravilna dolzina za otroka, kaj lazje obvlada (malo krajse ali malo daljse od optimale).. Je to mera med brado in nosom?



_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Plastične smuči
22.12.2010 20:56:16   
livia
Manjše smuči so lažje obvladljive. Jaz osebno imam 20 cm smuči krajše kot sem velika. Otroka jih imata nekje do brade.

Naša tamala ima sedaj nogico 25. Smo imeli pancar tudi 23, pa smo ga že prodali naprej. Meni se ni zdelo, da jih je težko dobit. Jaz sem jih nabavljala na bolhi, v Italiji smo si jih pa kar na smučišču lani sposodili (po mojem je imela št. 22) in smo tudi v sposojevalnici dobili to številko.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Plastične smuči
22.12.2010 21:24:34   
K_a_t_i
Takšen trak imajo v Kranjski Gori. Karte ni treba kupiti. Priporočam, je zabavno!

Tinaaja -
Žiga je lani (3. leta točno) smučal na 70cm smučkah, letos, pri cca. 105cm smo mu pa kupili 90cm. Smo bili v dilemi ali 80 ali 90 pa nam je potem smučarski učitelj rekel, da mu bo šlo bolje na 90ki (ta mu sega do ust). Je pa to učitelj, ki ga je že lani imel v šoli, tako da res ve kako mu gre. Sicer pa ja - med brado in nosom.


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 22.12.2010 21:25:24 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Plastične smuči
22.12.2010 21:31:34   
tinaaja
Hvala za odgovore.
No B ima nekje 104cm bi rekla in je stala 1x na smuckah in zato niham med 80 in 90. user posted image

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
22.12.2010 21:37:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Plastične smuči
4.1.2015 21:09:09   
kimica86
Kaj pa narediti, če ima punčka št. noge 22 in pancerji obstajajo od št. 24 dalje? To bi ji bilo najbrž preveliko.. Stara je 3 leta in sneg se ji zelo dopade. Doma smo z obale, tako, da je sneg sedaj čisto nekaj novega. Partner bi jo imel med nogami, lih da se malo uči. A so potem te plastične ok?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Plastične smuči
5.1.2015 7:23:05   
Dashenka
Plastične smuči niso OK.

Kupite prave in ta prave pancarje. Če so nekoliko večji, ji obujte dodatne debele nogavice.
Večina otroških pancarjev je tako oblikovanih, da je jih da full zategnit, da dobro fiksirajo otroško nogo. Če ima 2cm lufta pri prstih pa ni nič hudega.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Plastične smuči
5.1.2015 10:05:53   
lily32
Se strinjam z Dashenko, plastične niso dobre. Kupite raje prave in ta prave pancarje. Če bo oboje nekoliko večje, ne bo nič hudega, boste lahko imeli za dve sezoni. Se pa dobi pancarje tudi številko 23, tudi trenutno na bolhi.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Plastične smuči
5.1.2015 18:24:33   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: livia

O tehniki carving, klasika ne razmišljaj - ŠE. So razlike, samo otrok naj se najprej nauči plužit, ustavit, zavijat in pobrat, ko pade. Jaz ju še ne učim carvat. Razlika je v tem, da se ne prestopa, da stojiš bolj na široko, da imaš ravnotežje na obeh nogah, ne samo na zgornji smučki,...


Za učenje so boljše ravne, saj se naučiš bolje loviti ravnotežje, bolj moraš delati, ker klasična smučka prej kaznuje napake, bolje se naučiš kontrolirati hitrost in zavirati, kar vse je pomembno, da se izogneš nesreči.

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

A pa si se ti (ko si se) sama učila smučat s carving dilami ali je potreben tečaj?


Ni potreben tečaj, ker je carving smučanje lažje. 

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?