|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bivanja
11.3.2011 17:32:06   
ruby19
Naš gre jeseni v 1. razred. Že pred enim mesecem pa so nam staršem dali papir, na katerem je treba označit, kdaj bomo otroka pripeljali v šolo in kdaj ga bomo prišli iskat oz. če rabi podaljšano bivanje in do kdaj. Ker sem jaz doma, sem napisala, da ga bomo pripeljali ob 8:15 in prišli iskat ob 11:45. A je še katera taka, da ne bo pustila otrokav podaljšanem bivanju. Namreč pojavljajo se mi pomiselki, da bo mogoče otrok na ta način ob družbo, pa da bo čudno če bo šel samo naš domov, ostali pa bodo morali še ostati. Je pa po pouku ob 11:45 potem kosilo, pa se mi zdi neumno plačevat, če lahko je kosilo z mano doma. Da bi ga po kosilu nazaj pripeljala, je pa najbrž brezveze, pa tudi jim najbrž v šoli ne bi bilo všeč (vzgojiteljicam in učiteljicam namreč). Kaj mi svetujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 17:40:52   
enea
Če imaš to možnost da gre otrok domov po pouku, ni nič narobe, vsaj v prvem razredu, tudi odvisno kako bo otrok sprejel prvi razred,... če je bolj sramežljive sorte, ali pač strah pred šolo, mu bo to dobro delo, da bo šel takoj po pouku nazaj v domače okolje,... Sama delam v šoli, pa ne kot učiteljica, in sem videla že kar nekaj let kako otroci s strahom sprejemajo jutranji prihod v šolo, oklepajo se staršev,  pa jokajo,... user posted image
Sama imam punco v 3 razredu in je že vsa tri leta na kosilu in v podaljšanem bivanju,... nič ni narobe, sama delam do 15 in greva potem skupaj domov,... otrok bo imel dovolj družbe že med poukom,... nič bat,...

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 17:48:42   
**Tinkara78**
Jaz sem v začetku označila, da hčerka ne bo obiskovala podaljšanega bivanja. Potem pa se je kazala služba in sem jo na hitro vpisala. Sem imela še na srečo možnost izbire v kateri skupini bo in ni mi žal. V podaljšanem bivanju se igra z vrstniki in jaz ji tega doma ne morem dati. Je pa tudi sigurnost zame, da če imam obveznosti, da je varstvo urejeno (nimamo dedkov in babic blizu oz. na voljo zaradi služb, bolezni). Jaz jo občasno vzamem prej ven - kot npr. danes ob 12.15.

Meni bi danes bilo zelo žal, če ne bi bila v podaljšanem. Je pa res, da se tam dobro počuti in se veseli vsak dan znova druženja s prijatelji iz drugih razredov (so mešane skupine). Še vedno jo imaš možnost izpisati.

Glede stroška kosila. Midva sva ocenila, da bova ta strošek zanemarila (2,10 EUR na dan + 0,80 za popoldansko malico). Za naju predstavlja strošek prehrane v šoli BISTVENO MANJ kot prej vrtec.


< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 11.3.2011 18:00:56 >

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 18:02:46   
Precious
Zame je podaljšanje bivanja takrat ko sta starša v službi in nihče ne more po otroka.

Meni se zdi neumno češ da bo otrok ob družbo ,če gre lahko domov in je nekdo od starših doma

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 18:10:59   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: Precious

Zame je podaljšanje bivanja takrat ko sta starša v službi in nihče ne more po otroka.

Meni se zdi neumno češ da bo otrok ob družbo ,če gre lahko domov in je nekdo od starših doma


Seveda če ne delaš po podjemni pogodbi in ne veš kateri dan boš delal in kako dolgo in še kup stvari o katerih pač ne pišem na forumih. Meni pač ni žal, da tisti dve uri preživi s prijatelji. Če pa izrazi željo,da gre domov smo ji pa še vedno ustregli.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 18:13:05   
gita10
Podaljšano bivanje je nekaka pomoč staršem, da niso otroci prekmalo doma. Jaz osebno imam z podaljšanim bivanjem samo slabe izkušnje. V prvem razredu je še o.k. potem sem si pa predstavljala, da bo vsaj domačo nalogo naredil v tem času pa je ne, ker otroka vprašajo, če želi narediti nalogo , ali je rajši na računalnikuuser posted image - me prav zanima koliko jih rajši dela nalogo. Tako, da je sedaj v tretjem razredu doma- in tu mi dejansko naredi nalogo ali pa si malo odpočijo, da je potem pripravljen , ko jaz pridem domov na glasbeno, nogometni trening, verouk, tabornike... oziroma karkoli že otrok ima. Sem pa opazila prej, da sem naprimer prišla po njega ob pol 4 in potem je revež imel ob štirih že glasbeno in je bil čisto neskoncentriran. Torej odvisno koliko popoldanski aktivnosti otrok ima po pouku - mi smo res zapolnjeni vsak dan in je bolje, da ni v podaljšanem bivanju.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 18:17:52   
ribica.
Jaz sem bila lani na istem kot ti. Sem doma, in se mi je zdelo neumno, da doma kuham zase in za mlajšega otroka, ona pa bi hodila na kosilo v šoli. Zato sem jo vsak dan pobrala opoldne, takoj po pouku. Bila je pa edina, ki ni ostala na kosilu in v podaljšanem bivanju. Sama vsekakor menim, da je podaljšano bivanje za tiste otroke, ki nimajo kje počakat starešev, kar pr nas ni slučaj. Seveda otrok to dojema drugače. Imele sva velike borbe, ker je ona hotela še ostati v šoli. Mislila je da zamuja ful stvari. Porabila sem veliko energije da sem ji razložila, da oni pač tam čakajo, da njihove mame lahko pridejo po njih. IN da nič ne zamuja, saj se družijo že cel dopoldne, pa vidijo se vsak dan. Kake pol leta je trajalo, potem se je zgodba obrnila. Potem je bila pa ful ponosna da gre ona lahko domov, oni pa morajo še ostati. Večkrat so ji tudi sošolci rekli, češ, kako ti je fajn, ker lahko že greš domov. Saj veste kako so otroci.

Na tvojem mestu bi jo vpisala v podaljšano bivanje, v primeru da med letom ne morete spreminjati svoje odločitve. Na naši šoli si med letom namreč ne moreš izmislit, da bi tvoj otrok vseeno mogoče hodil, ker se skupine in učitelji formirajo na začetku leta in se ne spreminjajo skupine. Pusti si rezervo.
Kar se pa ostalega tiče, pa otrok sigurno ni na zgubi, če ga vsak dan po pouku pelješ domov.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 18:19:59   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Torej odvisno koliko popoldanski aktivnosti otrok ima po pouku - mi smo res zapolnjeni vsak dan in je bolje, da ni v podaljšanem bivanju.


S tem se pa strinjam. Hčerka je lani imela kar nekaj aktivnosti - si je sama izbrala in tudi vztrajala. Letos je rekla, da noče nič drugega razen šole. No potem so pa dobili novo učiteljico v glasbeni in je to pač edina popoldanska aktivnost. Tako ima dva dni v šoli do dveh obveznosti. Ostale tri dni pa je fraj oz. en dan gremo malo prej po njo ker gre potem po krajšem počitku v glasbeno. Petki so pa itak vedno nekoliko krajši.


(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
11.3.2011 18:25:49   
Teni_
Jaz sem jo na začetku 1. razreda jemala domov po pouku, ker sem bila doma. Potem je bila pol 1. in v začetku 2, razreda v varstvu, ker sem začela delat. Zdaj pa spet hodim po njo po pouku, ker sem doma. Je prav vesela, da ne rabi bit v varstvu, pa jih gre po pouku domov samo enih 5 kom, vsi ostali so v varstvu.

Septembra gre tamlajša v 1. razred in bo tudi šla po pouku domov, ker bom jaz na porodniški.

Ne rabiš se sekirat, da bi bila zaradi tega prikrajšana za družbo.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.3.2011 18:26:26 >

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bi...
12.3.2011 12:38:25   
ruby19
Punce, hvala vam za odgovore! Sem se odločila, da bomo tudi mi brez podaljšanega bivanja.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
12.3.2011 13:56:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ruby19)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?