|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
8.3.2011 22:56:42   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: ursha
....pa še to ko smo že pri pravilniku, kdaj podaljšajo: SRAMOTA, da kao za 3 otroke podaljšajo, če rodiš po vrsti najprej 1, 2 in potem 3....ne štejejo ti pa v tem kontekstu 3 otroke, ko rodiš 1 in potem 2....ja ja naša ljuba državica=za bruhat...
Oprosti, draga ursha. Jaz sem tudi tri otroke rodila, kot ti, pa se mi zaradi tega za 30 dni podaljša tale porodniška. Ti si pa seveda v težji situaciji, je dvojčke bolj zahtevno rihtat kot enega, in zato se ti za 90 dni podaljša porodniška. Ne razumem, kaj je zdaj za bruhat in zakaj sramotauser posted image Kje sem z zaporednimi porodi na boljšem?

Sem pa šele zdaj poštekala, zakaj je potem ena znanka lahko praktično že več let na porodniški... Se pravi če imaš recimo 5 otrok enega za drugim, pa recimo dvojčke fašešš, je to +90 + 60 + 90 +120...user posted image Mal za hec, ampak v kateri zahodni kapitalistični državi pa je to mogoče.. Tolk o sramoti.

(odgovor članu ursha)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
8.3.2011 23:01:29   
benika
Oprosti, draga ursha. Jaz sem tudi tri otroke rodila, kot ti, pa se mi zaradi tega za 30 dni podaljša tale porodniška. Ti si pa seveda v težji situaciji, je dvojčke bolj zahtevno rihtat kot enega, in zato se ti za 90 dni podaljša porodniška. Ne razumem, kaj je zdaj za bruhat in zakaj sramotauser posted image Kje sem z zaporednimi porodi na boljšem?


Točno tako. Jaz sem bila pri tretjem otroku doma 13 mesecev, ti, draga ursha, boš pa 15. Kdo je sedaj prikrajšan? Ti ali jaz?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
9.3.2011 20:44:17   
hijenca
Ej ženske, kako ste nestrpne. Tukaj na forumu nihče več ne upa ničesar vprašat, ker takoj pride do provokacij in nestrpnih odgovorov. Se vidi, same ženske na kupu, kot biti zaposlen v kolektivu s samimi ženskami. KATASTROFA sama faušija.

Moj, še ne 3 letni otrok reče, to ni lepo, moramo bit prijatelji. user posted image

Ampak tudi mene je ta tema zanimala, ker imamo doma sina, sedaj pa pričakujemo dvojčka. Ampak bom šla raje na CSD in vprašala direkt.



_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
9.3.2011 21:29:32   
benika
Ej ženske, kako ste nestrpne


Tule ni nihče nestrpen in dobila je korektne odgovore....dokler ni sama skočila v luft in naredila zdraho.

Zate pa velja isto kot zanjo...na porodniški boš 12 mesecev + 90 dni, ker boš rodila dvojčke. In to je vsa umetnost.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
10.3.2011 20:59:34   
sayuri
ursha, evo jaz ti lahko povem iz prve roke. Imela sem enak primer, kot je sedaj pri tebi. Najprej sem rodila sina, čez 4 leta pa še  dvojčka. Porodniška pri dvojčkih traja 15 mesecev in se kljub temu, da so doma trije otroci, NE podaljša za en mesec. Če bi bila sitacija obratna - da bi imela najprej dvojčka in potem rodila enega, bi dobila podaljšano porodniško za en emsec.

KAr se tiče provokacij, koliko so doma na porodniški mamice z dvojčki - torej 3 mesece več, se mi zdi brezupno izgubljat besede. Itak bodo skakale v luft mame, ki dvojčkov nimajo.

Kar se tiče pa razvojne ambulante. Tudi jaz sem hodila z mojima v RA, 2x tedensko na fizioterapijo, fantek je vedno zaostajal za punčko v vsakem pogledu. Še zdaj - pri treh letih je tako. Vlogo za podaljšanje sem tudi jaz dala in kljub številnim izvidom o UZ glave, operacijam, hipotonosti, kroničnim bronhitisom pri obeh in še nekaj "nepravilnosti" je bila vloga zavrnjena. Sem tudi pričakovala tako in bila vesela, da sta moja dva pri 15 mesecih resnično zdrava v primerjavi z marsikaterim otrokom. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
24.3.2011 15:40:27   
isabeaux
No Sayuri...tako kot si ti z dvojčki, tudi jaz hodim z mojo Najo na Fizio včasih tudi dvakrat tedensko, bila je rojena v polnem 35. tednu, hvb. nekih posebnih težav ni imela, le da imamo kr naprej težave z bruhanjem ...neješčnostjo, atopijskim dermatitisom in seveda pri motoriki malo zaostaja, sedaj pri 11. mesecih še zmeraj ne sedi, se ne plazi, edino kar ji samostojno uspe, je da se iz hrbta na ravni podlagi prevali na trebuh, ampak se tudi takoj vrže nazaj na hrbet....

Skratka kar sem želela povedati je to, da sem danes na lastni koži okusila, da so postali v zadnjem letu hudooo strožji na komisijah za podaljšanje porodniške, saj sva midve dobili danes odločbo, kjer so naju zavrnili.user posted image

Zakaj po enem letu...?

Ker pa imam doma še sinka, ki se je rodil pred dobrima dvema letoma, tudi nedonošenček , rojen v polnem 33. tednu, in on se je pri 11. m. že plazil...ostalo je vse bilo tudi ok, le da sva hodila na fizio 1x na teden...pa so nama vlogo za podaljšanje odobrili za 90. dni....

Po pravici povedano, sem po eni strani žalostna, saj bi lahko z Najo in Majem bila doma še vsaj tri mesece, če bi mi vlogo odobrili, tako pa žal...bosta šla v jasli...čeprav si nikakor ne predstavljam kako bo naja v jaslih...ko še niti sedi ne...user posted image user posted image user posted image

Sicer razmišljam o prtožbi...stane me nič ne...ampak dosegla pa itak ne bom nič...mar neuser posted image



_____________________________

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
26.3.2011 19:44:34   
natasha15
Ursha ne sekiraj se zaradi teh komentarjev, ti vsekakor oddaj prošnjo za podaljšanje, stane te res nič!! Ženske so itak čudaške in če same nimajo možnosti podaljšanja, potem tudi ostalim ne privoščijo!! Komisija je pa itak razred zase, poznam veliko primerov, ko so bili otročki dejansko res bogi, potrebovali posebno nego, zdravila hodili v tujino iskat,itd...pa niso dobili podaljšanja, nekje pa je z otročkom vse OK, pa odobrijo, ampak to nismo me zato, da odločamo kdo dobi in kdo ne, vsak ima možnost oddati prošnjo, če pa dobi, je pa druga stvar...pa tole mi je totalno skregano z logiko, če rodiš 2+1 imaš podaljšano, če rodiš 1+2 pa ne?? A niso v vsakem primeru to trije otroci??????? Aja pomoje je lažje imeti najprej enega in potem dva kot pa kontra, zato pa je takouser posted image user posted image v glavnem ursha držim pesti da ti podaljšajo, pa javi kako si zadevo rešilauser posted image drugače pa vsem želim zdrave otročke in podaljšane porodniškeuser posted image (p.s. tiste ki rodijo enega otročka so itak vedno najbolj boge, imajo največ dela,itd....mamice z dvojčki pa ne vedo kaj bi počele same s seboj!)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
26.3.2011 20:11:53   
sazi
Ursha ne sekiraj se zaradi teh komentarjev, ti vsekakor oddaj prošnjo za podaljšanje, stane te res nič!!


To je res. STane te ne nič. Če hodite v razvojno in na fizioterapije, potem iimate tudi nekaj možnosti, ampak jer res odvisno od otrokovih težav. Če je z njim vsa OK, kot praviš, potem kaj dosti upanja, da bi dobila podaljšano ni.

Ženske so itak čudaške in če same nimajo možnosti podaljšanja, potem tudi ostalim ne privoščijo!!

Itak vsak vidi samo svoj nos in ne nič pred njim. Vprašala je, če lahko dobi podaljšano, dobila odgovore, potem se pa začela razburjat. Itak, da gre potem debata v kreg. In ne gre za to, da ji ne bi privoščili, ampak če ni razloga za podaljšanje, zakaj sploh brcat v tej smeri in se razburjat in tu še kaj lajat na druge, ki čisto lepo razložijo,l da podaljšanja ne bo dobila.

pa tole mi je totalno skregano z logiko, če rodiš 2+1 imaš podaljšano, če rodiš 1+2 pa ne?? A niso v vsakem primeru to trije otroci???????

Če rodiš 2+1 dobiš porodniško 365 dni + 30 dni. Če rodiš 1+2, dobiš 365 dni + 90 dni - kaj vam ni jasno. Je pa res, da je z dvojčki naporno. Pa ali naj bodo zato ženske doma 2 leti? Moja hči se ima v vrtcu od 11. meseca super.

In ena je pisala o verižnih podaljšanih porodniških... Dajte še malo SLovenijo popljuvat, kako je nesocialna in bodobne bruhke - vsaj v tem primeru ji ni primerjave skoraj nikjer - da si doma leto in še razne dodatne mesece za polno plačilo!!!

Avtorici teme pa - če je z otrokoma res kaj na
robe in izrazito zaostajata v razvoju - želim odobritev podaljšanja. Če se pa v RA hodite samo kazat, ker sta imela na začetku nekaj težav, kar ima itak več dvojčov kot enočkov, zdaj je pa vse OK, pa začni planirati življenje po končani porodniški in energijo raje usmerjaj tja.

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
27.3.2011 14:13:02   
katym
:) vsaka gleda sam na zadnjo porodniško... v sumi: 2 + 1 otrok: najprej 12 + 3 mesece, potem 12 + 1 mesec = 28 mesecev; 1 + 2 otroka: najprej 12 mesecev, potem 12 + 3 mesece = 27 mesecev. Tako  zgleda nekje matematika...potem pa še meseci matere, ki ima 3 otroke enojčke: 1+1+1 = 12 + 12 + 12 = 36 mesecev...otrok pa enako?! fino, ane...pa se čpol ne pritožujte matere enojčkov...ker ni primerjave!!! Pa je čis kul recimo to v sloveniji urejeno, če imaš enojčke....po drugi strani pa spet...se ne daa primerjat z drugimi državami, ker imajo mame drugačne pravice, drugačne možnosti za službe po porodniški, pa še plača drugega starša se ne da primerjat...tko da vse je relativno...pa res mal tolerance za tiste, ki se zanimajo za svoje pravice!!! 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
27.3.2011 14:51:09   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: katym

:) vsaka gleda sam na zadnjo porodniško... v sumi: 2 + 1 otrok: najprej 12 + 3 mesece, potem 12 + 1 mesec = 28 mesecev; 1 + 2 otroka: najprej 12 mesecev, potem 12 + 3 mesece = 27 mesecev. Tako  zgleda nekje matematika...potem pa še meseci matere, ki ima 3 otroke enojčke: 1+1+1 = 12 + 12 + 12 = 36 mesecev...otrok pa enako?! fino, ane...pa se čpol ne pritožujte matere enojčkov...ker ni primerjave!!! Pa je čis kul recimo to v sloveniji urejeno, če imaš enojčke....po drugi strani pa spet...se ne daa primerjat z drugimi državami, ker imajo mame drugačne pravice, drugačne možnosti za službe po porodniški, pa še plača drugega starša se ne da primerjat...tko da vse je relativno...pa res mal tolerance za tiste, ki se zanimajo za svoje pravice!!! 



Ja, lahko seštevaš kakor se tebi zdi najbolje. Jaz pa kot se meni zdi..
Ampak dejstvo je, da je porodniška oz kasneje dopust za nego in varstvo otorka namenjena negi in varstvu majhnega otroka, ki je še odvisen od mamae in bi bil res šok, da bi ga že po treh mesecih odpeljal v vrtec (čeprav naše  mame pa so naredile prav to in v Angliji in Ameriki  in v večini drugih držav je še danes tako). Otrok je po 15ih mesecih čisto pripravljen na bivanje v vrtcu - tudi pri 11ih.

Se pa strinjam, da bi bilo fajn biti dve leti doma. Tudi sama se ne bi branila tega.

Pa po svetu tudi nimajo vsi tako bajnih plač, da lahko pa kar vsaka mama ostane doma - tako kot pri nas - nekateri bi lahko, drugi ne morejo.

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
5.4.2011 11:59:54   
bubamala
Oj,rodila sem dvojčka lani aprila 2010.Hodimo na razvojno in na fizioterapijo.Fantek je prebolev 2kret sepso s spemljajočim se miningitisom ko je bil star 4 mesece in nato še 6 mesecev je tudi zelo velikokrat bolan,imel je že gripo,parkrat že rahle bronhitise.Naročiti se moramo še na pediatrično kliniko k pulmologu.Deček je bil cepljen na infekcijski kliniki za miningitis,bila tudi na pregledu za imunost...Sinček bo star eno leto,za sestrico zaustaja za celih 6 mesecev.Punčka se dobro razvija samo imamo težave z njeno kožo,hodimo k dermatologu.Tudi jaz bom vložila za podaljšanje porodniške,če mi ratače ne pa ne.Rodila sem 37 teden fantek 2750g punčka 2440g.Zanima me,če katera ve kdaj poslati,koliko moraja biti izvidi stari od razvojne imamo šele 5.7.2011 porodniška se mi izteče 17.7.2011.Hvala vsem za odgovore,lepo vzgajite svoje male nadobudne malčke,naj vam sonček sije vsak dan

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 3 otroci = podaljšanje porodniške še za 9...
21.4.2011 12:18:50   
Kiya
Ne vem če ti je katera že odgovorila.

Jaz sem vložila za podaljšanje cca 2 meseca pred iztekom. Je pa pediatrinja iz RA prišla kar na fizioterapijo pogledat kako se mala razvija.
Gleda papirjev: jaz sem oddala vse, od odpustnice iz porodnišnice naprej.

Sem pa že dobila odgovor in so mi odobrili podaljšanje.

(odgovor članu bubamala)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?